images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Росія висилає 5 співробітників посольства Хорватії

П'ятниця, 27 травня 2022, 10:47

Росія оголосила п'ятьох співробітників посольства Хорватії в Москві персонами нон грата.

Про це у п’ятницю повідомило МЗС РФ, пише "Європейська правда".

Відзначається, що 27 травня в Міністерство закордонних справ Росії був викликаний посол Хорватії.

Йому висловили рішучий протест у зв'язку з "безпідставними спробами" влади Хорватії покласти на Росію провину за військові злочини в Україні.

Крім того, в Москві протестували через рішення Загреба надати військову допомогу "неонацистському київському режиму".

"У відповідь на раніше зроблені Загребом недружні кроки щодо скорочення чисельного складу російського диппредставництва Томіславу Царю було вручено ноту про оголошення п'ятьох співробітників Посольства Хорватії в Москві "persona nоn grata", - заявили в міністерстві.

Напередодні Росія звинуватила Хорватію у тому, що вона обрала ворожий та деструктивний підхід до двосторонніх відносин, який завдає шкоди інтересам людей в обох країнах.

Хорватія повністю підтримала Україну на тлі російського вторгнення. У квітні вона наказала 24 співробітникам російського посольства, зокрема 18 дипломатам, покинути країну через "жорстоку агресію" проти України.

 

Росіяни влучили у казарму Нацгвардії на Дніпропетровщині: 10 загиблих та 35 поранених – Корбан

П'ятниця, 27 травня 2022, 10:43

ФОТО ІЛЮСТРАТИВНЕ

Російські війська 27 травня обстріляли Дніпропетровську область, потрапили до казарми Нацгвардії в Дніпровському районі, повідомили у теробороні облцентру.

Джерело: керівник центру тероборони Дніпра Геннадій Корбан в ефірі "ДніпроТВ", якого цитує місцеве видання "Горсовет"

Деталі: За словами Корбана, був приліт ракети "Іскандер" до казарми Нацгвардії в Дніпровському районі.

Попередньо загинули 10 людей, близько 35 поранених.

Корбан уточнює, що за наказом Міноборони армія не може концентрувати понад 20 осіб в одному місці.

Ракети запустили із Ростовської області. Було три ракети, одна з яких потрапила в ціль.

У Тернопіль доставлено три великогабаритні вантажі від американського благодійного фонду «Help Heroes Of Ukraine»

П'ятниця, 27 травня 2022, 10:02

Більше трьох місяців в Україні триває повномасштабна війна з росією. Міжнародна спільнота продовжує невтомно підтримувати українців. Зокрема, цими днями у Тернопіль прибув вантаж допомоги від американського благодійного фонду «Help Heroes Of Ukraine».

Фонд займається доставкою військового спорядження та гуманітарного вантажу для українських захисників і внутрішньо переміщених осіб.  Спочатку допомогу розсортовують волонтери Гуманітарного штабу, а вже згодом її відправляють у регіони, що постраждали від війни, у зону бойових дій та внутрішньо переміщеним особам.

«Тернопіль продовжує приймати та передавати гуманітарні допомогу. Цього разу  ми отримали нових три фури вантажу, які передали нам партнери із американського благодійного фонду «Help Heroes Of Ukraine». Його створили в США вихідці з Тернополя та інших міст нашої країни, - розповідає міський голова Сергій Надал. -  Серед переданого є одяг, засоби особистої гігієни, нижня білизна, продукти довготривалого зберігання тощо. Волонтери нашого Гуманітарного  штабу все розкладуть, після чого частину допомоги буде відправлено на передову нашим військовослужбовцям відповідно до їх потреб. Все інше отримають внутрішньо переміщені особи, які звернуться у Гуманітарний штаб».

До слова, Help Heroes Of Ukraine Inc NFP – благодійна організація, заснована у 2022 році керівниками найбільших логістичних і транспортних компаній США, до складу якої входять сотні українців в Америці. Цілі благодійної організації включають надання Україні широкого спектра медичної, військової та гуманітарної допомоги.

 

Відповідайте на ракети сміхом: французький журнал опублікував карикатури на Путіна та війська РФ

Четвер, 26 травня 2022, 11:03

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo присвятив номер Україні, опублікувавши в ньому роботи українських карикатуристів.

Зароблені кошти з продажів журналу збираються передати українським Збройним силам.

У номері, який опублікували 25 травня, представлені роботи Асоціації карикатуристів Одеси "Російський військовий корабель, йди нах*й", повідомляє Le Figaro.

"Відповідайте на ракети сміхом: сатиричний тижневик Charlie Hebdo вшановує у українських карикатуристів, які продовжують робити свою роботу, незважаючи на російське вторгнення, публікуючи з солідарності близько двадцяти своїх карикатур", – йдеться в повідомленні.

Серед робіт є російський ведмідь, який занурює лапу у вулик перед тим, як його поглинають бджоли, солдати, які ковзають снаряд з гірки в дитячому садку, чи знаряддя тортур із зображенням Путіна.

Фото: Charlie Hebdo

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

"Музей згорів за лічені хвилини": як рятували картини Примаченко з вогню під час окупації

Четвер, 26 травня 2022, 10:47

Містечко Іванків на Київщині перебувало понад місяць під російською окупацією.

У перші дні наступу росіян вщент згорів місцевий історико-краєзнавчий музей, де зберігалися роботи української художниці Марії Примаченко.

Згодом у соцмережах з'явилася інформація, що деякі з робіт мисткині вдалося врятувати.

Проте у Міністерстві культури та інформаційної політики просили не поширювати інформацію вцілілі роботи, щоб не наражати на небезпеку жителів містечка, які їх зберігають.

Керівниця місцевого відділу культури Надія Бірюк у коментарі "Українській правді. Життя" розповіла, що після влучання снаряду у будівлю вдалося врятувати лише частину надбань краєзнавчого музею.

"У 2018 році зробили капітальний ремонт, поновили експонати, люди почали допомагати.

Мені не так шкода ремонту, як експонатів.  Багато з них згоріли, залишилося близько 10. Але вдалось зберегти найцінніше", – розповідає вона.

Іванківський музей влітку 2021 року. Фото УП.Життя

За словами пані Надії, музей постраждав, коли тривали перехресні бої на в'їзді у містечко, а вулицями вже їздили окупанти.

Експонати рятували уже з палаючої будівлі, бо під час займання жителі Іванкова були в укриттях.

"Коли це трапилося, всі мешканці вже сиділи у погребах, зв'язку між нами не було. Тут все літало, стріляло і гупало.

Сторожі теж сиділи у погребі, а коли трішки стихло і вони вийшли, то вже горів дах", – пригадує Надія Бірюк.

Будівля музею була дерев'яною, тому вогонь поширився нею дуже швидко.

"Оскільки вітер був сильним, то дах швидко почав горіти. За лічені хвилини музею не стало.

Буквально пів години – це максимум. І він весь вигорів вщент", – додає заступниця директора Центру дитячої та юнацької творчості Наталія Харитонова у коментарі проєкту Ukraïner.

Дарія Поперечназаступниця головного редактора УП.Життя

 

Сторінка 668 з 1423

«ПочатокПопередня661662663664665666667668669670НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер