images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Фахівці вивчають причину загибелі риби у Тернопільському ставі

Вівторок, 05 липня 2022, 10:03

Днями, після сильних злив, у Тернопільському ставі (навколо острівця «Чайка») виявлено факт загибелі риби.

Над встановленням причин на місці працювали правоохоронні органи, представники Державної екологічної інспекції, Тернопільдержрибоохорони та Держпродспоживслужби.

Як розповідає директор КП «Об'єднання парків культури і відпочинку міста Тернополя» Микола Ткач, за попередніми даними, загибель риби спричинила нестача кисню у водоймі, оскільки температура зовнішнього повітря була високою тривалий час. Працівники комунального підприємства проводять збір загиблої риби.

Попередньо представники Держпродспоживслужби здійснили відбір проб води. Згідно експертного висновку, наданого лабораторією Держпродспоживслужби, підтверджено недостатню кількість розчиненого кисню у воді.

До слова,розчинений у воді кисень витрачається на дихання тварин й окислення органічних речовин. При низькій концентрації розчиненого у воді кисню виникає замор риби, яка гине від задухи. Вода з поверхневих джерел завжди в тій чи іншій мірі насичена киснем, рівень якого в першу чергу залежить від температури зовнішнього повітря.

 

У Тернополі завершується ремонт прибудинкової території на вул. Клима Савури, 8

Вівторок, 05 липня 2022, 10:01

Цими днями у Тернополі завершується ремонт двору на вул. Клима Савури, 8.

«Під час проведення ремонту працівники підрядної організації розширили та відремонтували  проїжджу частину, облаштували пішохідну ділянку фігурними елементами мощення, здійснили пониження бордюрів та вклали тактильну плитку. На прохання мешканців  у дворі облаштовано 25 нових паркомісць, - розповідає міський голова Сергій Надал. - Також  оновлено бетонну відмостку навколо житлового будинку та влаштовано систему зовнішнього освітлення. Наразі мешканці ще займаються благоустроєм своєї прибудинкової території, зокрема, відновлюють зону зелених насаджень. У цьому районі залишився ще один двір, який потрібно відремонтувати, знаходиться він за адресою вул. Клима Савури, 10».

Звертаємо увагу, до початку робіт з мешканцями була проведена зустріч для врахування їхній побажань щодо змін, які можна провести під час ремонту прибудинкової території.

На Зміїному підняли український прапор - речниця Cил оборони Півдня

Понеділок, 04 липня 2022, 12:33

ЗМІЇНИЙ ДО ОКУПАЦІЇ РОСІЯНАМИ. ФОТО: УПРАВЛІННЯ ТУРИЗМУ ОДЕЩИНИ

Острів Зміїний офіційно повернули під юрисдикцію України.

Джерело: начальниця пресцентру Cил оборони Півдня України Наталія Гуменюк на брифінгу в медіацентрі "Україна - Укрінформ" 4 липня

Пряма мова: "Прапор України встановлено на острові Зміїний. Військова операція завершена і наразі територія знову повернена під юрисдикцію України".

 

"Байрактар" для України від литовців вже у Литві, передадуть найближчим часом

Понеділок, 04 липня 2022, 12:28

Бойовий безпілотний "Байрактар", на який литовці всією країною зібрали понад 5 млн євро, вже у Литві і буде переданий в Україну найближчим часом.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив міністр оборони Арвидас Анушаускас.

"Bayraktar "Vanagas" (литовською - "Яструб" - ЄП) з усім придбаним бойовим спорядженням вже у Литві! 6 липня відбудеться його презентація на базі повітряних сил у Шауляї, і після цього він вирушить в Україну", - написав Анушаускас у своєму Twitter.

Нагадаємо, журналіст Андрюс Тапінас 25 травня розпочав кампанію зі збору коштів на Bayraktar Україні, заявивши, що отримав згоду на таку потенційну закупівлю від Міністерств оборони Литви й Туреччини та виробника.

Вже на другий день зібрана сума перетнула позначку у три мільйони.  До кампанії долучилася у тому числі експрезидентка Даля Грибаускайте; чинний президент Гітанас Науседа, прем'єрка Інгріда Шимоніте та міністр оборони Литви Арвидас Анушаускас на своїх сторінках у соцмережах також закликали приєднуватися усіх небайдужих.

Збір вдалося закрити за три дні. Після цього турецька компанія-виробник заявила, що зворушена солідарністю литовців і тому вирішила подарувати безпілотник, а зібрані кошти можна буде спрямувати на інші потреби України.

Надихнувшись прикладом Тапінаса, в Україні фонд Сергія Притули організував збір на три "Байрактари", який закрили за три дні, зібравши кошти майже на чотири безпілотники. Компанія "Байкар" і цього разу заявила, що передасть три безпілотники безоплатно.

Наразі збір на "Байрактар" для України триває у Польщі, його ініціював журналіст Славомір Сєраковський.

Про те, як поляки допомагають Україні, як українки та українці у Польщі ведуть боротьбу з агресором, розповіла в інтерв'ю "Європейській правді" лідерка ініціативи "Євромайдан-Варшава" та лауреатка премії "Активіст року" у Польщі Наталія Панченко.

70 висланих дипломатів РФ залишили Болгарію, відлітали у футболках з Путіним

Понеділок, 04 липня 2022, 12:06

Два російські урядові літаки взяли на борт 70 висланих з Болгарії дипломатів та їхні родини в неділю і вилетіли з Софії до Москви.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

За даними болгарської преси, загальна кількість пасажирів, які покинули країну, становить понад 180 осіб.

 

Минулого четверга Болгарія оголосила персонами нон грата 70 російських дипломатів, що стало найбільшою висилкою з тих пір, як Велика Британія вислала 105 радянських дипломатів під час холодної війни в 1971 році.

Як повідомляється, не всі 70 висланих осіб є дипломатами, деякі з них є технічним персоналом, таким як кухарі, водії або садівники.

Серед висланих російських дипломатів, які вирушили до Москви, був і другий номер російського посольства Філіп Воскресенський, який заявив, що жоден із росіян "висланих незаконно, нахабно" не працював проти Республіки Болгарія.

"Ніхто не може зіпсувати російсько-болгарські відносини, ніхто", - сказав Воскресенський, виступаючи в аеропорту.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що Болгарія звела "до мінімуму, навіть до нуля" можливість функціонування російського посольства в Софії.

Раніше заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко попередив, що Москва повинна вирішити, зберігати чи закривати російську дипломатичну присутність у Болгарії.

Нагадаємо, минулого тижня прем'єр-міністр Болгарії Кирил Петков оголосив про вислання з країни 70 працівників російського посольства через те, що вони займалися шпигунською діяльністю.

Росія після цього висунула ультиматум, у якому містилася погроза закрити російське посольство, якщо Софія не скасує висилку до полудня п'ятниці.

Петков відхилив російський ультиматум, заявивши, що поведінка Росії неприйнятна.

 

Сторінка 632 з 1430

«ПочатокПопередня631632633634635636637638639640НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер