images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські Тернопільщини поділилися найціннішим - стали донорами крові © Офіційний сайт Національної поліції:

Четвер, 18 листопада 2021, 12:11

Впродовж тижня працівники поліції зі всієї України здаватимуть кров для усіх, хто її потребує. Усе це відбувається у ході акції "Здай кров - врятуй життя", яку проводять у рамках десятиліття дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху. Мета заходу - привернути увагу суспільства до проблем травматизму та смертності на українських дорогах.

Більше тридцяти працівників поліції Тернопільської області долучилися до благодійної справи.

"Сьогодні на 10 годину ми прийняли близько 20 поліцейських-учасників цієї акції. Приємно, що поліція завжди приходить на допомогу і розуміє важливість кожної дози крові, яку потрібно для порятунку життя людини", - розповідає  завідувач відділу заготівлі крові і компонентів КНП «Тернопільський обласний центр служби крові» Віра Монастирська.

Усю кров, яку здають в рамках акції поліцейські, обстежать та передадуть в медичні заклади людям, які її потребують. Резус та група не мають значення, але медик каже, що донорів з від'ємною групою постійно не вистачає.

Тридцять один раз був донором старший інспектор відділу інспекції з особового складу управління кадрового забезпечення ГУНП в Тернопільській області Микола Ковальчук. Почав здавати кров ще у 2008 році. Сьогодні він допомагає як дітям, так і дорослим - усім, хто потребує цього життєво необхідного компоненту.

"Зазвичай здаю 2-3 рази на рік. Якщо є необхідність і треба допомогти, то можу здавати й більше. Перший раз здавав через необхідність, а після цього зрозумів, що я можу хоча б чимось комусь допомогти. Тому почав здавати й далі. Окрім того, що ти допомагаєш людям, це й корисно для здоров'я".


Здавати можна не лише кров, але й тромбоконцентрати. Даний компонент дуже потребують дітки в гематологічних відділеннях та дорослі з онкохворобами.

За словами Віри Монастирської, донором для тромбоконцентрату можуть бути всі, але має бути здорова людина з хорошими венами. У таких донорів перевіряють кров на достатню кількість тромбоцитів і до здачі ми допускаємо людину лише після повного обстеження. Процедура триває до години часу.

Щороку добровільна пожертва крові від донорів рятує мільйони життів у всьому світі. За статистикою, донорську кров сьогодні  потребує кожен четвертий українець, а одна здача крові допомагає врятувати три людських життя.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/Informacziya/policzejski-ternopilshhini-podililisya-najczinnishim-stali-donorami-krovi/

 

Під Київрадою зібрали мітинг проти подорожчання проїзду. Кличко обіцяє консультації

Четвер, 18 листопада 2021, 11:53

Під будівлею Київської міської державної адміністрації і Київради влаштували акцію проти підвищення тарифів у міському транспорті столиці, участь у заході беруть близько 70 осіб.

Джерело: "Укрінформ" і Facebook-сторінка "Марш за Київ", Кличко на засіданні Київради

Пряма мова одного з організаторів акції, голови ГО "Urban crew" Владислава Самойленка: "Нас не влаштовує вчорашня новина Віталія Кличка про відстрочення (подорожчання) вартості проїзду.

Нам не зрозуміла сама формула. На підставі чого було рішення підняти із 8 до 20 грн? Підіймати вартість проїзду рано чи пізно доведеться, але ніхто не пояснює формулу".

Деталі: Учасники акції вимагають публічно представити формулу розрахунку вартості проїзду в столиці.

Віктор Петрук заявив, що громадський транспорт є планово збитковим у більшості країн світу, а міста Люксембург і Таллінн взагалі відмовилися від плати за проїзд у громадському транспорті.

Учасники акції зазначають, що у Києві немає єдиного електронного квитка, яким можна зручно і вигідно користуватись усіма видами транспорту, адже до громадського транспорту не входять маршрутки та приміський транспорт.

Морози підв'януть, але на зміну прийдуть дощі з мокрим снігом

Четвер, 18 листопада 2021, 11:51

Додати у вибране
ФОТО: UNSPLASH

В Україні найближчої добу очікуються невеликі дощі, місцями з мокрим снігом.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані Укргідрометцентру, синоптикиня Наталка Діденко у Facebook

Деталі: 19 листопада у західних областях очікується дощ. Температура вночі 0-5°, вдень 5-10° тепла. У Карпатах мокрий сніг, температура вночі та вдень близько 0°.

На решті території, крім південних та східних областей, вночі невеликий дощ, місцями з мокрим снігом. Вдень помірний дощ.

Температура вночі близько 0°, вдень 3-8° тепла. У східних областях вночі 2-7° морозу, вдень 0-5° тепла.

Вітер південно-західний, 7-12 м/с, у західних областях пориви 15-20 м/с.

У Києві в ніч на п'ятницю невеликий дощ, місцями з мокрим снігом. Вдень помірний дощ. Температура вночі 0-2° тепла, вдень 4-6° тепла.

20 листопада в Україні очікуються невеликі дощі. Вночі в Карпатах, а також на сході та північному сході країни місцями з мокрим снігом, удень у західних та північних областях без істотних опадів.

Вітер західний та південно-західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 1-6° тепла, вдень 6-11°, на півдні до 14°. На сході та північному сході вночі близько 0°, вдень 3-8° тепла.

У столиці в ніч на суботу невеликий дощ, удень без істотних опадів. Вітер західний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура вночі 4-6° тепла, вдень 8-10°.

Пряма мова Діденко: "20-21 листопада стане ще тепліше на пару градусів, проте атмосфера буде нестійкою, повітря вологе, з опадами, вітер - поривчастим.

З понеділка-вівторка знову похолодає, а ближче до наступних вихідних – знову потеплішає".

 

За псування історичної пам’ятки місцевий "Шумахер" отримав смішний штраф

Середа, 17 листопада 2021, 14:13


За псування історичної пам’ятки місцевий "Шумахер" отримав смішний штраф

Бережанський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який на горі Лисоня автомобілем їздив по бруківці біля пам’ятника Січовим Стрільцям.

Нагадаємо, випадок трапився 30 серпня цього року поблизу Бережан. Водій легкового автомобіля марки БМВ здійснював дрифтинг (техніка проходження поворотів в автомобільних гонках – ред.) по бруківці біля меморіального пам’ятника Січовим Стрільцям, що на горі Лисоня.

Спочатку дії порушника поліцейські кваліфікували як хуліганство і склали на нього адміністративний протокол. Однак Бережанський суд відправив справу в окружну прокуратуру на дорозслідування, вбачаючи у діях кермувальника БМВ ознаки кримінального порушення, повідомляє Тернополіс.

Після дорозслідування справа знову потрапила в суд, і все ж таки знову за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство).

При дослідженні матеріалів справи, було враховано, що молодий чоловік, який вчинив порушення, сам прийшов у поліцію, зізнався і розкаявся у скоєному, у повному обсязі добровільно відшкодував завдані збитки. Раніше до адміністративної відповідальності не притягувався.

Враховуючи усі ці обставини, суд вирішив накласти на водія покарання у вигляді штрафу, але в максимальному розмірі, передбаченому ст. 173 КУпАП.

Відтак, Бережанський районний суд 9 листопада постановив водія автомобіля БМВ визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 173 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 119 гривень.

Чортківські поліцейські вилучили у жителя райцентру 11 згортків з наркотиками та предмет, схожий на пістолет

Середа, 17 листопада 2021, 08:47

Чоловіка поліцейські затримали в порядку ст. 208 КПК та встановлюють звідки він взяв заборонені речовини та предмети.

Під час патрулювання райцентру співробітники Чортківського районного відділу поліції помітили підозрілого чоловіка. Незнайомець при появі правоохоронців різко змінив маршрут свого пересування та почав поводитися дивно. Причина стала зрозумілою під час поверхневої перевірки – поліцейські виявили у молодика пофасовані згортки: 10 – з білою порошкоподібною речовиною та один – з подрібненою рослинного походження. Крім того, у чоловіка вилучили предмет, ззовні схожий на пістолет-револьвер.

Правопорушником виявився 27-річний житель Чорткова. Він  вперше потрапляє в поле зору працівників поліції. Звідки у нього заборонені речовини та предмети, пояснити відмовився.

Підозрілі згортки поліцейські направили на експертизу. За її висновками, в них містилися наркотичні речовини – амфетамін та канабіс. Також чи є вогнепальною зброєю вилучений предмет, схожий на пістолет-револьвер, стане відомо після проведення судово-балістичної експертизи.

Наразі чортківчанину слідчі оголосили підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 307 ККУ (незаконне зберігання наркотичних засобів з метою збуту). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/chortkivski-policzejski-viluchili-u-zhitelya-rajczentru-11-zgortkiv-z-narkotikami-ta-predmet-sxozhij-na-pistolet/

 

Сторінка 749 з 1408

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер