images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


«Безпека дітей - понад усе»: тернопільські поліцейські відвідують школярів .

П'ятниця, 01 липня 2022, 10:23

Нагадати дітям правила безпечної поведінки, застерегти від необачних вчинків  у період літнього відпочинку - з цією метою ювенальні поліцейські та працівники патрульної поліції Тернопільщини проводять тематичні бесіди в дитячих таборах.

Один з таких заходів відбувся для вихованців спортивного табору в Тернополі.

Правоохоронці в ігровій формі розповіли дітлахам про необхідність дотримання пішоходами правил дорожнього руху, як поводити себе з підозрілими предметами.

Обговорювали  діти різні кризові ситуації запропоновані правоохоронцями, разом  намагалися знайти безпечні варіанти виходу з них.

Гості в погонах продемонстрували школярам зразки різних вибухових пристроїв, а своє вміння допомагати у розшуковій роботі демонстрували службові поліцейські собаки Вони заслужено отримали оплески від юних глядачів.

Такі профілактичні зустрічі зі школярами працівники поліції будуть проводити впродовж усього літнього відпочинку.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/yuvenalna-prevencziya/bezpeka-ditej-ponad-use-ternopilski-policzejski-vidviduyut-shkolyariv/

 

На Тернопільщині судитимуть вісьмох учасників злочинної організації у котрих вилучено грального обладнання на понад мільйон гривень.

П'ятниця, 01 липня 2022, 10:05

Згідно санкцій інкримінованих зловмисникам статей Кримінального кодексу України, їм загрожує від п’яти до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі Головного управління Національної поліції Тернопільщини скерували до суду кримінальне провадження, розпочате щодо вісьмох осіб, підозрюваних у створенні злочинної організації та участі в ній (стаття 255 Кримінального кодексу) та організації грального бізнесу (стаття 203-2 Кримінального кодексу).

У ході досудового розслідування було встановлено, що організував кримінальний бізнес раніше неодноразово судимий за корисливі злочини 38-річний житель АР Крим. Злочинна організація, створена ним, діяла на території Запоріжжя. Сам зловмисник перебував в одній з виправних колоній на Тернопільщині.

Упродовж 2020 – 2022 років учасники організації, а це жінки віком від 20 до 40 років, за допомогою комп’ютерного обладнання та ігрових автоматів без відповідної ліцензії організували та проводили азартні ігри у восьми гральних залах. Клієнти туди потрапляли переважно за попередніми рекомендаціями інших гравців й були внесені у відповідну базу закладів.

Під час обшуків, проведених правоохоронцями, вилучено комп’ютерну техніку, ігрові автомати а також доходи злочинної організвції від незаконної діяльності. Загалом на суму понад мільйон гривень.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснювала обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Контролерами виявлено 173 порушення, здійснені пасажирами у громадському транспорті Тернополя

П'ятниця, 01 липня 2022, 10:02

Контролери КП «Тернопільелектротранс» спільно з інспекторами муніципальної інспекції продовжують здійснювати посилений контроль за оплатою пасажирами проїзду в громадському транспорті Тернополя, зокрема, в частині відповідальності за безквитковий проїзд.

Так, впродовж червня контролерами було здійснено 1646 щоденних перевірок у пасажирському громадському транспорті, близько 1000 з яких – в автобусах комунальної та приватної власності.

За цей період виявлено 173 порушення, здійснені пасажирами у міському громадському транспорті.

З громадянами, котрі намагалися сплатити за проїзд готівкою, було проведено роз’яснювальну роботу щодо оплати проїзду банківськими картками, неперсоніфікованими електронними проїзними квитками або «Соціальною картою тернополянина». В ході перевірки виявлено також пасажирів, котрі оплачували проїзд не власними персоніфікованими електронними квитками, такі картки вилучені. Загалом контролерами оштрафовано 39 пасажирів.

Звертаємо увагу, що контроль оплати проїзду пасажирами у громадському транспорті Тернополя здійснюватиметься й надалі.

Контрольною службою постійно змінюється конфігурація та місця проведення перевірок, що дозволяє охопити при перевірках усі маршрути громадського траснспорту.

 

Український борщ можуть визнати об’єктом культурної спадщини ЮНЕСКО

Четвер, 30 червня 2022, 13:59

Український борщ може бути визнаним ЮНЕСКО та увійти до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує термінової охорони.

Рішення можуть ухвалити 1 липня, повідомила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

"У березні минулого року міністерство внесло на розгляд ЮНЕСКО номінаційне досьє щодо українського елементу "Культура приготування українського Борщу" до репрезентативного списку ЮНЕСКО нематеріальної культурної спадщини людства", – розповідає Джапарова.

Питання мали розглянути у 2023 році, однак війна, за оцінками організації, створила загрозу цьому об’єкту культурної спадщини.

Фото: timolina/Depositphotos

Тому було ухвалене рішення розглянути українську номінацію на включення до іншого переліку: списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує термінової охорони.

 "Зауважу, що це безпрецедентна практика для ЮНЕСКО, коли номінація, яка включена до черги репрезентативного списку розглядатиметься у надтерміновому порядку та буде включена до іншого списку організації", – говорить заступниця міністра.

Розгляд українського досьє відбудеться 1 липня 2022 року у Парижі.

"Вважаю, що це стане дійсно історичною подією для України. Визнання унікальності та ідентичності українського елементу нематеріальної культурної спадщини, і, одночасно – визнання його універсальної цінності і значення для світової культури", – вважає Еміне Джапарова.

Нагадаємо, у 2021 році Google Росія і Федеральне агентство з туризму запустили проект "Розкуси Росію", де опублікували список 10 російських страв, серед яких і український борщ.

Міністерство культури та інформаційної політики внесло борщ до списку нематеріальної культурної спадщини України.

Яна Осадчажурналіст

Укрпошта з липня підвищує тарифи на посилки по Україні

Четвер, 30 червня 2022, 13:57

Укрпошта повідомила про нововведення з 1 липня - зокрема, поштовий оператор буде приймати та доставляти крупногабаритні посилки. Також компанія підвищує вартість стандартної доставки в межах України в середньому на 14% та в межах області – на 13%.

Про це повідомляє пресслужба Укрпошти.

"У більшості областей Укрпошта повернулася до довоєнного графіку роботи. Виключення складають тимчасово окуповані території Херсонської, Запорізької, Луганської та Донецької областей, де робота здійснюється в індивідуальному порядку з огляду на поточну ситуацію.

Також у деяких звільнених містах, де наразі населення повернулося лише частково, відділення Укрпошти працюють за скороченим графіком та перейдуть до довоєнного режиму як тільки збільшаться обсяги роботи в зв’язку з поверненням людей", - пояснили в компанії.

З 1 липня поштовий оператор буде приймати та доставляти крупногабаритні посилки: велосипеди, автомобільні бампери, пуфи та інше в усіх обласних центрах, а також в містах: Кременчук, Краматорськ, Кривий Ріг, у виділених відділеннях для таких відправлень.

Крупногабаритним вважається відправлення фактичною вагою до 30 кг, довжиною найбільшої сторони від 0,7 м до 2 м, та сумою всіх сторін (висота + довжина + ширина) - до 3,5 м.

Зі списком об’єктів поштового зв’язку, які приймають до відправлення крупногабаритні посилки, можна ознайомитися за посиланням.

Крім цього, впроваджено зміни і для відправлень вагою понад 30 кг. Максимальна маса такого відправлення збільшується до 600 кг.

Також повідомляється, що з 1 липня будуть діяти нові тарифи на послуги "Укрпошта Стандарт" (рішення про перегляд тарифів НКРЗІ затвердила ще в листопаді 2021 року).

"Попри те, що нові тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку мали вступити в дію з 1 грудня 2021 року, вони починають діяти тільки з 1 липня 2022 року.

При цьому, перегляд вартості відбувся для послуг "Укрпошта Стандарт" в межах України в середньому на 14% та в межах області – на 13%. При тому, що постанова НКРЗІ дозволяла граничне підвищення послуг до 37%", - пояснили в копанії.

Перегляд тарифів там пояснили передусім збільшенням логістичних витрат на доставку.

За новими тарифами з 1 липня будуть доставлятися відправлення "Укрпошта Експрес" - підвищення складе в середньому 14% для пересилання в межах області та 16% для пересилання в межах України. Якщо раніше посилка до 1 кг по Україні коштувала 39 грн, то з 1 липня буде коштувати 45 грн.

На 14% зросте вартість послуги "Документи".

Вартість міжнародних відправлень залишається незмінною.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

Сторінка 633 з 1427

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер