images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Бізнесмени сплатили більш як 800 тисяч гривень на відновлення екології

П'ятниця, 14 липня 2017, 07:28

Упродовж першого півріччя цього року представники бізнесу Тернополя і Тернопільського району перерахували до бюджету 870,3 тис грн екологічного податку, що на 119,5 тис грн більше торішніх показників. Про це повідомляє відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ.

У податковій інспекції звернули увагу, що відповідно до п. 240.1 Податкового кодексу України платниками екоподатку є суб’єкти господарювання, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:

• викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення;

• розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об'єктах) суб'єктів господарювання);

• утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);

• тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном:43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

Перекриття руху на вул. Живова не буде

П'ятниця, 14 липня 2017, 07:14

У зв’язку з погодними умовами 14 липня перекриття руху транспорту на вул. Живова (біля зупинки "Центральний ринок" від вул. Шептицького до виїзду з автовокзалу) відміняється.

Про дату перекриття вулиці для проведення ремонту верхнього шару дорожнього покриття буде повідомлено додатково.

Асоціація міст України організовує у Тернополі навчальний візит на тему реформування ЖКГ

П'ятниця, 14 липня 2017, 07:14

20 та 21 липня міські голови зі всієї України відвідають Тернопіль в рамках загальнонаціональної програми обмінних візитів для посадових осіб органів місцевого самоврядування «Маршрути успіхів». Даний захід проводиться в рамках проекту «ПУЛЬС», що  реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID.

Учасники навчального візиту візьмуть участь в обговоренні теми реформування житлово-комунального господарства, модернізації систем централізованого теплопостачання та впровадження альтернативної енергетики. Також заплановані виїзди до індивідуального теплового пункту погодного регулювання із теплообмінником, огляд проведених робіт з термомодернізації житлових будинків та інших кращих практик Тернополя у сфер ЖКГ.

До уваги ЗМІ! У четвер, 20 липня о 10.20 год. у приміщенні Тернопільської міської ради («зелена» кімната) відбудеться брифінг міського голови Сергія Надала та виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана щодо кращих практик Тернополя у модернізації систем централізованого теплопостачання та впровадження альтернативної енергетики.

Представників ЗМІ для участі у заході просимо акредитуватися у прес-службі Тернопільської міської ради за телефоном +380967204069 або 40-41-24.

 

До уваги тернополян! 14 липня буде перекрито рух транспорту на вул. Живова

Четвер, 13 липня 2017, 07:38

У п’ятницю, 14 липня на вул. Живова (біля зупинки "Центральний ринок" від вул. Шептицького до виїзду з автовокзалу) буде повністю перекрито рух автомобільного транспорту у зв’язку з ремонтом даної вулиці.

Головний інженер відділу технагляду Ярослав Копча пояснює, що у цей день буде проведено ремонт даної вулиці, зокрема будуть виконуватися роботи з асфальтування верхнього шару дорожнього покриття.

Нагадаємо, що цю ділянку дороги вулиці Живова перекривали частково наприкінці червня, коли облаштовували нижній шар дорожнього покриття.

Тернопіль створить власну «Книгу рекордів»

Четвер, 13 липня 2017, 07:38

З ініціативи декількох громадських організацій та Тернопільської міської ради буде створена «Книга рекордів Тернополя», у якій реєструватимуть досягнення жителів міста у всіх видах діяльності.

Першим рекордом, який з’явиться на сторінках нової книги, стане одночасне виконання відомої пісні «Файне місто Тернопіль» найбільшою кількістю людей. Цей рекорд планують встановити під час музичного фестивалю «Файне місто» 20 липня.

Зазначимо, що за останні декілька років тернополяни встановили чимало рекордів на національному та місцевому рівні. Цього ж року, за словами представника Книги рекордів України, Тернопіль за кількістю встановлених рекордів знаходиться у лідерах серед інших міст України.

 

Сторінка 1017 з 1437

«ПочатокПопередня1011101210131014101510161017101810191020НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер