images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Суд у справі MH17: прокуратура почне оголошувати обвинувальний висновок

Понеділок, 20 грудня 2021, 09:27

КОРПУС ЗБИТОГО БОЙОВИКАМИ НА ДОНБАСІ ЛІТАКА РЕЙСУ MH17, ФОТО GETTY IMAGES

Процес у справі збиття рейсу MH17 в небі над Донбасом у 2014 році наближається до завершальної фази.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія NOS.

Цього тижня прокуратура виголосить обвинувальний висновок. Прокурору потрібно три дні, щоб розповісти, як вони оцінюють докази у справі, у чому саме, на їхню думку, можна звинуватити трьох росіян та одного українця та яке покарання слід їм призначити.

Усі чоловіки відіграли свою роль в організації, встановленні та згодом відведенні ракетної установки "Бук", за допомогою якої влітку 2014 року був збитий літак Malaysia Airlines.

Прокуратура реконструювала це на основі великої кількості фото, відео та показань свідків. Є також перехоплені розмови, в яких підозрювані говорили про установку ракети та збиття MH17. Це буде розглянуто сьогодні та завтра, як і судово-медичні докази.

Очевидно, що прокуратура проситиме тривале ув’язнення, але чи буде це довічне, наперед невідомо.

"Питання, що MH17 був навмисно збитий. Це не має значення для питання провини, але це може мати значення для покарання", – зазначила експертка з міжнародного кримінального права Меріке Де Хоон.

Вона очікує, що вирок також може відрізнятися для кожного підозрюваного, залежно від ролі, яку вони зіграли у збитті літака.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу MH17 у березні 2020 року.

Підсудні - росіяни Сергєй Дубінський, Олег Пулатов та Ігор Гіркін та українець Леонід Харченко - досі не брали участі у слуханнях. Пулатов - єдиний, хто призначив захисну групу, решту судять заочно. Через свого адвоката Пулатов заперечував свою причетність.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курсь

 

За вікном сніжок лежить, вітром завіває, тож спішіть до нас усі, на свято Миколая: поліцейські вітають маленьких жителів краю

П'ятниця, 17 грудня 2021, 12:13

Весь тиждень вихованці дитячого садочку «Лісова казка» на Бучаччині чекали приходу чи не найочікуванішого для малечі свята – Святого Миколая. Дітлахи мріяли отримати не тільки подаруночки, а й самі вирішили порадувати Чудотворця концертною програмою.


Добрий дідусь завітав на свято не сам, а з помічниками у погонах. Дітки з превеликою радістю показували свої вміння і таланти: розповідали віршики, співали пісеньки, танцювали. Гості щиро дякували маленьким артистам за зустріч побажавши бути здоровими, чемними та терплячими, вірити у здійснення мрій та завжди бути під захистом.

Кожен учасник святкового ранку отримав солоденький подаруночок від Миколая та його помічників, натомість діти дарували щирі, радісні посмішки.

Правоохоронці переконані такі зустрічі, які приносять лише позитивні емоції  допоможуть зберегти  в дитині доброту, людяність та віру у дива.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/Informacziya/za-viknom-snizhok-lezhit-vitrom-zavivaje-to-zh-spishit-do-nas-usi-na-svyato-mikolaya-policzejski-vitayut-zi-svyatom-malenkix-zhiteliv-krayu/

Телефонні аферисти обшахраювали мешканців області

П'ятниця, 17 грудня 2021, 12:12

Найчастішим способом шахрайств являється викрадення коштів з банківських карток. Громадяни потерпають від зловмисників, які через телефон або Інтернет, зловживаючи довірою, отримують доступ до банківських карток.

Від такого роду злочину потерпіло двоє мешканців обласного центру. До заявника зателефонував чоловік та представився працівником банку. Він попросив уточнити персональні дані, адже відбувся збій системи. Краянин без роздумів зробив те, що його попросив додзвонювач. Згодом він збагнув, що його ошукали, адже виявив, що з рахунку зникло майже 10800 гривень.

Ще одна заявниця після спілкування з псевдобанкіром виявила, що з електронного гаманця зникло майже 90 тисяч гривень. За допомогою вона звернулася до правоохоронців.

Відомості про події слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські розповідають, щоб захиститися від зловмисників, досить не піддаватися паніці і не розголошувати свої дані. Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

- співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

- якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

- дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/telefonni-aferisti-obshaxrayuvali-meshkancziv-oblasti/

 

Поліцейські Тернопільщини взяли під варту чоловіка, який до смерті побив дружину

П'ятниця, 17 грудня 2021, 12:11

Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть, інкримінують працівники Теребовлянського відділення поліції №3  жителю Іванівської територіальної громади. Чоловік, 1958 року народження, зізнався у злочині.

За словами начальника місцевого відділення поліції Андрія Купчака, потерпіла разом із своїм кривдником проживала в цивільному шлюбі. Вони обоє зловживали спиртними напоями та періодично сварилися. Жінка мала проблеми із ногами, а тому пересувалася за допомогою ходуль.

Ввечері, 11 грудня, вона  на власному подвір'ї втратила свідомість. Співмешканець заніс її до будинку та викликав швидку. Проте лікарі констатували лише смерть. Чоловік сказав, що жінка впала з висоти власного зросту і травмувалася.

Після проведеної судово-медичної експертизи стало відомо, що потерпілу побили. Знаряддя злочину - її металеві ходулі.

Співмешканець зізнався у злочині. Він сказав, що побив її під час сварки. У ході перевірки стало відомо, що підозрюваний - уродженець Франківщини і уже відбував покарання в місцях позбавлення волі за вбивство своєї першої дружини.

Зловмиснику оголосили підозру згідно ч.2 ст. 121 кримінального кодексу. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Чоловікові обрали запобіжний захід - тримання під вартою. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/policzejski-ternopilshhini-vzyali-pid-vartu-cholovika-yakij-do-smerti-pobiv-druzhinu/

Визначились імена переможців чемпіонату Тернополя з легкої атлетики в приміщенні «Призи від Миколая» серед юнаків та дівчат

П'ятниця, 17 грудня 2021, 12:11

Визначились імена переможців чемпіонату Тернополя з легкої атлетики в приміщенні «Призи від Миколая» серед юнаків та дівчат

Відкритий чемпіонат Тернополя з легкої атлетики в приміщенні «Призи від Миколая» серед юнаків та дівчат 2008-2009, 2010 р.н. і молодших відбувся в спортивному манежі ТНПУ імені В. Гнатюка. Участь у змаганнях взяло 170 спортсменів з 11 команд області та міста Львова, - інформує Федерація легкої атлетики Тернопільської області.

Переможцями в видах програми стали:

 

Вікова група 2008-2009 р.н.:

- біг 50 м – Гайдучок Віталій (Львів), Василик Вероніка (ОДЮСШ);

- біг 600 м – Стефанів Арсен (Бережани), Цимбалюк Валерія (Кременець);

- стрибок в довжину – Стефанів Арсен (Бережани), Ігнатова Ірина (ОДЮСШ);

- стрибок в висоту – Кармелюк Матвій (Тернопіль), Романська Надія (ОДЮСШ з літніх видів спорту);

- штовхання ядра – Галюлько Андрій (Бучач), Стрілецька Софія (Бучач);

- спортивна ходьба 1 км – Телех Олександр (Бережани); Ронталюк Софія (ОДЮСШ).

Вікова група 2010 р.н. і молодші:

- біг 50 м – Бобко Маркіян (Львів), Краківська Єлизавета (ОДЮСШ з літніх видів спорту);

- біг 600м – Блохін Олексій (Озерна), Кардаш Каріна (ОДЮСШ);

- стрибок в довжину – Рижов Арсен (ОДЮСШ з літніх видів спорту), Прус Вікторія (Львів);

- стрибок в висоту – Варушичева Анна (Великі Гаї),

- штовхання ядра – Стрілецький Влад (Бучач); Караба Юля (Великі Гаї);

- спортивна ходьба 1 км – Мартинюк Павло (ОДЮСШ з літніх видів спорту); Захарчук Аліна (Бережани).

Федерація легкої атлетики Тернопільської області висловлює вдячність за надання спортивного манежу ректору ТНПУ імені Володимира Гнатюка Богдану Буяку, депутату міської ради Володимиру Міську, мережі магазинів «Додому», торговій марці «Вишнівецька» за сприяння в придбанні нагородної атрибутики та солодких подарунків для учасників змагань.

 

Сторінка 746 з 1425

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер