images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Панахидою та покладанням квітів у Тернополі вшанували пам'ять Тараса Шевченка

Вівторок, 23 травня 2017, 07:59

З нагоди 156-ої річниці від дня перепоховання Великого Кобзаря у Тернополі у понеділок, 22 травня, біля пам’ятника Тараса Шевченка відбулася панахида та покладання квітів. Участь у заході взяли представники традиційних українських церков, очільник Тернополя Сергій Надал та тернополяни.

«Тарас Шевченко є поетом та художником понад часом, адже і тоді, і сьогодні його слова є пророчими, - зазначив міський голова. – Тарас Григорович зумів навколо себе об’єднати українців, не залежно від віросповідання чи політичних вподобань. Його цінує весь світ, адже зробив чимало для ідентифікації української нації через мову та культуру».

 

Український Стівен Кінг побував у Тернополі: про що розповідав Макс Кідрук на мистецькому фестивалі «Ї»

Понеділок, 22 травня 2017, 00:00

Багатьом Макс Кідрук відомий як мандрівник, автор перших в Україні технотрилерів і тревелогів. Письменник відвідав більше 30 країн, серед яких Танзанія, Мексика, Еквадор, Нова Зеландія, Бразилія тощо.

Хоч наразі тревелоги для Кідрука технічно не є літературою, та завдяки їм вдалося розпочати творчу діяльність. «Це просто автобіографічні історії про подорожі, які не розкрили мене як автора. Їх може писати будь-хто, у кого є клепка в голові й бажання відмовитися від зручностей. Тому я вирішив звернутися до книг, які сам люблю читати. Так виникли «Бот», «Твердиня» та інші», — пояснив письменник.


Після виходу роману «Зазирни у мої сни» Макс розпочав перехід від технотрилерів до нежанрової та досить серйозної літератури із науковим підґрунтям. Письменник втілює таку ідею у новій повісті «Не озирайся і мовчи», презентація якої відбудеться у Тернополі восени. Насамперед, це ситуативний хорор, де йтиметься про проблеми підлітків (насильство у сім’ї, школі, різниця між поколіннями). Варто зазначити, що автор не прагне лише налякати читачів або ж моралізувати певні вчинки, а хоче просто дослідити психологію людини, створюючи ефект непередбачуваності впродовж усього твору.

У повісті з’являтимуться різні символи, розгадати які зможуть найпильніші та найдопитливіші. Один із головних героїв матиме книгу Браяна Гріна «Простір, час і структура реальності». Макс поділився із глядачами важливими висновками, котрі допоможуть краще зрозуміти його повість : «Час не має напрямку взагалі. Він є одиним із чотирьох вимірів простору. Деякі речі змінюються (молодіння, старіння) — інші залишаються статичними, але це не означає, що час рухається».

Також Кідрук розповів, що пданує написати книгу із досить провокативною назвою «Де немає Бога».

До речі, на літературній сцені фестивалю «Файне місто» буде зачитано уривок із повісті «Не озирайся і мовчи».

Софія Головецька


Сергій Надал привітав учасників міжнародної конференції до Дня Європи

Неділя, 21 травня 2017, 12:48

19 травня у ТНПУ ім.В.Гнатюка розпочалася Міжнародна наукова конференція «Європа-Україна-Тернопільщина: міжнародні відносини, співпраця, безпека», присвячена проведенню Днів Європи в Україні. Під час конференції провідні спеціалісти обговорювали актуальні питання зовнішньої політики України, безпеки та оборони, дипломатії тощо, які хвилюють кожного українця та громадськість.

Привітав з початком роботи учасників конференції міський голова Сергій Надал.

«Дуже символічно, що ця наукова конференція відбувається напередодні отримання Україною безвізового режиму, адже це означає, що скоро наша країна стане повноцінним членом європейської громади, - зазначив очільник Тернополя. – Хоч Тернопіль завжди історично, географічно та ментально був частиною Європи, проте дуже важливим є те, що з 2013 року наше місто зробило чималий вклад для євроінтеграції. Адже з цього часу ПАРЄ постійно відзначала Тернопіль дипломами, відзнакою та прапором Ради Європи за популяризацію європейських цінностей. Хоча, на жаль, і звання європейців українці здобули власними життями під час Революції Гідності».

Міський голова підкреслив, що сьогодні важливими залишається спільна праця науковців, політиків та громадського сектору, щоб Україна посіла належне місце у Європі. Тому проведення таких конференцій є надзвичайно важливим для суспільства.

 

Гурти з чотирьох країн світу змагають за право виступити на фестивалі «Файне Місто»

Субота, 20 травня 2017, 00:00

Гурти з Болгарії, Білорусі, Польщі та України змагаються у конкурсі у Faine Misto Challenge за право виступити на сцені музичного фестивалю «Файне Місто», який відбудеться 20-23 липня неподалік Тернополя.

Зі слів одного з організаторів фестивалю Володимира Пасяки, заявки на участь у челенджі подало понад 200 гуртів. «Голосування на сайті fainemisto.com.ua/contest триватиме до кінця травня. Кожен має право проголосувати лише один раз за одного учасника з Dark Stage та Light Stage, — пояснює організатор. – Ті гурти, які наберуть найбільшу кількість голосів, зійдуться у фіналі Faine Misto Challenge, який пройде 7 та 8 червня у Києві у Monteray Club. Переможців суперфіналу ми будемо раді бачити 20-23 липня на фестивалі «Файне Місто» у Тернополі».

Кожен голос може для них стати вирішальним. Віддати свій голос можна за посиланням fainemisto.com.ua/contest.

З площі Героїв Євромайдану демонтовано тимчасову споруду

П'ятниця, 19 травня 2017, 07:02

Нещодавно робочою групою з організації проведення демонтажів тимчасових споруд, які влаштовані на земельних ділянках комунальної власності без документів, що посвідчують право користування землею, демонтовано тимчасову споруду з площі Героїв Євромайдану.

Демонтаж проведено на виконання рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 12.04.2017 року № 248 «Про усунення порушень у сфері земельного законодавства та містобудування».

Демонтована споруда знаходиться за адресою вул. Тролейбусна, 7. Для повернення демонтованої тимчасової споруди власнику необхідно звернутись в КП «Тернопільводоканал» на вул. Танцорова, 7 та в ПП «Східний масив» на проспекті Степана Бандери, 94 з питання відшкодування коштів, витрачених на проведення робіт з демонтажу, перевезення та зберігання об’єкту.

 

Сторінка 1023 з 1427

«ПочатокПопередня1021102210231024102510261027102810291030НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер