images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Відзнаки з нагоди професійного свята отримали 86 поліцейських Тернопільщини

Понеділок, 04 липня 2022, 10:19

Сьогодні, 4 липня, - сьома річниця з дня створення поліції України. З цієї нагоди в актовій залі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області відбулися урочисті заходи, які розпочалися хвилиною мовчання за усіма, хто поклав своє життя, захищаючи територіальну цілісність України.

З привітанням до колег звернувся начальник управління, генерал поліції третього рангу Олександр Богомол.

«Сьогоднішнє професійне свято ми відзначаємо у воєнний час. Розуміння, що в таких умовах без втрат не буває, адже маємо загиблих, поранених захисників, спонукає нас  піклуватися про їхніх рідних і близьких. Ми маємо зібрати всі свої сили, терпіння, можливості і боротися задля перемоги нашої держави, в пам'ять про тих, хто поліг на полі бою».

Гостями на урочистому заході були керівник Тернопільської ОВА Володимир Труш, голова обласної ради Михайло Головко, міський голова Тернополя Сергій Надал, начальник управління ДСНС в області Віктор Маслей, прокурор області Андрій Миколайчук, начальник УСБУ Юрій Борейчук, голова Апеляційного суду Богдан Гірський, начальник Тернопільського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Гусєв. Кожен з виступаючих щиро дякував поліції за службу, співпрацю, запевняли, що саме завдяки правоохоронцям Тернопільщина сьогодні є відносно спокійним регіоном, де активно заради перемоги працює тил.

З нагоди професійного свята 86 поліцейських Тернопільщини серед яких співробітники спецпідрозділів, оперативники, слідчі, патрульні, дільничні, дізнавачі, отримали відзнаки, нагороди, цінні подарунки  від Національної поліції України, Головного управління нацполіції області,  обласної військової адміністрації, обласної та міської рад, обласних управлінь СБУ, ДСНС, центру комплектування та соціальної підтримки.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

На Збаражчині потяг збив чоловіка, а в Зборові зіткнулися два авто

Понеділок, 04 липня 2022, 10:18

На трасі Тернопіль-Львів-Рава-Руська не розминулися автомобілі. Аварія трапилася 2 липня близько 20:30. За попередньою інформацією, водій автомобіля KIA SPORTAGE, не обравши безпечної швидкості та не дотримуючись дистанції, врізався в автівку SKODA FABIA, яка їхала попереду.

В результаті удару кермувальницю SKODA госпіталізували до лікарні. В обох водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

Повідомлення про те. що потяг збив чоловіка, надійшло на лінію "102" Збаража того ж дня о 23:40 від дирекції залізничних перевезень. Додзвонювач сказав, що в селі Великі Бірки поїзді "Рахів-Одеса" переїхав невідомого.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. З'ясувалося, що потерпілий - уродженець Луганської області. На момент залізничної пригоди він сидів на рейках. Машиніст побачив людину занадто пізно і загальмувати не встиг.

Даний факт внесений в ЄРДР відповідно до статті 276 частина 3 (порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного транспорту, що спричинили загибель людей) ККУ. Встановлюються обставини нещастя.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Міський голова Тернополя Сергій Надал привітав працівників Національної поліції з нагоди професійного свята

Понеділок, 04 липня 2022, 10:10

Щорічно 4 липня відзначається День Національної поліції України.

З цієї нагоди у Тернополі відбулися урочистості, під час яких міський голова Сергій Надал нагородив подяками та цінними подарунками працівників Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

«7 років тому в Україні народилася нова поліція, а українці отримали надійних захисників закону і порядку. Це справжня поліція європейського типу, сервісна служба для людей. І найвищою оцінкою діяльності поліцейського стала довіра і повага людей. Бо український поліцейський - це професійний помічник, готовий прийти на допомогу кожному громадянину у складній ситуації, - відзначає Сергій Надал. - Після повномасштабного вторгнення росії ми по-новому оцінили нашу нову українську поліцію. Наш поліцейський – це також відданий патріот, готовий захищати свою країну від зовнішнього ворога. Десятки тисяч поліцейських на полі бою зустріли московські орди. Поліцейські Харківщини, Чернігівщини, Сумщини, Київщини віддали своє життя, але не пустили ворога в наші українські міста. Поліцейські Маріуполя назавжди вписали свої імена в історію разом із захисниками «Азовсталі». Поліцейські Донбасу не зрадили присязі і продовжують захищати українську землю. Тернопільські поліцейські в режимі 24/7 забезпечують безпеку та порядок у рідному місті. Виявляють та знешкоджують посібників ворога. Ви теж героїчно воюєте на своєму фронті. Завдяки Вам Тернопіль сьогодні - це міцний тил та гуманітарний хаб воюючої України».

Міський голова висловив подяку всім правоохоронцям за гідну, високопрофесійну та героїчну роботу, а також побажав міцного здоров’я, кар’єрного та професійного росту, самовдосконалення, чергових і позачергових звань, надійного матеріального забезпечення , цілими та неушкодженими повертатися із завдань до своїх сімей.

Миру всім нам після перемоги над нашим багатовіковим московським ворогом.

 

 

У тернопільському парку Національного відродження відновили квітковий годинник

Понеділок, 04 липня 2022, 10:04

З метою покращення естетичного вигляду відпочинкових локацій, у тернопільському парку Національного відродження відновили квітковий годинник.

На ньому можна побачити герб міста Тернополя та імпровізований циферблат. Це ще одна цікава декоративна композиція для відвідувачів парку, яка розташована на одній із піших алей.

Просимо тернополян та гостей нашого міста бережно ставитися до таких мистецьких локацій. Адже це окраса, яка створює настрій не лише в сонячну погоду, а й додає яскравих фарб у похмурі дні.

Вчителям повернули 56 днів відпустки, але їх все одно можуть обмежити

П'ятниця, 01 липня 2022, 13:56

В Україні вчителям повернули попередню тривалість відпусток, яку скоротили через війну.

Відповідний законопроєкт №7251 Верховна Рада ухвалила 1 липня у другому читанні.

Згідно з документом, у вчителів тепер може бути 56 днів відпустки.

Раніше, за встановленою нормою, на час воєнного стану відпустка у вчителів мала тривати не більше 24-х днів.

Фото: VitalikRadko/Depositphotos

Утім, після підписання закону президентом, рішення про термін відпустки буде залишатись за керівництвом закладу освіти.

У керівників шкіл залишиться право обмежувати відпустку до 24-х днів до кінця дії воєнного стану.

Нагадаємо, в Україні зі 1 вересня планують розпочати офлайн-заняття в школах.

При цьому вчителі, які виїхали в інше місто чи закордон, в такому випадку мають повернутися на робоче місце.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

 

Сторінка 633 з 1430

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер