images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські застерігають від шахраїв: аферисти «зламують» акаунти та розсилають повідомлення з проханням вислати гроші

Вівторок, 26 липня 2022, 10:07

До співробітників Чортківського районного відділу поліції надійшло повідомлення від 26-річної жительки райцентру про те, що невідома особа шляхом обману виманила у неї 700 гривень.

За словами потерпілої, до неї в одній із соціальних мереж надійшло повідомлення від родички з проханням перекинути гроші. Необхідну суму вона просила перерахувати їй на картку. Жінка повірила і переказала 700 гривень.

Коли ж заявниця зателефонувати до родички, виявилося, що до її сторінки в соцмережі отримали доступ невідомі особи.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 ККУ (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

Аби не стати жертвою такого виду шахрайства, кіберполіцейські радять:

-  при отриманні схожих повідомлень не перераховуйте гроші, не перевіривши інформацію. Зв’яжіться особисто з людиною, яка вам написала, аби з’ясувати, що з нею трапилося.

- не переходьте за підозрілими посиланнями. Навіть, якщо це вам надіслали знайомі. Краще зателефонувати до них та уточнити, що за посилання вам скинули.

- створюйте складні паролі для реєстрації в соцмережах, не використовуйте один і той самий пароль всюди та час від часу змінюйте його.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Жителю Борщівської громади поліцейські інкримінують незаконне заволодіння транспортним засобом

Вівторок, 26 липня 2022, 10:06

Зловмисник викрав рейсовий мікроавтобус, щоб дістатися на ньому додому.

До співробітників Борщівського відділення поліції надійшло повідомлення від водія автобуса про те, що невідома особа викрала у нього автомобіль марки «Mercedes-Benz Sprinter».

Зі слів потерпілого, він відпочивав на задньому сидінні буса перед черговим рейсом. У середину салону зайшов невідомий чоловік та сів за кермо. Зловмисник скористався тим, що ключі були в замку запалювання. Водій намагався зупинити незнайомця, проте він на його прохання не реагував.

Проїхавши декілька кілометрів, зловмисник зупинив бус і пішов у невідомому напрямку.

Поліцейські встановили причетну до крадіжки мікроавтобуса особу. Ним виявився 23-річний житель Борщівської громади.  За попередньою інформацією, чоловік повернувся з заробітків з Польщі і не мав чим добратися додому.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України  (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/ugon/zhitelyu-borshhivskoji-gromadi-policzejski-inkriminuyut-nezakonne-zavolodinnya-transportnim-zasobom/

Купівля інвестиційних пакетів – поліцейські застерігають тернополян від нового виду шахрайства

Вівторок, 26 липня 2022, 10:02

Кіберполіцейські застерігають краян від нового виду шахрайства – придбання через веб-ресурси так званих інвестиційних пакетів.

У Тернопільській області зареєстровано вже декілька фактів, коли люди, побачивши в Інтернеті оголошення про так званий заробіток «не виходячи з дому», реєструвалися на веб-сайтах, купували інвестиційні пакети по сім-п’ятнадцять тисяч гривень, які за двадцять днів мали не тільки окупитися, а й принести чималий дохід. Проте згодом сайти зникали разом з вкладеними у віртуальні «інвестиції» реальними грошима.

Останні повідомлення про випадки таких шахрайств надійшли від жителів Коропецької та Бучацької територіальних громад. Обоє потерпілих купували інвестиційні пакети, одній була поставлена умова, що дохід вона отримає після того, як ставитиме лайки під відео, які надасть веб-ресурс. Жінка каже, що була готова виконати дану умову, проте не довелося, адже сайт зник, і де шукати тепер вкладені п’ятнадцять тисяч гривень – не знає.

Поліцейські застерігають краян не вестися на такого роду обіцянки про легке заробляння грошей. Адже нерідко ір-адреси таких ресурсів вказують про їхню іноземну реєстрацію. Тому розслідувати подібні шахрайства непросто. Не ведіться також на пропозицію здійснити реєстрацію за реферальним посиланням, оскільки дана система та обіцяні великі виплати - це найперші ознаки фінансової піраміди.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Понад 100 учасників взяли участь у дитячих велоперегонах «Круті віражі»

Понеділок, 25 липня 2022, 13:42

24 липня у тернопільському парку «Сопільче» відбулися змагання «Круті віражі», участь у яких взяли юні любителі велосипедного спорту серед дітей віком від 2 до 14 років.

Понад сто учасників змагались на біговелах, самокатах та велосипедах у різних вікових категоріях. Юні чемпіони проявили майстерність, швидкість та спритність.

Учасники отримали подарунки від партнерів дійства, а також ексклюзивні медалі фінішерів.

Окрім того, для присутніх було організовано творчу локацію на підтримку Збройних сил України, а вихованці спеціалізованої дитячо-юнацької школи «Екстрим» продемонстрували показові виступи на роликових ковзанах та скейтборді.

Організовували спортивний захід: Управління розвитку спорту та фізичної культури міської ради, Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення та Тернопільський осередок Федерації велосипедного спорту України.

Путін "на концерті" Кобзона: грузинський митець зобразив смерть диктатора. ФОТО

Понеділок, 25 липня 2022, 11:01

Грузинський художник Нугзар Метревелі створює дотепні ілюстрації про війну та політичних діячів.

Він опублікував у Facebook нову роботу, у якій зобразив смерть диктатора РФ Володимира Путіна.

На зображенні Путін – на лікарняному ліжку, біля якого лежать підгузки, а на фоні – смерть з косою.

Також диктатора "навідує" покійний російський співак Йосип Кобзон – українці зазвичай відправляють "на концерт Кобзона" мертвих російських окупантів.

 

Фото: Nugzar Metreveli

Також Нугзар Метревелі висміює російського диктатора і в інших ілюстраціях.

Наприклад, тут Путін в образі первісної людини.

 

Фото: Nugzar Metreveli

А на цьому фото Путіна нокаутує президент України Володимир Зеленський.

 

Фото: Nugzar Metreveli

Тут Метревелі зобразив Путіна в образі ексгібіціоніста на фоні картини Мунка "Крик".

А прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон та Зеленський, за сюжетом, намагаються заспокоїти агресора.

 

Фото: Nugzar Metreveli

Також митець висміює російських політичних, церковних та медійних діячів.

На цьому фото він іронізує над патріархом Кирилом, пропагандистами Симоньян і Соловйовим, поплічниками Путіна Кадировим, Мєдвєдєвим, Пєсковим, Лукашенком тощо.

 

Фото: Nugzar Metreveli

Грузинський художник підтримує Україну та висміює російських окупантів.

 

Фото: Nugzar Metreveli

               Олена Барсуковажурналістка УП. Життя

 

Сторінка 607 з 1430

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер