images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У неділю тролейбус №8 тимчасово змінить маршрут

П'ятниця, 17 листопада 2017, 07:34

В зв’язку із проведенням профілактичних робіт на ГПП1 10/10 «Ватра», 19.11.17 р. з 08:00 до 16:00 год. буде припинено рух міських тролейбусів вул. Микулинецькою.

Тролейбусний маршрут №8 від зупинки «Ринок» проходитиме вул. Живова, вул. Острозького, і далі по існуючому напрямку.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

 

JazzBez у Тернополі проведуть на початку грудня

П'ятниця, 17 листопада 2017, 07:20

1-2-3 грудня у тернопільському драмтеатрі відбудеться міжнародний джазовий фестиваль JAZZBEZ. Цього року вже дванадцятий рік поспіль до Тернополя приїдуть кращі джазові виконавці з усього світу.

Зі слів організаторів, цього року для тернополян виступатимуть джазмени з Польщі, Данії, Америки, України та Німеччини, які є одними з кращих у світі джазової музики.

Квитки вже можна купити в касі Драмтеатру та у ЦУМі (1-й пов. Відділ Konica)

Отож, 1-3 грудня на тернополян чекає свято музики від:

  • «GADT / CHOJNACKI / GRADZIUK Projekt » (POL). Цей проект приїде у Тернопіль із презентацією нового альбому польської джазової вокалісти Анни Ґадт під назвою «Renaissance». Альбом, інспірований ренесансною музикою та сповнений фрі-джазовими імпровізаціями на релігійні тексти, вже здобув багато позитивних відгуків від музичних критиків та поціновувачів джазу.

  • «Adam Jarzmik Quintet» (POL) - переможці цьогорічного культового польського фестивалю «Jazz nad Odrą». Колектив грає безсмертні джазові стандарти, пропущені через своє відчуття та подані у нових музичних формах.

  • «Michał Martyniuk Trio feat. Jakub Skowronski» (POL) - Музика проекту поєднує елементи традиційного американського джазу зі свіжими  тенденціями сучасної європейської музики.

  • «Debbie Cameron Project» (DK - UA – PL - СА) - Спільний проект легендарної джазової співачки Debbie Cameron та кращих джазових музикантів України та Польщі. Музиканти вже мали успішний тур в Україні і знову повертаються, щоб спільно творити під час фестивалю «Jazz Bez».

  • «Jochen Rueckert Quartet feat. Mark Turner» (USA – DEU) Німецький  барабанщик Йохен Руекерт творитиме на фестивалі  Jazz Bez  музику вільних спільно з гітаристом Майком  Морено, контрабасистом Джосефом Мартіном та легендарним саксофоністом Марком Тернером. Марк Тернер вважається одним із найбільш видатних американських саксофоністів сучасного покоління

  • «Mark Tokar Group» ( UKR-POL-USA) Марк Токар — контрабасист світового рівня, один з найяскравіших представників української джазової сцени. Був учасником міжнародного проекту Кена Вандермарка «Resonance».



Безкоштовне навчання по електронній системі «ProZorro.Продажі» відбудеться у Тернопільській ОДА

Четвер, 16 листопада 2017, 07:20

У четвер, 16 листопада, у Тернопільській ОДА відбудеться безкоштовне навчання для представників територіальних підрозділів органів центральної виконавчої влади, структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій, а також підвідомчих підприємств, установ та організацій, органів місцевого самоврядування щодо використання електронної торгової системи «ProZorro.Продажі».

 

Час: 11.00.

Місце: 329 каб.

 

Для реєстрації на участь у навчанні просимо звертатися в департамент економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації за тел. 52-31-72, 25-45-02 або повідомленням на електронну скриньку:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду .

 

Вакантні посади та вільні робочі місця в м.Тернополі

Четвер, 16 листопада 2017, 07:06

За станом на 01 листопада 2017 року  396  підприємств  міста подали інформацію в Тернопільський міськрайонний центр зайнятості про наявність 1097  вільних робочих місць та вакантних посад ( на 01.11.2016 р. – 1132 вакансії), у тому числі потреба для заміщення на посади службовців – 336 місць, для працевлаштування осіб з обмеженими фізичними можливостями – 44 місць. Навантаження на одну вакансію становить 1,8 чол.

Всього за січень – жовтень 2017 року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості отримав від 1977 підприємств інформацію про наявність 13131 вільного робочого місця та вакантної посади, з них для працевлаштування за сприянням служби зайнятості 7665 вакансій, що становить 58,4% до загальної кількості поданих вакансій. Для покращення  ситуації  на ринку праці та розширення спектру послуг, що надається службою зайнятості роботодавцям, у січні – жовтні 2017 року проведені 21 міні – ярмарок вакансій та 7 презентацій  роботодавця: ТОВ «АТБ-маркет», яку відвідали 29 безробітних, Головне Управління Національної поліції України в Тернопільській області – 19 осіб, Управління патрульної поліції у м.Тернополі (2 рази) – 27 чол., АТ « Страхова компанія «ТАС» – 25 осіб,  ТОВ «Мост Україна» – 5 чол. та щодо контрактної служби в Національній  Гвардії України і Державній прикордонній службі – 19 осіб.


Середня зарплата тернопільських будівельників становить лише 5000 грн.

Середа, 15 листопада 2017, 07:39

Тернопіль залишається лідером з виконання будівельників робіт. Проте темпи росту заробітної плати працівників в будівельній галузі значно відстають від темпів розвитку галузі в цілому. Загалом, за результатами аналізу діяльності 24 найбільших підприємств будівельної галузі міста, офіційна зарплата одного працівника у будівельній галузі становить лише 5072 грн.

Питання низькою офіційної оплати праці в будівельній галузі розглядалося на засіданні спеціальної комісії щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, сплати податків, внесення обов’язкових платежів та вивчення причин збиткової діяльності суб’єктів господарювання. На комісії керівникам підприємств рекомендувалося збільшити офіційну заробітну плату працівникам.

Довідка: З початку року у Тернополі введено в експлуатацію 29 будинків та 62 об’єкти соціально-культурного призначення. Загалом у будівельній галузі міста працює понад 3000 осіб.

 

Сторінка 973 з 1429

«ПочатокПопередня971972973974975976977978979980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер