images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Бучацькі правоохоронці задокументували нещасний випадок на водоймі

П'ятниця, 29 липня 2022, 09:36

В четвер, 28 липня на лінію «102» надійшло повідомлення від лікаря медзакладу. Жінка розповіла, що на водоймі в Монастириськах під час купання помер чоловік.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Тіло місцевого мешканця 1964 року народження направили для проведення судово-медичної експертизи.

Правоохоронці застерігають: основними причинами загибелі людей на воді є купання у нетверезому стані та вибір необладнаних пляжів без рятувальних постів, із необстеженим водолазами дном, де багато водоростей, корчів та валунів.

«П’яні» купання посідають першу сходинку у сумному антирейтингу причин загибелі жителів області. Незважаючи на застереження родичів і друзів, громадяни пірнали у незнайомих місцях та запливали на значну глибину.

Запам'ятайте, купатися слід лише в місцях для цього пристосованих, тобто обладнаних усім необхідним для безпечного відпочинку і, в разі необхідності, надання рятувальної чи медичної допомоги.

Під час відпочинку на водних об’єктах, необхідно знати елементарні норми поведінки і беззаперечно їх виконувати:

•    не заходьте у воду в стані алкогольного сп’яніння;
•    не запливайте за буї, відчувши втому перепочиньте: переверніться на спину і підтримуйте себе на плаву легкими рухами рук;
•    потрапивши в течію не слід з нею боротися: пливіть вниз по течії під невеликим кутом, поступово наближаючись до берега;
•    не губіться потрапивши у водоверть: наберіть побільше кисню в легені, якомога глибше пірнайте і потужним ривком спробуйте випірнути убік;
•    не допускайте грубих ігор під час купання;
•    не залишайте дітей без догляду;
•    обережно плавайте на надувних виробах: вітром чи течією їх може віднести далеко від берега.
•    
І пам’ятайте: паніка – головна причина усіх бід: не метушіться, а заспокойтеся і подумайте яким чином підвищити плавучість плавзасобу, що зробити аби більш впевнено триматися на воді.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/Informacziya/buchaczki-pravooxoronczi-zadokumentuvali-neshhasnij-vipadok-na-vodojmi/

 

Хабарі за відпуск продукції: тернопільські поліцейські затримали керівника держпідприємства.

П'ятниця, 29 липня 2022, 09:35

Корупційну діяльність посадової особи викрили оперативники управління стратегічних розслідувань в Тернопільській області та слідчі Кременецького районного управління поліції.

Встановлено, що керівник державного підприємства у сфері видобування корисних копалин налагодив «схему» відпуску продукції без відповідного бухгалтерського обліку та за заниженою вартістю.

Дане підприємство має чималий борг, зокрема і по заробітній платі його працівникам. Але замість того, аби кошти від продажу спрямовувати на рахунки держструктури, посадовець наповнював власний гаманець. Від підприємця фігурант вимагав 19 000 гривень неправомірної вигоди.

28 липня його затримали відповідно до статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання частини коштів - 14 500 гривень. Посадовцю повідомили про підозру згідно із ч. 3 ст. 368 (вимагання та отримання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Кременецька окружна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Слідчі Тернопільщини повідомили про підозру жінці, яка на очах доньки до смерті забила палицею колишнього чоловіка.

П'ятниця, 29 липня 2022, 09:21

У ніч з 26 на 27 липня працівники слідчого управління виїжджали в Чортківський район. На лінію "102" надійшло повідомлення від жінки про те, що невідомі на вулиці побили її чоловіка і він не подає ознак життя.

Швидка, яка приїхала на місце події, констатувала смерть 38-річного уродженця Франківщини. При огляді тіла судово-медичний експерт виявив понад 15 слідів від дерев'яної палки. Знаряддя вбивства лежало поруч, розламане навпіл.

У ході слідства стало відомо, що до смерті чоловіка причетна його колишня дружина. Вона злякалася відповідальності й повідомила на лінію "102" неправдиву інформацію.

За словами підозрюваної, вони розлучилися місяць тому. У подружжя троє дітей - 10, 15 та 17 років. У ніч нещастя чоловік приїхав до них в гості. Був у стані сильного алкогольного сп'яніння. Він почав вимагати у колишньої дружини гроші. Коли та відмовила, вдарив її кулаком в обличчя.

Жінка схопила двометрову палицю і завдала кілька ударів нею по потилиці кривдника. Останній почав тікати, а коли впав, жінка наздогнала і продовжила бити.

Припинила після того, як чоловік перестав подавати ознаки життя. Сварка та бійка відбувалася на очах у 15-річної доньки. Приховати злочин жінці не вдалося.

Її затримали відповідно до статті 208 КПК і уже оголосили підозру відповідно до ч. 1 ст. 115 ККУ - умисне вбивство. Триває слідство. Долю неповнолітніх дітей вирішуватимуть соціальні служби.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

У Тернополі продовжуються роботи з поточного ремонту вуличного покриття та відновлення міжквартальних проїздів

П'ятниця, 29 липня 2022, 09:19

Сприятливі погодні умови дозволяють працівникам підрядних організацій виконувати поточні ремонти вуличного покриття та відновлювати міжквартальні проїзди і прибудинкові території у Тернополі.

Упродовж тижня поточний ремонт дорожнього покриття, ліквідація напливів  та колійності асфальтобетонного покриття тривали за адресами: вул. Бродівська; вул. Броварна; вул. Северина Наливайка; вул. Руська; вул. Івана Мазепи; вул. Молодіжна, просп. Степана Бандери; вул. Андрія Малишка, вул. 15 Квітня, вул. Микулинецька.

Триває відновлення підходів автомобільного моста через р. Серет на вул. Андрея Шептицького, де сьогодні, 29 липня, працівники підрядної організації розбирають покриття на підходах моста та демонтують перильне огородження. А на вулиці Андрея Шептицького триває влаштування бордюрних каменів.

У місті також тривають роботи з відновлення покриття у міжквартальних проїздах та на прибудинкових територіях за адресами: вул. Андрія Малишка, 2; вул. Торговиця, 14 – 18 (стара назва – вул. Живова); вул. Миру 2–А; вул. Миру, 3–А; вул. Івана Мазепи, 1; вул. Лесі Українки, 29; вул. Іванни Блажкевич, 5 (стара назва – вул. Макаренка); вул. Галицька, 41; вул. Олександра Смакули, 1.

Замість Антонівського мосту понтони: з’явилося фото, як окупанти прокладають переправу

Четвер, 28 липня 2022, 14:04

ПОШКОДЖЕНИЙ АНТОНІВСЬКИЙ МІСТ, СКРІНШОТ

Перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський оприлюднив фотосвідчення того, як російські окупанти намагаються прокласти понтонну переправу у Херсоні після того, як ЗСУ влучними ударами пошкодили Антонівський міст.

Джерело: Соболевський у Facebook

 

Пряма мова Соболевського: "Чотири буксири, які тягнуть за собою понтони з автомобілями, не вирішать проблеми з постачанням військового угруповання орків у Херсоні. Не сильно вони допоможуть і за відступу окупаційних військ. І точно на них не вистачить місця для колаборантів, коли їх господарів поженуть з Херсона".

Передісторія:

  • У ніч на 27 липня у пабліках ширилися повідомлення й відео про удари по Антонівському мосту й роботу російських засобів ППО в окупованому Херсоні.
  • Пізніше начальниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк підтвердила, що українські військові завдали точкових ракетних ударів по Антонівському мосту в Херсоні.
  • Ставленик окупантів Кирило Стремоусов також заявив, що Антонівський міст через Дніпро у Херсоні отримав пошкодження після нічної атаки Збройних сил України.
  • Раніше Антонівський міст уже зазнавав ударів та пошкоджень. Цей міст є ключовим для постачання російським загарбникам військовослужбовців та військової техніки з окупованого Криму до Херсона.
 

Сторінка 602 з 1430

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер