images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Чортківські поліцейські за фактом отруєння тварин розпочали кримінальне провадження

П'ятниця, 15 березня 2024, 13:16

На одному з полів Нагірнянської громади Чортківського району місцеві мешканці помітили мертвих зайців. Інформація про те, що тварин отруїли, отримала розголос, потрапивши у соціальні мережі. Поліцейські зареєстрували дане повідомлення.

На місце події було скеровано слідчо-оперативну групу. Поліцейські провели огляд земельної ділянки, яку на даний час орендує фермерське господарство, взяли взірці ґрунту та зелених насаджень для проведення експертизи.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу - забруднення або псування земель речовинами, відходами чи іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля, внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи довкілля.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

У Кременецькому районі поліцейські офіцери громади розшукали зловмисника, який викрав запчастини до трактора

П'ятниця, 15 березня 2024, 13:14


Поліцейські оперативно встановили особу зловмисника та вилучили у нього крадені речі. За фактом крадіжки слідчі розпочали кримінальне провадження.

До поліцейського офіцера Почаївської громади Кременецького районного відділу поліції надійшло повідомлення від 60-річної жительки одного із сіл про те, що невідома особа викрала з підсобного приміщення її господарства два колеса та задній міст до саморобного трактора. Потерпіла не могла вказати, коли саме сталася крадіжка. Будівля, де знаходився транспортний засіб, не була зачинена і вона туди тривалий час не навідувалися. Коли ж виявила, що хтось погосподарював у гаражі,– зателефонувала до поліцейського офіцера своєї громади. Збитки жінка оцінила у 7 тисяч гривень.

У ході встановлення обставин крадіжки місцеві поліцейські офіцери громади майор поліції Юрій Решетило та капітан поліції Леонід Ярмусь розшукали зловмисника. Ним виявився 35-річний односельчанин потерпілої. У його господарстві поліцейські виявили крадені запчастини до трактора.

Відомості за даним внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.4 ст. 185 (крадіжка). Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Тернополі демонтували шість вивісок

П'ятниця, 15 березня 2024, 13:13

15 березня постійно діюча робоча група з організації проведення демонтажу спільно з управлінням муніципальної інспекції в присутності працівників поліції,  демонтували шість вивісок на вулицях: Юліша Словацького, Богдана Хмельницького,  Миколи Гоголя та бульварі Тараса Шевченка в м. Тернополі.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 03.01.2024 року № 45 «Про демонтаж вивісок».

Робота по виконанню рішення виконавчого комітету продовжується.

 

У Тернополі тривають роботи з ліквідації ямковості та пониження ділянок тротуарів

П'ятниця, 15 березня 2024, 12:56

Працівники підрядної організації продовжують виконувати роботи з ліквідації аварійних вибоїн на проїзних вулицях міста та проводити роботи з пониження ділянок перед пішохідними переходами.

Сьогодні, 15 березня ремонтні роботи виконають на ділянках на дев'яти вулицях міста, зокрема: вул. Миру, вул. Івана Мазепи, вул.Володимира Лучаковського, вул. Чумацька, вул. Приміська, вул. Слівенська, вул. Мирона Тарнавського, вул. Миколи Пирогова, вул. Микулинецька та на двох транспортних розв’язках вулиць Микулинецька – Торговиця – Князя Василя Костянтина Острозького – Замонастирська – Євгена Коновальця та Збаразька – Злуки – Текстильна – Промислова. Роботи проводяться з використанням холодного асфальтобетону і холодної бітумної органо-мінеральної суміші.

Пониження ділянок перед пішохідними переходами наразі проводиться за адресами: вул. Князя Василя Костянтина Острозького, 1 (перед перехрестям з вул. Руська),  6 (початок вул. Доли), 12, 7. Тривають роботи із  влаштування піщано - щебеневої основи та встановлення фігурних елементів мощення.

Возз’єднання України з РФ: Медведєв озвучив так звану "російську формулу миру"

Четвер, 14 березня 2024, 13:08

Заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв запропонував так звану "російську формулу миру", яка передбачає капітуляцію України, "виплату всіх належних компенсацій Росії" та "ухвалення акту про возз'єднання територій колишньої "України" з РФ".

Джерело: Медведєв в Telegram

Деталі: За словами Медведєва, щоб досягти так званого "консенсус із міжнародною спільнотою" Україна має оголосити про "повну і беззастережну капітуляцію", "провести демілітаризацію", "відправити у відставку всі конституційні органи влади" та "негайно провести вибори до тимчасового парламенту".

Також заступник голови Радбезу РФ наполягає, щоб західні країни визнали "київський політичний режим нацистським" та провели "примусову денацифікацію всіх органів влади" під контролем ООН.

Крім того, російський чиновник вважає, що Україна має виплати компенсації Росії, зокрема, відшкодування родичам солдатів РФ і "офіційно визнати, що вся територія України - це територія Російської Федерації".

Пряма мова: "Такою може бути м'яка російська формула миру. Адже це і є компромісна позиція, так? Думаю, саме за нею і можна шукати доброзичливий консенсус із міжнародним співтовариством, включно з англосаксонським світом, проводити продуктивні саміти, розраховуючи на взаєморозуміння наших близьких друзів - західних партнерів".

АНАСТАСІЯ ПРОЦ 

 

Сторінка 8 з 1408

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер