images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Білому домі розкрили плани щодо нових санкцій проти РФ

Понеділок, 27 червня 2022, 11:25

У Білому домі розповіли, як планують разом з партнерами у G7 далі розширювати санкції проти Росії за її вторгнення в Україну.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у заяві Білого дому.

У ній зазначають, що G7 анонсують нові санкції у своїй спільній заяві щодо підтримки України, щоб посилити економічний тиск на Росію.

"США у координації з G7 застосують численні зобов’язання, у тому числі санкції проти сотень осіб та компаній на додачу до понад 1000 тих, які вже під санкціями; вживатимуть заходів щодо обходу санкцій, застосувавши санкції проти компаній в кількох країнах - на додачу до понад 300, які вже у списку; застосують тарифи щодо сотень позицій російських товарів", - йдеться у заяві.

Зокрема, готуються нові санкції проти російського оборонпрому і постачання для його потреб.

США планують застосувати вищі тарифи до понад 570 груп російських товарів, що буде коштувати Росії близько 2,3 млрд доларів.

Мінфін США, як вже повідомлялося, заборонить імпорт нового російського золота.

Плануються перші санкції проти компаній, які допомагають Росії через посередників обходити санкції - заборонивши їм купувати відповідні товари, зокрема напівпровідники.

Крім того, схвалять персональні санкції проти ще низки осіб, причетних до порушень прав людини, воєнних злочинів, роботи окупаційних адміністрацій. а також тих, хто залучений до спроб Росії красти українське зерно та в інший спосіб отримувати вигоду від війни.

"Будуть застосовані візові обмеження щодо близько 500 посадовців за погрози чи порушення суверенітету й територіальної цілісності України, її політичної незалежності, або придушення інакомислення у Росії", - зазначається у заяві.

Нагадаємо, саміт Групи семи проходить у замку Ельбау у німецькій Баварії 26-28 червня.

Президент США Джо Байден наголосив на необхідності зберігати єдність партнерів у Групі семи та НАТО перед викликами, створеними війною РФ проти України, зауваживши, що президент РФ Владімір Путін сподівається на протилежне.

 

Зеленський сказав G7, що хоче, щоб війна закінчилася цього року

Понеділок, 27 червня 2022, 10:59

Президент Володимир Зеленський закликав світових лідерів, які зібралися на саміті G7, зробити все можливе, щоб припинити вторгнення Росії в Україну до кінця року.

Джерело: "Le Monde" з посиланням на Agence France Press (AFP) і його джерело, "Sky News" із посиланням на два джерела, "Reuters"

Деталі: Два дипломати ЄС сказали, що Зеленський у зверненні до лідерів країн "Великої сімки" 27 червня сказав, що хоче припинити війну до кінця цього року, до настання зими.

Лідери G7 зібралися в німецьких Альпах, Зеленський звертався до них за зачиненими дверима через відеозв’язок. За його словами, війна ризикує вирувати далі.

Зеленський закликав лідерів G7 докласти максимум зусиль, щоб закінчити війну до кінця року, в тому числі шляхом посилення санкцій проти Росії, повідомило джерело.

Також український лідер попросив "Велику сімку" про зброю.

За даними "Reuters", Зеленський попросив системи протиповітряної оборони, гарантії безпеки та допомогу з експортом зерна.

Росія зазнала дефолту за зовнішнім боргом – Bloomberg

Понеділок, 27 червня 2022, 10:57

ФОТО: GETTY IMAGES

У Росії вперше з 1918 року відбувся дефолт за суверенним боргом в іноземній валюті через введені санкції, які унеможливили платежі закордонним кредиторам.

ДжерелоBloomberg

Деталі: Протягом місяців РФ знаходила шляхи обходу санкцій, запроваджених після вторгнення Кремля в Україну. Але наприкінці дня в неділю закінчився пільговий період для виплати відсотків у розмірі 100 мільйонів доларів США до 27 травня, і це вважається дефолтом в разі пропуску платежу.

Як пише видання, це є ознакою того, що країна перетворюється на "економічного, фінансового та політичного ізгоя".

З початку березня валютні резерви центрального банку (РФ – ред.) залишаються замороженими, а найбільші банки – відірваними від світової фінансової системи.

Але враховуючи шкоду, якої санкції вже завдали економіці та ринкам, дефолт є швидше символічним.

Сама ж Росія відмовилася визнавати дефолт, заявивши, що у неї є кошти, щоб покрити будь-які рахунки, але немає можливості здійснити оплату.

Минулого тижня Росія оголосила, що перейде на обслуговування свого непогашеного суверенного боргу в розмірі 40 мільярдів доларів у рублях, критикуючи "форс-мажорну" ситуацію, яку, за її словами, штучно створив Захід.

ОЛЬГА ГЛУЩЕНКО

 

Поліція провела рейди нічними клубами Києва: вручили 219 повісток чоловікам

Понеділок, 27 червня 2022, 10:45

Правоохоронці разом із представниками військового комісаріату провели рейди нічними закладами Києва: вручали чоловікам призовного віку повістки.

Джерело: очільник столичної поліції Іван Вигівський, якого цитує пресслужба відомства

Деталі: Протягом вихідних правоохоронці завітали до 420 закладів Києва з метою перевірити дотримання громадянами обмежень воєнного стану та запобігти порушенням комендантської години.

Силовики виявили два заклади, які працювали в нічний час, а в них - 413 осіб, котрі порушили комендантську годину.

З числа цих громадян комісар перевіряв чоловіків призовного віку на наявність відповідних приписних посвідчень. У результаті 219 чоловікам було вручено повістки до військкомату.

Окрім того, правоохоронці виявили осіб, котрі мали при собі наркотичні речовини. За виявленими фактами було розпочато кримінальні провадження.


Пряма мова Вигівського: "Також поліцейські склали 73 адміністративні протоколи за статтями 178 - розпивання алкогольних напоїв у заборонених місцях, 173 - дрібне хуліганство, 185 - злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ми й надалі будемо проводити такі відпрацювання, адже кожен мешканець столиці повинен розуміти усю серйозність ситуації та усвідомлювати небезпеку, яка нині ще є з боку країни-агресора.

Хочу наголосити, що під час комендантської години категорично заборонено пересуватися містом, окрім спецтранспорту та випадків крайньої необхідності"

ВАЛЕНТИНА РОМАНЕНКО

Оперативники Тернополя затримали власницю віртуального наркомагазину

Понеділок, 27 червня 2022, 10:42

Про партію наркотиків, яка прийде на одне з поштових відділень Тернополя, надійшла інформація до працівників управління карного розшуку.

У день отримання за поштовою передачею прийшла жінка, але забрати товар не встигла. Тернополянку, 1986 року народження, затримали оперативники управління по боротьбі з наркозлочинністю. В пакунку правоохоронці виявили 200 грамів канабісу.

У ході розслідування стало відомо, що жінка разом зі своїм чоловіком, який є уродженцем Албанії, ще на початку року відкрила інтернет-магазин з продажу наркотиків. Реалізовували товар вони методом закладок. В місяць сімейний бізнес приносив від 100 до 200 тисяч гривень.

За словами Михайла Димиди, начальника управління по боротьбі з наркозлочинністю в області, в магазині продавалися різноманітні види наркотиків - амфетамін, PVP, мефедрон, канабіс. Аби не ділитися прибутком, помічників не наймали, а все робили самі.

Жінка замовляла через інтернет товар, спілкувалася із потенційними покупцями. В обов'язки чоловіка входило фасування та розповсюдження методом закладок.

Під час обшуку оперативники виявили та вилучи майже сотню готових закладок, мобільні телефони, зіп-пакети, сім-картки, ізострічку, магніти, чорнові записи та рекламні написи вказаного інтернет-магазину майже на 100 тисяч гривень.

Чоловік, як дізнався, що його дружину викрили та затримали правоохоронці, намагався залишити країну, але перетнути українсько-румунський кордон йому не вдалося. Його на пункті пропуску зупинили працівники прикордонної служби та передали поліцейським.

Тернополянці суд оголосив підозру згідно із ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) ККУ та обрав запобіжний захід - цілодобовий домашній арешт. Питання щодо її чоловіка вирішується. Процесуальне керівництво здійснює Тернопільська окружна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/operativniki-ternopolya-zatrimali-vlasniczyu-virtualnogo-narkomagazinu/

 

Сторінка 633 з 1420

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер