images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські комунальники протягом ночі очищали місто від снігу

Вівторок, 20 березня 2018, 08:26

Понад 70 двірників та більше 30 одиниць техніки очищали Тернопіль від снігу та посипали дороги і пішохідні ділянки протиожеледною сумішшю у ніч з 17 на 18 березня. Очищeння вyлиць y Цeнтpi, м-pнi Нoвий cвiт, мacивaх Сoнячний тa Схiдний здiйcнювaлo ТОВ «Авaкc Пpoф», a y Кyткiвцях, Пpoнятинi, нa м-pнaх Дpyжбa тa Бepeзoвиця – КП Мicькшляхpeмбyд».

Зокрема, пpoтягoм нoчi y мicтi бyлa зaлyчeнa cнiгooчиcнa тeхнiкa y кiлькocтi:

  • прогортання та посипання піскорозкидачами – 10 од.;
  • прогортання піскорозкидачами – 4 од.;
  • прогортання – МАЗ – відвал – 1од.;
  • підмітання та прогортання тракторними щітками – 10од.;
  • прогортання відвалом – 2од.;
  • черговий навантажувач CASE – 1од.;
  • черговий навантажувач JCB – 1од.;
  • черговий автомобіль – 1од.;
  • робота самоскидів із вивозу болота – 2од.

 

Нaгaдaємo, щo пpибиpaння пpибyдинкoвих тepитopiй тa мiжбyдинкoвих пpoїздiв здiйcнюють oбcлyгoвyючi пiдпpиємcтвa тa ОСББ (в зaлeжнocтi вiд тoгo, хтo oбcлyгoвyє бyдинoк). Окpeмo yгoди нa зимoвe пpибиpaння yклaдaють i диpeкцiї шкiл тa дoшкiльних нaвчaльних зaклaдiв, мeдичнi зaклaди тa iншi cyб’єкти гocпoдapювaння.

 

Залишились лічені дні для відмови від «єдиного» податку

Понеділок, 19 березня 2018, 10:54

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв'язку з переходом на сплату інших податків і зборів.

Для відмови від спрощеної системи оподаткування такий платник не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року) подає до податкової інспекції заяву.

Форма та порядок надання заяви затверджені наказом МФУ від 20.12.11 №1675.

Останній день подання такої заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування з II кварталу 2018 року – 21 березня 2018 року.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.


Початок припинення громадського формування зі статусом юридичної особи.

Понеділок, 19 березня 2018, 08:33

Для початку ліквідації громадського формування зі статусом юридичної особи (далі-юридична особа)  необхідно прийняти рішення про припинення юридичної особи. Таке рішення приймається учасниками юридичної особи або відповідним органом юридичної особи.

Рішення уповноваженого органу управління юридичної особи повинно бути оформлено з дотриманням вимог, встановлених законом, та відповідати законодавству.

Відповідно до п. 2) ч.9 ст.17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань» рішення про припинення юридичної особи має містити відомості про персональний склад комісії з припинення (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії), її голову або ліквідатора, реєстраційні номери облікових карток платників податків або серію та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта), про порядок та строк заявлення кредиторами своїх вимог.

Учасники юридичної особи зобов’язані протягом трьох днів з моменту прийняття рішення подати оригінал або нотаріально засвідчену копію рішення до територіального органу Міністерства юстиції України, для здійснення державної реєстрації рішення про припинення юридичної особи.


Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

 

Створення структурного утворення із статусом юридичної особи

Понеділок, 19 березня 2018, 08:32

Для створення первинного осередку політичної партії, відповідно до абзацу 10 статті 10 Закону України «Про політичні партії в Україні» подається протокол установчих зборів (конференції) про утворення обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії, має містити такі відомості:

  1. дата та місце проведення установчих зборів, конференції;

  2. рішення про обрання головуючого та секретаря;

  3. рішення про утворення обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії;

  4. рішення про визначення найменування обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії;

  5. рішення про обрання керівника, визначення кількісного та персонального складу керівних та контрольно-ревізійних органів обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії;

  6. рішення про визначення особи (осіб), яка має право представляти обласну, міську, районну організацію, первинний осередок політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії, для здійснення реєстраційних. дій.

Невід’ємною частиною даного протоколу є реєстр осіб, які брали участь в установчих зборах (конференції) обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії.

У реєстрі зазначаються дані щодо учасників установчих зборів (конференції) обласної, міської, районної організації, первинного осередку політичної партії або іншого структурного утворення, передбаченого статутом партії: прізвище, ім’я та по батькові особи, дані її паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовилися від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта). Дані про особу засвідчуються її особистим підписом.

Відповідно статті 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб- підприємців та громадських формувань» подається:

  1. заява про державну реєстрацію створення юридичної особи.;

  2. примірник оригіналу (нотаріально засвідчену копію) рішення засновників;

  3. документ, що підтверджує створення громадського формування, відповідність статуту юридичної особи, на підставі якого діє громадське формуванн;

  4. відомості про керівні органи громадського формування (ім’я, дата народження керівника, членів інших керівних органів, реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), посада, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку), відомості про особу (осіб), яка має право представляти громадське формування для здійснення реєстраційних дій (ім’я, дата народження, контактний номер телефону та інші засоби зв’язку);

  5. -реєстр осіб (громадян), які брали участь в установчому з’їзді (конференції, зборах), - у разі державної реєстрації створення громадських об’єднань, політичної партії



Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

Підприємці Тернополя можуть отримати від міської ради компенсацію відсоткових ставок

Понеділок, 19 березня 2018, 07:22

Міська рада затвердила положення, яке визначає умови та порядок надання фінансової–кредитної підтримки суб’єктам малого і середнього підприємництва Тернополя шляхом часткової компенсації відсоткових ставок за кредитами.

Очільник Тернополя Сергій Надал пояснює, що фінансова підтримка надається суб’єктам підприємництва, які перебувають на обліку в Тернопільській ОДПІ, здійснюють діяльність на території міста та реалізують проекти зі створення нових робочих місць. Серед пріоритетних напрямків підприємництва – це виробництво, туризм та енергоефективність.

Розмір кредиту для надання часткової компенсації відсоткових ставок не може перевищувати 500 000 грн., а термін кредитного договору не повинен перевищувати 36 місяців.

До слова, часткова компенсація відсоткових ставок за кредитом суб’єктам малого і середнього  підприємництва надається  в розмірі, що не перевищує облікову ставку, встановлену НБУ на дату підписання кредитної угоди. Станом на середину березня – це 17%.

 

Сторінка 908 з 1408

«ПочатокПопередня901902903904905906907908909910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер