images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Як тернополяни декларують свої доходи?

Четвер, 07 квітня 2016, 05:42

З початку деклараційної кампанії 2016 року до Тернопільської ОДПІ подана 1 731 декларація про майновий стан і доходи.

Декларанти задекларували доходів на суму більш як 93 млн грн, їм належить сплатити до бюджету понад 3 млн 700 тис грн податку на доходи. Громадянам, котрі скористались правом на податкову знижку, буде повернуто майже 1 мільйон 500 тисяч гривень раніше сплаченого податку.

Найбільше, а це понад 40 млн грн, задекларовано доходів громадянами, які отримали спадщину та подарунки. З таких доходів до бюджету буде заплачено майже 2 млн грн податку на доходи.

Активно декларують доходи ті, хто здійснив продаж рухомого та нерухомого майна. Уже задекларовано понад 35,5 млн грн таких доходів, з яких до бюджету надійде майже 1 млн грн податку на доходи.

Тернопільська ОДПІ також нагадує, що задекларувати свої доходи громадяни можуть до 1 травня 2016 року. Консультації, тренінги та надання практичної допомоги можна отримати у Центрі обслуговування платників, телефон для довідок: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Маленьких тернополян запрошують відвідати «Майстерню анімації»

Четвер, 07 квітня 2016, 05:31

В рамках проекту "Medialab" в ПК "Березіль" відбудуться заняття по створенню анімаційного ролику. Курс розрахований на дітей віком 7-10 років.

заняття по створенню анімаційного ролику

Впродовж лекцій діти ознайомляться з принципами побудови цікавого анімаційного відео, попрацюють над сценарієм та спробують свої сили в озвучуванні.  

Курс складається з трьох занять. Уроки проходитимуть в ПК "Березіль" щонеділі з 14:00 до 16:00. Лектор Оксана Кузьменко, студія Anilama. Навчання - безкоштовне.

Кількість місць обмежена!

Запис за тел. 096-467-03-52 та 099-303-39-40 - Оксана.

У Тернополі проведуть навчання з домедичної допомоги

Четвер, 07 квітня 2016, 05:15

У Тернополі проводиться набір на дводенний тренінговий курс з основ домедичної допомоги в рамках проекту «Я можу врятувати життя».

Бажаєте дізнатися що таке серцево-легенева реанімація і як її правильно виконувати? Курс з домедичної допомоги допоможе вам здобути ці знання та навики! Під час дводенного курсу ви зможете ознайомитись, як теоретично так і практично з базовими реанімаційними заходами. Ви також освоїте, що потрібно робити при травмах, опіках, удушенні та інших ситуаціях, котрі вимагають швидкого надання домедичної допомоги.

Курси проводяться сертифікованими інструкторами Всеукраїнської ради реанімації та Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України.

Після успішного завершення курсу кожен учасник отримає сертифікат, який підтвердить ваші знання та навики з домедичної допомоги.

Після завершення курсів, кожен з вас зможе гідно сказати: «Я можу врятувати життя!»

Запрошуємо всіх бажаючих!

Дата проведення: 16-17 квітня 2016 р. Початок: 11:00 Місце проведення: м. Тернопіль, вул. Дорошенка, 7 (корпус ТДМУ імені І.Я. Горбачевського) Курс платний. Ціна уточнюється по телефону. Аплікаційна форма реєстрації: http://goo.gl/forms/UmlWtdxd1S Сторінка в соціальній мережіVK - http://vk.com/i_can_save_life

Контакти: Богдана Перевізник +38(067) 999-67-48 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду Денис Кошарський +38(068) 539-25-37 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду Анастасія Гудима +38(096) 453-78-61 Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

 

Зустріч із Юрієм Филюком у Тернопільській бізнес-школі

Середа, 06 квітня 2016, 07:01

Відкрито поспілкуватися з Юрієм Филюком про життєві цінності, бізнес та унікальні для України соціальні проекти Тернопільська бізнес-школа радо запрошує 6 квітня, в середу, о 17.00 год. за адресою бульвар Шевченка, 9, ауд. 23. Вхід вільний.

Зустріч із Юрієм Филюком є продовженням реалізації проекту «Від натхнення до поступу», метою якого є організація відкритих для місцевої бізнес-громади та молоді зустрічей із особистостями, котрі здатні своїми досягненнями, втіленими ідеями, започаткованими ініціативами та глибиною думки надихнути слухачів до нових форматів мислення та дій.

Юрій Филюк – підприємець-ресторатор, керуючий компанією «23 ресторани», співзасновник платформи «Тепле Місто», яка об’єднує людей і бізнеси навколо ідей та дій щодо сталого розвитку Івано-Франківська.

Тернопільська дамба буде оновлена вже до осені

Середа, 06 квітня 2016, 04:39

Тернопільська дамба вже не один десяток років сполучує район Центру та Дружби. За час свого функціювання поверхня дороги була частково зруйнована. Збудували дамбу ще у 1945 році і реставрації вона зазнала лише у 1979-му, після якого ремонтних робіт не проводили.

Місцева влада цього року зосередила увагу на цій проблемі, проте коштів для оновлення дамби на разі недостатньо. Голова Тернопільської ОДА Степан Барна розповів, що ремонтні роботи повинні бути грандіозні, оскільки доведеться зняти шар близько 1-го метра. Виникає проблема не лише безпеки дамби, а й екологічних чинників. Це пояснюється тим, що дорога була зроблена з неякісних матеріалів та будівельних залишків, що сприяє швидкому руйнуванню поверхні та її деформації.

Тернопільська дамба

Над проектом працювали спеціалісти «Тернопільводопроект», які детально вивчили територію та проблемні місця. Головний інженер проекту Лариса Бояр повідомила, що складнощів виявлено багато. Тому у план проекту включено ремонт проїзної частини, шлюзного мосту, водопостачання в парк Топільче тощо. Обʼєкти зараз в аварійному стані, тому відтерміновувати реставрацію неможливо.

Степан Барна додав, що для оновлення дамби потрібно чимала сума коштів, яких на сьогодні недостатньо. Щоб досконало модернізувати обʼєкт необхідно 30 мільйонів гривень, а це 630 метрів території з початку до кінця. Мінімум для проекту необхідно 5 мільйонів гривень, які повинні виділили з Фонду регіонального розвитку Тернопільщини. З місцевого бюджету гроші теж буде виділено, а саме близько двох з половино мільйонів гривень. Для повного оновлення сума повинна бути значно більшою, тому місцеві чиновники сподіваються на допомогу народних депутатів.

Реалізовувати план розпочнуть з червня і за умови наявності коштів роботи буде закінчено вже у вересні.

Деталі в сюжеті ІНТБ

 

Сторінка 1145 з 1408

«ПочатокПопередня1141114211431144114511461147114811491150НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер