images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Раніше судима тернополянка знову пішла на злочин

Четвер, 16 грудня 2021, 11:02

Позбавлення волі строк до п’яти років загрожує жительці обласного центру, яка привласнила чуже майно. Міру покарання їй обере суд.

До працівників Тернопільського районного управління поліції надійшло звернення від мешканки міста. Вона попросила розшукати невідому особу, яка привласнила її речі. За словами заявниці з сушильного приміщення багатоповерхівки зникло три пари спортивного фірмового взуття. Завданні збитки жінка оцінила в  7000 гривень.

У ході розшукових заходів працівники поліції вийшли на слід зловмисниці. Нею виявилася неодноразово судима за майнові злочини тернополянка 1991 року народження.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/ranishe-sudima-ternopolyanka-znovu-pishla-na-zlochinshanos/

 

Чортківські оперативники виявили два факти незаконного обігу наркотичних та психотропних речовин

Четвер, 16 грудня 2021, 11:02

У нетверезого водія вилучили згорток з подрібненою речовиною, схожою на наркотичну, та кастет, у ще одного чортківчанина  – таблетки та ампули з психотропними засобами.

15 грудня під час відпрацювання Чортківського району співробітники карного розшуку спільно з групою реагування патрульної поліції зупинили за порушення правил дорожнього руху автомобіль марки «ВАЗ-21099». Виявилося, його водій, 24-річний мешканець одного із сіл Копичинецької міської громади, перебував у нетверезому стані.

Під час огляду автомобіля оперативники виявили згорток з подрібненою речовиною, схожою на марихуану, а також кастет. Звідки у чоловіка зброя та наркотики – правоохоронці встановлюють.

Цього ж дня оперативники задокументували ще один факт незаконного обігу психотропних речовин. Під час поверхневої перевірки у 41-річного жителя Чорткова виявили таблетки метадону, сонату та ампули димедролу. З’ясувалося, чоловік вже не вперше потрапляє в поле зору поліцейських – судимий за майнові злочини. Нещодавно суд призначив йому три з половиною роки ув’язнення за вчинення крадіжки. Проте чортківчанин не погодився з вироком і подав апеляційну скаргу.

Вилучене направлено на експертизу.

Відомості за обома фактами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 309 (незаконне зберігання, перевезення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Санкція статті передбачає покарання до 5 років обмеження волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/chortkivski-operativniki-viyavili-dva-fakti-nezakonnogo-obigu-narkotichnix-ta-psixotropnix-rechovin/

У Чорткові відновили один із найбільш проблемних маршрутів

Середа, 15 грудня 2021, 11:05

У Чорткові відновили один із найбільш проблемних маршрутів
У Чорткові люди часто скаржилися на водіїв маршруту «СЕ Борднетце – Залізничний вокзал – Бердо», які системно порушували графік перевезення, відмовлялися їхати, мотивуючи це низьким пасажиропотоком та нерентабельністю.

 

Даний маршрут, кажуть у мерії Чорткова, завжди був одним із найбільш проблемних. Договір на перевезення по ньому ще донедавна мало Чортківське АТП-16142. Та усе змінилося 7 грудня.

«Зважаючи на численні скарги людей, на засіданні виконавчого комітету прийняли рішення про розірвання договору на перевезення Чортківським АТП-16142 по даному маршруту. Натомість тимчасовим перевізником (до проведення конкурсу) призначили комунальне підприємство «Благоустрій», на балансі якого є автобус ПАЗ», — інформують у Чортківській міській раді.

І вже сьогодні, 15 грудня, маршрут «СЕ Борднетце – Залізничний вокзал – Бердо» офіційно відновлено. Розклад руху автобуса затверджено на тому ж засіданні виконкому. У ході експлуатації маршруту будуть враховуватись зауваження громадян та здійснюватиметься коригування графіку.

 

На Тернопільщині можуть обмежити рух вантажівок - запрацювали спецмайданчики

Середа, 15 грудня 2021, 11:01

На Тернопільщині можуть обмежити рух вантажівок - запрацювали спецмайданчики
Через несприятливі погодні умови на Тернопільщині діятимуть спеціальні майданчики для відстою вантажних транспортних засобів.

Задля безпеки дорожнього руху та забезпечення ефективної роботи снігоприбиральної техніки, Служба автомобільних доріг у Тернопільській області може вводити тимчасові обмеження руху вантажного автомобільного транспорту на автодорогах державного значення: М - 09 (Тернопіль — Львів — Рава-Руська); М - 30 (Стрий — Ізварине); М - 19 (Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече), зазначили у патрульній поліції Тернопільської області.

Перелік спецмайданчиків вздовжж державних доріг можна переглянути ТУТ.

нагадаємо, обмеження руху не поширюється на транспортні засоби, які використовуються під час ліквідації стихійних явищ або надзвичайних ситуацій, здійснюють пасажирські перевезення, вантажі у міжнародному сполученні, швидкопсувні, антисанітарні, живі, поштові та вантажі підвищеної небезпеки.

Понад 40 матерів з Тернопільщини отримали почесне звання

Середа, 15 грудня 2021, 10:59

Понад 40 матерів з Тернопільщини отримали почесне звання
Почесне звання «Мати-героїня» у Тернопільській області отримали 44 жінки.

Відповідний указ підписав президент України Володимир Зеленський.

У документі зазначається про присвоєння почесного звання 1010 українським жінкам, які виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей.

Відзнакою матерів нагороджують за самовідданість, зразкове виховання дітей та забезпечення умов для їхнього всебічного розвитку, повідомляє ТОДА.

 

Сторінка 750 з 1427

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер