images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Російський телеканал "Дождь" перереєструвався у Латвії і відновлює мовлення

Понеділок, 18 липня 2022, 11:02

ФОТО НАТАЛІЯ СІНДЄЄВА У FACEBOOK

Російський телеканал "Дождь", який припиняв свою роботу через утиски влади, частково відновить мовлення з 18 липня, повноцінний запуск планується на осінь.

Джерело: гендиректор Наталія Сіндєєва в інтерв’ю виданню "Холод", журналістка Ксенія Ларіна у Facebook

Пряма мова Ларіної: "Дождь" буде першим непідцензурним російськомовним професійним телебаченням після розгрому російської журналістики".

Деталі: Канал перереєструвався у Латвії та отримав право на мовлення в Європі. З 18 липня планується запустити вечірні прямі ефіри на YouTube. Великий запуск планується на осінь, оскільки, як каже Сіндєєва, потрібно обладнати студію та побудувати декорації.

Що було раніше:

  • У 2021 році в Росії телеканал "Дождь" був оголошений іноземним агентом, редакція з цим не погодилася.
  • У березні цього року "Дождь" призупинив свою роботу. Перед цим Роскомнагляд зажадав видалити матеріали "Новой газети", "Медіазони", "Дощу" та інших ЗМІ, де розповідалась правда про вторгнення російських військ в Україну.
 

Для жінок створять уніфіковану військову форму вперше в історії ЗСУ

Понеділок, 18 липня 2022, 10:46

Уперше в історії Збройних сил України для жінок, які служать в армії, створять уніфіковану жіночу військову форму.

У Міністерстві оборони розповіли, що розробкою форми уже займаються волонтери двох ініціативних груп, пише BBC News Україна.

Одну з них курує проєкт першої леді Олени Зеленської "Безбар'єрність". Другу групу – Arm Women Now – очолила депутатка Київради Ірина Никорак. Зараз вони працюють спільно, резюмували у Міноборони.

Волонтерів попросили проаналізувати досвід щодо жіночої форми в арміях інших країн, звернувши увагу на типи фігур. Це дозволить на перших етапах індивідуально підбирати жінкам одяг.

Фото: Bumble-Dee/Depositphotos

За словами Ірини Никорак, першу партію штанів, кітелів і тактичної білизни вже цього тижня передадуть українським захисницям безоплатно для того, щоб протестувати форму і переконатися, що вона функціональна та зручна.

Лекала для однострою розробили за жіночою формою збройних сил США, однією з найкращих у світі. Одяг для військових відшили з якісного "пікселю", що замовили у Польщі, розповідає депутатка.

Також Arm Women Now планує запустити виробництво:

  • футболок,
  • тактичних сорочок "убокс",
  • термобілизни,
  • теплого зимового одягу, який розроблятимуть за новими лекалами.

Ідея виробництва уніфікованої жіночої військової форми з'явилася після численних запитів від жінок, які зараз воюють на передовій, наголошує авторка проєкту Arm Women Now.

Никорак також пояснила, що чоловічі розміри і фасони військової форми не відповідають жіночим. Наприклад, штани можуть добре сидіти у стегнах, але будуть завеликі у талії, а кітелі мають задовгі рукави, тому плече опускається майже до ліктя.

"Жінкам доводиться перешивати форму або пристосувати її булавками та тактичним ременем у польових умовах. Це незручно й нефункціонально", – наголошує авторка проєкту.

Arm Women Now фінансується благодійними внесками й через аукціони за участю зірок шоу-бізнесу та спортсменів. Наразі волонтерам уже вдалося зібрати 400 тисяч гривень. Цього вистачило, щоб пошити 300 комплектів військової форми для жінок.

Крім того, проєкт співпрацює з Міністерством оборони. За словами Ірини Никорак, коли форму протестують на передовій, відомство зможе затвердити єдиний стандарт жіночої уніформи та передбачити на це гроші в бюджеті.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

В окупованому Маріуполі хлопець вийшов до Драмтеатру з прапором України

Понеділок, 18 липня 2022, 10:44

МАРІУПОЛЬ, СПРОТИВ, ФОТО МІСЬКРАДИ

Маріупольська міська рада показал фото сміливця, який вийшов на вулиці Маріуполя з прапором України попри окупацію росіянами та ризик затримання й катувань.

Джерело: Маріупольська міська рада

Дослівно: "Навіть окупований, Маріуполь не здається. Юнак вийшов на площу біля розбомбленого рашистами Драмтеатру з прапором України. Справжня сміливість зробити це, коли навіть за українську мову можна потрапити "на підвал".

Десятки тисяч людей й досі не можуть виїхати з міста. Але вони чекають та мріють, що скоро Маріуполь знов буде українським".

Деталі: Міськрада показала фотографії хлопця, який наважився на такий акт мирного спротиву окупації.

 
 
 

Ховали заживо: поліція встановила 17 катів, які знущалися з українців на Донеччині

Понеділок, 18 липня 2022, 10:32

Правоохоронці встановили особи 17 людей, які знущалися з військовополонених на Донеччині.

Джерело: Нацполіція

Деталі: У 2014 році до складу так званої "ДНР" увійшли незаконні "міністерство державної безпеки" та "Калінінська виправна колонія №27". За інформацією слідства, це були "каральні органи, які мали на меті знищення українців". Наразі правоохоронцям вдалося ідентифікувати 17 осіб, які знущалися з полонених. Під час катувань вони, як правило, ховали обличчя та не зверталися один до одного на ім'я, через що постраждалі часто не могли їх впізнати.

Дослівно: "Аби змусити зізнатися у шпигунстві та інших надуманих "злочинах", в'язнів заживо хоронили, імітували їхній розстріл, погрожували катуванням і вбивством близьких родичів, дружин, дітей. Це катування електричним струмом, систематичне побиття, насильницькі дії сексуального характеру, випалювання шкіри, вогнепальні поранення рук та ніг, спилювання зубів, виривання нігтів, вирізання геніталій".

Деталі: Правоохоронці також оприлюднили уривок з допиту постраждалого: "Мене примотували до металевого стовпа обличчям донизу, при цьому одягали на пальці рук та ніг електричні дроти, через які періодично, упродовж декількох годин, подавали струм та обливали водою, били гумовими палицями по стопах, наносили удари прикладом і ногами, прострелили ногу та сечовий міхур. Потім відвезли до свинарника, де залишили на ніч без взуття, внаслідок чого сталося обмороження ніг".

За інформацією слідства, крім росіян, до лав каральних органів вступали й українці. Усі фігуранти підозрюються у держзраді, участі у терористичній діяльності та жорстокому поводженні з цивільним населенням та полоненими. Їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

На Кременеччині не розминулися дві автівки.

Понеділок, 18 липня 2022, 10:26

Дорожньо-транспортна пригода з потерпілими трапилася 16 липня в Кременці.

За попередньою інформацією, близько 16:00 водій автомобіля KIA SOUL не врахував дорожньої ситуації при виїзді із другорядної дороги на головну, та допустив зіткнення з VOLKSWAGEN TOURAN.

Кермувальника KIA в результаті удару із тілесними ушкодженнями госпіталізували в анестезіологічне відділення.

У водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Даний факт слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно зі статтею 286 ККУ. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/na-kremenechchini-ne-rozminulisya-dvi-avtivki1807/

 

Сторінка 606 з 1420

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер