images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Терористи хочуть знести "Азовсталь"

Середа, 18 травня 2022, 11:21

 
ANDREY BORODULIN/AFP VIA GETTY IMAGES

Так званий "голова" так званої ДНР Денис Пушилін заявив, що завод "Азовсталь" у Маріуполі знесуть.

Про це він сказав російським засобам масової пропаганди.

За його словами, окупанти на місці "Азовсталі" пропонують зробити паркову зону або технопарк, рішення поки що не ухвалене.

Пушилін додав, що інше металургійне підприємство Маріуполя – завод імені Ілліча – нібито хочуть відновити.

За його словами, у місті зруйновано приблизно 60% будинків.

Голова терористичної організації стверджує, що Маріуполь "відновлюватимуть як курортне місто" і нібито в цьому допоможе Росія.

 

Потік на в'їзд в Україну б'є рекорди з початку війни

Середа, 18 травня 2022, 11:04

ФОТО ДПСУ

Потік на в'їзд в Україну через західний її кордон вісім днів поспіль після 9 травня перевищує потік на виїзд, демонструючи рекордні показники від початку війни.

Джерело: Державна прикордонна служба України, "Інтерфакс-Україна"

Деталі: За даними ДПСУ, 17 травня Україну, як і днем раніше, залишило понад 31 тис. осіб, тоді як кількість тих, хто прибув до країни, становила 37 тис. проти понад 41 тис. напередодні.

Відомство уточнило, що за минулу добу кількість оформлених транспортних засобів із гуманітарними вантажами збільшилася до 239 після падіння у два попередні дні до 150-190.

За даними прикордонної служби Польщі у твіттері, 17 травня з країни в Україну в'їхало 26 тис., тоді як днем раніше – 26,8 тис. У зворотному напрямку потік становив 20 тис. порівняно з 19,2 тис. напередодні.

Загалом, як зазначає польське прикордонне відомство, від початку війни з України до Польщі прибуло 3,442 млн осіб, а з Польщі до України – 1,358 млн осіб.

За даними УВКБ ООН на 13:00 16 травня, загалом з України від початку війни виїхало (без урахування потоку на в'їзд) 6,267 млн осіб, із них до Польщі 3,377 млн, Румунії та Молдови – 977,91 тис., Росії – 850. ,53 тис., Угорщини – 610,08 тис., Словаччини – 424,03 тис., Білорусі (дані за 12 травня) – 27,31 тис.

Водночас в Україну, за даними Держприкордонслужби, на цю дату з 28 лютого в'їхало 1,821 млн людей.

Сбербанк залишили одразу три топменеджери

Середа, 18 травня 2022, 11:04

Російський Сбербанк покинули відразу три топменеджери: заступники голови Олександра Буріко та Сергій Мальцев, а також член правління Наталія Алимова.

Про це йдеться у повідомленні банку.

"Заступники голови правління Сбербанку Олександра Буріко та Сергій Мальцев, член правління Наталія Алимова ухвалили рішення завершити свою роботу в банку. Виконання їхніх обов'язків буде покладено на перших заступників голови банку", – йдеться у повідомленні.

Ці зміни відбулися "в рамках трансформації моделі управління та актуалізації стратегії Сбербанку", пояснили у Сбері.

Буріко, Мальцев та Алимова разом із низкою інших топ-менеджерів Сбербанку 8 травня 2022 року потрапили під блокуючі санкції США. Крім них, у SDN list були включені Ольга Голодець, Станіслав Кузнєцов, Анатолій Попов, Кирило Царьов та Белла Златкіс.

16 травня стало відомо, що Сбербанк покине керівник корпоративно-інвестиційного блоку Андрій Шеметов.

Наприкінці лютого 2022 року Сбербанк залишив Лев Хасіс, який обіймав донедавна посаду першого заступника голови правління. Незабаром після нього з банку пішов виконавчий віцепрезидент, головний технічний директор, керівник блоку технології Давид Рафаловський.

Економічна правда

 

До Дня вишиванки у Тернополі в Українському Домі презентують виставку рушників «Мова рушникова»

Середа, 18 травня 2022, 10:48

З нагоди Всесвітнього дня вишиванки, який щорічно відзначають у третій четвер травня, 19 травня у тернопільському Українському Домі відкриється виставка «Мова рушникова».

Презентація розпочнеться о 13:00 год.

Під час експозиції будуть представлені вишиті рушники із приватної колекції тернополянки Тетяни Головань.

Серед робіт – старовинні та сучасні рушники, виготовлені в різних техніках та кольорах, із Чернігівщини, Київщини, Житомирщини, Тернопільщини, Львівщини, Волині та інших регіонів України.

Виставка «Мова рушникова» експонуватиметься до 12 червня.

Захід проводиться в рамках гуманітарно-освітнього проєкту «Українці допомагають українцям» та за сприяння управління культури і мистецтв Тернопільської міської ради.

"Рожева панамка на кордоні": прикордонники зустріли Kalush Orchestra в Україні.

Вівторок, 17 травня 2022, 10:46

урт Kalush Orchestra, який виборов третю в історії України перемогу на Євробаченні-2022, повернувся додому.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі.

Українські прикордонники оприлюднили відео, на якому вони вітають Kalush Orchestra з перемогою.

"Найвідомішу рожеву панамку помітили на українському кордоні. Переможці Євробачення Kalush Orchestra вже в Україні!" – написали у пресслужбі ДПСУ.

Гурт Kalush Orchestra повернувся в Україну з перемогою на Євробаченні. Фото: ДПСУ в Telegram

Також прикордонники подякували музичному колективу за озвучену ними позицію щодо блокадного Маріуполя та "Азовсталі", де українські військові прямо зараз тримають оборону перед російськими загарбниками.

 

Сторінка 661 з 1408

«ПочатокПопередня661662663664665666667668669670НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер