images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Полярники відкопуються: біля станції Вернадського випала рекордна кількість снігу за останні 20 років

Понеділок, 20 грудня 2021, 09:54

На українській полярній станції "Академік Вернадський" зафіксували рекордний рівень снігу за останні 20 років.

Висота снігового покриву наразі становить 2,75 метрів.

Попередній рекорд був встановлений в 2016 році, тоді сніговий покрив був 2,65 метрів, тобто на 10 см менше, повідомили в Національному антарктичному центрі.

Полярники кажуть, що опади продовжуються.

Фото Олександра Надточія та Дениса Пишняка

"На нашому острові й тепер сніжить. І це при тому, що в Антарктиді зараз літо.

Полярники героїчно відкопуються зі снігу вже багато днів поспіль, пінгвіни і пінгвінята не постраждали", пишуть вони.

Фото Олександра Надточія та Дениса Пишняка
Фото Олександра Надточія та Дениса Пишняка

Погоду на станції можна відслідковувати онлайн на сторінці полярної станції.

Фото Олександра Надточія та Дениса Пишняка
Фото Олександра Надточія та Дениса Пишняка
Фото Олександра Надточія та Дениса Пишняка

Нагадаємо, на минулому тижні біля станції випало біля 2,5 метрів снігу, через що пінгвінів, в яких нещодавно вилупилися пташенята, засипало у гніздах.

Яна Осадча

 

Причини трьох автопригод, які трапилися на Тернопільщині, встановлюють поліцейські

Понеділок, 20 грудня 2021, 09:51

Три дорожньо-транспортних пригоди з потерпілими минулими вихідними трапилася на дорогах Тернополя та області.

У обласному центрі в аварію потрапив автомобіль марки Tesla. ДТП трапилася 18 грудня о 3:39. На місце пригоди виїжджав екіпаж патрульної поліції та слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, водій іномарки не впорався з керуванням та врізався в електроопору й рекламний щит. Чоловіка, 1986 року народження, з тілесними ушкодженнями доправили до лікарні.

Того ж дня на автодорозі Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече Водій автомобіля Москвич допустив наїзд на пішохода. Потерпілий - житель Микулинецької територіальної громади. Чоловік переходив проїжджу частину дороги за межами пішохідного переходу. В результаті ДТП його бригада екстреної меддопомоги у важкому стані госпіталізувала до лікарні. Водій попередньо тверезий.

19 грудня неподалік села Дзвиняч Чортківського району водій автомобіля FIАT Ducato не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та злетів у кювет, де автомобіль перекинувся. Кермувальник з тілесними ушкодженнями потрапив до медзакладу.

У всіх водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Дані факти внесені в Єдиний реєстр досудових розслідувань згідно із статтею 286 Кримінального кодексу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/prichini-trox-avtoprigod-yaki-trapilisya-na-ternopilshhini-vstanovlyuyut-policzejski/

Курс валют на 20 грудня: міжбанк, "чорний" та готівковий ринки

Понеділок, 20 грудня 2021, 09:41

20 грудня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановилися на рівні 27,28 – 27,30 гривні.

Про це повідомляє Finance.ua.

На 11:10 середні курси валют на міжбанку були такими:

Долар США — 27,28 – 27,30 гривні;

Євро – 30,74 – 30,76 гривні.

На готівковому ринку котирування гривні до долара становлять 27,13 – 27,33 гривні. Євро купують за 30,47 гривні, продають за 30,84 гривні.

На "чорному" ринку долар торгується за 27,12 – 27,25 гривні, євро – 30,48 – 30,72 гривні.

Нагадуємо:

17 грудня котирування гривні до долара на закритті міжбанку встановилися на рівні 27,25 – 27,27 гривні.

Національний банк послабив офіційний курс гривні до долара на 6 копійок, встановивши його на 20 грудня на рівні 27,25 гривні.

Економічна правда

 

Суд у справі MH17: прокуратура почне оголошувати обвинувальний висновок

Понеділок, 20 грудня 2021, 09:27

КОРПУС ЗБИТОГО БОЙОВИКАМИ НА ДОНБАСІ ЛІТАКА РЕЙСУ MH17, ФОТО GETTY IMAGES

Процес у справі збиття рейсу MH17 в небі над Донбасом у 2014 році наближається до завершальної фази.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє телерадіокомпанія NOS.

Цього тижня прокуратура виголосить обвинувальний висновок. Прокурору потрібно три дні, щоб розповісти, як вони оцінюють докази у справі, у чому саме, на їхню думку, можна звинуватити трьох росіян та одного українця та яке покарання слід їм призначити.

Усі чоловіки відіграли свою роль в організації, встановленні та згодом відведенні ракетної установки "Бук", за допомогою якої влітку 2014 року був збитий літак Malaysia Airlines.

Прокуратура реконструювала це на основі великої кількості фото, відео та показань свідків. Є також перехоплені розмови, в яких підозрювані говорили про установку ракети та збиття MH17. Це буде розглянуто сьогодні та завтра, як і судово-медичні докази.

Очевидно, що прокуратура проситиме тривале ув’язнення, але чи буде це довічне, наперед невідомо.

"Питання, що MH17 був навмисно збитий. Це не має значення для питання провини, але це може мати значення для покарання", – зазначила експертка з міжнародного кримінального права Меріке Де Хоон.

Вона очікує, що вирок також може відрізнятися для кожного підозрюваного, залежно від ролі, яку вони зіграли у збитті літака.

Нагадаємо, Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу MH17 у березні 2020 року.

Підсудні - росіяни Сергєй Дубінський, Олег Пулатов та Ігор Гіркін та українець Леонід Харченко - досі не брали участі у слуханнях. Пулатов - єдиний, хто призначив захисну групу, решту судять заочно. Через свого адвоката Пулатов заперечував свою причетність.

Пасажирський Boeing-777 "Малайзійських авіаліній", що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу "Бук", який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курсь

За вікном сніжок лежить, вітром завіває, тож спішіть до нас усі, на свято Миколая: поліцейські вітають маленьких жителів краю

П'ятниця, 17 грудня 2021, 12:13

Весь тиждень вихованці дитячого садочку «Лісова казка» на Бучаччині чекали приходу чи не найочікуванішого для малечі свята – Святого Миколая. Дітлахи мріяли отримати не тільки подаруночки, а й самі вирішили порадувати Чудотворця концертною програмою.


Добрий дідусь завітав на свято не сам, а з помічниками у погонах. Дітки з превеликою радістю показували свої вміння і таланти: розповідали віршики, співали пісеньки, танцювали. Гості щиро дякували маленьким артистам за зустріч побажавши бути здоровими, чемними та терплячими, вірити у здійснення мрій та завжди бути під захистом.

Кожен учасник святкового ранку отримав солоденький подаруночок від Миколая та його помічників, натомість діти дарували щирі, радісні посмішки.

Правоохоронці переконані такі зустрічі, які приносять лише позитивні емоції  допоможуть зберегти  в дитині доброту, людяність та віру у дива.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/Informacziya/za-viknom-snizhok-lezhit-vitrom-zavivaje-to-zh-spishit-do-nas-usi-na-svyato-mikolaya-policzejski-vitayut-zi-svyatom-malenkix-zhiteliv-krayu/

 

Сторінка 750 з 1430

«ПочатокПопередня741742743744745746747748749750НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер