images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Як захистити своє право власності на нерухоме майно

Понеділок, 15 травня 2017, 07:06

На сьогоднішній день питання захисту права власності чи не одне з найбільш актуальних в нашій державі, особливо щодо об’єктів нерухомості. Незаконне заволодіння правами на власність юридичних та фізичних осіб впливає на впевненість громадян України у завтрашньому дні. То ж необхідність врегулювання цього питання на законодавчому рівні є першочерговою.

Так, відповідно до статті 25 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» власники отримали право за заявою накладати заборону на відчуження своєї нерухомості. Отже, проведення реєстраційних дій державним реєстратором прав зупиняється не лише на підставі рішення суду про заборону вчинення реєстраційних дій, що набрало законної сили, а ще й на підставі заяви власника об’єкта нерухомого майна про заборону вчинення реєстраційних дій щодо власного об’єкта нерухомості.

В разі подання заяви про вчинення реєстраційних дій щодо такого майна державний реєстратор зобов’язаний зупинити її розгляд. Про зупинення реєстраційних дій на підставі рішення суду про заборону вчинення реєстраційних дій державний реєстратор невідкладно повідомляє власника об’єкта нерухомого майна.

Після чого власник має 10 робочих днів для надання судового рішення про заборону відчуження нерухомого майна. Якщо таке рішення буде надане, реєстратор зупиняє розгляд справи до вирішення судом спору по нерухомості по суті позовної заяви. У разі неподання такого рішення суду державна реєстрація прав поновлюється та розгляд документів продовжується державним реєстратором на загальних підставах.

Реєстраційні дії також відновлюються, якщо власник за власною ініціативою відкличе подану заяву. Окрім цього, реєстраційні дії можуть бути зупинені/відновлені на підставі рішення суду, що набрало законної сили.

Тобто у випадку незаконної реєстрації власник може за власною ініціативою тимчасово зупинити реєстраційні дії та має час для звернення до суду з клопотанням про забезпечення позову шляхом заборони вчинення реєстраційних дій щодо власного нерухомого майна.

 

Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

 

Заповіт при свідках

П'ятниця, 12 травня 2017, 07:39

Право на заповіт здійснюється особисто фізичною особою з повною цивільною дієздатністю.

Заповіт, як правочин, безпосередньо пов’язаний з особою заповідача, повинен бути здійснений ним особисто. Вчинення заповіту через представника не допускається.

Як правило, заповіт складається у письмовій формі, із зазначенням місця та часу його складення, дати та місця народження заповідача, та має бути особисто підписаний заповідачем.

У більшості випадків заповіти складаються на користь рідних або близьких. Звичайною є ситуація, коли після смерті спадкодавця родичі, керуючись матеріальними цілями, намагаються оспорити даний правочин, визнавши його недійсним. Заінтересовані особи при оспоренні заповіту посилаються на те, що правочин укладено під примусом, у стані неосудності або на не справжність підпису на документах тощо.

Тому, частиною першою статті 1253 Цивільного кодексу України (далі – ЦК України) передбачено, що на бажання заповідача його заповіт може бути посвідчений при свідках.

Крім цього, у частині другій статті 1253 ЦК України зазначено випадки, в яких присутність двох свідків при посвідченні заповіту є обов’язковою, а саме це відбувається тоді, коли заповідач через фізичні вади не може сам прочитати заповіт.

Присутність свідків необхідна для підтвердити стан, у якому перебував заповідач на момент посвідчення заповіту.

Процесуальне значення участі свідків у посвідченні заповіту полягає у тому, що при них відбуваються дії щодо посвідчення заповіту.

Свідками можуть бути лише особи з повною цивільною дієздатністю.

Не можуть бути свідками: нотаріус або інша посадова, службова особа, яка посвідчує заповіт, спадкоємці за заповітом, члени сім’ї та близькі родичі спадкоємців за заповітом, особи, які не можуть прочитати або підписати заповіт.

При з’ясуванні терміну «члени сім’ї та близькі родичі» необхідно, в першу чергу керуватися нормою статті 3 Сімейного кодексу України (надалі – СК України). Згідно частини другої статті 3 СК України сім’ю складають особи, які спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки. Разом з тим, як випливає з абзаців другого та третього статті 3 СК України, спільне проживання як необхідна умова віднесення осіб до членів сім’ї не стосується дітей спадкодавця, а також другого з подружжя, який з поважних причин не проживав спільно з ним. Зміст статті 2 СК України дає можливість поділити членів сім’ї на дві групи. До першої групи входять дружина (чоловік) спадкодавця, його батьки (усиновлювачі) та діти (усиновлені) (частина перша), а до другої – баба, дід, прабаба, прадід, внуки, правнуки, рідні брати та сестри, мачуха, вітчим, падчірка та пасинок

спадкодавця (частина друга цієї статті). При цьому до членів сім’ї можуть бути віднесені й інші особи (частина друга статі 3 СК України).

Свідки, при яких посвідчено заповіт, зачитують його вголос та ставлять свої підписи на ньому. У текст заповіту заносяться відомості про їх особи.

Нотаріус на прохання особи записує заповіт з його слів власноручно або за допомогою загальноприйнятих технічних засобів. У цьому разі заповіт має бути вголос прочитаний заповідачем та підписаний ним. Про це зазначається ним перед його підписом.

Нотаріус, інша посадова, службова особа, яка посвідчує заповіт, свідки, не мають права до відкриття спадщини розголошувати відомості щодо факту складання заповіту, його змісту, скасування або зміни заповіту.

 

Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

На сесії Тернопільської міської ради розглянуть питання виділення 84 гектарів землі учасникам АТО

П'ятниця, 12 травня 2017, 07:22

Одним із головних питань, яке виносяться на чергову сесію Тернопільської міської ради, буде закріплення 84 гектарів землі у напрямку Львівської траси для розподілу її між учасниками АТО. Зі слів очільника Тернополя, наразі у черзі на отримання земельних ділянок перебувають понад 1400 учасників АТО, тому дане питання є нагальним.

«До цього часу в Тернополі 750 учасників АТО вже отримали земельні ділянки на вул. Микулинецькій, - розповідає Сергій Надал. – Сподіваюся, що завтра депутати мене підтримають та проголосують за питання виділення ще 84 гектарів землі під індивідуальну житлову забудову учасникам АТО».

Міський голова запевняє, що ті учасники АТО, які на даній території отримали земельні ділянки під садівництво від Держгеокадастру, матимуть першочергове право на отримання землі під індивідуальне житлове будівництво.

До слова, виділення земельних ділянок буде проводитися на основі рішень громадських об’єднань учасників АТО.

 

У Тернополі додатково освітлять 46 пішохідних переходів

П'ятниця, 12 травня 2017, 07:22

На черговому засіданні виконавчого комітету затверджено титульний список ремонту - влаштування додаткового освітлення пішохідних переходів у Тернополі. Загалом на ці роботи з міського бюджету передбачено 600 тисяч гривень, а ще 900 тисяч гривень - у проекті «Освітлення пішохідних переходів сигнальними ліхтарями» Громадського бюджету.

Зі слів очільника Тернополя, список, де необхідно додатково облаштувати освітлення переходів, був складений на основі звернень правоохоронців та побажань мешканців. Попередньо планується, що ремонтні роботи триватимуть впродовж трьох місяців.

 

Титульний список капітального ремонту - влаштування додаткового освітлення пішохідних переходів на 2017 рік в м. Тернополі

Влаштування додаткового освітлення пішохідних переходів мікрорайону Східний:

1. вул. Татарська - вул. Дівоча;

2. вул. Татарська - вул. Глибока;

3. вул. Л.Українки,12;

4. п-кт. С.Бандери,1;

5. п-кт. С.Бандери - вул. Татарська;

6. п-кт С.Бандери,3;

7. п-кт. С.Бандери,16;

8. п-кт. С.Бандери - вул. Генерала Шухевича;

9. вул. Паркова - вул. Генерала Шухевича;

10. вул. Замонастириська (навпроти ТБФ «Карітас»);

11. вул. Замонастириська - вул. Я.Стецька;

12. вул. Є.Коновальця,14

Влаштування додаткового освітлення пішохідних переходів мікрорайону Сонячний:

1. вул. Генерала М.Тарнавського (перед аптекою «Ромашка»);

2. вул. Л.Курбаса (поблизу будинку №2);

3. вул. Л.Курбаса (поблизу будинку №9а);

4. вул. Київська - вул. 15 Квітня (поблизу ринку);

5. вул. Промислова - вул. Лозовецька - вул. Фабрична;

6. вул. Лозовецька (поблизу магазину «Оселя»);

7. вул. Збаразька – пров. Галицький;

8. вул. Пушкіна – вул. Б.Лепкого;

9. вул. Пушкіна - вул. Генерала М.Тарнавського;

10. пр. Злуки – вул. Спортивна;

11. вул. Промислова (в районі прим. до вул. Лозовецька);

12. вул. Промислова (в районі «Епіцентру»);

13. вул. Текстильна (в районі фабрики меблів «Нова»);

14. вул. Текстильна (в районі ВАТ «Текстерно»);

15. вул. Текстильна (в районі будинку «Праці»);

16. вул. Текстильна (в районі фарфорового заводу)

Влаштування додаткового освітлення пішохідних переходів на мікрорайонах Центр:

1. вул. Танцорова (поблизу кафе «Затишок»);

2. вул. Князя Острозького - вул. Руська;

3. вул. Руська - вул. Кардинала Й.Сліпого;

4. вул. Кардинала Й.Сліпого (поблизу Катедри);

5. вул. Руська,15 – вул. Замкова;

6. вул. Руська,10;

7. вул. Руська,11 (поблизу магазину «Неон»);

8. вул. Замкова,7 – вул. Старий ринок;

9. вул. Листопадова,1 (поблизу Катедри);

10. вул. Листопадова,5 (поблизу міської ради);

11. вул. Листопадова,7 – вул. Листопадова,8;

12. вул. Листопадова,7;

13. вул. Замкова,1;

14. вул. С.Качали (поблизу ПАТ «Укрсоцбанк»);

15. вул. С.Качали,4;

16. вул. Б.Хмельницького (поблизу зупинки з/д вокзал);

17. вул. Руська – вул. Б.Хмельницького (перехрестя);

18. вул. М.Грушевського – вул. Ю.Словацького.

Причини болю в хребті

Четвер, 11 травня 2017, 11:48

Біль в ділянці хребта може бути  результатом захворювання як безпосередньо самого хребта , так і оточуючих його тканин. Також може  виходити з інших структур , наприклад, органів черевної порожнини, легень, тощо.

Найчастішою причиною болю в хребті є дистрофічні ураження хребта:

Остеохондроз є дегенеративно-дистрофічним ураженням міжхребцевих дисків та прилеглих до них поверхонь тіл хребців;

Спондилоартроз - виявляється артрозом дуговідросчастих та  фасеточних суглобів;

Спондиліт – Запальне захворювання тіла хребця. Він може бути як інфекційним (напр. – при туберкульозі) , так і неінфекційної етіології (напр. хвороба. Бехтєрєва).

Остеохондрозу та спондилоартрозу піддаються всі відділи хребта, але більшою мірою патологічний процес виражений,  в нижньо-шийному, верхньо-грудному і нижньо-поперековому відділах хребта. Особливістю остеохондрозу є його поширення – він після 40 років виявляється практично у всіх людей.

Міозит – запалення м`язів в результаті переохолодження чи надмірного фізичного перевантаження.

Перенапруження міжхребцевих зв`язок – як наслідок надмірного фізичного навантаження.

Кили міжхребцевих дисків – як один з варіантів ускладень остеохондрозу.

Причиною болю в хребті можуть бути пухлини чи метастази пухлин.

Біль в ділянці хребта  людина може відчувати і в результаті такого захворювання як розшаровуючи аневризма аорти .

Часто біль може бути викликаний і захворювання органів малого тазу у жінок – різні гінекологічні захворювання.

Але часто може  бути й навпаки – причина захворювання, наприклад, органів черевної порожнини, легень, серця, знаходиться в неправильному взаємному розміщенні окремих хребців.

(Притмітка:  Фото та частково текст взято з вільного інтернет – ресурсу.)


ambulatoria.io.ua

 

Сторінка 1039 з 1441

«ПочатокПопередня1031103210331034103510361037103810391040НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер