images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільська лікарня №2 отримала відзнаку «Гордість міста»

Середа, 29 листопада 2017, 09:01

21-22 листопада ведучий другого сезону проекту «Інспектор. Міста» Володимир Остапчук проводив інспекцію у КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2». Під час перевірки заклад продемонстрував високий рівень надання медичних послуг та отримав від ведучого звання «Гордість міста».

Уся програма вийде в ефір на телеканалі «1+1» в 2018 році.

Довідка: «Інспектор. Міста» – це проект, спрямований на підвищення рівня життя українців, в рамках якого ведучий проводить інспекції міст та оцінює їх за шістьма критеріями. Крім уже традиційних - медицина, освіта, безпека, їжа та еліта, ведучий також оцінить сферу послуг. Установи, які отримали позитивну оцінку, отримують від ведучого відзнаку «Гордість міста».

 

Виправлення помилок, допущених у відомостях Єдиного державного реєстру

Вівторок, 28 листопада 2017, 11:57

У разі виявлення у відомостях Єдиного державного реєстру помилки (описки, друкарської, граматичної, арифметичної помилки), допущеної суб’єктом державної реєстрації, заявник письмово в паперовій або електронній формі повідомляє про це суб’єкта державної реєстрації, який перевіряє відповідність відомостей Єдиного державного реєстру інформації, що міститься в документах, що стали підставою для внесення цих відомостей. Якщо факт невідповідності підтверджено, суб’єкт державної реєстрації безоплатно виправляє допущену помилку в день надходження повідомлення.

Виправлення помилки у відомостях Єдиного державного реєстру, допущеної не з вини суб’єкта державної реєстрації, здійснюється за плату, розмір якої встановлений Законом.

У разі виявлення суб’єктом державної реєстрації помилки, допущеної у відомостях Єдиного державного реєстру, він в одноденний строк безоплатно виправляє допущену помилку та письмово повідомляє про це заявника.

Виправлення помилок, допущених у відомостях Єдиного державного реєстру внаслідок наявності помилок у документах, на підставі яких були внесені такі відомості, здійснюється після виправлення помилок у зазначених документах.

Виправлення помилок у відомостях Єдиного державного реєстру може здійснюватися також на підставі судового рішення.


Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області


Для захисту свої прав тернополяни можуть скористатися безкоштовними «гарячими» телефонними лініями

Вівторок, 28 листопада 2017, 07:43

На базі громадської організації «Ла Страда-Україна» функціонує дві «гарячі» лінії:

Національна дитяча «гаряча» лінія, яка працює за безкоштовним номером 0 800 500 225 (зі стаціонарного телефону) та безкоштовним коротким номером 116 111 (з мобільних). Лінія працює по буднях з 12.00 до 20.00 та в суботу – з 12.00 до 16.00.

Національна «гаряча» лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації, яка працює за безкоштовним номером 0 800 500 335 (зі стаціонарного телефону) та безкоштовним коротким номером 116 123 (з мобільних телефонів). Лінія працює цілодобово.

Довідка: ГО «Ла Страда-Україна» - одна з провідних неурядових організацій України у сфері захисту прав жінок та дітей. Діяльність організації направлена на запобігання торгівлі людьми, попередження домашнього насильства, впровадження гендерної рівності та вдосконалення системи захисту прав та інтересів дитини.

 

Дізнайтесь як отримати витяги з реєстру страхувальників

Вівторок, 28 листопада 2017, 07:33

У Тернопільській ОДПІ інформували, що платники єдиного внеску чи застраховані особи можуть отримати інформацію з реєстру страхувальників Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування у формі витягу.

Порядок надання інформації з реєстру страхувальників затверджений наказом Міністерства фінансів України від 21.07.2017 № 651, постановою Правління Пенсійного фонду України від 21.07.2017 № 16-1 «Про затвердження Порядку надання інформації з реєстру страхувальників Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування» та зареєстрований в Міністерстві юстиції України 17.08.2017 за № 1017/30885.

На офіційному веб-порталі ДФС щоденно оприлюднюються дані з реєстру страхувальників про взяття на облік/зняття з обліку платника єдиного внеску.

Якщо платнику єдиного внеску чи застрахованій особі необхідна більш повна інформація з реєстру страхувальників про платника єдиного внеску, ніж оприлюднена на офіційному веб-порталі ДФС, або необхідне документальне підтвердження даних реєстру страхувальників, то у такому разі, такий платник може отримати витяг з реєстру страхувальників.

Запит про отримання витягу з реєстру страхувальників (за ф. № 1-ЗРС) подається одним із таких способів:

  • особисто платником єдиного внеску та/або застрахованою особою чи уповноваженою на це особою до територіального органу ДФС;

  • надсилається поштою;

  • в електронній формі засобами електронного зв’язку.

При цьому, запит може бути поданий як до контролюючого органу за основним місцем обліку платника єдиного внеску, так і до іншого контролюючого органу.

Витяг з реєстру страхувальників формується залежно від категорії платників та містить відомості з реєстру страхувальників, які є актуальними на дату формування витягу.

Якщо в реєстрі страхувальників відсутня інформація, то заявнику видається довідка з реєстру страхувальників (ф. № 1-ДРС).

Звертаємо увагу, що тільки у разі особистого звернення фізичної особи надається:

  • інформація про встановлення з реєстрі страхувальників ознаки «пенсіонер за віком» (із зазначенням дати встановлення пенсії за віком) або «особа з інвалідністю» (із зазначенням дати встановлення пенсії по інвалідності або соціальної допомоги та дати закінчення терміну, до якого встановлена інвалідність), яка зазначається у витягу з реєстру страхувальників (ф. № 2-ВРС);

  • витяг з реєстру страхувальників щодо фізичної особи, яка бере добровільну участь у системі загальнообов'язкового державного соціального страхування (ф. № 3-ВРС).

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників, та за телефоном: 43-46-10.



У сквері поблизу площі Героїв Євромайдану облаштовують пішохідні доріжки

Понеділок, 27 листопада 2017, 10:45

У Тернополі на вулицях Медовій та Танцорова (поблизу площі Героїв Євромайдану) триває реконструкція скверу.

Наразі ведуться роботи першої черги капітального ремонту, зокрема, працівниками підрядної організації прокладено кабелі для подальшого облаштування зовнішнього освітлення та встановлено бордюри. Також підрядники приступили до влаштування пішохідних доріжок фігурними елементами мощення.

Уже наступного року поблизу скверу будуть проведені роботи з влаштування схеми організації дорожнього руху та заплановано встановлення велопарковок. Також навесні у сквері висадять дуби, клени та червонолистий барбарис.

 

Сторінка 970 з 1430

«ПочатокПопередня961962963964965966967968969970НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер