images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі чоловік був незадоволений припаркованими у дворі авто та пошкодив машини (фото, відео)

П'ятниця, 29 березня 2024, 12:08

фото ілюстративнефото ілюстративне
У Тернополі місцевий житель був незадовлений, коли у дворі припаркували багато авто, тому чоловік не знайшов іншого виходу, як пошкодити машини.

Тернополянином зацікавилися правоохоронці.

"Йде мова про правопорушника, якого поліцейські підозрюють в умисному пошкодженні чужих автомобілів. Він обливав машини невідомою речовиною, яка знищувала лакофарбове покриття. За словами фігуранта, йому не подобалося, що автівки були неналежним чином припарковані в дворі спального району в Тернополі. Такими діями чоловік спричинив чималі матеріальні збитки потерпілим, а собі нажив проблеми із Законом. Закликаю громадян, не чинити самосуд у ситуаціях, які вас обурюють чи викликають певні побутові незручності. У будь-якому випадку необхідно діяти виключно у правовому полі та звертатися до відповідних служб для вирішення проблеми", - відзначив Сергій Зюбаненко, начальник ГУ НП у Тернопільській області.

 

 

 

 

Тіло полеглого воїна Романа Янчука зустрінуть у Кременці

П'ятниця, 29 березня 2024, 12:08

Тіло полеглого воїна Романа Янчука зустрінуть у Кременці
Сьогодні, 29 березня, у Кременці зустрінуть тіло полеглого Героя Романа Янчука.

«Наша громада втратила військовослужбовця, який помер у лікарні, жителя міста Кременець, старшого лейтенанта Янчука Романа Петровича, офіцера обліку мобілізаційної роботи другого відділу Кременецького РТЦК та СП», - повідомили у громаді.

Тіло воїна зустрінуть о 14:00 годині біля «Трьох Валетів». Траурний кортеж зупиниться поблизу Майдану Волі, де прочитається Євангеліє, а після цього вирушить до родинного дому, де проживав Роман. Одразу після цього розпочнеться панахида (вул. Київська, буд 46).

Похорон розпочнеться у суботу, 30 березня, о 13:00 годині (літія в домі воїна), о 14:00 годині – у соборі Преображення Господнього. Близько 15:00 години відбудеться прощання на Майдані Волі.

Поховають Романа Янчука на кладовищі в селі Великі Млинівці.

У міській раді просять гідно зустріти та вшанувати військовослужбовця, який віддав своє життя за волю та незалежність України.

 

434186997_3227593064043544_8568596233716761583_n.jpg

Тернопільські прокурори оголосили підозру колаборантці, яка працювала на окупантів

П'ятниця, 29 березня 2024, 12:07

Тернопільські прокурори оголосили підозру колаборантці, яка працювала на окупантів
За процесуального керівництва тернопільської прокуратури мешканці Запорізької області повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.

За даними слідства, жінка, підтримуючи воєнну агресію рф, прийняла пропозицію представників окупаційної адміністрації та добровільно зайняла посаду "начальника отдела по активной поддержке безработых"  у так званому центрі зайнятості.

"Колаборантка реалізовувала єдину державну політику рф у сфері зайнятості населення, встановлюючи для цього постійні ділові контакти з окупаційними органами влади, роботодавцями та громадянами на тимчасово окупованій території, забезпечувала виконання інших обов’язків та незаконних вказівок окупаційної адміністрації", – повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Здійснюючи особистий прийом громадян, підозрювана надавала їм консультації щодо працевлаштування на тимчасово окупованій території Запорізької області, схиляла до підтримання окупаційної влади та сприяння у встановленні нового правового порядку, відповідно до законів держави-агресора, переконувала у необхідності здачі українських документів та отримання паспортів громадян рф.

Жінці повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111–1 КК України).

 

На Тернопільщині через сильні пориви вітру знеструмлено деякі населені пункти

П'ятниця, 29 березня 2024, 12:05

На Тернопільщині через сильні пориви вітру знеструмлено деякі населені пункти
Через сильні пориви вітру на Тернопільщині зазнали пошкоджень 13 ліній електропередач.

Станом на 10:00, перебої з електропостачанням виникли у 39 населених пунктах, у 22 з них – частково, інформують в ОВА.

Аварійно-відновлювальні бригади працюють над відновленням пошкоджених електромереж.

Нагадаємо, за повідомленням обласного гідрометцентру, 29 березня пориви південно-західного вітру на Тернопільщині сягатимуть 17- 22 м/с. Оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

З сільради на Тернопільщині хочуть стягнути понад 5 мільйонів гривень через псування земель

П'ятниця, 29 березня 2024, 12:04

З сільради на Тернопільщині хочуть стягнути понад 5 мільйонів гривень через псування земель
Сільрада, яка "закрила очі" на стихійні звалища, може отримати чималий штраф.

Прокурори звернулись до суду з позовом в інтересах держави про стягнення з органу місцевого самоврядування шкоди в розмірі понад 5 млн грн, заподіяної псуванням та забрудненням земель на території громади.

"Підставою для позову стало невиконання селищною радою впродовж 2021-2022 років встановлених законом обов’язків щодо охорони навколишнього природного середовища у належний спосіб, а саме – ліквідація стихійних сміттєзвалищ", – повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області відкрито провадження у справі.

 

Сторінка 18 з 1427

«ПочатокПопередня11121314151617181920НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер