images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Volkswagen презентував перший прототип літального таксі

Четвер, 28 липня 2022, 10:14

 
VOLKSWAGEN

Німецький концерн Volkswagen веде розробку безпілотного літального таксі V.MO, перший прототип якого презентували в Пекіні.

Про це повідомляє пресслужба Volkswagen.

"Літальне таксі" Volkswagen V.MO розробляють у китайському підрозділі концерну. Перший прототип розробники назвали Flying Tiger ("літальний тигр").

Літальний апарат має 11,2 м у довжину та розмах крил у 10,6 м. Його піднімають у повітря вісім гвинтів, ще два пропелери відповідають за рух уперед. Обертаються вони за допомогою електромоторів. Зліт і посадка відбуваються вертикально.

Очікується, що безпілотник Volkswagen V.MO пройде перші тести наприкінці цього року. Отримана під час випробувань інформація дозволить створити досконаліший прототип, який мають підготувати до 2023 року.

Серійне повітряне таксі Volkswagen зможе взяти на борт чотирьох пасажирів із багажем. Його запас ходу становитиме приблизно 200 км. Літальний апарат пересуватиметься в повністю безпілотному режимі.

Керівництво Volkswagen вважає, що в недалекому майбутньому літальні таксі стануть звичним явищем у великих містах.

 

Слідчі оголосили підозру тернополянину, який побив працівника муніципальної інспекції

Четвер, 28 липня 2022, 10:07

Обмеження або позбавлення волі від трьох до п'яти років загрожує тридцятирічному жителю обласного центру. Йому слідчі інкримінують нанесення тілесних ушкоджень службовій особі.

У ході проведених слідчо-оперативних заходів стало відомо, що працівники муніципальної інспекції на перехресті вулиць Опільського-Качали виписали адміністративний протокол щодо порушення правил паркування.

У той момент, коли вони оформляли документ, до них з автівки вийшли син та батько й почали сперечатися. Вони не погоджувалися зі штрафом. Словесний конфлікт переріс у бійку.

Син кілька разів вдарив муніципального інспектора. Потерпілий викликав поліцію. Слідчі, зібравши достатню доказову базу, опитавши свідків та опрацювавши відео з камер спостережень, довели вину порушника. Тернополянину оголосили підозру згідно із ч. 2 ст. 350 ККУ. За порушення закону чоловік відповідатиме у суді.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Тернополянка заплатила аферистові 7400 гривень, аби незаконно вивезти чоловіка закордон .

Четвер, 28 липня 2022, 10:06

Жителька обласного центру хотіла працевлаштувати чоловіка закордоном, аби він мав змогу покинути територію України. Натомість вона натрапила на афериста, який збагатився за її рахунок.

Потерпіла розповіла, що знайшла в інтернеті оголошення про можливість оформлення документів про працевлаштування, які ніби-то нададуть можливість чоловікам перетинати державний кордон. Написавши «роботодавцю», останній пообіцяв великий заробіток та можливість виїзду. Аферист оцінив свої послуги в 7200 гривень, які тернополянка без роздумів переказала на вказаний пройдисвітом рахунок. Вже згодом жінка  зрозуміла, що її ошукали, адже зловмисник не відповідав на телефонні дзвінки, а згодом взагалі вимкнув телефон.

За даним фактом поліцейські відкрили кримінальне провадження за  ст. 190 «шахрайство» Кримінального кодексу України. Проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення осіб причетних до протиправної діяльності.

Правоохоронці наголошують, що є конкретний перелік осіб, які під час дії воєнного стану можуть покидати територію України. Окрім цього аби вберегти себе від збитків та не стати жертвою шахраїв, слід пам’ятати, що шахрайство з працевлаштуванням зазвичай розпочинається з пропозиції отримання великої заробітної плати в іноземній валюті. При цьому не потрібні ні освіта, ні досвід роботи. Натомість пропонується робота вдома. Все закінчується тим, що немає ні грошей, ні роботи.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


 

27 липня в автопригодах на дорогах Тернопільщини травмувалося троє людей .

Четвер, 28 липня 2022, 10:04

Дві дорожньо-транспортних пригоди, в яких травми отримали два кермувальники та пасажир, зареєстрували слідчі у середу, 27 липня.

Близько 11:00 у Монастириськах в результаті автопригоди травмувалися кермувальник та пасажирка. За попередньою інформацією, водій автомобіля CHERY AMULET не впорався з керуванням і автівка виїхала за межі дороги та врізалася в металеву огорожу. Травмованих доправили до лікарні. Триває слідство.

Вирішується питання про внесення до ЄРДР і автопригоди, яка трапилася в Тернополі. Водій автомобіля "ВАЗ 210430", виїжджаючи з гаражного кооперативу на головну дорогу, не переконався в безпечному русі і як результат - спровокував ДТП. Він зіткнувся із “Ford focus”. Тілесні ушкодження отримала кермувальниця іномарки.

У водіїв взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


Двох тернопільських поліцейських заохочено за сумлінне несення служби

Четвер, 28 липня 2022, 10:00

Грамоту МВС отримав співробітник кінологічного центру, а спеціальне звання майор поліції – інспектор вибухотехнічної служби. Відомчу заохочувальну відзнаку та погони поліцейським вручив керівник правоохоронного відомства краю Олександр Богомол.

За зразкове виконання службових  обов’язків, відданість та високий професіоналізм грамотою Міністерства внутрішніх справ відзначено молодшого інспектора-кінолога з пошуку вибухових речовин і зброї кінологічного центру ГУНП Володимира Чекирду.

Звання вище на один ступінь  від звання, передбаченого займаною штатною посадою – майор поліції присвоєно старшому інспектору вибухотехнічної служби ГУНП Андрію Гаврилюку.

Олександр Богомол  подякував підлеглим за відповідальність та професіоналізм у роботі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 604 з 1430

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер