images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Нетверезого водія мопеда впіймали тернопільські поліцейські (фото)

Четвер, 05 вересня 2024, 12:33

Нетверезого водія мопеда впіймали тернопільські поліцейські (фото)
Тернопільські патрульні виявили водія, який сів за кермо у стані сп'яніння.

3 вересня на вулиці Приміській інспектори зупинили кермувальника мопеда Honda, який рухався без шолома.

Правоохоронці під час спілкування з чоловіком виявили у нього ознаки сп'яніння. Водій погодився пройти алкотест на місці зупинки. Результат огляду виявився позитивним.

"Прилад Драгер зафіксував 0,77 проміле. На 42-річного громадянина ми склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп'яніння) КУпАП", – повідомили у Патрульній поліції.

Читайте також: У Тернополі в ДТП загинув невідомий чоловік

У двох ДТП на Тернопільщині постраждали троє людей

458402028_918418520319461_8977504247255738489_n.jpg

 

З 50 поранених – 7 важких: у львівській лікарні розповіли про стан постраждалих

Середа, 04 вересня 2024, 12:59

Станом на 12:00 за медичною допомогою до лікарень Першого медоб’єднання уже звернулось 50 людей, серед них – 8 дітей, повідомили у пресслужбі медичного закладу.

У критичному стані наразі перебуває 7 пацієнтів, тобто стан 4 вдалось стабілізувати.

“34 пацієнтів госпіталізовано у стаціонарні відділення лікарні Святого Пантелеймона та лікарні Святого Луки.

В операційних зараз перебуває іще 8 пацієнтів з осколковими проникаючими пораненнями. Молодій 22-річній дівчині осколок залетів у серце та пошкодив перикард, її готують до кардіологічної операції”, – розповіла медична директорка Першого медоб'єднання Львова Наталія Матолінець.

Життю дітей нічого не загрожує, жоден з маленьких пацієнтів не перебуває у важкому стані, додали в лікарні.

У Медоб'єднанні наголосили, що наразі є потреба в донорській крові. Та закликали львів’ян прийти до Міського центру крові (І. Миколайчука, 9) та допомогти постраждалим.

Зауважимо, за даними ДСНС у Львові постраждало 53 людини, а мер міста повідомляв про 64 осіб, що звернулись до лікарень.

Нагадаємо, станом на 9:30 до лікарень Першого медоб'єднання Львова доставили 45 людей, які отримали поранення внаслідок ракетної атаки росіян.

11 пацієнтів в момент прибуття до лікарні були у критичному стані.

За словами медичної директорки характер травм – це вибухові осколкові поранення тулуба, органів грудної клітки, кінцівок та обличчя. Також є пацієнти з пораненнями внутрішніх органів, травмами легень та судин.

ВІКТОРІЯ АНДРЄЄВА 

Звільнення Кулеби з посади в МЗС "терміново відклали" – нардеп

Середа, 04 вересня 2024, 12:49

Верховна Рада у середу 4 вересня "терміново" відклала звільнення із посади голови Міністерства закордонних справ Дмитра Кулеби.

Джерело: народний депутат від "Голосу" Ярослав Железняк, якого цитує "Європейська правда"

Деталі: За словами нардепа, під час низки кадрових змін, за які проголосували в уряді – питання звільнення міністра закордонних справ Кулеби "терміново відклали".

При цьому причина відтермінування наразі не уточнюється.

Передісторія:

  • 4 вересня зранку Кулеба подав заяву про відставку. Тоді у партії влади "Слуга народу" заявили, що не бачать причин для відставки міністра закордонних справ.
  • Джерела "Української правди" раніше повідомляли, що Стефанішина може очолити Міністерство юстиції замість Дениса Малюськи, причому посада міністра буде суміщена з її чинною посадою віцепрем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.
  • Напередодні голова фракції "Слуга народу" у Верховній раді Давид Арахамія анонсував "велике перезавантаження уряду", в межах якого змінять "більше 50% штатної чисельності" Кабміну.


 

Різні масштаби руйнувань: у якому стані пошкоджені освітні заклади Львова

Середа, 04 вересня 2024, 12:42

4 вересня Росія здійснила комбіновану атаку українських міст. Унаслідок обстрілу Львова постраждали п’ять шкіл та два Центри творчості.

Про це в коментарі "УП. Життя" повідомив начальник управління освіти департаменту розвитку Львівської міської Ради Андрій Закалюк.

"Пройшло лише три дні навчання. Сотні вікон, дверей, дахи", – йдеться в дописі Андрія Закалюка.

За словами очільника управління освіти, пожеж чи займань у стінах навчальних закладів не було, але в більшості з них силою удару вибило вікна. Очікується, що місцева влада зможе оперативно відновити належні умови для занять.

У Львівській міській раді уточнили, що загалом у навчальних закладах вибило 294 вікна та 102 дверей, пошкоджень зазнали три дахи, зокрема постраждали:

  • у школі "Арніка" – 40 вікон;

Зокрема йдеться про:

  • Навчально-виховний комплекс школа-садок "Арніка";
  • Ліцей №17;
  • Ліцей №5 імені Іванни та Іллі Кокорудзів;
  • Львівський художній ліцей при Львівській національній академії мистецтв.

Також пошкоджень зазнав приватний заклад Bilingual International STEM School.

  • у Львівському художньому ліцеї – 2 вікна та дах;
  • у ЦДЮТ Залізничного району – 20 вікон і 1 двері, частина огорожі;
  • у приватній школі-садку Bilingual International STEM School – 20 вікон повністю та ще 10 частково, 4 дверей та стеля у трьох класах;
  • у Ліцеї № 5 – 74 вікна, 49 дверей, сходова клітка та дах;
  • у Ліцеї № 17 – 122 вікна, 47 дверей та ворота;
  • у Центрі творчості "Веселка" – 9 вікон та 1 двері.

"Школи "Арніка" та Ліцей №17 розпочнуть навчання без проблем. У них пошкоджені вікна, які сьогодні полагодять, а завтра в цих приміщеннях можна буде вчитися. Тим паче, ми поки маємо теплу погоду", – повідомив Андрій Закалюк.

Водночас найбільше внаслідок ракетного удару постраждав Ліцей №5, в якому новий навчальний рік розпочало близько 500 школярів. Наразі у приміщенні відсутні всі вікна, також пошкоджений дах і перекриття.

"Там руйнування масштабніші, зокрема існує потреба перекриття даху. Ліцей №5, можливо, матиме змішану форму навчання. Однак ми шукаємо альтернативу, оскільки поряд є школи, які можуть прийняти учнів", – розповідає посадовець.

Остаточне рішення щодо відновлення навчання в закладах, які постраждали від ракетного удару, приймуть під час засідання о 16 годині.

Нагадаємо, зранку 4 вересня російські війська обстріляли район головного вокзалу у Львові, що спричинило загоряння житлових будинків.

Станом на 12:30 відомо про загибель сімох людей, зокрема трьох дітей. Ще 47 львів’ян отримали поранення – 11 з яких перебувають у критичному стані в лікарнях міста.

"Розгорнуті операційні. Працюють травматологічні медичні бригади. Просто зараз у 6 операційних рятують життя критичних пацієнтів", – розповіла медична директорка Першого медоб’єднання Львова Наталія Матолінець.

Крім того, через обстріл зазнали пошкоджень принаймні сім пам’яток архітектури місцевого значення, які розташовані в історичному ареалі та буферній зоні ЮНЕСКО.

АННА КОВАЛЕНКО

У лікарні Харкова помер 21-річний фельдшер, який рятував постраждалих під час обстрілу 1 вересня

Вівторок, 03 вересня 2024, 12:26

У лікарні Харкова помер 21-річний фельдшер Євген Юрко. Він отримав тяжкі поранення, коли допомагав постраждалим внаслідок російської атаки 1 вересня.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як зазначила волонтерка Наталія Попова, Євген Юрко працював у Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Харківської області. За лічені хвилини після першого обстрілу він із бригадою приїхав на виклик, щоб надати допомогу постраждалим.

У Харківському національному медичному університеті, де Євген навчався на п'ятому курсі, зазначили, що хлопець прибув на виклик до торговельного центру біля станції метро "Академіка Павлова".

 

Сторінка 6 з 1480

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер