images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Гігантський портрет Степана Бандери на будівлі в Тернополі потрапив у Книгу рекордів

Вівторок, 04 січня 2022, 11:21

Гігантський портрет Степана Бандери на будівлі в Тернополі потрапив у Книгу рекордів
У Тернополі встановили черговий рекорд.

Величезний банер із зображенням провідника ОУН вивісили на будівлі Тернопільської ОДА з нагоди 113-ої річниці від дня народження Степана Бандери.

Портрет відомого націоналіста потрапив до Книги рекордів України. Про це розповів на своїй сторінці у Facebook голова облради Михайло Головко.

"У Тернополі зафіксовано новий рекорд – розміщення на фасаді адміністративної будівлі найбільшого банера з зображенням Степана Бандери", – написав політик.

Розмір полотна складає 20 на 11 метрів.

Нагадаємо, що 1 січня у Тернополі відбулася традиційна масштабна хода з нагоди дня народження провідника української нації Степана Бандери.

 

"Прощавай малий... Більше ніколи не вибіжиш назустріч", – у Чорткові жорстоко розстріляли безпритульних собак

Вівторок, 04 січня 2022, 11:21

"Прощавай малий... Більше ніколи не вибіжиш назустріч", – у Чорткові жорстоко розстріляли безпритульних собак
На Тернопільщині в черговий раз жорстоко розправилися з безпритульними тваринами.

Як повідомили чортківські зоозахисники, 1 січня на території сміттєзвалища розстріляли собак.

"Нелюди зайшли на приватну територію, яка належить комунальному підприємству Чортківської міськради, та почали диявольський шабаш.

Собаку Барона, який прожив там 6 років, служив вірою і правдою, розстріляли пострілом в серце. Прощавай малий... більше ніколи ми не зможем вгостити тебе смаколиком... Більше ніколи ти не вибіжиш назустріч та не повиляєш нам хвостиком", – написала місцева жителька у Facebook-спільноті Чортків Безпритульні тварини.

Нагадаємо, днями сумна звістка сколихнула тернополян – догхантери отруїли улюбленицю багатьох містян, безпритульну собаку Джессі.

Тепер відновити втрачену sim-карту тернополяни можуть лише за паспортом

Вівторок, 04 січня 2022, 11:20

Тепер відновити втрачену sim-карту тернополяни можуть лише за паспортом
До уваги мешканців Тернопільщини: з 1 січня відновити втрачену "сімку" можна тільки пред’явивши паспорт.

 

Набув чинності закон "Про електронні комунікації".

Зазначимо, що цей закон встановлює правову основу діяльності у сферах електронних комунікацій та радіочастотного спектру. Він визначає повноваження держави щодо управління та регулювання зазначеної діяльності, а також права, обов’язки та засади відповідальності фізичних і юридичних осіб, які беруть участь у діяльності або користуються електронними комунікаційними послугами.

За даними експертів, документ передбачає захист прав абонентів, а також спрощує дозвільні процедури для компаній. В абонентів з’явиться можливість позасудового врегулювання спорів між абонентом та оператором, а для бізнесу стане менше бюрократичних перепон у впровадженні нових технологій.

 

Визначено найкращих юних спортсменів в номінації «Олімпійська надія Тернопільщини 2021 року»

Вівторок, 04 січня 2022, 11:19

На завершення кожного року традиційним є підбиття підсумків здобутих перемог та досягнень. Так і на засіданні виконавчого комітету місцевого осередку Національного олімпійського комітету України в Тернопільській області було визначено імена тих юнаків та дівчат, хто завдяки своїм спортивним здобуткам отримав право увійти до номінації «Олімпійська надія Тернопільщини 2021 року». Цього року таких юних олімпійців було дванадцятеро. Цих спортсменів нагороджено іменними стипендіями та олімпійськими подарунками від регіонального осередку НОК України в Тернопільській області.

Отож, до номінації «Олімпійська надія Тернопільщини 2021 року» увійшли:

 

Володимир ВОЙТОВИЧ — володар Кубка України з греко-римської боротьби серед юніорів;

Юліана ТУНИЦЬКА — бронзова призерка чемпіонату Європи з санного спорту серед молоді віком до 23-х років;

Аліна ДАДЕРКО — четверте місце на чемпіонаті Європи з важкої атлетики, восьме — на чемпіонаті світу;

Катерина КОНДРАТЕНКО — переможниця Всесвітніх учнівських ігор з вільної боротьби;

Юрій ЩЕРБАНЬ — п’яте місце на юніорському чемпіонаті світу з велосипедного спорту на треку;

Матвій ЧАУШ — переможець Всесвітніх учнівських ігор з легкої атлетики в стрибках у висоту;

Олеся КРИСЮК — бронзова призерка чемпіонату Європи з боксу серед молодих атлетів віком до 22-х років;

Іванна ДЯЧЕНКО — бронзова призерка чемпіонату Європи з веслування на байдарках і каное;

Руслан ЧЕРВАТЮК — переможець Дитячої ліги чемпіонату України з волейболу серед юнаків 2004 року народження, бронзовий призер чемпіонату Східно-Європейської зональної асоціації серед юнацьких команд віком до вісімнадцяти років;

Віталій МАНДЗИН — бронзовий призер етапу юніорського Кубка IBU з біатлону;

Сергій ЛИСОБЕЙ — майстер спорту з плавання, член збірної України, багаторазовий переможець і призер чемпіонатів України серед юнаків, юніорів та молоді;

Богдана ГРИЦИК — дворазова чемпіонка України з волейболу серед дівчат, третє місце відбіркового турніру чемпіонату Європи в Латвії.

Для низки вин скасували акцизні марки з 1 січня

Понеділок, 03 січня 2022, 13:45

 
JOSEP LAGO/AFP VIA GETTY IMAGES

З 1 січня набув чинності закон, який скасовує акцизні марки для певних видів вин за умови ферментного походження спирту – на сплату акцизів це не вплине.

Про це йдеться у статті ЕП.

Йдеться про податковий закон №5600, що передбачає скасування акцизних марок для звичайних (неігристих) видів вина та зброджених напоїв міцністю понад 1,2% об’ємних одиниць етилового спирту, але не вище за 15%. За умови, що етиловий спирт, який міститься у готовому продукті, має повністю ферментне походження.

Також зміни стосуються тестових зразків алкогольних напоїв, які не призначені для роздрібного продажу і ввозяться для проведення досліджень чи випробувань. Проте об’єм обмежений – не більше 3 л кожного виробу.

Під проведенням досліджень і випробувань йдеться про калібрування лабораторного обладнання, проведення дегустацій, вивчення фізико-хімічних показників, дизайну.

При цьому, про скасування плати акцизу не йдеться – лише про те, що у виробників відпадає необхідність закуповувати цю марку у податківців та клеїти її (якщо приклеїли неправильно – це автоматично штрафні санкції від Податкової).

До цього маркуванню акцизними марками підлягали усі алкогольні напої, які реалізуються в Україні, з вмістом етилового спирту етилового понад 8,5% об’ємних одиниць.

Більше про те, що змінилося з початком 2022 року читайте у статті Олексія Павлиша: Зростання податків, зарплат, тарифи і нові правила для ФОПів: що змінюється з 1 січня 2022 року

Економічна правда

 

Сторінка 741 з 1430

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер