images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Для тернопільських військовослужбовців ЗСУ передано ще 100 комплектів військової форми

Середа, 06 липня 2022, 10:00

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення про передачу Тернопільському об’єднаному міському територіальному центру комплектування та соціальної підтримки 100 комплектів польових костюмів.

Пошиття цього військового спорядження здійснювалося працівниками КП «Тернопільелектротранс». Для виконання замовлення підприємство отримало він центру комплектування спеціальну тканину.

Нагадаємо,станом на початок липня Тернопільська міська рада передала уже 1116 комплектів форм Тернопільському обласному територіальному центру комплектування та соціальної підтримки. Ще 84 комплекти буде надано найближчим часом. Ці комплекти також шили працівники КП «Тернопільелектротранс» за співфінансування з міського та обласного бюджетів.

 

Тернопільська міська рада спрямувала кошти учасникам АТО для виготовлення детального плану території на вул. Микулинецькій

Середа, 06 липня 2022, 09:59

Виконавчий комітет виділив кошти громадській організації «Забудовники АТО» на виготовлення детального плану території житлового району «Південний» в межах вулиць Микулинецька – Академіка Студинського, де учасники АТО та пільгові категорії громадян з 2014 року отримували земельні ділянки для житлового будівництва.

Кошти, що спрямовані виконавчим комітетом у сумі 686 414 тис. грн, будуть спрямовані на оплату робіт з проєктування детального плану цієї території.

Нагадаємо, ділянки для житлового будівництва в межах вулиць Микулинецька-Академіка Студинського отримали 1093 учасники АТО. Ще 232 учасники АТО/ОСС скористалося правом отримати грошову компенсацію за земельні ділянки для індивідуального житлового будівництва, що виплачувалася в розмірі грошової оцінки земельної ділянки площею 0,06 га.

Укрпошта запустила в липні роботу ще 48 пересувних відділень

Вівторок, 05 липня 2022, 13:56

З початку липня ще 48 пересувних відділень "Укрпошти" почали обслуговувати 440 сіл Житомирської, Тернопільської та Хмельницької областей: поштові та фінансові послуги компанії тут отримають 175 тис жителів.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

"Не зупиняємося та рухаємося за планом впровадження пересувних відділень, щоб все більше жителів забезпечити послугами Укрпошти. З липня до проєкту додалися ще 48 пересувних відділень у Тернопільській, Житомирській та Хмельницькій областях.

Наші працівники на авто доставлятимуть жителям пенсії, соцвиплати, посилки, продукти, ліки. Тут же можна буде оформити передплату, перекази. Укрпошта допомагає там, де цього найбільше потребують наші громадяни - у найвіддаленішому селі чи щойно звільненій території", - заявив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Так, у Житомирській області почало працювати 14 бригад пересувних відділень, які обслуговуватимуть 143 населених пункти і 38 тисяч мешканців отримають повний доступ до послуг.

У Тернопільській області виїхали на маршрути до 119 сіл 14 пересувних відділень для надання послуг компанії для майже 57 тисяч мешканців.

У Хмельницькій області почали працювати 17 пересувних відділень із точками базування у Кам'янець-Подільському та Городку: вони будуть обслуговувати понад 80 тисяч жителів 178 сіл.

"Пересувні відділення - це можливість жителям за місцем проживання отримати ширший спектр послуг в майбутньому (цифрові та банківські послуги у кожному населеному пункті країни).

А ще - виконувати соціально важливу функцію доставки пенсій та соціальних допомог, особливо на територіях, які були тимчасово окуповані або поблизу зон, де проходять активні бойові дії. саме завдяки пересувним відділенням Укрпошта чи не єдина компанія, яка змогла надавати послуги на всій території України із початку війни", - пояснили в компанії.

В Укрпошті раніше повідомляли, що з початку воєнних дій вже 372 пересувних відділення Укрпошти почали працювати у 9 областях України.

Проєкт пересувних відділень стартував в Укрпошті у 2018 році із Чернігівської області. Фінансування проєкту здійснюється коштами Укрпошти а також інвестиціями ЄБРР у розмірі 33 млн євро на закупівлю та оснащення автомобілів пересувних поштових відділень.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

Хотів переплисти Дністер: водолази ДСНС врятували горе-плавця

Вівторок, 05 липня 2022, 10:49

У Хмельницькій області чоловік вирішив переплисти Дністер, через що його довелось рятувати.

Плавцю пощастило, його помітив рятувальник Олександр Гот, розповіли в ДСНС.

Подія трапилась у селі Рудківці Кам’янець-Подільського району.

Посеред спекотного дня чоловік вирішив, що має переплисти Дністер, однак на середині річці сили майже полишили горе-плавця.

Фото: ДСНС

"Приблизно за півтора кілометра від нашого посту я помітив чоловіка, який якось дивно плив.

Було зрозуміло, що він знесилений. А у тому місці глибина – до 30 метрів", –  розповідає Олександр.

Рятувальники підливали до плавця на човні і змогли вчасно його врятувати.

47-річний чоловік розповів, що він родом із Вінниці і багато років займався плаванням, однак все одно не розрахував свої сили.

Рятувальники ДСНС наголошують, що такі історії не завжди закінчуються "хепі-ендом", тому важливо обережно поводитись перебуваючи у річках, особливо таких великих, як Дністер.

"Вочевидь, повномасштабна війна для деяких наших громадян – недостатнє випробування для власної нервової системи

Тому просимо вкотре будь ласка, не лишайте здоровий глузд на березі, вирішивши скупатись", – кажуть в ДСНС.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

В Україні 90% випускників шкіл змогли отримати атестати – Шкарлет

Вівторок, 05 липня 2022, 10:47

Попри воєнний стан та бойові дії 90% випускників шкіл в Україні змогли отримати свідоцтва про середню освіту.

У 12 областях школи видали 100% атестатів, повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

"Станом на 5 липня 2022 року свідоцтва про базову та повну загальну середню освіту отримали понад 90% випускників дев’ятих і одинадцятих класів", – каже він.

Міністр зазначив, що свідоцтва випускників, які опинились на окупованих територіях або не мали змоги їх отримати з інших причин, зможуть зробити це пізніше.


Фото: design_ua/Depositphotos

Документи будуть зберігатися впродовж року після завершення воєнного стану в Україні.

Випускники шкіл, які виїхали закордон також зможуть отримати атестати через дипломатичні установи країни перебування.

Нагадаємо, що уряд також планує інтегрувати документи про освіту у додаток "Дія", ними зможуть користуватись українці, які опинились на окупованих територіях.

Михайло Загороднійжурналіст УП.Життя

 

Сторінка 631 з 1432

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер