images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Вісім травмованих - наслідки чотирьох автопригод на Тернопільщині

Понеділок, 30 травня 2022, 11:30

Чотири дорожньо-транспортних пригоди зареєстрували працівники поліції за 28 та 29 травня. В результаті цього вісім людей отримали травми.

Не впорався з керуванням, з'їхав з дороги та врізався в металевий відбійник водій автомобіля Audi 80. Аварія трапилася 28 травня близько 9:30 на вулиці Об'їзна. В результаті удару травми отримав і кермувальник, і пасажир.

Під колеса автомобіля Volkswagen Jetta у Тернополі на бульварі Данила Галицького потрапив пішохід. На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. За попередньою інформацією, потерпілий - тернополянин 1942 року народження, переходив дорогу за межами пішохідного переходу. Його з тілесними ушкодженнями доправили до лікарні.

В травматологічне відділення з переломами та іншими ушкодженнями бригада швидкої госпіталізувала після автопригоди дев'ятнадцятирічного жителя Ланівців. ДТП трапилася на автодорозі Ланівці-Осники-Лисогірка-Теофіполь.

Близько 19:00 водій автомобіля Renault Kangoo виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення із мотоциклом Shineray.

Доправили до медзакладу водія та трьох пасажирів, які потрапили в автопригоду в неділю, 29 травня.
Житель Полтавської області, керуючи автомобілем TOYOTA LAND CRUISER, в Заліщиках не впорався з керуванням та врізався в дерево.

Причини усіх аварій встановить слідство. У кермувальників взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Усі факти внесені в ЄРДР відповідно до статті 286 ККУ.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/visim-travmovanix-naslidki-chotirox-avtoprigod-na-ternopilshhini/

 

Нетверезий водій намагався відкупитися від поліцейських © Офіційний сайт Національної поліції:

Понеділок, 30 травня 2022, 11:28

На Кременеччині водій запропонував співробітникамї поліції 2 000 гривень неправомірної вигоди за не притягнення його до адміністративної відповідальності.

Автівку поліцейські спнили за порущення ПДР 28 травня. Під час спілкування із кермувальником та оформлення адміністративних матеріалів поліцейські виявили уводія ознаки алкогольного сп’яніння.

Алкотестер підтвердив наявність алкоголю. Тоді чоловік почав натякати на вирішенні питання на місці. Попередження про кримінальну відповідальність  порушника не спинили, він намагався передати гроші правоохоронцям. На місце події інспектори сектору реагування патрульної поліції відділення № 1 (Шумськ) викликали слідчо-оперативну групу.

Факт надання неправомірної вигоди належним слідчі чином зафіксували, кошти вилучили.

Відомості слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України.  Крім того, поліцейські склали на чоловіка ще й адміністративний матеріал за частиною за статтею 130 КУпАП.

Слідство триває.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/netverezij-vodij-namagavsya-vidkupitisya-vid-policzejskix/

Росіяни облаштували фільтраційний табір на кордоні з Естонією – радник мера Маріуполя

Понеділок, 30 травня 2022, 10:58

Російські окупанти облаштували фільтраційний табір в районі пунктів переходу держкордону Росії з Естонією.

Джерело: радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram

Дослівно: "Окупанти не просто не знижують темп депортації та фільтрації, але вдаються до нових засобів "денаZіфікації".

Тепер фільтраційні табори для українців не тільки на окупованої території України.

Надійшли перші свідчення про облаштування фільтраційних таборів безпосередньо в Росії в районі пунктів переходу державного кордону Росії з Естонією.

Тепер росіяни при встановлені українців, що намагаються перетнути кордон і щодо яких мають данні, що вони отримали статус прихистку від війни, їх доставляють до такого фільтраційного табору".

Деталі: За словами Андрющенка, маріупольці, що потрапили до такого табору вперше два тижні тому розповідають, що табір в Безіменному Новоазовського району виглядає дитячою забавкою в порівнянні з прикордонним російським

Радник мера закликав маріупольців намагатися використовувати інші шляхи втечі, зокрема через Білорусь та Грузію.

За минулу добу, за його словами, до фільтраційного табору с.Безим'яне Новоазовського району доставили 253 людини, зокрема 33 дитини.

З цього села до російського міста Таганрог депортували 235 маріупольців, зокрема 28 дітей.

 

Астрономи прогнозують новий зорепад: чи буде він видовищним

Понеділок, 30 травня 2022, 10:52

У ніч з 30 на 31 травня Земля пройде крізь сліди уламків розбитої ще у 1995 році на великі фрагменти комети під назвою 73P/Schwassmann-Wachmann.

Про це повідомляє NASA.

Фрагменти комети продовжували руйнуватися, і якщо їхні уламки летять зі швидкістю, яка вдвічі перевищує нормальну, може відбутися зорепад.

У 2009 році у телескоп астрономи побачили, що деякі фрагменти рухаються досить швидко.

Комета 73P/Schwassman-Wachmann і її уламки. Фото: NASA

Однак метеори, за спостереженням одних вчених, рухаються відносно повільно, і, ймовірно, будуть тьмяними.

Інші передбачають надзвичайно яскравий потік, адже комета накопичила достатньо уламків, щоб це стало можливим.

За сприятливих умов явище може перетворитися у метеоритний шторм.

"Ми не можемо бути впевнені в тому, що ми його побачимо. Ми можемо тільки сподіватися, що він буде приголомшливим", –  заявили у NASA.

Найбільш сприятливі умови для спостережень будуть у мешканців Північної Америки.

Яна Осадчажурналіст

НБУ продав цього тижня рекордну з початку війни кількість валюти

Понеділок, 30 травня 2022, 10:46

Обсяг продажу валюти Національним банком у четвертий тиждень травня став рекордним з початку війни – 1,43 мільярда доларів.

Про це йдеться у даних НБУ.

Тижнем раніше Нацбанк продав 650,4 млн доларів.

За цей тиждень Національному банку вдалося придбати всього 7,5 млн доларів, як і минулого тижня.

З 21 травня регулятор скасував верхній ліміт як курсу продажу готівкової валюти банками в Україні, так і курсу конвертації гривні в іноземну валюту за їх картками за межами країни.

Раніше стеля такого курсу становила зафіксований у перший день війни офіційний курс гривні плюс 10%, або 32,18 грн за долар. Стеля для інших валют розраховувалася за крос-курсом до долара.

Крім того, Нацбанк знизив вдвічі стелю переведення в готівку гривневих карт за кордоном – до еквівалента 50 тис. грн на місяць.

В результаті багато власників гривневих карток за кордоном в очікуванні значного зростання курсу збільшили операції з конвертації гривні.

Загалом з початку року Нацбанк придбав на ринку 1,81 млрд доларів та 110,97 млн євро, а продав 8,56 млрд доларів та 1,79 млрд євро.

Міжнародні резерви України станом на 1 травня 2022 року становили 26,94 млрд доларів, що на 4% менше, ніж на початок березня (28,11 млрд доларів).

Економічна правда

 

Сторінка 669 з 1426

«ПочатокПопередня661662663664665666667668669670НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер