images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Виплата коштів «самозайнятим»: чи показувати їх в розрахунку №1ДФ?

Вівторок, 14 листопада 2017, 00:00

У Тернопільській ОДПІ надали роз’яснення щодо нюансів заповнення податкового розрахунку за формою №1ДФ.

Так, відповідно до Податкового кодексу, особи, котрі мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізосіб, і сум утриманого з них з податку до податкової інспекції за місцем свого розташування.

Тобто, у разі нарахування (виплати) доходів, податковий агент повинен відобразити у податковому розрахунку за формою №1ДФ такі виплачені доходи на користь усіх платників, у тому числі виплачені на користь самозайнятих осіб.

Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників, телефон для довідок: 43-46-10.


 

Кошти на бізнес – не оподатковуються

Вівторок, 14 листопада 2017, 00:00

У Тернопільській ОДПІ надали роз’яснення щодо оподаткування коштів, наданих центром зайнятості фізичній особі на розвиток власного бізнесу.

Так, підпунктом 165.1.1 Податкового кодексу визначено, що до складу загального місячного або річного оподатковуваного доходу платника податку не включаються такі доходи, як сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, житлових та інших субсидій або дотацій, компенсацій (включаючи, зокрема суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування згідно із законом.

Тому, податківці зазначили, що сума грошових коштів виданих центром зайнятості розвиток підприємництва згідно з нормами Порядку надання допомоги по безробіттю, у тому числі одноразової її виплати для організації безробітним підприємницької діяльності, не включається до доходу громадянина та не оподатковується податком на доходи фізичних осіб та військовим збором.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників, телефон для довідок: 43-46-10.


У Тернополі триває реалізація соціального проекту для пенсіонерів

Понеділок, 13 листопада 2017, 10:33

Другий місяць у Тернополі триває соціальний проект для людей похилого віку, під час якого на базі центру дозвілля та молодіжних ініціатив ім. О.Довженка тернополяни мають змогу дивитися фільми, зустрічатися з письменниками, музикантами та брати участь у майстер-класах. На одній з таких зустрічей, які традиційно проводять у середу та неділю, з учасниками проекту поспілкувався міський голова Сергій Надал.

«У Тернополі реалізовується багато соціальних проектів, серед яких безкоштовна їдальня, перукарня та ін. Проте під час спілкування з людьми старшого віку ми неодноразово чули, що їм бракує звичайного спілкування. Саме тому було започатковано новий соціальний проект, який дає можливість літнім людям зустрічатися, переглядати фільми, обговорювати актуальні теми», - каже очільник Тернополя.

До слова, у Тернополі проживає 54 тис. людей пенсійного віку. Такий соціальний проект для літніх людей проводять у рамках соціально-благодійної програми «Турбота» Тернопільської міської ради.

 

З 1 грудня на Гаївському мості обмежать рух великовагового автотранспорту

Понеділок, 13 листопада 2017, 10:31

З 1 грудня 2017 року рух транспортних засобів, маса яких перевищує 8 тонн, буде обмежений через залізничну колію на вул. Об’їзна – вул. Протасевича (в районі вул. Гайової). Таке рішення прийняли на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільні дороги», «Про дорожній рух».

«Після обстеження автомобільного шляхопроводу на об’їзній дорозі міста Тернополя прийнято рішення заборонити рух великовагових транспортних засобів з метою недопущення руйнування елементів конструкції», - коментує заступник міського голови Владислав Стемковський.

Схема об’їзду та відповідні дорожні знаки будуть встановлені до 1 грудня.

Оголошено конкурс на участь в бізнес-інкубаторі

Неділя, 12 листопада 2017, 09:05

Громадяни, які хочуть спробувати себе у бізнесі, мають унікальну можливість заручитися підтримкою команди професіоналів. При Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості незабаром розпочне роботу перший в області бізнес – інкубатор.

Учасником цього інкубатора можуть стати діючі підприємці і особи, які планують розпочати бізнес, так і діючі підприємці.

Бізнес-інкубатор – це можливість для людей, які хочуть займатися бізнесом, отримати супровід у започаткуванні та веденні підприємницької діяльності. Для участі в інкубаторі не обов’язково бути зареєстрованим підприємцем, достатньо мати власну бізнес- ідею, а досвідчені експерти з ведення бізнесу допоможуть втілити її у життя.

Діючі представники підприємництва зможуть отримати фахову підтримку з удосконалення свого бізнесу за допомогою менторів, тренерів, експертів, а також всю наявну інформацію про можливості, які існують для підтримки підприємництва в Україні та області.

Участь в бізнес – інкубаторі здійснюватиметься за 2 варіантами:

1. 10 переможців отримають власне робоче місце в офісі інкубатора, а також можливість обміну досвідом та знаннями з іншими учасниками інкубатора щодня впродовж року та фаховий супровід із започаткування та ведення власного бізнесу;

2. Також буде обрано 20 осіб, які отримають впродовж двох років системну підтримку з розвитку та ведення своєї підприємницької діяльності.

Для того, щоб стати учасником бізнес – інкубатора необхідно подати заяву на участь та необхідний пакет документів.

Прийом документів на участь у конкурсі триватиме до 20 листопада 2017 року.

Пакет документів подається у паперовому вигляді в Тернопільський регіональний центр підтримки підприємництва за адресою:

м. Тернопіль, вул. Грушевського 8, каб. 833,

тел.: (0352) 52 – 31 – 72

моб.: (098) 648 60 86, (098)117 16 32

e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Перелік необхідних документів:

  1. Конкурсна заявка за формою;
  2. Опис проектної ідеї/бізнес-плану за формою;
  3. Копія Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (у разі зареєстрованого СПД);
  4. Письмова згода на обробку персональних даних.

 

Додаткова інформація про конкурс та форми необхідних документів знаходяться на офіційних веб-сайтах Тернопільського обласного центру зайнятості.

 

Сторінка 971 з 1425

«ПочатокПопередня971972973974975976977978979980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер