images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


«Зимова феєрія»: у Тернопільському обласному художньому музеї діє виставка

Понеділок, 17 січня 2022, 10:30

«Зимова феєрія»: у Тернопільському обласному художньому музеї діє виставка

Різдво Христове та Новий рік — найулюбленіші свята більшості українців. Створити новорічний настрій вирішили і в Тернопільському обласному художньому музеї, організувавши виставку «Зимова феєрія». В експозиції — 29 живописних і графічних картин із фондів музею.
0«Представлені роботи на зимову тематику: краєвиди нашого міста, України, Європи, а також — сцени Різдва, вертепи, колядники. Крім знаних українських художників — Сергія Григор’єва, Альбіна Гавдзинського, Елаїди Нейман, Людмили Христинич-Папаянідіс, експонуються роботи мистців із Тернопільщини — Івана Марчука, Діонізія Шолдри, Ігоря Дороша. Досить колоритною та стильною є картина молодої авторки з Тернополя Олесі Гудими «Щасливого Різдва». Вперше представлено для огляду твір невідомого голландського художника «Зимовий сонячний день». Роботи вражають неймовірним розмаїттям форм, барв і створюють загальний позитивний настрій», — розповідає провідний науковий співробітник музею Наталя Піщев.
12
 

«Дух новорічно-різдвяних свят» жителі Тернопільщини можуть відчути в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді У секторі мистецтв Тернопільської обласної бібліотеки для молоді діє книжкова виставка «Дух новорічно-різдвяних свят». Література на виста

Понеділок, 17 січня 2022, 10:30

Дух новорічно-різдвяних свят» жителі Тернопільщини можуть відчути в Тернопільській обласній бібліотеці для молоді

У секторі мистецтв Тернопільської обласної бібліотеки для молоді діє книжкова виставка «Дух новорічно-різдвяних свят». Література на виставці розповідає про українські звичаї та обряди святкування Нового року та Різдва.
0«Мабуть, мало знайдеться людей, які б не любили свята та подарунки… А новорічно-різдвяні свята — особливі… Вони багаті різноманітною атрибутикою, яка символізує та утверджує віру людини у всемогутнього Бога, а також у надприродну силу різних явищ природи та окремих предметів. В цей час головне завдання кожної родини — гідно підготувати себе, свою душу, свою хату і господарство до свят. Впоратися з цим допоможе книжкова виставка «Дух новорічно-різдвяних свят». Зібрані книги та журнали допоможуть виготовити власноруч неповторні новорічно-різдвяні іграшки та підготувати оригінальні привітання. А які ж свята без святкового столу та пісень? Тут можна ознайомитися з традиційними рецептами народів світу, оригінальним приготуванням куті та інших українських страв на Святвечір, вивчити безліч нових колядок і щедрівок», — розповідають у бібліотеці.
12

Вдерся у квартиру з ножем: тернополянина, який пограбував пенсіонерку, взяли під варту

Понеділок, 17 січня 2022, 10:28

Вдерся у квартиру з ножем: тернополянина, який пограбував пенсіонерку, взяли під варту
Обрали запобіжний захід тернополянину, який пограбував пенсіонерку.

За версією слідства, чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вдерся з ножем у квартиру своєї сусідки.

Нападник забрав у неї планшет та гроші. Потерпіла викликала поліцію.

Правоохоронці відшукали зловмисника.

Як повідомили у пресслужбі прокуратури, чоловіку повідомили про підозру за ч. 3 ст. 187 КК України – вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з проникненням у житло.

"Прокурор у суді обґрунтував необхідність обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою терміном на 60 днів без права внесення застави. Суд задоволив це клопотання", – зазначили у відомстві.

 

На Тернопільщині та ще в трьох областях – помаранчевий рівень небезпеки: якою буде погода

Понеділок, 17 січня 2022, 10:28

На Тернопільщині та ще в трьох областях – помаранчевий рівень небезпеки: якою буде погода
У понеділок, 17-го січня, по всій Україні очікують негоду.

Як повідомили в гідрометцентрі, через потужний вітер з поривами від 25 до 30 метрів на секунду II рівень небезпеки – помаранчевий – оголосили у Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях.

Це означає, що погодні умови небезпечні, несуть реальну загрозу для населення, інфраструктури та навколишнього природного середовища.

Рекомендується проявляти максимальну обережність при перебуванні у зоні дії погодних явищ.

У решті регіонах пориви становитимуть від 17 до 22 метрів на секунду, що відповідає І рівню небезпечності, жовтому.

Нагадаємо, що у поліції розповіли, як діяти при погіршенні погодних умов. Серед найголовніших правил – не залишати автомобілі біля дерев, білбордів та ліній передач, а також уникати прогулянок поблизу.

Довідково. Ступені небезпечності за кольорами: 0 ступінь небезпечності, зелений – погодні умови не несуть загрози; І ступінь, жовтий – мінімально небезпечні погодні умови: II ступінь, помаранчевий – погодні умови небезпечні; III рівень, червоний – погодні умови вкрай небезпечні.

Читайте також: Що робити, якщо ви потрапили в ДТП: інструкція від поліції

шторм1701


Від безробітного – до власника прибуткового бізнесу: захоплива історія успіху бджоляра з Тернопілля

Понеділок, 17 січня 2022, 10:27

Ігор Буцик, фото: facebook.com/butsikigorІгор Буцик, фото: facebook.com/butsikigor
Нині староста села Угринів на Підгаєччині, один із засновників сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Бджолиний край" Ігор Буцик – в минулому безробітний.

Життя чоловіка змінилося у 2017 році, коли він звернувся в центр зайнятості в пошуках роботи. Тоді безробітного цікавили вакансії заготівельника лікарської сировини або музичного керівника.

Оскільки на той момент їх не було, Ігор Буцик вирішив змінити професію, скориставшись однією із послуг служби зайнятості – профнавчанням. Він пройшов перепідготовку в Гадяцькому аграрному училищі та став дипломованим бджолярем.

Сьогодні Ігор Буцик – один із засновників найпотужнішого в Тернопільській області сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу "Бджолиний край", який об’єднав 28 пасічників. Історію успіху підгайчанина розповіли на сторінці служби зайнятості у Fecebook.

"Кооператив спеціалізується не лише на викачуванні меду, а й на виготовленні солодкої продукції. Вже тепер продаємо різні сорти меду, бджолину пергу, прополіс, пилок у меді, забрус та крем-меди.

З-поміж іншого пропонуємо покупцям горішки й сухофрукти в меді, наливки та медовий квас. Особисто я займаюся розведенням маток, збираю маточне молочко", розповідає пасічник.

Ще до Другої світової війни прадід чоловіка тримав у рідній Яблунівці чи не пів сотні бджолосімей. За радянських часів під час створення колгоспу майже всю пасіку забрали. Нині на пам’ять від прадіда у нього залишилась стара дубова медогонка, матриця для виготовлення вощини та дев’ять вуликів. Тож кооператор має намір створити невеликий музей пасічництва.

Ігор Буцик, фото: facebook.com/butsikigor

64951233 2380615742158463 4378963902688395264 n

На даний час Ігор Буцик активно впроваджує в життя різні проєкти, пов’язані з бджільництвом, бере участь в навчаннях, вдосконалює свої знання та навички, виводить продукцію СОК "Бджолиний край"на міжнародний рівень.

"Аби стати членом нашого кооперативу, не існує особливих вимог. Приймаємо усіх, хто прагне займатися пасічницькою справою та вміє подбати про власні бджолосім’ї й, звісно ж, готовий допомагати іншим.

У найближчому майбутньому плануємо створити центр меду, де працюватимуть наймані працівники. Це буде цех з надання послуг з відбирання, фасування і переробки меду, а ще лабораторія з контролюю якості меду і бджолопродуктів", – ділиться планами кооператор.

До слова, у 2021 році за рішучість, ініціативність, вміння ставити цілі та досягати їх Ігоря Буцика обрали сільським старостою села Угринів Підгаєцької ОТГ.

 

Сторінка 738 з 1437

«ПочатокПопередня731732733734735736737738739740НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер