images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За поведінку, не сумісну з статусом священника, на Тернопільщині відсторонили від служіння пароха

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:09

За поведінку, не сумісну з статусом священника, на Тернопільщині відсторонили від служіння пароха

Протоієрея Степана Ланового, настоятеля релігійної громади “Парафія Різдва Пресвятої Богородиці м. Чорткова” та парафії Святого Архистратига Михаїла села Остап’є відсторонено від діяльності.

Указом Архиєпископа Тернопільського і Бучацького (ПЦУ) Тихона йому заборонено здійснювати богослужіння, пише ТП.

В указі вказано, що заборону служіння накладено за дії, спрямовані на розділення Церкви, за порушення канонічного порядку та церковного Статуту та поведінку, яка несумісна зі званням священника.

За поведінку, не сумісну з статусом священника, на Тернопільщині відсторонили від служіння пароха, фото-1

Священника відсторонено від служіння на один рік.

– В разі відсутності збоку протоієрея Степана Ланового повного і правдивого покаяння ця заборона у священнослужінні продовжується до часу ухвалення іншого рішення, – йдеться у документі.

Також у документі вказано, що протоієрей порушив низку правил, з їхнім переліком можна ознайомитися у дописі на сторінці єпархії.

 

19-річна мешканка Тернопільщини, яку через безпліддя прооперував робот-хірург, стане мамою

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:08


19-річна мешканка Тернопільщини, яку через безпліддя прооперував робот-хірург, стане мамою

Від операції до вагітності минуло п’ять місяців.

19-річна мешканка Тернопільської області, якій рік тому першій в Україні через безпліддя провели гінекологічну операцію з допомогою роботичної системи Da Vinci, стане мамою. Про це повідомили у Першому територіальному медичному об’єднанні міста Львова.

Молода жінка у липні 2021 року звернулася до медиків зі скаргами на постійний тазовий біль і порушення менструального циклу. Серед озвучених проблем було і те, що вона не може завагітніти.

Гінекологи тоді виявили дермоїдну кисту правого яєчника. Це доброякісне пухлинне утворення, переважно вроджене, яке у більшості випадків потрібно видаляти. Щоб зробити це максимально малотравматично, гінекологи спільно з хірургами застосували роботичну систему Da Vinci.

"Використання мікроінструментів та 3D-зображення високої чіткості дозволили ювелірно видалити кісту за допомогою лише декількох маленьких проколів! А головне — нашим спеціалістам вдалося зберегти яєчник", — розповідають медики.

І от днями пацієнтка під час планового візиту до Першого медичного об’єднання Львова потішила гінекологиню: вона вагітна. Термін — сім тижнів. Від операції до вагітності минуло п’ять місяців.

"Грошова допомога і зміна місця реєстрації": сьогодні у "Дії" запрацюють нові послуги

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:08


"Грошова допомога і зміна місця реєстрації": сьогодні у "Дії" запрацюють нові послуги

Сьогодні, 8 лютого, у застосунку і на порталі "Дія" запрацюють нові послуги. Зокрема, користувачі порталу зможуть  без звернення у відповідні органи і стояння у чергах, змінити місце реєстрації, оновити електронний підпис і надати права на машину іншій людині.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в ефірі "Сніданку з 1+1".

"Ми сфокусувалися, аби відцифрувати найбільш масові послуги в нашій країні. Наприклад, сьогодні ми запускаємо гіганта онлайн-послугу зі зміни місця реєстрації. Це наймасовіша послуга, якщо йдеться про офлайн послуги та ЦНАПи", - розповів Федоров.

Серед нових послуг, зокрема будуть:
опитування;
дозвіл на будівництво;
грошова допомога ВПО;
довідка про несудимість;
копія техпаспорта.

Міністр зазначає, що всі документи підтягуватимуться лише "у кілька кліків".
"Наприклад, під час опитування ми будемо запитувати людей про цифрові послуги. В першу чергу, аби знати, що запускати наступним. Це такий інструмент, який допоможе розвивати "Дію". Нам потрібно більше спілкуватися з українцями. Вже сьогодні презентують два опитування. Одне з них буде стосуватися оцінки послуг, які презентують наразі", - розповів Федоров.

 

Забрали всього в крові: на Тернопільщині чоловік впав з висоти на будові

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:07


Забрали всього в крові: на Тернопільщині чоловік впав з висоти на будові

7 лютого о 15.03 районна бригада швидкої виїжджала у м. Почаїв до 31-річного чоловіка.

За словами потерпілого, він упав з 2-го поверху у себе на будові через власну необережність.

Із закритою черепно-мозковою травмою, забоєм головного мозку унаслідок падіння з висоти потерпілого, після наданої медичної допомоги, шпиталізовано у райлікарню.


Для них правил не існує: астрологи назвали найневгамовніші знаки зодіаку

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:07


Для них правил не існує: астрологи назвали найневгамовніші знаки зодіаку

Ці люди живуть лише за своїми правилами, не визнаючи загально-прийнятих. Особливо з них небезпечні водії, таких краще взагалі не пускати за кермо.

Асторолги виділяють 6 знаків-зухвальців, пише УНІАН.

Овен

Овни – вперті знаки. Якщо вони щось задумали, стережіться. Жодна перешкода на шляху до досягнення мети їх не зупинить. А отже, представники цього знака частенько порушують правила.

Водолій

Водолії – волелюбні та творчі натури. Вони звикли жити за своїми особистими правилами, оскільки, можна сказати, з народження переконалися у своїй унікальності та підкорятися комусь або чогось земному їм не до душі.

Близнюки

Близнюки – непередбачувані та мінливі особистості. Якщо вони й зважаться жити за встановленими порядками, то тільки за бажанням і, швидше за все, тимчасово.

Стрілець

Стрільці – непостійні знаки. Вони дуже цікаві, мінливі та запальні. Тому, якщо їм щось не сподобається, рознесуть в пух і прах. Інша причина – експерименти. В їхньому усвідомленні життя настільки коротке, що для пізнання його та навколишнього світу потрібно обов'язково виходити за рамки.

Рак

Раки – максимально емоційні знаки Зодіаку. Коли їм щось захочеться, так і знайте, ніщо і ніхто їх не зможе утримати. Найчастіше вони потім про це шкодують, але машину часу поки ще ніхто не винайшов.

Лев

Леви – зроду горді та авантюристичні. Вони частенько порушують правила, просто щоб продемонструвати силу оточенню або ж довести, що для них взагалі не існує перешкод.

 

Сторінка 708 з 1425

«ПочатокПопередня701702703704705706707708709710НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер