images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернопільському районі знешкодили дві застарілі авіабомби

П'ятниця, 05 квітня 2024, 08:34

У Тернопільському районі знешкодили дві застарілі авіабомби
На Тернопільщині продовжують знаходити та знищувати боєприпаси часів Другої світової війни.

Як повідомили в обласному управлінні ДСНС, 4 квітня в полі поблизу с. Бенева Тернопільського району, під час технічного обстеження території, піротехніки служби виявили, вилучили та знешкодили 2 осколкові авіабомби вагою 2,5 кг.

"Аби не трапилось лиха, у випадку виявлення підозрілих, або вибухонебезпечних предметів, пам’ятайте головні правила мінної безпеки: "Не підходь! Не чіпай! Телефонуй 101!", – закликали рятувальники.

 

Чоловіка, причетного до двох крадіжок у Збаражі, розшукують правоохоронці

Четвер, 04 квітня 2024, 13:39


Крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану інкримінують слідчі жителю одного із сіл Тернопільського району. Чоловік впродовж дня обікрав магазин та автомобіль.

Обидва злочини трапилися 1 квітня впродовж години. Потерпілі звернулися за допомогою до поліції.

Зникнення набору ключів з салону автомобіля виявив господар транспортного засобу. Чоловік каже, що залишив автівку без нагляду на кілька хвилин. Двері не замикав і як наслідок - до неї заліз невідомий та забрав інструменти. Суму збитків потерпілий оцінив у дві тисячі гривень.

Про крадіжку двох сокир, по 700 гривень кожна, із магазину в Збаражі заявили адміністратори. У ході моніторингу камер відеоспостереження вони помітили, що о 16:45 невідомий чоловік, переконавшись, що за ним ніхто не стежить, заховав під верхній одяг будівельні інструменти та вийшов з торгового закладу.

Проведеними оперативними заходами працівники поліції встановили особу підозрюваного. Наразі правоохоронці з'ясовують його місцеперебування. Триває слідство.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

«З вашої картки намагаються викрасти гроші»: шахраї ошукали жительку Скалатської громади на майже 39 тисяч гривень

Четвер, 04 квітня 2024, 13:34


Поліцейські вкотре застерігають: у жодному разі не довіряйте телефонним незнайомцям, які представляються працівниками банку, та не виконуйте їхніх вказівок.

До співробітників відділення поліції №5 (м. Підволочиськ) надійшло повідомлення від жительки Скалатської громади про те, що невідома особа під приводом проведення банківських операцій незаконно заволоділа її грошима. Загальна сума – майже 39 тисяч гривень.

Зі слів потерпілої, їй зателефонували начебто із банку та повідомили, що з її картки намагаються викрасти гроші. Співрозмовник запропонував їй передзвонити на гарячу лінію банку і уточнити інформацію. Жінка зателефонувала, але зв’язатися з оператором їй не вдалося. Через декілька секунд їй знову подзвонили нібито із банку. Підтвердили, що з її картки намагаються викрасти гроші. Відтак запропонували їй перекинути кошти зі своєї картки на резервний рахунок, який їй продиктував псевдобанківський працівник. Потерпіла так і зробила. У результаті таких операцій, залишилася без грошей.

За цим фактом поліцейські розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Тривають заходи для розкриття злочину.

Правоохоронці радять краянам проявляти пильність та у жодному випадку не перераховувати гроші на невідомі рахунки. Будь-які питання з банківськими картками вирішуйте у відділенні банку, а не в телефонному режимі з невідомими особами.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Пропонуючи легкий заробіток в інтернеті, шахраї виманюють гроші у громадян

Четвер, 04 квітня 2024, 13:32


У аферу з онлайн-заробітками потрапила 20-річна жителька м. Зборів. Вона розповіла, що протягом кількох місяців спілкувалась з чоловіком, який обіцяв їй шалені прибутки.

У ході розмови аферист запевнив, що як тільки вона йому перерахує гроші, він їх вкладе у бізнес і жінка почне заробляти. Потерпіла тривалий час пересилала гроші невідомому. Згодом чоловік почав ігнорувати її повідомлення й вона зрозуміла, що потрапила в аферу. Загальна сума збитків становить 5 тисяч гривень. Заявниця звернулась за допомогою до Зборівського відділення поліції.

За даним фактом працівники поліції відкрили кримінальне провадження відповідно до ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу. Співробітники поліції встановлюють особу зловмисника та закликають громадян бути обережними з людьми, яких вони в реальному житті не знають.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

На Тернопільщині судитимуть підприємця за привласнення бюджетних коштів, виділених на ремонт навчального закладу

Четвер, 04 квітня 2024, 13:28


Слідчі Головного управління Національної поліції в Тернопільській області завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом підроблення офіційних документів та привласнення бюджетних коштів, призначених для ремонту котельні однієї із шкіл у Мельнице-Подільській громаді.

На лаві підсудних опинився приватний підприємець. На підставі зібраних доказів слідство встановило, що фігурант, виконуючи підрядні роботи на об’єкті, привласнив бюджетні кошти.

Як з’ясувалося, між органом місцевого самоврядування та приватним підприємцем був укладений договір щодо проведення ремонту котельні навчального закладу. Підрядник значно завищив вартість будівельних матеріалів, закупленої опалювальної техніки та виконаних ремонтних робіт. Неправдиві відомості вніс у офіційну документацію.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Тернопільської обласної прокуратури викрили та задокументували протиправні дії підрядника. Йому було висунуто підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 1 та 366 (складання та видача службовою особою завідомо неправдивого офіційного документа) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт слідчі скерували до суду.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 5 з 1420

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер