images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські легкоатлети привезли зі Львова шість нагород

Вівторок, 28 грудня 2021, 09:29

Тернопільські легкоатлети привезли зі Львова шість нагород

У легкоатлетичному манежі Львівського державного університету фізичної культури відбулися 51-ші традиційні Всеукраїнські змагання «Новорічний день стрибуна». Участь у них взяли і легкоатлети міста Тернополя. Так, змаганнях з потрійного стрибка Ігор Танасійчук (ОДЮСШ) виборов друге місце, у стрибках у висоту Олександр Хома став третім, а Загалюк Денис (ОДЮСШ) - п’ятим. Спортсмени також представляють факультет фізвиховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Тренер Михайло Васірук. Третє місце і відповідно бронзову медаль з стрибках у висоту здобула серед жінок Руслана Муравська із результатом 165 см (ОДЮСШ, тренер Михайло Васірук).

Також серед юнаків в стрибках у висоту Чауш Матвій посів друге місце. Атлет навчається в Микулинецькій ЗОШ, тренер Євген Кармелюк.

Гарно показали себе і представники Тернопільського регіонального центру та ДЮСШІ «Інваспорт», - дві «бронзи» вибороли Єлизавета Ільєнко та першокурсник факультету фізичного виховання ТНПУ імені Володимира Гнатюка Мар’ян Репета в стрибках у довжину. Єлизавета показала результат 4 м 34 см, а Мар’ян – 4 м 56 см.

Тренуються спортсмени в тренера-викладача ДЮСШІ «Інваспорт», майстра спорту України Віктора Ворка.

 

Вогнями засяє головна ялинка Чорткова

Понеділок, 27 грудня 2021, 11:21

Вогнями засяє головна ялинка Чорткова
Головна новорічна ялинка Чорткова засяє святковими вогнями уже завтра, 28 грудня.

Урочисте запалення вогників розпочнеться о 17:00 годині на площі Героїв Євромайдану.

Окрім цього запрацює святкова ілюмінація у різних частинах міста.

Також для жителів громади та гостей підготували ексклюзивну новорічну виставку та багато цікавих сюрпризів.

 

afisha_chortkiv1.jpg

На Тернопільщині школи отримали 38 тенісних столів від Петра Гадза та його колективу

Понеділок, 27 грудня 2021, 11:20

На Тернопільщині школи отримали 38 тенісних столів від Петра Гадза та його колективу
Спортивний інвентар шкіл у п’яти громадах на Тернопільщині поповнився новими столами для настільного тенісу та додатковим обладнання для них.

Такий подарунок для навчальних закладів зробив бучацький підприємець та меценат Петро Гадз, а також його команда – Лілія Прокіпчук, Казимир Попіль та Олег Грицак.

Столи отримали школи таких громад: Бучацької, Золотопотіцької, Золотниківської, Монастириської та Трибухівської громади. Разом із столами школи одержали також і супутній інвентар.

– Ми хочемо, щоб школярі мали змогу активно та з користю проводити час в зимовий період, а також могли добре підготуватися до турніру, присв’яченого Героям захисникам України, який відбудеться 2 квітня в залі Трибухіської ЗОШ,  зазначив Петро Гадз.

В турнірі візьмуть участь діти з вказаних шкіл у трьох вікових групах.

 

Відома тернопільська легкоатлетка взяла "золото" на Кубку України серед ветеранів

Понеділок, 27 грудня 2021, 11:18

Відома тернопільська легкоатлетка взяла "золото" на Кубку України серед ветеранів
Уславлена тернопільська легкоатлетка, відома численними спортивними здобутками, виборола чергову нагороду.

Кубок України з легкої атлетики серед ветеранів пройшов у Києві 21-22 грудня.

Як повідомили в Управлінні молоді, спорту та іміджевих проектів Тернопільської ОДА, область на турнірі представляла учасниця трьох Олімпіад, тренер ОДЮСШ із літніх видів спорту, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Віра Зозуля.

У спортивній ходьбі на 3000 метрів наша землячка у своїй віковій категорії здобула золоту медаль, а в абсолютному рейтингу посіла третє місце.

Нагадаємо, нещодавно звання Майстра спорту України міжнародного класу отримала тернопільська дзюдоїстка Марія Бала.

Суд дозволив затримати Порошенка, в ОГП хочуть його арешту – джерело

П'ятниця, 24 грудня 2021, 15:15

ПЕТРО ПОРОШЕНКО ФОТО: УП

В Офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт п'ятого президента Петра Порошенка, а Печерський суд столиці дозволив затримати Порошенка, щоб доставити його в суд для обрання запобіжного заходу.

Джерело: поінформований співрозмовник УП у правоохоронних органах, прессекретар Печерського суду столиці Віталій Чергавий у коментарі "Українській правді", брифінг адвокатів Порошенка

Деталі: Журналістам "Української правди" підтвердили, що в офісі генпрокурора підписали клопотання про арешт Порошенка.

Крім того, джерело підтвердило, що Печерський суд Києва дозволив його затримати, щоб доставити Порошенка в суд та обрати запобіжний захід.

Водночас, спікер суду Чергавий відмовився коментувати інформацію. Також він не зміг підтвердити, чи спростувати, чи було засідання у суді.

За його словами, подібні засідання таємні і проходять у закритому режимі.

Пряма мова Чергавого: "На сьогодні робочий день уже закінчився і я не маю технічної можливості перевірити інформацію про засідання".

Деталі: У пресслужбах СБУ і ДБР "Українській правді" вказали, що не мають інформації про суд та клопотання і порадили звернутись в ОГП.

"Українська правда" звернулася за коментарями до пресслужби Офісу генпрокура, самої генпрокурорки Ірини Венедіктової, її заступника Олексія Симоненка, але ніхто з них не відповів.

Адвокати п'ятого президента Ігор Головань та Ілля Новіков розповіли 24 грудня, що не мають достовірної інформації про обрання Порошенку запобіжного заходу.

За словами Голованя, за законом про подібні дії щодо нардепа мають повідомити голову парламенту протягом доби.

Пряма мова Новікова: "Нам не відомо, чи суд Печерський, чи ще якийсь прийняв якесь рішення щодо арешту Петра Порошенка. Ми орієнтуємося на інформацію в ЗМІ... Достовірно лише знаємо те, що таке рішення не відбувалося в присутності адвокатів Порошенка".

Що було раніше: Порошенку підписали підозру в держзраді та сприянні тероризму. Його викликали на допит на 23 грудня. Порошенко на це заявив, що повернеться в Україну у першій половині січня і тоді поговорять.

Читати також: "Поїхали, …твою мать!"  Історія "державної зради" Порошенка

Автори розслідування про плівки Медведчука: Дідько, ми навіть не думали, що там є Порошенко

Передісторія:

  • 23 грудня у Державне бюро розслідувань замість Порошенка прийшли його адвокати Ілля Новіков та Ігор Головань, а також народні депутати від "Європейської солідарності".
  • Днями президент Володимир Зеленський підписав указ, яким встановлює, що робити офіційні заяви щодо зовнішньої політики України можуть лише президент, прем’єр-міністр та міністр закордонних справ.

 

Українська правда
 

Сторінка 745 з 1430

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер