images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Автомобілі тернополян можуть мобілізувати на потреби ЗСУ: новий законопроект

Четвер, 11 квітня 2024, 10:16

Автомобілі тернополян можуть мобілізувати на потреби ЗСУ: новий законопроект
У жителів Тернопільщини можуть вилучати транспортні засоби згідно прийнятого законопроекту про мобілізацію.

Нагадаємо, парламент прийняв законопроект про мобілізацію у другому читанні та в цілому. За нього проголосували 283 народні обранці.

Зокрема, у законопроекті зазначається, якщо у власності людини більше 1 транспортного засобу, автомобіль можуть мобілізувати.

Відомо, що військово-транспортний обов’язок встановлюється з метою задоволення потреб Збройних Сил України на особливий період транспортними засобами і технікою. Такий обов'язок поширюється як на місцеві, центральні органи влади, підприємства та установи, так і на громадян – власників транспортних засобів.

Тобто, якщо у громадянина у власності знаходиться більше одного транспортного засобу, то автомобіль чи інший транспортний засіб можуть мобілізувати на потреби ЗСУ. Відповідно, це не стосується тих, хто має у власності лише один транспортний засіб.

Детальніше про прийнятий законопроект: Обмежено придатних більше не буде: Уряд прийняв законопроект про мобілізацію

Читайте також: Строковики служитимуть 5 років в ЗСУ – прийнято законопроект про мобілізацію

Залишається норма про право на демобілізацію людей з інвалідністю, а також демобілізація у зв’язку зі звільненням з полону, у випадку якщо військовослужбовець не висловлює бажання продовжити службу.

Військовослужбовці у разі укладення першого контракту мають право на компенсацію 50% від першого внеску за кредитом, забезпеченим предметом іпотеки.

Визнані обмежено придатними мають повторно прийти ВЛК. Ті, хто отримав II - III групу інвалідності після 24 лютого 2022 року, окрім військовослужбовців, мають пройти повторний медогляд для визначення придатності до служби.

Щодо консульських послуг за кордоном, то протягом 60 днів потрібно буде оновити персональні дані в ТЦК. При цьому зробити це можна буде дистанційно електронною поштою, телефоном або через е-кабінет.

Законопроект передбачає обмеження права керування авто для ухилянтів від військової служби, проте є винятки.

Під час перевірки документів уповноважений представник ТЦК або поліцейський здійснюватиме фото- та відеофіксацію процесу пред'явлення та перевірки документів.

Усім громадянам віком від 18 до 60 років необхідно обов'язково мати при собі військово-обліковий документ та показати його на вимогу представника ТЦК, поліцейського чи ДПСУ.

 

Спрацювала ППО: уламки збитих ворожих ракет впали на Тернопільщині

Четвер, 11 квітня 2024, 10:15

фото ілюстративне з вільних джерелфото ілюстративне з вільних джерел
Протягом ночі рф здійснила комбінований удар по Україні ракетами різних типів та ударними БпЛА.

У повітряному просторі Тернопільської області Сили оборони знешкодили кілька ворожих повітряних цілей. Про це повідомили у Тернопільській ОВА.»

Внаслідок збиття ворожих об'єктів на території області зафіксовано падіння уламків. На місці працюють відповідні служби.

«Постраждалих немає. Про ймовірні пошкодження майна повідомимо згодом. Наполегливо просимо не наближатися до місць падіння уламків та телефонувати 102 у випадку виявлення залишків повітряних об'єктів. Дякуємо усім захисникам неба, які цієї ночі відбивали чергову терористичну атаку окупантів», - зазначили в ОВА.

Нагадаємо, у ніч проти 11 квітня атаки російських військ повністю зруйнували Трипільську теплоелектростанцію на Київщині, заявив голова наглядової ради «Центренерго» Андрій Гота.

На Підгаєччині гасили пожежу дерева, на якому розташоване гніздо лелек

Четвер, 11 квітня 2024, 10:10

На Підгаєччині гасили пожежу дерева, на якому розташоване гніздо лелек
Вчора на Тернопільщині від вогню рятували дерево та лелек.

10 квітня о 18:11 в селі Новосілка Підгаєцької ТГ Тернопільського району на території приватного домоволодіння виникла пожежа окремо стоячого дерева на якому розташоване гніздо лелек.

"Пожежу ліквідовано черговим караулом 14 державної пожежно-рятувальної частини 2 державного пожежно-рятувального загону Головного управління. Під час гасіння пожежі врятовано дерево та гніздо лелек",відзначили рятувальники.

На зображенні може бути: вогонь та вогнище

 

У селі Бобулинці поховали загиблого воїна Андрія Сисака (фото)

Четвер, 11 квітня 2024, 10:09

У селі Бобулинці поховали загиблого воїна Андрія Сисака (фото)
У селі Бобулинці, що на Бучаччині провели в останню дорогу загиблого військового Андрія Сисака.

На похороні отець сказав прощальні слова.

"Село Бобулинці. Попрощали воїна - героя Андрія. Ти став сиротою втративши батька в 12 років. Твій син Макимко став сиротою в 5 років. От така вона війна . Дякуємо брате. Спочивай з Богом", - відзначив отець Володимир Заболотний.

До слова, солдат Андрій Сисак, снайпер роти вогневої підтримки, призваний 09.05.2022 третім відділом Чортківського РТЦК і СП Тернопільської області, військовослужбовець військової служби за призовом по мобілізації, загинув три дні тому на Сумщині.

Співчуття рідним та близьким, вічна пам'ять Герою.

 

 

 

 

Силами ППО знищено 57 повітряних цілей: 18 ракет та 39 БпЛА

Четвер, 11 квітня 2024, 10:09

Силами ППО знищено 57 повітряних цілей: 18 ракет та 39 БпЛА
У ніч на 11 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА. Основний напрямок – Львівщина.

Загалом ворог застосував 82 засоби повітряного нападу: 20 крилатих ракет Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків – Саратовська обл. -рф.), 6 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» з винищувачів МіГ-31К (район пусків – Тамбовська область -рф.), 12 зенітних керованих ракет С-300 (пуски із Бєлгородської обл. - рф.), 40 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (із районів Приморсько-Ахтарськ - рф., Чауда – Крим), 4 керовані авіаційні ракети Х-59 (із повітряного простору окупованої Запорізької обл.).

"До відбиття повітряного нападу противника залучено винищувальну авіацію та зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України. В результаті протиповітряного бою знищено 57 повітряних цілей: 16 крилатих ракет Х-101/Х-555; 39 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136»; 2 керовані авіаційні ракети Х-59. Дякую усім захисникам неба, хто цієї ночі відбивав чергову терористичну атаку окупантів.
?? Разом – до перемоги",відзначив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук.

 

Сторінка 5 з 1423

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер