images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Ще одна патронатна сім’я з'явилася на Тернопіллі

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:05

Ще одна патронатна сім’я з'явилася на Тернопіллі
У Збаразькій громаді з'явилася перша патронатна сім’я.

Завдяки їй діти, які опинились в складних життєвих обставинах, не потраплятимуть до дитбудинків та притулків, а перебуватимуть в сімейному середовищі.

Збаразька міськрада уклала договір про надання послуг з патронату над дітьми з вихователем Вадимом Петровим та його помічницею Оксаною Петровою.

"Патронат над дитиною – це професійна комплексна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною та її батьками складних життєвих обставин", – зазначили у міськраді.

В патронатні сім’ї можуть влаштовуватись новонароджені, залишені в пологовому, а також підкинуті, знайдені та безпритульні діти. Також у цих родинах може перебувати малеча, яка зазнала насильства, чи жорстокого поводження, діти з сімей, в яких існує загроза їх життю та здоров'ю, та ті, у кого померли чи відсутні батьки.

 

Тернополянин представлятиме Україну на зимових Паралімпійських іграх

Вівторок, 08 лютого 2022, 10:05

Тернополянин представлятиме Україну на зимових Паралімпійських іграх
Тернопільський спортсмен Тарас Радь виступить на ХІІІ зимових Паралімпійських іграх.

Міжнародні змагання відбуватимуться з 4 по 13 березня в місті Пекін у Китаї.

Як повідомили в Управління молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА, участь в Паралімпійських іграх візьме тернополянин – майстер спорту України міжнародного класу з біатлону та лижних перегонів Тарас Радь.

"Наш земляк показав гідні результати на чемпіонатах світу, кубках Європи, світу і був обраний, щоб представляти Україну у таких видах спорту як лижні перегони та біатлон", – зазначили в управлінні.

Згідно з Наказом Міністерства молоді та спорту України від 02.02. 2022, Тарас Радь увійшов до складу національної збірної команди України для участі у ХІІІ зимових Паралімпійських іграх 2022 року серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

Додамо, що гасло ХІІІ зимових Паралімпійських ігор – "Разом заради спільного майбутнього". Гасло українських паралімпійців: "Ваша підтримка – наша перемога".

Нагадаємо, що у 14 років Тарас Радь пошкодив ногу. Через неналежне лікування рани розпочалось зараження, тому ногу ампутували нижче коліна. Незважаючи на травматичну операцію, уже у 2014 році він повернувся до спорту.

Він – наймолодший учасник збірної України. Паралімпієць виборов четверте для України "золото" у Пхьончхані і свою першу нагороду на дебютній Паралімпіаді.

"Чому бустер працює краще?": новий штам "Омікрон" впливає на зниження здатності вакцини захищати

Понеділок, 07 лютого 2022, 10:30

"Чому бустер працює краще?": новий штам "Омікрон" впливає на зниження здатності вакцини захищати

"Чому бустер працює краще?": новий штам "Омікрон" впливає на  зниження здатності вакцини захищати

Вчені дійшли висновків, що новий штам коронавірусу "Омікрон" призвів до серйозного зниження здатності вакцини захищати людський організм.

Про це повідомляє ВВС.ua.
Дві дози, за словами медиків, майже не дають захисту від зараження Омікроном, але значно знижують ризики важкого перебігу захворювання і потрапляння у лікарню.
Проте "бустерна" доза змінює ситуацію.
Захист, який ви отримуєте після третьої дози, є ширшим і таким, що запам'ятовується більше, ніж усе те, що ви мали досі, пояснює Джеймс Галлахер, кореспондент BBC з питань здоров'я та науки.

Зазначається, що кожна доза вакцини запускає черговий раунд еволюції антитіл в імунній системі. Вона розшукує кращі антитіла, що міцніше прикріплюються до вірусу. Поступово вони стають більш "зрілими".

Якщо антитіла зможуть міцніше прив'язуватись до коронавірусу, то Омікрону стане важче допомогти вірусу викрутитись. І хоча цей новий штам сильно мутований, він усе ще має у своїй основі той самий вірус і ті частинки, що з часом зовсім не змінились.
Наступні раунди вакцинації також призведуть до того, що імунна система буде розширювати свій арсенал антитіл, оскільки знаходитиме нові способи атакувати вірус.

 

Репетиція весни: чим дивуватиме погода у найближчі дні

Понеділок, 07 лютого 2022, 10:24


Репетиція весни: чим дивуватиме погода у найближчі дні

Новий тиждень здивує мешканців Тернопільщини та усієї України відлигою та аномально високими температурами.

Про це розповів синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

"Наступного тижня на українців чекає репетиція весни з тривалими відлигами та аномально високими температурами. На території України найближчій тиждень має всі шанси бути аномально теплим з достатньою кількістю опадів і тривалими відлигами, які будуть супроводжуватися туманами і активним сніготаненням", - зазначив синоптик.

7 – 13 лютого в Україні температура підійматиметься на 3-7°С вище кліматичної норми. Протягом усього тижня в регіонах буде сніг, мокрий сніг, дощ, мряка. Найбільш інтенсивними опади очікуються в західних і північних областях країни.

Збитків – на мільйон: на Тернопільщині обікрали ювелірний магазин

Понеділок, 07 лютого 2022, 10:22


Збитків – на мільйон: на Тернопільщині обікрали ювелірний магазин

Повідомлення про крадіжку з ювелірного магазину надійшло в чергову частину Кременецького райвідділу поліції. Невідомі проникли до магазину ювелірних виробів та викрали коштовності.

Злочин трапився 4 лютого вночі. Працівники швидкої допомоги, які проїжджала повз магазин, помітили відкриті двері. Про це вони повідомили власникам магазину, а вже господарі викликали поліцію.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. За попередніми даними, невідомі особи пошкодили замок, розрізали завіси на решітці дверей та проникли до приміщення. Злодії винесли 350 ювелірних виробів. Сума збитків - близько мільйона гривень.

На момент злочину в магазині сигналізації не було, а це - основна причина того, що невідомі мали час зібрати усі цінні речі та втекти.

Працівники поліції розшукують зловмисників. Даний факт внесений в ЄРДР згідно із ч.5 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу.

Правоохоронці звертаються до жителів міста та області, не нехтувати правилами безпеки. Пам'ятайте, будь-які двері і замки можна зламати, а тому економити на сигналізації та датчиках руху не варто.

 

Сторінка 709 з 1425

«ПочатокПопередня701702703704705706707708709710НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер