images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


З початку року на Тернопільщині викрито 30 наркозбувачів

Субота, 02 травня 2015, 16:36

narkotaКількість злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, порівняно з аналогічним періодом минулого року на Тернопільщині зросла. Цьогоріч правоохоронці викрили понад 30 осіб, які займалися збутом наркотичних засобів.

Як повідомив начальник відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласної міліції Володимир Строїч, міліціонери припинили діяльність злочинної групи, яка впродовж року збувала наркотики.

Протиправним займалися четверо тернополян 1986-1987 років народження. Під час обшуків у молодиків вилучили амфетамін, марихуану, канабіс, пристрій для куріння та кошти, отримані від продажу наркотиків.

На даний час досудове розслідування кримінального провадження завершено та направлено до суду. За такий бізнес чоловікам, згідно санкції статті, яку їм інкримінують, може загрожувати від 8 до 12 років.

За чотири місяці оперативники виявили та ліквідували 5 наркопритонів на території області.

Під контролем правоохоронців обіг наркотичних засобів і психотропних речовин у закладах охорони здоров’я. Для цього кожного року в області проводиться спецоперація «Батискаф». Під посиленою увагою опиняються не лише лікарні, а й аптеки, підприємства, які мають ліцензію на прекурсори. Міліція перевіряє, як зберігають небезпечні речовини та чи не було незаконного витоку підконтрольних лікарських засобів.

– Під час цьогорічної операції, яка тривала з 23 березня по 23 квітня, виявлено 18 правопорушень. Найбільше порушень зафіксували у Тернополі, оскільки тут зосереджено багато медичних закладів та підприємств, – розповів Володимир Строїч.

У період з травня по вересень правоохоронці традиційно проводять операції щодо виявлення незаконних посівів нарковмісних речовин. Тому нагадують та застерігають, що за вирощування маку та конопель передбачена кримінальна відповідальність.

Правоохоронці просять повідомляти жителів області про випадки зберігання та поширення наркотичних речовин за номерами телефонів у Тернополі: 27-17-27, 27-12-29. Анонімність гарантується.

Досьє 102

 

Тернопіль нагородять Почесною Таблицею Ради Європи

П'ятниця, 01 травня 2015, 07:30

Тернопіль – єдине місто в Україні та одне з восьми у Європі, яке у 2015 році буде нагороджене Почесною Таблицею Ради Європи. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Комітету з питань соціальної політики, охорони здоров’я та сталого розвитку Парламентської Асамблеї у Страсбурзі 21 квітня 2015 року.

Голова підкомітету з питань Призу Європи Аксель Е. Фішер повідомив, що ця нагорода – визнання зусиль Тернополя в пропагуванні ідеї Європейської єдності.

«Хочу від щирого серця привітати Ваше місто, зусилля якого були належно оцінені та є гідними цієї нагороди, а також всіх тих, хто причетний до її здобуття», - зазначив Аксель Е. Фішер.

Офіційне вручення нагороди членом Комітету з соціальних питань, охорони здоров’я і сталого розвитку, або Почесним членом Парламентської Асамблеї Ради Європи відбудеться на публічній церемонії на День міста, 28 серпня.

«Для Тернополя є великою честю отримати Почесну Таблицю Ради Європи. Це наша третя відзнака, яка є свідченням того, що Тернопільська міська рада рухається у вірному напрямку в популяризації ідей та цінностей Європейської спільноти», - зазначає міський голова Тернополя Сергій Надал.

Також до Дня міста у Тернополі Рада Європи хоче організувати перевізну виставку про Приз Європи, яка створена з нагоди 60-річчя заснування Призу Європи та наявна вісьмома мовами (англійською, французькою, німецькою, італійською, польською російською, іспанською та турецькою).

Нагадаємо, що Рада Європи може нагородити європейське місто лише чотирма нагородами – дипломом, прапором, почесною таблицею та призом Ради Європи. Тернопіль вже отримав у 2013 році диплом, а у 2014 – Почесний Прапор.

У зв’язку з ремонтом дороги з 4 травня буде перекритий рух на вул. Оболоня

Четвер, 30 квітня 2015, 09:56

З 4 по 18 травня на вул. Оболоня, в’їзди-виїзди з вулиці Тихої та Юрчака, а також до прилеглих прибудинкових територій, у зв’язку з проведенням капітального ремонту вулиці, буде перекритий рух автотранспорту. Відповідне рішення було прийняте на засіданні виконавчого комітету.

«Минулого року на цій вулиці уже були проведені роботи з облаштування бордюрних каменів, інженерних мереж, тротуарів та прокладено нижній вирівнюючий шар асфальтобетонного покриття, - розповідає головний інженер відділу технагляду Ярослав Копча. – У цьому році роботи з капітального ремонту будуть завершені, зокрема буде прокладено верхній шар асфальтобетонного покриття та проведено на цій ділянці роботи з організації дорожнього руху».

Виконати роботи в управлінні ЖКГ обіцяють швидше, якщо не буде погіршення погодних умов. Об’їзд транспорту у цей період буде здійснюватись вулицями Живова та Митрополита Шептицького.

 

Орієнтуємо молодь на сучасному ринку праці

Четвер, 30 квітня 2015, 05:12

У сучасному суспільстві молодь становить окрему частину ринку праці. З одного боку, молоді люди більш мобільні, відкриті, готові до змін, а з іншого – учорашнім випускникам не вистачає відповідного професійного досвіду, щоби на рівні з іншими боротися за ту чи іншу посаду. Роботодавець хоче бачити на робочому місці людину, яка має відповідні знання та навики.

Фахівці Тернопільського міськрайонного центру зайнятості у повсякденній роботі намагаються убезпечити молодь від безробіття.

Провідним фахівцем з профорієнтації Аліною Грицаєнко був проведений профінформаційний семінар «Молодь на ринку праці» із студентами Центру професійно-технічної освіти №1 м. Тернополя.

«Володіння стратегією пошуку роботи - вдалий крок для кожної молодої людини на шляху до її отримання» - наголосила Аліна Грицаєнко. Під час заходу присутніх було проінформовано про ситуацію на ринку праці України, послуги, які надає служба зайнятості. Крім того, молоді люди на семінарі дізналися як оволодіти навичками ефективного пошуку роботи із використанням різних джерел інформації.  Слухачі дізнались про особливості написання презентабельного резюме шукача роботи.

У народі недарма кажуть: «Що посієш, те й пожнеш», тому молодь повинна проявляти активність, дбати про високу професійну кваліфікацію та займатися самоосвітою, - порадила присутнім провідний фахівець з профорієнтації Тернопільського МРЦЗ Грицаєнко Аліна.

Фахівці служби зайнятості сподіваються, що почута інформація не залишиться поза увагою молодих людей і в майбутньому вони вийдуть на ринок праці досвідченими претендентами на вільні робочі місця.

 

 

Відділ активної підтримки безробітних Тернопільського МРЦЗ

Провідний фахівець з профорієнтації Грицаєнко А.Г.

 

Музичні інструменти, виготовлені дітьми власноруч

Середа, 29 квітня 2015, 04:56

Творчість родом з дитинства. Навіть тоді, коли залишаєшся наодинці, немає нічого цікавішого, чим спостерігати, як пливуть по небу хмари, прислухатись до неповторних звуків природи, стежити за рухом мурашок, за летом птахів. Тоді небо здається не таким далеким, а море не таким безкраїм. Саме в ту хвилину з’являється нова планета власної фантазії. Саме тоді зароджується нова особистість.

У Петриківському дошкільному навчальному закладі №1 «Сонечко» діти змалку отримують можливість всебічного розвитку. Тут і з мистецтвом знайомлять і рукоділлю навчають. Практично з трирічного віку юні творці освоюють гру на інструментах, вивчають ази малювання, танців, навчаються вокалу та декламування.

В рамках проекту «Від Сходу до Заходу», діти підготували насичену програму, де продемонстрували усі свої вміння. Гостям співали пісень, танцювали та розповідали секрети техніки петриківського розпису. За словами педагогів, у процесі виховання в садочку застосовують сучасні педагогічні технології. За допомогою народно-прикладного мистецтва, тут дітей навчають розуміти естетичну цінність виробів та спонукають до прояву креативності. Декілька років тому у садочку розпочав роботу гурток «Червона калинонька». Для малят це справжнє царство олівців, пензликів та фарб. Є в майстерні і різноманітні матеріали для творчості, се­ред яких і дещо незвичні, які можна назвати "ексклюзивними".

Прихильність кореспондента  «Моя газета» завоював музичний куточок, у якому були представлені музичні інструменти, виготовлені дітьми власноруч.

Кожен інструмент вихователь-методист Носуля Валентина Авер’янівна придумувала та виготовляла разом з дітьми. Для створення використовували повсякденні ужиткові речі. Кришечки від пляшок, цвяхи, дощечка для нарізання продуктів, грецький горіх, коробки від кави, пластикові пляшки – звучать досить музично. З допомогою виховательки, кожну деталь дітки прикріплювали власноруч. Назву інструментам поки не придумали, але грати уже навчились.

А з нанесенням петриківського розпису ексклюзивні інструменти можна сміло презентувати на тематичних виставках.


Оксана Божко


 

Сторінка 1392 з 1473

«ПочатокПопередня1391139213931394139513961397139813991400НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер