images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернопільському закладі дошкільної освіти ясла-садок №3 відбулася благодійна ярмарка «Вони тримають для нас небо»

Четвер, 30 червня 2022, 09:40

Цими днями у Тернопільському закладі дошкільної освіти ясла-садок №3 відбулася благодійна ярмарка «Вони тримають для нас небо».

Відвідувачі ярмарки мали змогу придбати різноманітні смаколики та напої, а виручені кошти будуть спрямовані для потреб наших військових.

Під час заходу відбувся також благодійний аукціон, на якому були представлені речі, виготовлені спільно з вихованцями даного закладу дошкільної освіти, прапор з підписами наших захисників й військові шеврони.

Усі діти та гості свята мали змогу написати побажання та слова підтримки нашим захисникам на синьо-жовтому стязі, який незабаром відправиться на передову.

Та окрасою дійства став флешмоб діток з працівниками. А до розважальної частини свята долучилися й запрошені випускники дитсадка, хореографічні колективи, музичні дуети.

Щиро дякуємо адміністрації закладу дошкільної освіти, педагогам, діткам та батькам за організацію і проведення благодійного аукціону та яскраве і веселе ярмаркування.

Спільними зусиллями ми довели, що наш народ незламний.

З кожним днем ми стаємо ще могутніші.

Бо ми єдині й боримо своє! Все буде Україна!

 

У Тернополі працівники підрядної організації продовжують ремонтувати дороги, де спостерігається найбільше аварійних ям та вибоїн

Четвер, 30 червня 2022, 09:37

Ремонт асфальтобетонного покриття на магістральних дорогах Тернополя та на тих вулицях, де спостерігається найбільше вибоїн, триває.

Впродовж тижня працівники підрядної організації локально замінили верхній шар дорожнього покриття за адресами: вул. Студинського, провулок Шкільний, вул. Козацька, вул. Білецька, вул. Наливайка.

Сьогодні, 30 червня, заплановано провести підготовчі роботи – нарізання ремонтних карт, та вкладання нового шару асфальтобетону на вулицях Гагаріна і Студинського та на провулку Садовому.

Продовжуються й ремонтні роботи на перетині вулиць Татарська-Глибока. Наразі там проводиться ремонт колодязів каналізаційної мережі, дощеприймальних та оглядових колодязів, а також влаштування бордюрів.

Відновлюються й підходи автомобільного моста через р. Серет на вул. Митрополита А. Шептицького та ремонтуються ділянки безнапірної та напірної каналізації в районі КНС №7 з метою недопущення виникнення аварійної ситуації.

З Тернополя для підрозділів Збройних сил України передано ще 200 комплектів військової форми

Четвер, 30 червня 2022, 09:36

Більше чотирьох місяців в Україні триває повномасштабна війна. За цей час у Тернополі налагоджено доставку гуманітарної допомоги на передову і пошиття військової форми для наших захисників.

Так, цими днями у Тернопільський обласний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки для потреб військовослужбовців ЗСУ передано ще 200 комплектів військової форми.

«Тернопіль і Тернопільщина й надалі залишається надійним тилом для української армії. Це вже не перша передача військової форми для наших захисників, яка максимально відповідає стандартам ЗСУ та запитам військових. Її пошиття забезпечено завдяки спільному фінансуванню з місцевого і обласного бюджетів, - розповів міський голова Сергій Надал. – Загалом 1200 комплектів форми заплановано пошити і передати для наших військовослужбовців».

Нагадаємо, у Тернополі також налагодження виробництво з пошиття розвантажувальних систем на базі одного із комунальних підприємств міста.

Наша єдність і праця щодня наближає Українську Перемогу!

 

Тернополянам та гостям міста нагадують про дотримання правил поведінки під час купання на водоймах

Четвер, 30 червня 2022, 09:28

Влітку більшість українців, зокрема, й мешканці Тернопільської міської територіальної громади, намагаються провести свій відпочинок поблизу води: на річках, озерах, ставках та інших водоймах.

Купання і плавання – цікавий, корисний та активний відпочинок. Вода приносить багато задоволення людям дисциплінованим та обачним. Але вона може завдати багато неприємностей тим, хто не дотримується правил безпечної поведінки на воді.

Знання та виконання цих правил є запорукою безпеки життя.

Звертаємо увагу на  основні правила поведінки на воді:

Дозволено:

- купатися тільки у спеціально відведених, обладнаних місцях;

- купатися у спокійну безвітряну погоду;

Забороняється:

- купатися в необладнаних, незнайомих місцях;

- запливати за попереджувальні знаки, буї;

- пірнати з дамб, причалів, човнів;

- вживати спиртні напої;

- підпливати близько до плавзасобів, які йдуть неподалік від місць купання;

- грубі ігри, які пов’язані з обмеженням руху рук, ніг;

- пірнати під людей, хапати їх за ноги;

- подавати помилкові сигнали  небезпеки;

- заходити глибше, ніж по пояс, дітям, які не вміють плавати;

- купання дітей без супроводу дорослих;

- забруднювати і засмічувати водні об’єкти;

- розпивати спиртні напої, купатися в стані алкогольного сп’яніння.

Просимо мешканців Тернопільської міської територіальної громади, в разі нещасного випадку телефонувати у рятувальні служби за номерами: 101 та 103.

У МОН оприлюднили список країн, де можна скласти спрощене ЗНО

Середа, 29 червня 2022, 11:31

Скласти національний мультипредметний тест можна буде в 57 містах 31 країни.

Пройти тестування в окремих країнах можна під час основної та додаткової сесії, повідомили в Міністерстві освіти і науки.

Ознайомитись із повним списком країн можна за посиланням.

На 28 червня для проходження мультитесту зареєстрували 159 тис. учасників, які вже підтвердили свою участь в основній сесії.

Читайте також: Що робити, якщо абітурієнт не встиг підтвердити свою участь у спрощеному ЗНО? Відповідь УЦОЯО

Фото: Syda_Productions/Depositphotos

З них понад 141,5 тис. абітурієнтів складатимуть тестування в Україні, а понад 17 тис. – за кордоном.

Нагадаємо, раніше у МОН розповіли, що випускники шкіл, які проживають на тимчасово окупованих територіях, матимуть можливість вступити до українських вишів без мультипредметного тесту.

На окупованих територіях скласти тест буде неможливо.

Також з 25 червня потенційні учасники додаткової сесії національного мультипредметного тесту можуть дізнатися дані для входу на інформаційну сторінку учасника.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

 

Сторінка 632 з 1423

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер