images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Жителів Тернопільщини закликають допомогти лелекам пережити холодну пору

Середа, 21 березня 2018, 12:27

Через несприятливі погодні умови, лелекам, які прилетіли з вирію як зазвичай у березні, тепер немає де жити і що їсти. Адже вдома їх зустріла зимова негода й холод. Такі несприятливі погодні умови загрозливі для птахів, тому екологи звертаються до жителів Тернопільщини допомогти їм врятуватися!

 

Оскільки, лелеки потерпають зараз від холоду та мають обмежений доступ до кормової бази, виникає потреба у їх підгодівлі. Доцільно постелити сіно/солому біля місць перебування лелек (на відстані 15-20 метрів), на яку викладати корм.

 

Звертаємо вашу увагу, що лелеки ковтають їжу не прожовуючи, тому краще, щоби їжа була подрібнена. Обов’язково має бути їжа тваринного походження, риба, до якої можна досипати в помірних кількостях зерно чи висівки. Також потрібно поставити ємкість з водою.

 

Якщо птахи зовсім ослаблені (тобто такі, які слабо реагують на людей), то їх потрібно забрати, відігріти і тимчасово розмістити в хлівах або інших господарських будівлях разом із домашніми тваринами.

 

Управління екології  та природних ресурсів облдержадміністрації, уже надіслало звернення в райони та об’єднанні територіальні громади області, щоб забезпечити максимальне і якнайшвидше реагування. Сьогодні птахам уже допомагають у Бережанському, Зборівському, Збаразькому, Чортківському, Тернопільському та Бучацькому районах. Підгодовують птахів не лише жителі населених пунктів, а долучаються також громадські та волонтерські організації, активісти.

 

Не будьте байдужими! Допоможіть лелекам!

 

Самостійне виправлення помилок у податковій декларації: чи будуть штрафні санкції та пеня?

Середа, 21 березня 2018, 08:13

У разі, якщо у майбутніх податкових періодах (з урахуванням строків давності, визначених ст. 102 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) платник податків самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє помилки, що містяться у раніше поданій ним податковій декларації (крім обмежень, визначених ст. 50 ПКУ), він зобов’язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації за формою чинного на час подання уточнюючого розрахунку. Про це зазначили у Тернопільській ОДПІ.

Платник податків, який самостійно (у тому числі за результатами електронної перевірки) виявляє факт заниження податкового зобов’язання минулих податкових періодів, зобов’язаний, за винятком випадків, установлених п. 50.2 ст. 50 ПКУ:

а) або надіслати уточнюючий розрахунок і сплатити суму недоплати та штраф у розмірі трьох відсотків від такої суми до подання такого уточнюючого розрахунку. Цей штраф не застосовується у разі подання уточнюючого розрахунку до податкової декларації з податку на прибуток підприємств за попередній податковий (звітний) рік з метою здійснення самостійного коригування відповідно до ст. 39 ПКУ у строк не пізніше 1 жовтня року, наступного за звітним;

б) або відобразити суму недоплати у складі декларації з цього податку, що подається за податковий період, наступний за періодом, у якому виявлено факт заниження податкового зобов’язання, збільшену на суму штрафу у розмірі п’яти відсотків від такої суми, з відповідним збільшенням загальної суми грошового зобов’язання з цього податку.

Пеня нараховується відповідно до ст. 129 Податкового кодексу.

При цьому, у разі внесення змін до податкової звітності внаслідок самостійного виявлення платником податку помилок відповідно до ст. 50 ПКУ пеня, передбачена ст. 129 ПКУ не нараховується, якщо зміни до податкової звітності внесені протягом 90 календарних днів, наступних за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, визначеного Кодексом.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.


За яких умов підприємець може обрати єдиний податок?

Середа, 21 березня 2018, 08:11

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що відповідно до п.п. 1 п. 291.4 ст. 291 Податкового кодексу до платників єдиного податку, які відносяться до першої групи, належать фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках чи  провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 300 000 гривень.

До «спрощенців» другої групи належать фізичні особи-підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платникам єдиного податку та/або населенню, виробництво та/або продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства, за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності таких критеріїв: не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб; обсяг доходу не перевищує 1 500 000 гривень.

До «єдинників» третьої групи належать фізичні особи-підприємці, які не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, не обмежена та юридичні особи-суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, у яких протягом календарного року обсяг доходу не перевищує 5 000 000 гривень.

Консультації, тренінги, надання практичної допомоги у веденні електронної звітності – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.


 

У яких випадках сплачується військовий збір

Середа, 21 березня 2018, 08:11

У Тернопільській ОДПІ нагадали,  що відповідно до Податкового кодексу України об’єктом оподаткування збором є доходи, визначені ст. 163, а саме:

Об’єктом оподаткування резидента є:

загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід;

доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання);

іноземні доходи - доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України.

Об’єктом оподаткування нерезидента є:

загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід з джерела його походження в Україні;

доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання).

Довідково: ставка війського збору складає – 1,5 %.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників. Телефон: 43-46-10.


КП «Тернопіль Інтеравіа» забезпечує роботу системи відеоспостереження на автошляхах

Вівторок, 20 березня 2018, 08:28

Комунальне підприємство Тернопільської міської ради «Тернопіль Інтеравіа», на замовлення Служби автомобільних доріг, забезпечує роботу централізованої системи відеоспостереження та дає змогу цілодобово спостерігати за рухом транспорту та станом доріг у Тернопільській області.

Камери відеоспостереження встановлюються на небезпечних ділянках автошляхів, спусках, підйомах та крутих поворотах. Це дозволяє ефективно контролювати і, при потребі, оперативно реагувати на ситуації, які виникають на дорогах.

До слова,на сьогодні у межах Тернопільської області уже встановлено 17 камер.

Нагадаємо, що днями у центрі Тернополя було встановлено дві нові веб-камери.

 

Сторінка 972 з 1473

«ПочатокПопередня971972973974975976977978979980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер