images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Запрошуємо представників бізнесу до участі у пілотному проекті у сфері державно-приватного партнерства

Середа, 08 листопада 2017, 08:27

Тернопіль відібрано для підтримки впровадження пілотних місцевих ініціатив територіальних громад у сфері державно – приватного партнерства. У зв’язку з цим запрошуємо представників бізнесу на зустріч з Групою радників Програми «U- LEAD з Європою: Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку», що фінансується Європейським Союзом та його країнами – членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Зустріч відбудеться в залі засідань Тернопільської міської ради 13 листопада 2017 року о 15.00 год.

Довідки за телефоном 251649.

 

«Наболіле» щодо квартальної звітності

Вівторок, 07 листопада 2017, 08:32


На тренінгу, проведеному спеціалістами Тернопільської ОДПІ, по квартальній звітності роз’яснювали, як заповнюється податкова декларація фізособою-підриємцем платником єдиного податку у разі самостійно виправлення допущених раніше помилок.

Так, фахівці зазначили, що Декларація може подаватися фізичною особою-підприємцем – платником єдиного податку як звітна (звітна нова), так й уточнююча (відповідні відмітки робляться в полі 01 декларації).

У разі подання звітної (звітної нової) декларації, у полі 02 такої декларації зазначається звітний (податковий) період, за який вона подається. Якщо у складі звітної (звітної нової) уточнюються показники минулих звітних періодів, то у полі 03 декларації зазначається звітний (податковий) період, який уточнюється.

При цьому, у складі звітної або звітної нової декларації платник може уточнити показники декларації за один податковий (звітний) період, що минув.

У разі подання уточнюючої декларації у полях 02 та 03 такої декларації податковий (звітний) період та податковий (звітний) період, який уточнюється, заповнюються однаковими значеннями, що відповідають звітному (податковому) періоду, що уточнюється.

Якщо виправлення помилок за минулі звітні періоди здійснюється у складі звітної (звітної нової) декларації, то фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, в залежності від обраної групи, зазначає правильні значення показників господарської діяльності за звітний (податковий) період, за який подається декларація, у відповідних розділах з ІІ по ІV декларації, та визначає:

виправлені податкові зобов’язання по єдиному податку за звітний (податковий) період у розділі V декларації (рядки 08 – 14);

Якщо виправлення проводиться в уточнюючій декларації, то фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, в залежності від обраної групи, зазначає правильні показники господарської діяльності за звітний (податковий) період, що уточнюється у відповідних розділах з ІІ по ІV декларації, та визначає:

податкове зобов’язання за звітний (податковий) період, що уточнюється в розділі V декларації (рядки 08 – 14);

суму збільшення (зменшення) податкового зобов’язання по єдиному податку у зв’язку з виправленням самостійно виявлених помилок, суму пені та штрафу (в розмірі 3% від суми збільшення) у розділі VІ декларації (рядки 15 – 20).


З «Соціальною карткою тернополянина» вартість проїзду у громадському транспорті не зміниться

Понеділок, 06 листопада 2017, 07:03

У Тернополі триває впровадження «Соціальної картки тернополянина». Ця карта дасть змогу тернополянам їздити за дешевшим тарифом у маршрутках та тролейбусах міста, а також згодом отримувати знижку на інші муніципальні послуги.

Загалом сьогодні майже 47 000 тернополян подали документи на виготовлення персоніфікованої «Соціальної картки тернополянина»

Пільговики та пенсіонери за віком можуть подати документи на виготовлення «Соціальної карти тернополянина» в управлінні соціальної політики. Одночасно пільгові категорії громадян ще до Нового року зможуть їздити у громадському транспорті міста за посвідченням.

Учні та студенти зможуть подати документи на її виготовлення у ЦНАПі або через сайт https://fayna-karta.te.ua/

Інші категорії тернополян. Тернополяни можуть оформити персоніфікований електронний квиток через ЦНАП, через сайт https://fayna-karta.te.ua/ або ж придбати проїзний квиток у спеціальних пунктах продажу. При використанні персоніфікованого електронного квитка або проїзного квитка тариф на проїзд залишиться незмінним. А при розрахунку готівкою за проїзд доведеться заплатити більше.

Документи на оформлення «Соціальної карти тернополянина» можна подати:

  1. у ЦНАПі (Центрі надання адміністративних послуг) за адресою вул. Князя Острозького 6, тел.40-41- 93.
  2. в Управлінні соціальної політики міської ради за адресою: вул. Лисенка 8, І поверх, 36 каб. тел. 23-53-43;
  3. в Оператора електронних систем за адресою вул. Тролейбусна 7, тел.40-03-50, 0672400356.

 

Термін виготовлення персоніфікованого квитка становить приблизно 25 робочих днів.

 

Засідання Номінаційного комітету Громадського бюджету відбудеться 9 листопада

Понеділок, 06 листопада 2017, 07:02

9 листопада о 10.00 год. відбудеться засідання Номінаційного комітету Громадського бюджету (сесійна зала міської ради, вул. Листопадова, 5).

На засіданні заплановано підбиття підсумків голосування за проекти.

До слова, голосування за проекти «Громадського бюджету» триває до 7 листопада включно. З проектами можна ознайомитися за посиланням: https://pb.rada.te.ua/

Гараж – для сусіда, податок – для казни

П'ятниця, 03 листопада 2017, 08:40

Хто і скільки повинен платити податку, коли здається в оренду гараж сусідові й отримуються гроші?


Головний державний податковий інспектор Тернопільської ОДПІ Галина Оленин зазначила, що відповідно до пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу дохід з джерелом їх походження з України – будь-який дохід, отриманий резидентами або нерезидентами, у тому числі від будь-яких видів їх на території України.


Платник податку, що отримує доходи від особи, яка не є податковим агентом, зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів


Податкова декларація про майновий стан і доходи подається за звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року – до 1 травня року, що настає за звітним.


Ставка податку на доходи становить 18 відсотків, а військового збору – 1,5 %.


Матеріали тернопільської ОДПІ


 

Сторінка 971 з 1423

«ПочатокПопередня971972973974975976977978979980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер