images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Мільярд до бюджету – від тернопільців

Четвер, 17 серпня 2017, 07:08


Про наповнення Зведеного бюджету держави податковими платежами впродовж семи місяців цього року інформував в. о. начальника Тернопільської ОДПІ Сергій Бабій. Він зазначив, що платниками обласного центру та Тернопільського району протягом вказаного періоду було внесено до казни 1 мільярд 39 мільйонів гривень.

Значну частину у надходженнях склав податок на доходи фізичних осіб, якого поступило 734,5 млн грн, ще 179,4 млн грн надійшло податку на додану вартість, 102,9 млн грн – єдиного податку, 61 млн грн – плати за землю, 78 млн грн – податку на нерухоме майно.

За матеріалами Тернопільської ОДПІ


 

До кінця року з’явиться ще 7 нових груп у дитячих садочках Тернополя

Середа, 16 серпня 2017, 09:30

Міський голова Сергій Надал разом з начальником управління освіти Ольгою Похиляк побували у дитячому садочку №20 на Східному масиві, у якому днями відкрилася ще одна ясельна група. Зі слів очільника Тернополя, до кінця року у місті планується облаштувати загалом сім нових груп у дитсадках в різних мікрорайонах міста.

«Щороку у Тернополі народжується все більше дітей, тому ми розуміємо, що потрібно створювати нові дитячі групи у дитсадочках у різних мікрорайонах міста. Також чи це будуть групи ясельні, чи старші групи – усе залежить від потреб, - пояснює міський голова. – Наприклад, тут, на Східному масиві відкрито ясельну групу, яку будуть відвідувати до 30-ти дітей. Загалом вартість ремонту приміщення з придбанням необхідної техніки вартувало приблизно 300 тисяч гривень».

Начальник управління освіти зазначає, що у місті діє програма із заміни обладнання у дошкільних навчальних закладах на енергозберігаюче, тривають ремонти пральних та кухонь, оновлюються приміщення закладів та триває асфальтування заїздів та території дитячих садків.

Учасники бойових дій їздять у громадському транспорті Тернополя безкоштовно

Середа, 16 серпня 2017, 09:29

Учасники бойових дій (УБД), при наявності посвідчення, мають право їздити у громадському транспорті Тернополя безкоштовно та без обмежень. Здійснюється перевезення УБД відповідно до Закону «Про статус ветеранів війни та гарантії їхнього соціального захисту» та рішення виконавчого комітету «Про затвердження примірної форми договорів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом в м. Тернополі».

Зі слів начальника управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігоря Мединського, у договірні умови між перевізниками та замовником (Тернопільською міською радою) були внесені відповідні зміни. Відтак, УБД та ліквідатори аварії на ЧАЕС І та ІІ категорії безкоштовно та без обмежень їздять у громадсько-пасажирському транспорті Тернополя. За їх пільговий проїзд у міському бюджеті перебачено компенсаційні витрати перевізникам.

«До сьогодні у міську раду жодної скарги щодо перевезення учасників бойових дій у громадському транспорті Тернополя не надходило, - зазначає Ігор Мединський. – А за міжрайонні перевезення відповідає обласна державна адміністрація. Тому зі скаргами, у тому числі й щодо випадку, коли 11 серпня перевізник відмовився перевозити учасника бойових дій з автовокзалу, просимо звертатися у обласну державну адміністрацію та до керівництва автовокзалу».

 

Консультація від податкової

Вівторок, 15 серпня 2017, 06:18

Підприємець планує вирощувати свиней в одному із сіл району. Чи буде він звільнений від сплати податку на нерухоме майно за свинарник, площею близько 400 квадратних метрів, як сільгоспвиробник?

Податковим Кодексом, а саме статтею 266, визначено, що не є об’єктами оподаткування податком на нерухоме майно будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності.

Однак, стаття 14 Кодексу дає визначення, що сільськогосподарський товаровиробник – це юридична особа незалежно від організаційно-правової форми, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та/або розведенням, вирощуванням та виловом риби та її переробкою на власних чи орендованих потужностях.

Таким чином, фізична особа-підприємець, власник об’єкта нежитлової нерухомості, призначеної для використання у сільськогосподарській діяльності, не може належати до сільгоспвиробників у розумінні норм Податкового кодексу і, відповідно, повинен сплачувати податок на нерухоме майно, якщо інше не передбачено рішенням органу місцевого самоврядування при затвердженні ставок даного податку.


Кількість зареєстрованих безробітних в місті Тернополі

Понеділок, 14 серпня 2017, 06:32

За липень 2017 року в Тернопільський міськрайонний центр зайнятості звернулися 552  громадянина, які проживають в м. Тернополі, що на 102 особи більше ніж за аналогічний період минулого року (450 чол.). Чисельність незайнятого населення, що перебували на обліку протягом січня – липня 2017 року у міськрайонному центрі зайнятості, з урахуванням зареєстрованих на початок року, склала  6217  чол.,  що на 630 осіб більше, ніж на 1 серпня  2016 року (5587 чол.).

Станом на 1 серпня  2017 року на обліку в центрі зайнятості знаходилися  1985 незайнятих громадян з числа осіб, що проживають в м. Тернополі ( на 1 серпня 2016 року – 2030 чол.).

За станом на 01 серпня 2017 року на обліку в центрі зайнятості перебували  1205  безробітних громадян, що на 417 чол. або на 25,7% менше, ніж на відповідну дату минулого року (1622 чол.), з них 143 особи, в яких адреса реєстрації проживання за межами м.Тернопіль. Чисельність робітників на даний час становить – 20,5% проти 76,0% від чисельності службовців.  Жінки складають 65,9% від загальної чисельності безробітних (794 особи). Зменшився відсоток молоді до 35 років серед безробітних з 51,7 % на 01.08.2016 року до 47,0 % на 01.08.2017 року.


 

Сторінка 980 з 1408

«ПочатокПопередня971972973974975976977978979980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер