images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Шумщині дебошир побив та пограбував колишню дружину – знущався з неї 10 років

Середа, 22 грудня 2021, 14:38

На Шумщині дебошир побив та пограбував колишню дружину – знущався з неї 10 років
Житель Шумщини побив і пограбував колишню дружину, після цього поїхав розважатись на її автомобілі.

Потерпіла не мала спокою від колишнього чоловіка протягом 10-ти років, відколи пара розлучилася.

У місцевому відділенні поліції кажуть, що за цей період було задокументовано 11 фактів домашнього насилля.

51-річний чоловік вкотре прийшов до колишньої дружини, щоб залагодити конфлікт, адже за систематичне вчинення домашнього насилля було розпочато кримінальне провадження і його чекав суд.

За словами потерпілої, колишній прийшов, щоб просити пробачення, проте після спільного вживання алкоголю повернувся до звичних для нього методів впливу – погроз і фізичного насилля.

«Жінка каже, що бив, душив, зірвав з шиї золотий ланцюжок. Аби не заявила в поліцію – відібрав мобільний. Конфлікт тривав цілу ніч, а близько п’ятої години ранку, забравши ключі, зловмисник ще й викрав її транспортний засіб. Нетверезого водія за кермом краденої автівки зупинили поліцейські сектору реагування патрульної поліції на одній з вулиць Шумська. Щодо нього було складено адміністративний протокол за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння», -зазначили у відділі комунікації поліції Тернопільської області. https://tp.npu.gov.ua/

Дебошира затримали в порядку ст.. 208 КПК та розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 186 та ч. 1 ст. 289.

Зловмиснику оголосили підозру. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

 

Вночі до 13º морозу: якою буде погода на Тернопільщині найближчими днями

Середа, 22 грудня 2021, 09:13

Вночі до 13º морозу: якою буде погода на Тернопільщині найближчими днями
Цього тижня температура повітря знизиться на Тернопільщині до 13º морозу.

Про це повідомили в обласному метеорологічному центрі.

За прогнозами синоптиків, кінець тижня буде прохолодним, хмарним, але без сильних опадів.

Сьогодні, 22 грудня, на Тернопільщині – хмарно з проясненнями. Вдень без істотних опадів, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 9-14 метрів на секунду, Температура вдень становитиме 2-7º морозу.

У четвер, 23 грудня, в області буде хмарно з проясненнями. Істотних опадів завтра не очікують, дороги покриє ожеледиця. Вітер південний, 5-10 м/с. Температура вночі коливатиметься від 8 до 13º морозу, вдень – від 2 до 7.

У п'яницю небо на Тернопільщині також буде хмарним. Вночі без істотних опадів, вдень невеликі опади. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 9-14 м/с. Температура вночі становитиме 4-9º морозу, вдень – від 3º морозу до 2º тепла.

На підсумковому засіданні обласної Федерації легкої атлетики було названо імена кращих спортсменів та тренерів 2021 року

Середа, 22 грудня 2021, 08:49

На підсумковому засіданні обласної Федерації легкої атлетики було названо імена кращих спортсменів та тренерів 2021 року

За рік, що минає, легкоатлети Тернопільської області здобули 44 медалі, з яких 15 золотих, 14 срібних та 15 бронзових, взяли участь у 25-ти чемпіонатах України. Спортивну честь області на цих турнірах захищали 52 спортсмени, серед яких восьмеро виступали серед дорослих та молоді, 7 – серед юніорів, 13 – серед старших юнаків, 24 – серед молодших юнаків. Троє тернополян – Наталя і Іван Стребкови та Олександр Шилівський – були членами національної збірної України, четверо наших атлетів входили до кандидатського складу команди – Христина Стефанишина, Тетяна Когут, Ігор Висоцький, Віктор Гнатів. До резерву збірної були зараховані Сулило Дмитро та Танасійчук Ігор. Двом спортсменам присвоєно звання кандидата в майстри спорту України – Тетяні Когут та Денису Загалюку.

Легкоатлети області – вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл, за здобутки на чемпіонатах і Кубках України набрали 4292 очки. Найбільше здобули спортсмени ОДЮСШ (1219), ДЮСШ Тернопільського району (351), КУТОР ОДЮСШ з літніх видів спорту (312), Бережанської ДЮСШ (247), Зборівської ДЮСШ (190). Про це інформував президент Федерації легкої атлетики Тернопільської області Валерій Єднак на підсумковому засіданні федерації. Відбувся захід за участі спортсменів та тренерів із легкої атлетики у приміщенні Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Запрошені на зібрання були також начальник управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА Андрій Човган, начальник обласного відділення Комітету з фізиховання та спорту МОНУ Олександр Бірюков.

За традицією, яка вже багато років поспіль притаманна таким зібранням, було названо імена кращих тренерів та спортсменів за підсумками року, що минає. Отож, в 2021-му кращими серед тренерів, які працюють з дорослими та юніорами, стали Володимир Дуда (третє місце), Іван Панасюк (друге місце) та Богдан Дуда (перше місце). До слова, вихованці Богдана Дуди за цей рік здобули 14 медалей.

Серед тренерів, які займаються з вихованцями ДЮСШ до 18 років, рейтингова таблиця виглядає так: Кармелюк Євген (перше місце), Стефанишина Ольга (доуге місце) та Шмуляєва Галина (третє місце).

Кращим спортсменом-легкоатлетом року став Іван Стребков, кращою спортсменкою – учасниця Олімпіади-2021 в Японії Наталя Стребкова; серед юніорів кращим спортсменом названо Віктора Гнатіва, а серед юніорок – Тетяну Когут; серед юнаків такий титул було присуджено Матвію Чаушу, серед дівчаток – Діані Марущак.

Було відзначено також і спортсменів-рекордсменів області, які своїми результатами підняли планку досягнень попередніх років у різних видах. Отож, нові рекорди цьогоріч встановили Наталя та Івана Стребкови, Матвій Чауш, Наталя Бучинська, Максим Клименко, Софія Ронталюк.

Під час засідання грамотами Тернопільської ОДА були нагороджені тренери Володимир Дуда, Іван Панасюк, Валерій Єднак, Володимир Басараб, Василь Токарчук,  Володимир Небельський, нагороду «За відданість легкій атлетиці» вручено Ользі Стефанишиній, подяки від Національного Олімпійського комітету України отримали Олена Клименко, Віра Зозуля та Богдан Дуда, подяки від Федерації легкої атлетики Тернопільської області – Наталя Каленік, Василь Яковів, Микола Головацький, від обласного відділення НОКУ – Валерій Єднак, Михайло Васірук та Леонід Дахновський.

 

Тернопільські спортсмени здобули золото чемпіонату України з біатлону у трьох дисциплінах

Середа, 22 грудня 2021, 08:47

Тернопільські спортсмени здобули золото чемпіонату України з біатлону у трьох дисциплінах

Чемпіонат України з біатлону серед юнаків і дівчат до 18 років завершився у Західному реабілітаційно-спортивному центрі, що в селі Сянки Львівської області. Вдало виступили на цих змаганнях тернопільські біатлоністи. Так, серед юнаків старшої вікової групи Назарій Парадовський із Шумщини став чемпіоном України в короткій індивідуальній гонці з чотирма вогневими рубежами, допустивши лише три промахи із двадцяти пострілів (тренери Назарій Бурик, Василь Кирилюк).Серед дівчат середньої вікової групи першою фінішувала у гонці переслідування з чотирма вогневими рубежами (лише два промахи із двадцяти пострілів) Тетяна Тарасюк (тренери Назарій Бурик, Людмила Сагайдак, Василь Тарасюк). До речі, спортсменка випередила срібну призерку більше ніж на 1 хв 30 сек. А у короткій індивідуальній гонці Тетяна була шостою.

Серед дівчат старшої вікової групи в індивідуальній гонці Ірина Тарасюк фінішувала п’ятою, Катерина Ільницька – восьмою та Іванна Драбик – п’ятнадцятою.

У класичних естафетах від Тернопільщини стартувала тільки команда дівчат старшої вікової групи в складі Катерини Ільницької, Ірини Тарасюк та Тетяни Тарасюк, які стали чемпіонками України. Наші спортсменки більше як на одну хвилину випередили найближчих суперниць із команди Чернігівської області, що здобула срібло.

Тренери біатлонсток Назарій Бурик, Людмила Сагайдак, Василь Тарасюк. Допомагав їм під час змагань заслужений тренер України Володимир Бутко, - повідомляється на сторінці «Біатлон Тернопільського краю» у соцмережах.

У сніговій пастці опинилася карета швидкої, яка вночі спішила до хворої

Вівторок, 21 грудня 2021, 11:58


У сніговій пастці опинилася карета швидкої, яка вночі спішила до хворої

Снігопад ускладнив роботу медиків.

Про один з таких випадків повідомляють рятувальники.

21 грудня о 02:20 у с. Вибудів Козівської територіальної громади Тернопільського району черговий караул 18-ї державної пожежно-рятувальної частини 2-го державного пожежно-рятувального загону Головного управління провів буксирування карети екстреної медичної допомоги зі снігового замету. Після цього рятувальники доставили лікаря до місця виклику для надання медичної допомоги хворій

 

Сторінка 741 з 1423

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер