images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі тривають локальні поточні ремонти дорожнього покриття

Четвер, 26 травня 2022, 10:37

У Тернополі продовжується виконання поточних ремонтів дорожнього покриття з метою уникнення аварійних ситуацій та попередження утворень глибоких вибоїн.

Так, сьогодні, 26 травня, роботи з влаштування асфальтобетону заплановано провести за адресами: вул. Сахарова, перетин вул. 15 Квітня – вул. Куліша, вул. Загородня, вул. Київська, вул. Лозовецька.

Водночас, на вулицях Лозовецькій і Замонастирській працівники підрядної організації проводитимуть підготовку ремонтних карт для подальшого влаштування там нового шару дорожнього покриття.

Для належного проведення ремонтних робіт рух транспорту на вул. Замонастирській (від вул. Стецька до вул. Гайової) тимчасово перекрито.

Нагадаємо, в зв’язку із необхідністю проведення поточного ремонту дороги, з 27 травня у Тернополі буде частково обмежено рух транспорту й на вул. Шептицького (в межах моста через річку Серет).

Додамо, від початку тижня локальний поточний ремонт доріг проведено на вулицях: Микулинецька, Коновальця, Володимира Великого, Леся Курбаса, Текстильна, Промислова, Лук’яновича, Поліська.

 

 

У Тернополі відновили роботу камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху

Четвер, 26 травня 2022, 10:30

З 16 травня у Тернополі відновлено роботу камери автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, які були вимкнені з початку війни.

У межах міста Тернополя працюють 5 камер:

- проспект Злуки, 45-Б;

- проспект Злуки, 47-Б;

- вулиця Протасевича, 8;

- вулиця Степана Будного, 28;

- проспект Степана Бандери, 90.

Тернопільські правоохоронці нагадують водіям про відповідальність:

  • у разі перевищення встановлених обмежень швидкості руху понад 20 км/год – передбачено відповідальність у вигляді штрафу у сумі 340 гривень;
  • разі перевищення таких обмежень у понад 50 км/год – передбачено штраф у сумі 1700 гривень.

На території міста Тернополя максимально допустима швидкість руху транспортних засобів становить 50 км/год.

З метою зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод та попередження дорожнього травматизму планується розміщення додатково, ще до семи камер автоматичної фіксації перевищення водіями швидкісного режиму, які будуть розміщені на автодорогах державного значення, в місцях концентрації ДТП з тяжкими наслідками.

 

Медичні хроніки війни: як лікарі "Охматдиту" рятують постраждалих українців. ФОТО

Середа, 25 травня 2022, 11:00

Від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну минуло три місяці. За цей час робота столичного "Охматдиту" не зупинялася ні на хвилину.

У медзакладі розповіли, з якими викликами щодня зіштовхуються медики, поки Росія провадить криваву війну, яка нещадно калічить дітей і дорослих. А ще оприлюднили "живі" чорно-білі світлини лікарів, які рятують людські життя.

"Робота в умовах воєнного стану не зупинялася ні на хвилину. Навіть, коли на околицях Києва відбувалися активні бойові дії та навколо лікарні були обстріли", – наголошують у медзакладі.

У перші дні війни в новому корпусі лікарні організували відділення екстреної медичної допомоги. Туди і надходили поранені. При цьому медики надавали допомогу, зокрема дітям, не лише безпосередньо у лікарні, але й в організованих бомбосховищах.

Українські медики щодня воюють на своєму фронті

"Також з пацієнтами працювали психологи. Окрім цього, щоб розрадити дітей, до них навідувались лікарняні клоуни", – кажуть у медзакладі.

Діана Кречетоважурналістка УП.Життя

 

#SlavaUkraini: Джоан Роулінг виклала безкоштовні книги про Гаррі Поттера українською

Середа, 25 травня 2022, 10:58

ританська письменниця Джоан Роулінг виклала у вільний доступ безкоштовні електронні книги про Гаррі Поттера, які вийшли українською мовою у видавництві "А-ба-ба-га-ла-ма-га".

Їх можуть безкоштовно прочитати усі охочі на сайті Pottermore Publishing, де є всі 7 частин "Гаррі Поттера".

Наразі українськомовна електронна версія доступна лише для трьох із них: "Гаррі Поттер і філософський камінь, "Гаррі Поттер і Таємна кімната" та "Гаррі Поттер і в'язень Азкабану".

Утім, Pottermore Publishing обіцяють відкрити доступ до ще 4 книг якнайшвидше.

Укрпошта відкрила онлайн-магазин на eBay

Середа, 25 травня 2022, 10:50

 
УКРПОШТА

Укрпошта першою серед поштових операторів світу відкрила онлайн-магазин на міжнародному маркетплейсі eBay.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

З 25 травня магазин доступний за посиланням.

Там можна придбати світшоти з зображенням марки "Русскій воєнний корабль, іді …!", такі ж магніти, нові марки "Русскій воєнний корабль … ВСЬО!" та іншу філателістичну продукцію.

Онлайн-покупки на маркетплейсі передбачають благодійну складову. 5 доларів із кожного замовлення з маркою Укрпошта перекаже на рахунок благодійного фонду KSE Foundation.

"За останній місяць марки Укрпошти стали популярними не лише в Україні, але і в світі. І я знаю, що багато іноземців хочуть придбати пам’ятні марки. Для їхньої зручності ми запустили магазин на eBay, який дозволяє здійснити покупку з будь-якого куточку світу", – прокоментував генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Ebay – одна з найбільших торгових платформ, яка об’єднує понад 147 млн активних покупців в 190 країнах.

Економічна правда

 

Сторінка 669 з 1423

«ПочатокПопередня661662663664665666667668669670НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер