images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


"Увага фейк!": у Тернополі поширюють неправдиву інформацію про перевірку систем оповіщення

Середа, 23 лютого 2022, 09:33


"Увага фейк!": у Тернополі поширюють неправдиву інформацію про перевірку систем оповіщення

У мережі інтернет поширюють фейкову інформацію про тестову перевірку систем оповіщення у всіх Західних регіонах України.

У редакцію 0352.ua тернополяни надсилають фото із чатів, у яких масово розсилають повідомлення про те, що завтра на території усіх областей Західної України лунатимуть сирени.



Кореспонденти сайту 0352.ua звернулись за коментарем до міського голови Сергій Надала. Сергій Віталійович запевнив, що ця інформація фейк, а у Тернополі і так кожної середи проводять тестування систем оповіщення.

"У Тернополі планово щосереди проводять комплексну перевірку системи централізованого оповіщення цивільного захисту міста. Ми такі роботи проводимо планово і, зазвичай, попереджаємо про це тернополян на офіційних ресурсах", - зазначає Сергій Надал.

Редакція 0352.ua закликає не поширювати фейкові дописи, перевіряти інформацію на офіційних джерелах та зберігати спокій.

 

Каски, бронижелети та транспорт: добровольці Тернопільщини просять допомоги

Середа, 23 лютого 2022, 09:31


Добровольці просять волонтерів та усіх небайдужих допомогти тим, хто готовий захищати країну.

Як ми повідомляли добровольчий український корпус "Правий сектор" оголосив мобілізацію.

"У Домі ветерана дятиме центр, куди люди зможуть приходити й долучитися матеріально чи фінансово, аби підтримати нас та всіх бійців", – повідомив командир 6 резервної сотні ДУК ПС Сергій Коновал.

"Зараз ми потребуємо касок, бронежилетів, наплічників, спальники, каримати, пальне й автомобілі, якими виїжджатимуть на території проведення бойових дій. Просимо волонтерів та всіх небайдужих зголошуватись для допомоги. Я запрошую стати надійним тилом для тих, хто готовий вже зараз захищати Україну, бо разом ми сильні", – розповідає Ірина Драгущак. Дівчина займається відділом забезпечення.

На Чортківщині незаконно зрізали 16 дубів: вантажівку з деревиною зупинила поліція

Середа, 23 лютого 2022, 09:31

Фото ілюстративнеФото ілюстративне
Двом жителям Чортківського району інкримінують незаконну порубку дерев.

Вантажівку, якою перевозили 16 п’ятиметрових колод дуба, зупинили у селі Трибухівці.

Як повідомили у відділі комунікації поліції, ані водій, ані пасажир не показали документи на вантаж.

Чоловіки запевняли, що придбали деревину, проте правоохоронці підозрюють, що дуби зрізали незаконно.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група.

Відомості за даним фактом внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 246 (незаконна порубка дерев) Кримінального кодексу.

Триває досудове розслідування.

 

Президент України видав наказ про призов резервістів на військову службу

Середа, 23 лютого 2022, 09:30

Президент України видав наказ про призов резервістів на військову службу
Президент України видав наказ про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

Згідно наказу, призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років.

Це будуть як офіцери так і рядовий, сержантський склад.

Призов розпочнеться від сьогодні. Максимальний термін служби 1 рік.

Резервісти оперативного резерву проходитимуть службу у тих військових частинах і за тим фахом, в яких вони проходили службу до цього та підписали контракт для проходження служби в оперативному резерві.

Для прикладу: під час попередньої служби військовослужбовець був водієм-механіком у військовій частині А0000, тому призиватимуть його в цю ж частину, на цю ж військово облікову спеціальність.

За призваними резервістами, згідно Закону України зберігатиметься робоче місце та середньомісячна заробітня плата.

Відповідно до Наказу Президента України, резервісти оперативного резерву мають самостійно з’явитись у свої військові частини або ТЦК та СП, за телефонним дзвінком або ж отримавши повістку для явки у свій ТЦК.

Якщо резервіст з тих чи інших причин, передбачених Законом не може бути призваним, йому необхідно особисто надати підтверджуючі документи. За неявку чи ігнорування виклику передбачено адміністративну або кримінальну відповідальність.

Довідково :

- Резервісти оперативного резерву — це військовослужбовці, які звільняються зі строкової військової служби, військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, які за своїми професійно-психологічними характеристиками і станом здоров’я придатні до служби у військовому резерві та відповідають встановленим вимогам проходження служби у військовому резерві, та набули певної військової облікової спеціальності.

- Відповідно до Закону України Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку дозволяє протягом доби призвати резервістів на військову службу в особливий період без оголошення мобілізації. Право оголосити про такий призов має Президент України — Верховний Головнокомандувач ЗСУ.

"Сюди швидка доїде?", – у селі на Кременеччині люди відрізані від світу через жахливі дороги

Середа, 23 лютого 2022, 09:27

"Сюди швидка доїде?", – у селі на Кременеччині люди відрізані від світу через жахливі дороги
Жителі села Іванківці Кременецького району скаржаться на погані дороги.

Найгірша ситуація на вулиці Садовій, кажуть місцеві. Люди переймаються, що через суцільну багнюку до них не зможе добратися навіть швидка.

"Мало того, що тут немає освітлення, ви дорогу бачили? В найгіршому випадку скажіть, сюди швидка доїде? Елементарно: як дитину в садок завести?", – розповіла у Фейсбук-спільноті Типовий Кременець одна з читачок.

Жителі села додають, що на інших вулицях ситуація не краща.

"На Ольги Платонової таке саме болото. В школу чи на роботу добратися неможливо, машини застрягають, що треба витягувати", – коментує Світлана Сотнічук.

 

Сторінка 699 з 1428

«ПочатокПопередня691692693694695696697698699700НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер