images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж

Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації: які її повноваження?

Вівторок, 25 липня 2017, 07:47

В січні 2016 року при Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області створено Комісію з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Комісія є постійно діючим колегіальним консультативно-дорадчим органом при Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області, що функціонує в межах повноважень, визначених Законами України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань», та забезпечує розгляд скарг у вказаних сферах.

Комісія має право розглядати скарги у сферах державної реєстрації прав та бізнесу:

1) на рішення (крім рішення про державну реєстрацію або крім рішення, згідно з яким проведено реєстраційну дію), дії або бездіяльність державного реєстратора;

2) на дії або бездіяльність суб'єктів державної реєстрації прав.

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області розглядає скарги щодо державного реєстратора, суб'єктів державної реєстрації, які здійснюють свою діяльність на території Тернопільської області.

Однак, не варто звертатися до Комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації якщо:

- наявна інформація про судове провадження у зв'язку із спором між тими самими сторонами, з тих самих предмета і підстав;

- наявна інформація про судове рішення або ухвалу про відмову позивача від позову з того самого предмета спору, про визнання позову відповідачем або затвердження мирової угоди сторін;

- реєстраційну дію проведено на підставі рішення суду;

- порушені вимоги щодо терміну подання скарги (це 60 днів після вчинення незаконної реєстраційної дії, або ж 60 днів з того моменту, як особа дізналася чи могла дізнатися про цей факт);

- є рішення цього органу з того самого питання.

Водночас необхідно розуміти, що скасуванням незаконних реєстраційних дій межі компетенції Комісії закінчуються.

Комісія не є судом та не визнає недійсними документи, на підставі яких було проведено ту чи іншу реєстраційну дію. При розгляді скарг Комісія досліджує документи, які були або мали бути поданими до державного реєстратора.

Звертаємо увагу, що Комісія з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації не є останньою інстанцією.

Рішення, дії або бездіяльність Комісії можуть бути оскаржені до Мін’юсту або до суду.


Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області


 

Помилитись - дозволено

Вівторок, 25 липня 2017, 07:45

У разі помилкової реєстрації податкової накладної в Єдиному реєстрі, складеної на іншого платника податку-покупця, платник податку може скласти до такої податкової накладної розрахунок коригування, в якому відобразити зі знаком «-» обсяги операції, зазначені у помилково складеній та зареєстрованій в ЄРПН податковій накладній. Про це повідомили у Тернопільській ОДПІ.

При цьому, такий розрахунок коригування підлягає реєстрації в ЄРПН платником податку — покупцем.

Можливості вилучення з ЄРПН податкової накладної та/або розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до неї, у тому числі якщо вони помилково складені та зареєстровані платником податку, чинним законодавством не передбачено.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

Триває ремонт проходу від Театрального майдану до вул. Листопадової

Понеділок, 24 липня 2017, 11:47

Під час традиційного ранкового об’їзду міста очільник Тернополя Сергій Надал оглянув стан ремонту наскрізного проходу між Театральним майданом та вул. Листопадова, який включає ремонт прибудинкової території вул. Грушевського, 1 та Сагайдачного,8.

Зі слів Очільника Тернополя, цей об’єкт розташований у центрі міста, через який проходять щодня сотні людей. Після реконструкції там будуть відремонтовані пішохідні ділянки, проїжджа частина, облаштовано екопаркову, яку погодили мешканці навколишніх будинків, та оновлено зелені насадження. Також під час ремонту проїжджої частини проводиться заміна інженерних мереж.

«Насамперед на цій ділянці будуть облаштовані додаткові стежки для зручності пішоходів. Плануємо забрати браму, яка розділяє цю вулицю з Театральним майданом, - розповідає міський голова. – Згодом плануємо реконструювати фасади історичних будівель в одному стилі».

 

На пр. Злуки триває капітальний ремонт двору

Четвер, 20 липня 2017, 07:40

Під час традиційного ранкового об’їзду міста очільник Тернополя Сергій Надал оглянув стан проведення ремонтних робіт на пр. Злуки, 5. Зі слів очільника Тернополя, на прохання мешканців там буде облаштована екопарковка.

«У цьому дворі одночасно з ремонтом проїжджої частини тривають роботи з облаштування заїздів до під’їздів, відмостки будинку. Ще під час виготовлення проектно-кошторисної документації мешканці цього будинку попросили облаштувати у їх дворі екопарковку, щоб збільшити кількість місць для паркування автомобілів», - зазначив Сергій Надал.

 

Податківці нагадують про терміни

Четвер, 20 липня 2017, 07:20

У Тернопільській ОДПІ інформували, що потрібно зробити, у четвер, 20 липня 2017 року:


Останній день подання:

  • податкової декларації з податку на додану вартість за червень 2017 року платниками, у яких податковий період дорівнює календарному місяцю;

  • декларації акцизного податку за червень 2017 року;

  • податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) за червень 2017 року;

  • податкової декларації з рентної плати за червень 2017 року та розрахунку з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України (Додаток 4 1 до Декларації) за червень 2017 року;

  • звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до фіскальних органів (форма № Д4 (місячна)) за червень 2017 року.


Останній день сплати:

  • авансового внеску з єдиного податку за липень 2017 року платниками, віднесеними до 1 та 2 груп;

  • єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з доходу за червень 2017 року.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

Виправлення помилок, допущених у відомостях Єдиного державного реєстру

Середа, 19 липня 2017, 07:11

У разі виявлення у відомостях Єдиного державного реєстру помилки (описки, друкарської, граматичної, арифметичної помилки), допущеної суб’єктом державної реєстрації, заявник письмово в паперовій або електронній формі повідомляє про це суб’єкта державної реєстрації, який перевіряє відповідність відомостей Єдиного державного реєстру інформації, що міститься в документах, що стали підставою для внесення цих відомостей. Якщо факт невідповідності підтверджено, суб’єкт державної реєстрації безоплатно виправляє допущену помилку в день надходження повідомлення.

Виправлення помилки у відомостях Єдиного державного реєстру, допущеної не з вини суб’єкта державної реєстрації, здійснюється за плату, розмір якої встановлений Законом.

У разі виявлення суб’єктом державної реєстрації помилки, допущеної у відомостях Єдиного державного реєстру, він в одноденний строк безоплатно виправляє допущену помилку та письмово повідомляє про це заявника.

Виправлення помилок, допущених у відомостях Єдиного державного реєстру внаслідок наявності помилок у документах, на підставі яких були внесені такі відомості, здійснюється після виправлення помилок у зазначених документах.

Виправлення помилок у відомостях Єдиного державного реєстру може здійснюватися також на підставі судового рішення.


Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області


 

У Тернополі облаштують 250 індивідуально-теплових пунктів погодного регулювання

Вівторок, 18 липня 2017, 11:32

Індивідуально-теплові пункти (ІТП) погодного регулювання облаштовують у багатоповерхових будинках Тернополя. Реалізовується ця програма за фінансування Світового банку та Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

«Завдяки таким ІТП тернополяни отримають цілодобово гарячу воду та належне теплопостачання, відповідно до погодних умов. Також такі ІТП будуть обладнані лічильниками тепла, а це означає, що мешканці будуть платити за теплопостачання пропорційно до квадратних метрів житлової площі, - розповідає очільник Тернополя Сергій Надал. – Загалом проектом передбачено облаштувати 750 індивідуально-теплових пунктів, а цього року плануємо облаштувати майже 250 таких ІТП».

Нагадаємо, що перше ІТП у житловому фонді Тернополя було облаштоване у будинку на вул. Лук’яновича,1. Зараз економія енергоресурсів для цього будинку становить 30-50%. Окрім того, для енергоефективності у місті діє програма термомодернізації житлового фонду на умовах співфінансування від міської ради та мешканців.

 

До уваги мешканців м.Тернополя!

Вівторок, 18 липня 2017, 11:31

Повідомляємо, що у зв’язку із ремонтними роботами, не буде електропостачання у окремих будинках Тернополя, а саме:

  1. 19.07.17р. з 09.00 до 17.00 год. за адресою пр. Злуки 13, 15, 19, 25.


Просимо вибачення за тимчасові незручності!

 

Автоматизована система оплати за проїзд у Тернополі функціонуватиме за чіткими правилами

Неділя, 16 липня 2017, 07:43

Наприкінці червня на засіданні виконавчого комітету було прийнято рішення «Про затвердження Порядку функціонування та вимог до автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті міста Тернополя».

У цьому документі визначаються основні вимоги до функціонування АСОП, основне обладнання та засоби оплати за проїзд. Відтак, електронні картки для оплати за проїзд будуть персоніфіковані (з фото, контактними даними пасажирами, тощо), а також неперсоніфіковані; за типом балансу: на відповідну кількість поїздок або у вигляді електронного гаманця; для одного виду транспорту або єдиний для усіх видів транспорту; з обмеженим терміном дії чи без такого обмеження. Також діятиме персоніфікований електронний квиток «Соціальна картка тернополянина», яка призначена для пасажирів, які користуються пільгою на оплату транспортних послуг та надаватиме доступ до інших муніципальних послуг.

Для зручного користування електронним квитком будуть працювати пункти продажу/поповнення електронних квитків на зупинках громадського транспорту. Також паралельно працюватиме система автоматизованого сповіщення пасажирів та GPS - моніторингу за роботою транспортних засобів у вигляді інформаційних екранів.

Контролери, які працюватимуть на маршрутках, користуватимуться спеціальною електронною карткою та відмічатимуться на валідаторах транспортних засобів для підтвердження виконання функцій.

Планується, що автоматизована система оплати за проїзд у Тернополі запрацює з початку вересня.

 

Відкрите обговорення щодо зміни тарифів на теплову енергію для бюджетних установ

Субота, 15 липня 2017, 00:00

КОМУНАЛЬНЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ «ТЕРНОПІЛЬМІСЬКТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ

про проведення відкритого обговорення щодо необхідності зміни тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послугу з централізованого постачання гарячої води для споживачів тарифної категорії «бюджетні установи» комунального підприємства теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради

Комунальне підприємство теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради (КП «ТМТКЕ»), повідомляє про проведення відкритого обговорення щодо необхідності зміни тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послугу з централізованого постачання гарячої води для споживачів тарифної категорії «бюджетні установи» КП «ТМТКЕ».

Обгрунтування необхідності зміни тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послугу з централізованого постачання гарячої води для споживачів тарифної категорії «бюджетні установи» комунального підприємства теплових мереж «Тернопільміськтеплокомуненерго» Тернопільської міської ради (додається).

Зауваження і пропозиції та їх обґрунтування по суті питання, що пропонується для відкритого обговорення просимо надавати до 30 липня 2017 року (включно):

  1. у письмовому вигляді на адресу: КП «ТМТКЕ», вул. І.Франка, 19, м. Тернопіль, 46001
  2. у електронному вигляді на e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

 

Для реєстрації зауважень і пропозицій та їх обґрунтувань просимо зазначати прізвище, ім’я та по батькові особи (для юридичних осіб та громадських об’єднань - повне найменування), що їх подала, та контактні дані для здійснення зворотного зв’язку. Анонімні зауваження і пропозиції розгляду не підлягають.

Протокол результатів відкритого обговорення буде оприлюднений на офіційному веб-сайті Тернопільської міської ради.

Дата розміщення інформаційного повідомлення 14.07.2017.

 

Бізнесмени сплатили більш як 800 тисяч гривень на відновлення екології

П'ятниця, 14 липня 2017, 07:28

Упродовж першого півріччя цього року представники бізнесу Тернополя і Тернопільського району перерахували до бюджету 870,3 тис грн екологічного податку, що на 119,5 тис грн більше торішніх показників. Про це повідомляє відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ.

У податковій інспекції звернули увагу, що відповідно до п. 240.1 Податкового кодексу України платниками екоподатку є суб’єкти господарювання, під час провадження діяльності яких на території України і в межах її континентального шельфу та виключної (морської) економічної зони здійснюються:

• викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення;

• розміщення відходів (крім розміщення окремих видів (класів) відходів як вторинної сировини, що розміщуються на власних територіях (об'єктах) суб'єктів господарювання);

• утворення радіоактивних відходів (включаючи вже накопичені);

• тимчасове зберігання радіоактивних відходів їх виробниками понад установлений особливими умовами ліцензії строк.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном:43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

Перекриття руху на вул. Живова не буде

П'ятниця, 14 липня 2017, 07:14

У зв’язку з погодними умовами 14 липня перекриття руху транспорту на вул. Живова (біля зупинки "Центральний ринок" від вул. Шептицького до виїзду з автовокзалу) відміняється.

Про дату перекриття вулиці для проведення ремонту верхнього шару дорожнього покриття буде повідомлено додатково.

 

Асоціація міст України організовує у Тернополі навчальний візит на тему реформування ЖКГ

П'ятниця, 14 липня 2017, 07:14

20 та 21 липня міські голови зі всієї України відвідають Тернопіль в рамках загальнонаціональної програми обмінних візитів для посадових осіб органів місцевого самоврядування «Маршрути успіхів». Даний захід проводиться в рамках проекту «ПУЛЬС», що  реалізується Асоціацією міст України за підтримки USAID.

Учасники навчального візиту візьмуть участь в обговоренні теми реформування житлово-комунального господарства, модернізації систем централізованого теплопостачання та впровадження альтернативної енергетики. Також заплановані виїзди до індивідуального теплового пункту погодного регулювання із теплообмінником, огляд проведених робіт з термомодернізації житлових будинків та інших кращих практик Тернополя у сфер ЖКГ.

До уваги ЗМІ! У четвер, 20 липня о 10.20 год. у приміщенні Тернопільської міської ради («зелена» кімната) відбудеться брифінг міського голови Сергія Надала та виконавчого директора Асоціації міст України Олександра Слобожана щодо кращих практик Тернополя у модернізації систем централізованого теплопостачання та впровадження альтернативної енергетики.

Представників ЗМІ для участі у заході просимо акредитуватися у прес-службі Тернопільської міської ради за телефоном +380967204069 або 40-41-24.

 

До уваги тернополян! 14 липня буде перекрито рух транспорту на вул. Живова

Четвер, 13 липня 2017, 07:38

У п’ятницю, 14 липня на вул. Живова (біля зупинки "Центральний ринок" від вул. Шептицького до виїзду з автовокзалу) буде повністю перекрито рух автомобільного транспорту у зв’язку з ремонтом даної вулиці.

Головний інженер відділу технагляду Ярослав Копча пояснює, що у цей день буде проведено ремонт даної вулиці, зокрема будуть виконуватися роботи з асфальтування верхнього шару дорожнього покриття.

Нагадаємо, що цю ділянку дороги вулиці Живова перекривали частково наприкінці червня, коли облаштовували нижній шар дорожнього покриття.

 

Тернопіль створить власну «Книгу рекордів»

Четвер, 13 липня 2017, 07:38

З ініціативи декількох громадських організацій та Тернопільської міської ради буде створена «Книга рекордів Тернополя», у якій реєструватимуть досягнення жителів міста у всіх видах діяльності.

Першим рекордом, який з’явиться на сторінках нової книги, стане одночасне виконання відомої пісні «Файне місто Тернопіль» найбільшою кількістю людей. Цей рекорд планують встановити під час музичного фестивалю «Файне місто» 20 липня.

Зазначимо, що за останні декілька років тернополяни встановили чимало рекордів на національному та місцевому рівні. Цього ж року, за словами представника Книги рекордів України, Тернопіль за кількістю встановлених рекордів знаходиться у лідерах серед інших міст України.

 

Біля «Циганки» облаштовують підвищений пішохідний перехід

Середа, 12 липня 2017, 07:07

Підвищені пішохідні переходи, підняті на рівень тротуару, облаштовують на вул. Білецька (поблизу пляжу «Циганка»). Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, минулого року був завершений ремонт Набережної з облаштуванням відпочинкової зони. А цього року розпочалися роботи з ремонту пішохідної та проїжджої частини на вул. Білецька.

«Ремонт тротуарів на цій вулиці вже завершено, а от щодо дороги, то фактично триває будівництво нової дороги, оскільки попередня не мала ні основи, ні водовідведення, - розповідає міський голова. – Також тут ми споруджуємо нові пішоходні переходи з підвищенням, які мають чимало переваг: по-перше, це зручно для пішоходів та велосипедистів, а по-друге, це безпека пішоходів, оскільки такі переходи змушують водіїв автомобілів зменшувати швидкість».

Міський голова зазначає, що у планах – облаштовувати подібні переходи на інших дорогах міста, зокрема й на пр. Злуки, де часто трапляються ДТП.

 

Майже 14000 тернополян скористалися програмою «Доступні ліки»

Середа, 12 липня 2017, 07:06

13811 тернополян отримали лікарські засоби за три місяці з часу впровадження програми «Доступні ліки». За цією програмою в аптеках можна безкоштовно або з невеликою доплатою отримати ліки для лікування серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та бронхіальної астми.

Наразі Реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, становить 157 назв препаратів, які виготовляють українські, європейські та світові фармацевтичні компанії.

У Тернополі ліки можна отримати у понад 40 аптечних закладах.

№ з/п

Назва аптеки

Адреса

Телефон

1

Тернопільська обласна комунальна міжлікарняна аптека №126

вул. Тролейбусна,14

43-57-09

вул. Купчинського, 14

43-62-84

2

Тернопільське обласне виробничо-торгове аптечне об’єднання

вул. Бродівська, 5

25-16-41

вул. Клінічна,1

0676797802

3

«Сімейний лікар»

вул. Пушкіна, 5

23-21-73

вул. Бойчуків, 5А

51-10-79

вул. Тарнавського, 4/97

51-20-87

вул. Манастирського, 48 А

51-40-10

вул. Кривоноса, 6Б

53-49-87

вул. 15 Квітня, 37А

26-04-39

вул. Мазепи, 5

43-25-73

вул. Куліша, 1

51-59-11

вул. Симоненка, 7

51-06-12

4

Тернопільська обласна аптека №78

вул. Руська, 23

25-08-80

5

«Доброго дня»

вул. Перля, 3

55-10-27

вул. Живова, 9а

43-42-45

вул. Київська, 9

26-50-79

вул. Руська, 40

52-73-39

6

«Перша соціальна аптека»

вул. 15 Квітня, 4/75

40-58-09

7

Аптека «Рецептика»

бульв. Шевченка,16

52-32-51

вул. Київська, 9а

43-77-82

8

Аптека «3І»

вул. Чалдаєва, 2

51-02-15

бульв. Просвіти, 21-А

22-45-27

вул. Валова, 3/1

52-04-27

вул. Живова,9-а

52-30-64

9

Аптека «Матері та дитини»

просп. Злуки,45

26-82-61

0675994353

10

Аптека «Калина плюс»

вул. Київська, 1

51-18-91

вул. Живова, 9

52-37-81

11

Аптека «Ваша аптека»

вул. Б.Хмельницького, 17

52-05-34

вул. Сагайдачного, 3-5-7

52-00-64

вул. Шептицького, 2/1

22-00-78

вул. Текстильна, 28ч

47-79-19

12

Аптека «Фарм-Лік»

вул. Київська, 11а

0689808622

13

ТОВ «Астан»

вул. Руська, 20

0676262919

вул. Живова, 23

0675413928

14

Аптека «Фармако»

вул. Купчинського, 2а

0963894522

15

Мережа аптек «Подорожник»

вул. Живова, 37а

0676761956

вул. Руська, 24/58

0676781467

16

Аптека «Шипшина»

вул. Київська, 5/34

51-19-67

вул. Коновальця, 15/76

51-24-20

17

Тов «Мед-сервіс Львів»

вул. Чорновола, 12

52-32-38

м-н Перемоги, 4Б

55-02-30


 

Підставами для відмови в державній реєстрації громадського формування

Середа, 12 липня 2017, 07:03

Підставами для відмови в державній реєстрації є:

1. Документи подано особою, яка не має на це повноважень.

2. У Єдиному державному реєстрі містяться відомості про судове рішення щодо заборони проведення реєстраційних дій.

3. У Єдиному державному реєстрі містяться відомості про судове рішення про арешт корпоративних прав – у разі державної реєстрації змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у зв’язку зі зміною частки засновника (учасника) у статутному (складеному) капіталі (пайовому фонді) юридичної особи.

4. Не усунуто підстави для зупинення розгляду документів протягом встановленого строку.

5. Документи суперечать вимогам Конституції та Законів України.

6. Документи суперечать статуту громадського формування.

7. Порушено встановлений законом порядок створення юридичної особи, громадського формування, що не має статусу юридичної особи.

8. Невідповідність найменування юридичної особи вимогам Закону.

9. Щодо засновника (учасника) юридичної особи, що створюється, проведено державну реєстрацію рішення про припинення в результаті її ліквідації.

10. Щодо юридичної особи, стосовно якої подано заяву про державну реєстрацію змін до відомостей Єдиного державного реєстру, пов’язаних зі зміною засновників (учасників) юридичної особи, проведено державну реєстрацію рішення про припинення юридичної особи в результаті її ліквідації.

11. Документи для державної реєстрації припинення юридичної особи подані:

- раніше строку, встановленого Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань»;

- щодо юридичної особи, що припиняється в результаті її ліквідації та є засновником (учасником) інших юридичних осіб та/або має не закриті відокремлені підрозділи;

- в Єдиному державному реєстрі відсутній запис про державну реєстрацію юридичної особи, утвореної шляхом реорганізації в результаті злиття, приєднання, поділу або перетворення;

- щодо акціонерного товариства, стосовно якого надійшли відомості про наявність некасової реєстрації випуску акцій;

- щодо юридичної особи – емітента цінних паперів, стосовно якого надійшли відомості про наявність не скасованих випусків цінних паперів;

- щодо юридичної особи, що ліквідується, стосовно якої надійшли відомості про наявність заборгованості із сплати податків і зборів та/або наявність заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування;

- щодо юридичної особи, що реорганізується, стосовно якої надійшли відомості про наявність заборгованості із сплати податків і зборів та/або наявність заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та відсутній узгоджений план реорганізації юридичної особи;

- щодо юридичної особи, стосовно якої надійшли відомості  про наявність заборгованості із сплати страхових коштів до Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування;

- щодо юридичної особи, стосовно якої надійшли відомості про відкрите виконавче провадження;

- щодо юридичної особи, стосовно якої відкрито провадження у справі про банкрутство.

У разі відмови у державній реєстрації документи, подані для державної реєстрації (крім документа про сплату адміністративного збору), повертаються (видаються, надсилаються поштовим відправленням) заявнику не пізніше наступного робочого дня з дня надходження від заявника заяви про їх повернення.

Після усунення причин, що були підставою для відмови у державній реєстрації, заявник може повторно подати документи для державної реєстрації.

 

 

Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області


 

Сплата єдиного внеску – зростає

Вівторок, 11 липня 2017, 07:36

Про це інформував начальник відділу організації роботи Тернопільської ОДПІ Василь Карпа. Впродовж січня-червня поточного року платниками міста і Тернопільського району сплачено до фондів 621,2 мільйони гривень єдиного внеску. А це на 195,6 млн грн більше як за такий же період 2016 року.


Відділ організації роботи Тернопільської ОДП


 

Тернополяни підтримують армію

Вівторок, 11 липня 2017, 07:34

Понад 43 млн грн військового збору сплатили до бюджету жителі міста і Тернопільського району впродовж першої половини цього року, зробивши свій внесок в обороноздатність країни.


В минулому році сума такого збору складала 34,8 млн грн. Таку інформацію оприлюднив начальник відділу організації роботи Тернопільської ОДПІ Василь Карпа.


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

Більше на 22 мільйони гривень

Вівторок, 11 липня 2017, 07:34

Цьогорічні податкові надходження до казни Тернопільського району зросли майже на 33 відсотки. Про це інформував в. о. начальника Тернопільської ОДПІ Сергій Бабій, підсумовуючи роботу інспекції за 6 місяців поточного року.


Він зазначив, що загалом, бюджет Тернопільського району (разом з бюджетами об’єднаних громад ) отримав 86,9 млн грн податків та зборів, що на 21,5 млн грн більше, як за цей же період минулого року.


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

На острівці «Чайка» укріплюють підпірну стіну

Понеділок, 10 липня 2017, 06:39

Одночасно з реконструкцією входу у парк ім. Т.Шевченка відбувається ремонт підпірної стіни навколо острівця «Чайка» та прилеглої пішохідної доріжки. Зі слів очільника Тернополя, підпірна стіна біля острівця виявилася аварійною, тому розпочаті роботи з її укріплення.

«Підпірну стінку на острівці «Чайка» не ремонтували майже 60 років. Окрім того, вона була зроблена без належної основи та водовідведення, тому, у першу чергу, підрядники розпочали роботи з укріплення цієї стіни, - пояснює Сергій Надал. – Після цього розпочнеться ремонт пішохідної доріжки з облаштуванням велозони та буде оновлено вуличне освітлення».

За умови перевиконання бюджету, друга черга ремонту біля острівця«Чайка» може розпочатися у вересні.

 

Тернопільські платники отримали понад 24 тисячі адміністративних послуг

Субота, 08 липня 2017, 10:08

Для зручності платників податків в Тернопільській об’єднаній ДПІ функціонує Центр обслуговування платників (ЦОП), фахівці якого надають адміністративні, консультаційні та інформаційні послуги, здійснюють прийом звітності та вхідної кореспонденції.


На сьогодні, тут можна отримати 17 видів безоплатних адміністративних послуг.


Так, протягом січня-червня 2017 року фахівцями Центру – надано 24 223 адміністративних послуги.


«Серед тернополян найпопулярнішою адмінпослугою – є отримання картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. За 6 місяців 2017 року видано понад 12 тисяч таких карток», - повідомив начальник управління обслуговування платників Володимир Гузенков.


Також, як зазначив посадовець, фахівцями надано 2 786 витягів з реєстру платників єдиного податку та зареєстровано таким платникам 3 573 книг обліку доходів і витрат. 1 892 підприємців отримали за вказаний період статус платників-«спрощенців».


Суб’єктам господарювання, які мають обов’язок у своїй діяльності використовувати  реєстратори розрахункових операцій, у Центрі обслуговування платників зареєстровано 289 нових РРО та 1805 кних обліку розрахункових операцій.


На виконання поданих заяв, видано 1054 довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету.

Нагадуємо, що Центр обслуговування платників знаходиться за адресою: вул. Білецька, 1. Телефон для довідок: 43-46-10.


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

Учасники АТО з Тернополя отримають майже 300 ділянок під будівництво гаражів

П'ятниця, 07 липня 2017, 09:02

У четвер, 6 липня, у сесійній залі Тернопільської міської ради відбулася Рада підтримки учасників АТО, на якій були присутні представники усіх громадських організацій міста, які об’єднують учасників антитерористичної операції.

Очільник Тернополя Сергій Надал звернувся до присутніх з проханням надати списки учасників АТО, учасників бойових дій, поранених чи сімей загиблих, які, на думку усіх згаданих організацій, мають першочергове право на отримання земельних ділянок під будівництво гаражів.

«Сьогодні є можливість виділити земельну ділянку на майже 300 гаражів для учасників АТО, - пояснює міський голова. – Саме тому було запропоновано спільно громадським визначити, хто буде мати першочергове право на отримання цих земельних ділянок, а міська рада допоможе в оформленні необхідної документації».

 

Пам’ятний знак Симону Петлюрі облаштують на однойменному бульварі

Четвер, 06 липня 2017, 05:08

Минулого року у Тернополі завершили реконструкцію бульвару Петлюри, де облаштували новий дитячий та спортивний майданчики, пішохідні доріжки та оновили вуличне освітлення. Нещодавно у міську раду звернулася громадська організація «Підприємці Галичини» з проханням встановити на цьому бульварі пам’ятний знак Симону Петлюрі. Відтак, рішення про встановлення пам’ятного знаку було прийнято на черговому засіданні виконавчого комітету.

Пам’ятний знак буде облаштований на стику вулиці 15 Квітня-бульвару С.Петлюри за рахунок коштів підприємців міста. Також за кошти підприємців буде облаштовано фонтан та проведено благоустрій території.

Довідка: Симон Петлюра (1879, Полтава - 1926, Париж) - український державний, військовий та політичний діяч, публіцист, літературний і театральний критик. Організатор українських збройних сил. Член Генерального секретаріату Української Центральної Ради на посаді Генерального секретаря з військових справ, Головний отаман військ Української Народної Республіки (УНР), Голова Директорії УНР.

 

У парку Національного відродження розпочали реконструкцію

Середа, 05 липня 2017, 07:18

Цими днями у парку Національного відродження розпочалися ремонтні роботи. Відповідно до проекту, там заплановано відремонтувати дах сцени Cпівочого поля, а також реконструювати центральний фонтан «Олімпіада», облаштувати вуличне освітлення та прилеглі до фонтану доріжки.

«Фонтан «Олімпіада» будувався ще у 80-х роках ХХ століття. З тих пір його не ремонтували, інженерні мережі вийшли з ладу та й сам фонтан є затратним, оскільки під час його включення спостерігається великий розхід води, - пояснює заступник начальника управління ЖКГ Микола Лесів. – Саме тому, відповідно до проектно-кошторисної документації, було прийнято рішення повністю провести заміну інженерних мереж фонтану та облаштувати закриту систему втрати води».

Поруч з фонтаном також капітально відремонтують пішохідні доріжки та облаштують нове вуличне освітлення з енергозберігаючими технологіями.

 

На відпочинок у Литву поїхали 40 дітей учасників АТО з Тернополя

Вівторок, 04 липня 2017, 11:57

Завдяки співпраці Тернополя та міста Таураге вже другий рік поспіль діти учасників АТО їздять на відпочинок у Литву.

«Цього року заплановано дві поїздки для сорока дітей учасників АТО з Тернополя, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Відгуки дітей, які вже були у Литві, дуже позитивні, тому ми продовжуємо співпрацю. Зі своєї сторони забезпечуємо транспортні та організаційні витрати, а приймаюча сторона у Литві – проживання, харчування та екскурсійну програму».

Зазначимо, що спільно з тернопільськими волонтерами також діти учасників АТО мають можливість поїхати на оздоровлення у Затоку Одеської області. Цього року туди вже було організовано дві поїздки.

 

Реєстрація накладних – зупиняється

Понеділок, 03 липня 2017, 07:55

З 1 липня  повноцінно запрацює електронна система управління ризиками при адмініструванні ПДВ, яка автоматично буде зупиняти реєстрацію ризикових податкових накладних. Про це інформували в Тернопільській ОДПІ.

Критерії оцінки ступеня ризиків затверджено наказом Мінфіну України від 13.06.2017 №567. В інспекції зазначили, що платник податку, у разі отримання квитанції про зупинення реєстрації податкової накладної чи розрахунку коригування в Реєстрі, має право подати на розгляд Комісії ДФС інформацію у вигляді Таблиці даних платника податків за встановленою формою J(F)1312301.

Таблиця надсилається виключно в електронному вигляді, завірена електронними цифровими підписами відповідальних осіб.

Електронні формати Таблиці розміщенні на офіційному веб-порталі ДФС у розділі «Електронна звітність» / Платникам податків про електронну звітність / Інформаційно-аналітичне забезпечення / Реєстр електронних форм податкових документів.

Після обробки та розгляду Комісією ДФС Таблиці платнику протягом п’яти робочих днів направляється друга квитанція, в якій зазначається інформація про результат розгляду (врахування/неврахування інформації).


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

Коли підприємець може не платити єдиний податок?

Понеділок, 03 липня 2017, 07:54

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також, за період хвороби, підтвердженої копією листка (-ів) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів. Однак, від сплати єдиного внеску за вказаний період підприємець не звільняється.

Інформація про період щорічної відпустки і терміни тимчасової втрати працездатності з обов’язком доданням копії листка непрацездатності – подається за заявою у довільній формі до податкової інспекції за місцем реєстрації.

Платники міста Тернополя й Тернопільського району подають відповідні документи у Центр обслуговування платників, який знаходиться за адресою: вул. Білецька, 1. Докладніші консультації за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

 

У громадському транспорті Тернополя постраждалі від Чорнобильної АЕС користуватимуться пільговим проїздом без обмежень

П'ятниця, 30 червня 2017, 07:48

Постраждалі внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС І та ІІ категорії можуть безкоштовно користуватися пільговим проїздом у маршрутках міста без обмежень. Таке рішення прийняли на виконкомі.

Зі слів начальника управління транспорту, комунікацій та зв’язку Ігоря Мединського, напередодні перевізники погодилися перевозити постраждалих від Чорнобильської АЕС І та ІІ групи, незалежно від того, чи є у громадському транспорті три пільговики.

До слова, правом користуватися пільговим проїздом у громадському транспорті Тернополя без обмежень мають також учасники бойових дій.

 

У Тернополі новий оператор паркування

П'ятниця, 30 червня 2017, 07:47

У червні на засіданні виконавчого комітету затвердили протокол засідання конкурсного комітету, відповідно до якого другим оператором паркування у Тернополі став підприємець Степан Липка.

Відтепер цей оператор паркування обслуговуватиме платні місця для паркування на вул. Живова, Патріарха Мстислава, 15 Квітня, Микулинецька, Коперника. Інші парковки обслуговує діючий оператор паркування Микола Мисенко.

Зазначимо, що на даних місцях паркування передбачено 10% безкоштовних місць для інвалідів.

 

1-2 липня у Тернополі пройдуть змагання з вилову риби на фідер

П'ятниця, 30 червня 2017, 07:47

1 та 2 липня на гребному каналі тернопільського ставу пройдуть змагання з вилову риби на фідер. Переможець отримає Кубок міського голови, медалі та цінні подарунки.

Реєстрація учасників змагань розпочнеться 1 липня з 6.00 год., а змагання триватимуть з 9.00 год. до 14.00 год. У неділю, 2 липня старт змагань о 8.00 год. О 14.00 год. відбудеться офіційне нагородження переможців.

Зазначимо, що Кубок міського голови у змаганні з вилову риби на фідер вже став традиційним. Цьогоріч очікується понад 20 команд з Івано-Франківську, Львову, Чернівців, Тернополя та інших міст. Переможців визначатимуть в особистому та командному заліку.

 

Тривають ремонти міжквартальних проїздів

Четвер, 29 червня 2017, 08:26

Одночасно з капітальними ремонтами дворів та доріг у Тернополі тривають ремонти міжквартальних проїздів. Одним з найбільших є проїзд на пр. С.Бандери,92 - вул. Протасевича, 4, стан виконання ремонту якого перевірив міський голова Сергій Надал під час традиційного ранкового об’їзду міста.

«Цей проїзд був облаштований понад 50 років тому без належної основи та водовідведення, - розповідає очільник Тернополя. – Тому прийнято рішення провести там капітальний ремонт. Об’єкт ремонтуватиметься у кілька черг. Зокрема, зараз завершено ремонт пішохідної ділянки та тривають роботи над проїжджою частиною проїзду від пр. С.Бандери. Далі ремонт продовжиться вниз до вул. Протасевича».

До слова, орієнтовна вартість комплексного ремонту цього міжквартального проїзду становитиме понад 4 млн.грн.

 

У міській раді обговорили зміни до законодавства з регулювання містобудівної діяльності

Вівторок, 27 червня 2017, 06:14

В приміщенні Тернопільської міської ради відбувся інформаційно-методичний семінар з питань впровадження змін у сфері містобудівної діяльності, які почали діяти з 10 червня 2017 року. Участь у заході взяли місцеві архітектори, експерти, представники Гільдії інженерів технічного нагляду, будівельники та представники міської і обласної влади.

Удосконалене містобудівне законодавство дозволить по-новому вибудувати взаємовідносини між усіма учасниками – державою, великими забудовниками та звичайними громадянами. Закон має багатовекторну дію та спрямований на докорінну зміну існуючої дозвільної системи у будівництві та приведення її у відповідність до європейських стандартів.

Зі слів заступника міського голови Вікторії Остапчук, 10 червня для об’єктів будівництва скасовано категорії складності. Натомість залишаються три класи наслідків: незначний, середній і значний. Об’єкти незначного класу наслідків будуватимуться на підставі повідомлення, середнього і значного – виключно на підставі відповідного дозволу та після проходження будівельної експертизи.

Великі житлові комплекси, офісні центри, складні промислові споруди (об’єкти значного класу наслідків) та багатоквартирні житлові будинки, лікарні, школи, дитсадки, торговельно-розважальні комплекси (об’єкти середнього класу) будуватимуться виключно на підставі дозволів, після надання повного пакету документів, який ретельно перевірятиметься фахівцями Держархбудконтролю.

Таке нововведення ліквідує практику маніпуляцій з декларативним принципом, яким раніше користувалися недоброчесні забудовники, а органи Держархбудконтролю матимуть реальні механізми для виявлення незаконних забудов ще на початковому етапі. У свою чергу, спрощення дозвільної процедури для нескладного будівництва дозволяє уникнути безпідставного повернення документів, в тому числі, через технічні помилки при заповненні. Законом також впроваджується уніфікований акт перевірки та визначаються конкретні терміни усунення виявлених порушень.

Окрім того, посилюється відповідальність за законність будівництва – як з боку забудовника, так і з боку посадової особи, яка видала дозвіл. Для посадових осіб, які незаконно видали дозвіл, передбачено дисциплінарну, адміністративну та кримінальну відповідальність. А для порушників містобудівного законодавства розміри штрафів за деякими позиціями збільшуються майже вчетверо.

Нові законодавчі норми впорядковують процедури видачі містобудівних умов та обмежень, яку здійснює місцева влада. Зокрема, чітко регламентовано перелік підстав, за яких забудовникам може бути надано відмову, а отже унеможливлюється корупційна складова.

 

У Тернополі відкрили пішохідний міст над залізничною колією

Понеділок, 26 червня 2017, 11:39

Прохід з Привокзального майдану до вул. Вояків дивізії "Галичина" через пішохідний міст над залізничною колією відкрили 22 червня. Зі слів міського голови Сергія Надала, іншу частину мосту ще ремонтують, проте виконання робіт не перешкоджає мешканцям міста повноцінно користуватися мостом.

«На цьому об’єкті підрядники виконали реконструкцію та підсилення існуючих опор, замінили сходові марші, провели гідроізоляцію та облаштували накриття, - розповідає очільник Тернополя. – Ремонт другої частини мосту на етапі завершення, роботи плануємо завершити впродовж декількох тижнів».

До слова, сходи пофарбовані червоною бітумною фарбою, що захищає їх від руйнування та допомагає пішоходам бути більш уважнішими.

 

У Тернополі демонтують 20 тимчасових споруд

Понеділок, 26 червня 2017, 11:38

На засіданні виконавчого комітету прийнято рішення провести демонтаж 19-ти тимчасових споруд у Тернополі, у зв’язку з виявленими порушеннями у сфері земельного законодавства та містобудування. Окремо прийнято рішення демонтувати будівельні матеріали, які були розмішені на вул. Київська (поблизу буд. №1) з метою подальшого встановлення тимчасової споруди.

Демонтаж виконає постійно діюча робоча група з питань проведення демонтажів.

 

ПЕРЕЛІК

об’єктів, які підлягають демонтажу

1.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. 15 Квітня (навпроти буд. №27,29)

2.

Тимчасова споруда (металевий гараж) гр. Літвіцька Л. М.

вул. Руська (з двору буд. №33-35)

3.

Тимчасова споруда ФО-П Марко Л. І.

вул. Київська (біля буд. №10)

4.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. Й. Сліпого, 3 (біля кафе «Mon Falcone»)

5.

Тимчасова споруда ФО-П Жук В. В.

вул. О. Кульчицької (біля буд. №4)(фотофіксація №4)

6.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. Старий Ринок (біля буд. №3)

7.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. Старий Ринок (біля буд. №3)

8.

Тимчасова споруда О-П Марко Л. І.

вул. Симоненка

9.

Тимчасова споруда ФО-П Марко Л. І.

вул. Живова

10.

Тимчасова споруда ФО-П Марко Л. І.

бульвар Д. Галицького-проспект С. Бандери

12.

Тимчасова споруда ФО-П Бойко Х. Р.

вул. Симоненка-Генерала Тарнавського

13.

Тимчасова споруда ФО-П Яворський В. С.

вул. Слівенська (біля буд. №15)

14.

Тимчасова споруда ФО-П Яворський В. С.

вул. 15 Квітня (біля ЗГТ магазин «Сільпо»)

15.

Тимчасова споруда ФО-П Яворський В. С.

вул. Чалдаєва (біля магазину «Діана»)

16.

Тимчасова споруда ФО-П Яворський В. С.

вул. Симоненка-Генерала Тарнавського

17.

Тимчасова споруда ФО-П Яворський С. В.

вул. Слівенська (біля буд. №15)

18.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. Старий Ринок (біля буд. №3)

19.

Тимчасова споруда суб’єкт господарювання не встановлений

вул. Старий Ринок (біля буд. №3)

 

 

У Тернополі триває виготовлення карток для проїзду у громадському транспорті

П'ятниця, 23 червня 2017, 07:27

У Тернополі впроваджується автоматизована система оплати за проїзд (АСОП) у громадському транспорті.

З цією метою для усіх категорій тернополян буде розроблена спеціальна «Картка тернополянина», яка дозволить школярам та студентами їздити зі знижкою 50%, а пільговикам – безкоштовно. Також буде впроваджена спеціальна «Картка тернополянина» з чіпом, за допомогою якої мешканці міста зможуть безконтактно оплачувати за проїзд. Ця картка працюватиме за так званим «диференційованим тарифом», коли її власники оплачуватимуть за проїзд у громадському транспорті менше, аніж ті, хто буде розраховуватися за проїзд готівкою.

«Наразі триває процес виготовлення електронних квитків для учнів. Квитки будуть персоніфіковані з контактними даними, фотографією, окремим номером, з високим рівнем захисту, у них будуть вмонтовані спеціальні чіпи для безконтактного зчитування інформації про поїздку у маршрутках чи тролейбусах, буде автоматично з картки зніматися вартість проїзду, видаватися чек з вказанням номеру маршруту, часу, кількість поїздок, тощо, - розповідає керівник ТОВ «Системний зв'язок» Віталій Васильків. – Наразі доопрацьовується технологічна карта, після чого електронні картки будуть видаватися іншим категоріям тернополян».

Планується, що отримати карту можна буде в управлінні соціальної політики та в ЦНАПі. Про перелік документів, який необхідний для отримання картки, та час видачі карток буде повідомлено додатково.

 

24 червня рух на вул. Руській буде тимчасово обмежений

П'ятниця, 23 червня 2017, 07:24

24 червня у Тернополі відбудеться загальноміське свято «Випускник-2017». Традиційно воно розпочнеться парадом випускників центральними вулицями міста від церкви Чесного Хреста, що над Тернопільським Ставом.

У зв’язку з цим у суботу, 24 червня з 15.00 до 17.00 год. рух транспорту вул. Руською буде обмежений.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

 

Що важливо знати про безвізовий режим з Європейським Союзом

Четвер, 22 червня 2017, 14:11

6 квітня цього року Європейський парламент схвалив надання українцям права подорожувати в країни Європейського Союзу без віз. 22 травня 2017 року в офіційному журналі Європейського Союзу оприлюднено Рішення про введення безвізового режиму між ЄС та Україною, яке набуло чинності через 20 днів після оприлюднення, тобто 11 червня 2017 року.

За термінологією Європейського Союзу (далі – ЄС) йдеться про «скасування візових вимог для короткострокових поїздок». Отже, скасовуються візи для тих, хто планує відвідати Євросоюз, але не залишатися там надовго. У тому числі – не працювати.

Залишаються чинними всі правила перебування в ЄС, які діяли і раніше, за наявності візи. Головний принцип доволі простий: в Європейському Союзі раді вітати законослухняних мандрівників з України. А тим, хто порушує закон, в жодному разі не варто розраховувати на те, що статус іноземця хоч якось пом’якшить їхню відповідальність.

Головна ідея безвізового режиму – полегшити подорожі з діловою або туристичною метою, в тому числі короткі поїздки до друзів та родичів.

Перетин державного кордону є можливий виключно в визначеному для цього місці, на прикордонному переході. Також в рамах малого прикордонного руху не можна перетинати кордону поза прикордонним пунктом.

Тим, хто їздить до країн ЄС часто та надовго, доведеться контролювати кількість днів, проведених в країнах Євросоюзу без візи.

Без віз можна перебувати на території ЄС в 90-денний період на кожні 180 днів.

Які документи можуть знадобитися при перетині кордону за безвізового режиму?

При перетині кордону без візи потрібен біометричний паспорт, дійсний щонайменше протягом трьох місяців після запланованої дати повернення.

Подорожуючий має бути готовий підтвердити намір повернутися назад. Наприклад, показати зворотній квиток або пояснити, чому його немає (приміром, якщо ви плануєте повертатися з Польщі до України автобусом і плануєте купити квиток на місці). Для тих, хто подорожує власним автомобілем, ця вимога не є актуальною.

Прикордонник може попросити підтвердити мету поїздки.

Приміром, бронювання готелю вже є достатнім підтвердженням, наявність достатніх фінансових засобів (не менше 50 євро на добу).

Це також може бути запрошення на конференцію чи інший захід, де декларується, що організатори забезпечують вам проживання. Якщо ви їдете до родичів, ви можете заявити про цей факт, але будьте готові надати їхню адресу та інші контакти чи – за наявності – підтверджуючі документи. При цьому немає потреби робити офіційне запрошення, яке є обов’язковим для візи.

Потрібно мати поліс медичного страхування, для тих, хто подорожує автомобілем – «зелену карту» (страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу).

Безвізовий режим не дає права на оформлення дозволів на проживання, працевлаштування або навчання в ЄС. Для цього буде потрібний трудовий контракт чи запрошення на роботу, на підставі якого оформлюється національна робоча віза або посвідка на проживання.

Порушення терміну перебування в ЄС тягне за собою подальшу заборону в’їзду.

Для тривалішого часу перебування в ЄС необхідно оформити візу.

Що потрібно для здійснення подорожі з дитиною?

- Кожна особа, включаючи дітей незалежно від віку, повинна мати окремий паспорт.

- Фізична особа, яка досягла 16 років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України.

- Фізична особа, яка не досягла 16 років, має право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), піклувальників та в їхньому супроводі або в супроводі осіб, які уповноважені ними.

- Залежно від кожного особистого випадку, можуть знадобитися додаткові документи – свідоцтво про народження, згода обох або одного з батьків, свідоцтво про смерть, рішення суду про позбавлення батьківських прав, визнання особи безвісти відсутньою або померлою тощо.

Випадки в яких громадянину України може бути тимчасово відмовлено в перетинанні державного кордону, якщо особа:

■ перебуває у списку осіб, що становлять загрозу суспільному порядку, суспільному здоров’ю чи внутрішній безпеці;

■ перебуває в списку осіб, в’їзд яких, хоча б в одній країні ЄС, заборонений;

■ осуджений в будь-якій країні-члені Шенгенської зони або ЄС за злочини, які передбачають кримінальне покарання у вигляді позбавлення свободи строком мінімум в один рік;

■ є об’єктом рішення про видворення з країни, яке приймається, зокрема, у випадках нелегального перебування;

■ по яких є докази участі в злочинній діяльності чи явні докази наявності умислу приймати участь в подібній діяльності;

■ не мають усіх необхідних документів.

Після запровадження безвізового режиму громадяни України можуть в’їжджати без віз до усіх держав-членів ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також до 4 держав-асоційованих учасниць Шенгенської угоди: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.

Отже, отримання візи не вимагатиметься під час поїздок до таких держав: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Республіка Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

 

Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області

 

01 липня 2017 року громадські формування можуть втратити ознаку неприбутковості

Четвер, 22 червня 2017, 06:56

16 липня 2016 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року №440, якою затверджено новий Порядок ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій.

У зв’язку з цим статути неприбуткових організацій повинні бути приведенні у відповідність до Податкового кодексу.

Процедура внесення змін до статуту громадських формувань прописана в статуті такого громадського формування.

Зміни до статуту вносяться вищим керівним органом організації (конференцією або загальними зборами), якщо за таке рішення проголосували 3/4 учасників.

Перелік документів та вимоги до них містить Закон України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань». Більш детальну інформацію можна отримати на веб-сайті Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області у банері «До уваги неприбуткових організацій».

Якщо неприбуткові організації не приведуть документи у відповідність вимогам Податкового кодексу України, з 01 липня 2017 року вони виключаються з Реєстру неприбуткових організацій і відповідно втрачають пільговий статус.

Шановні представники громадських формувань, незважаючи на широку інформаційну кампанію на теренах Тернопільської області пройшли процедуру підтвердження статусу неприбутковості лише 50% громадських формувань.

У всіх інших залишився лише тиждень!

При цьому термін розгляду документів, встановлений Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб-фізичних осіб-підприємців» становить від трьох до тридцяти робочих днів. Крім того, у зв’язку з великим навантаженням на державних реєстраторів термін може бути продовжений ще на п’ятнадцять днів.

В залежності від бажання заявника строк розгляду документів можна скоротити у разі сплати від дво - до п’яти кратного розміру адміністративного збору.

Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області закликає громадські формування негайно внести необхідні зміни до статутів!

 

Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області


 

235 тернополян отримають матеріальну допомогу

Четвер, 22 червня 2017, 06:53

На черговому засіданні виконавчого комітету прийнято рішення виділити одноразову матеріальну допомогу 235 тернополянам на загальну суму 19440 грн. Зі слів начальника управління соціальної політики Володимира Сулими, допомога спрямована людям, які опинилися у складних життєвих обставинах та звернулися з відповідною заявою до міської ради.

Окрім того, ще 13 тернополян, серед яких інваліди І групи або сім’ї, у яких проживають діти-інваліди, з 1 липня 2017 року отримуватимуть 50% відшкодування оплати за житлово-комунальні послуги

 

Через ремонт підпірної стіни на вул. Миру рух транспорту здійснюватиметься однією смугою

Середа, 21 червня 2017, 07:25

У зв'язку з проведенням капітального ремонту підпірної стіни на вул. Миру рух транспорту здійснюватиметься однією смугою. Також частково змінить свій маршрут автобус №31.

На спеціальній нараді, яка відбулася під керівництвом міського голови Сергія Надала, було прийнято рішення тимчасово перекрити дорожній рух від вул. Миру до вул. Карпенка. Увесь громадський транспорту курсуватиме без змін. Частково зміниться лише рух маршрутки №31, яка курсуватиме по вул. Дружби, вул. Миру до вул. Максима Кривоноса та далі без змін.

«За сприятливих погодних умов ремонт стінки плануємо завершити впродовж двох місяців, - розповідає головний інженер управління ЖКГ Микола Лесів. – Там плануємо виконувати монолітні ремонтні роботи, а дорогу частково перекриваємо у зв’язку з тим, що на об'єкті працюватиме великоваговий транспорт».

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

 

Податкова запрошує на «гарячу» лінію

Вівторок, 20 червня 2017, 07:00

У середу, 21 червня 2017 року, з 15 до 16 год у приміщенні Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області відбудеться черговий телефонний сеанс «гаряча» лінія.


Тема телефонного сеансу: «Подання податкової звітності». На запитання відповідатиме начальник відділу електронних сервісів та звітності Воловоденко Люба Зіновіївна за телефоном: 43-46-44.


Відділ організації роботи Тернопільської OДПІ


 

У податковій можна «гаряче» поспілкуватись

Вівторок, 20 червня 2017, 07:00

У четвер, 29 червня 2017 року, з 11 до 12 год у приміщенні Тернопільської об’єднаної ДПІ ГУ ДФС у Тернопільській області відбудеться черговий телефонний сеанс «гаряча» лінія.


Тема телефонного сеансу: «Звернення громадян. Порядок подання та розгляду заяв». На запитання відповідатиме завідувач сектору організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг  Тернопільської ОДПІ Івахів Ігор Юрійович


за телефоном: 43-46-10.


Відділ організації роботи Тернопільської OДПІ


 

Податок на елітні авто: що потрібно для звірки?

Вівторок, 20 червня 2017, 06:59

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня  податкового (звітного) року (у 2017 році – 1 млн 200 тис грн).


Так, аби дізнатись чи необхідно сплачувати податок або перевірити правильність нарахованого Вам податку, необхідно звернутись у податкову інспекцію за місцем своєї реєстрації (прописки) та пред’явити копію технічного паспорта автомобіля і паспорт громадянина України.


Також, як інформували в інспекції, впродовж п’яти місяців 2017 року до бюджету міста Тернополя і Тернопільського району було внесено транспортного податку у сумі 691,6 тисяч гривень.


Докладні консультації із даного питання – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ та за телефоном: 43-46-30, 43-46-10.


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

До уваги представників неприбуткових організацій

Вівторок, 20 червня 2017, 06:50

01 січня 2017 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», який, зокрема, передбачає продовження строку формування нового Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Неприбуткові підприємства, установи та організації, з метою включення до нового Реєстру неприбуткових установ та організацій зобов’язані до 01 липня 2017 року привести свої установчі документи у відповідність із нормами Податкового кодексу України (далі – Кодекс) та у цей термін подати копії таких документів до контролюючого органу.

 

Куди сплачувати податки?

Понеділок, 19 червня 2017, 11:34

Якщо платник податку має власні чи орендовані приміщення (будівлі) у різних регіонах, в яких працюють та отримують зарплату наймані працівники, то він зобов’язаний стати на облік як платник окремих видів податків та перерахувати податок на доходи фізичних осіб із доходів у вигляді заробітної плати до відповідного бюджету за місцезнаходженням (розташуванням) таких приміщень (неосновне місце обліку). Про це нагадали у Тернопільській ОДПІ.

Водночас, податковий агент, який здійснює нарахування (виплату) фізичній особі доходу у вигляді орендної плати, сплачує (перераховує) податок на доходи фізосіб до відповідного бюджету за своїм місцезнаходженням. Військовий збір юрособа перераховує як за себе, так і за не уповноваженні відокремлені підрозділи до бюджету за своїм місцезнаходженням (реєстрації) на відповідні рахунки.

Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька. 1 та за телефоном: 43-46-41.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

 

Увага! 17-18 червня буде змінено рух громадського транспорту на вул. Протасевича

Субота, 17 червня 2017, 10:27

17-18 червня з 08.00 год. до 20.00 год., у зв’язку з ремонтом асфальтобетонного покриття ділянки на вул. Протасевича, буде тимчасово змінено рух громадського транспорту в напрямку транспортної розв'язки вулиць Протасевича – Ст. Бандери – 15 Квітня до осі вулиці (зі сторони житлових будинків).

Зокрема, будуть внесені зміни в рух тролейбусних маршрутів №№ 2, 5, а саме:

  1. тролейбусний маршрут № 2 в прямому і зворотному напрямку курсуватиме на пр. С.Бандери без заїзду на вул. Слівенську та Л.Українки;
  2. тролейбусний маршрут № 5 курсуватиме пр. С.Бандери без заїзду на вул. Довженка, Л.Українки, Слівенську.
 

Міжнародний турнір з фрі-файту «Битва за честь» відбудеться у Тернополі

Субота, 17 червня 2017, 10:26

17 червня о 18.00 год. у Тернополі (ТРЦ «Подоляни) відбудеться Міжнародний турнір з фрі-файту. Цьогорічний турнір проводиться під егідою Професійного Бійцівського Союзу (PFU), а це — новий майданчик і правила професійної фрі-файту, що обіцяють високу видовищність та динаміку поєдинків.

Спортивний захід відбудеться у форматі матчевої зустрічі Польща – Україна. У ній візьмуть участь представники провідних клубів Польщі, а з боку України - Юрій Босий, Тарас Титаренко, Микола Гринчук, Ігор Слюсарчук.

 

Не дбаєте про пенсію – очікуйте штрафи

П'ятниця, 16 червня 2017, 08:15

Як інформувала начальник відділу адміністрування єдиного внеску Тернопільської ОДПІ Сніжана Кравчун, впродовж січня – травня цього року за несвоєчасну сплату єдиного внеску до страхувальників застосовано 202 фінансових санкції на загальну суму 206,4 тис грн, а за неподання чи несвоєчасне подання звітності з даного внеску 354 платники сплатять 77,8 тис грн штрафу.


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

«Відсвяткували п’ятиріччя» елітному авто? Коли не буде оподаткування?

П'ятниця, 16 червня 2017, 08:14

Податковим кодексом України, зокрема у статті 267, прописано, що об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років(включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня  податкового (звітного) року. (у 2017році – 1 млн 200 тис грн).

У разі спливу п’ятирічного віку автомобіля протягом звітного року, податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, наступного за місяцем, в якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років. Про це інформували в Тернопільській ОДПІ.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДП


 

«Нерухомий податок» у витрати не іде

П'ятниця, 16 червня 2017, 08:13


 Про це наголосили в Тернопільській ОДПІ. Фахівці зазначили, що підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування та сплачують податок на нерухоме майно за свою комерційну нерухомість (магазини, склади тощо), не можуть включати до складу витрат сплачені суми такого податку. Таку заборону прописано у підпункті 177.4.4 Податкового кодексу.


Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ та за телефоном: 43-46-10.


Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ


 

Як повернути зайво сплачені кошти?

П'ятниця, 16 червня 2017, 08:13


 

Тернопільська ОДПІ повідомляє, що 19 травня 2017 року набрав чинності наказ Мінфіну № 415, яким передбачено зміни до Порядку повернення коштів, помилково або надміру зарахованих до державного та місцевих бюджетів.

Змінами, зокрема, передбачено, що у разі повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з податку на додану вартість, зарахованих до бюджету з рахунка платника податку в системі електронного адміністрування податку на додану вартість у порядку визначеному Податковим кодексом, такі кошти підлягають поверненню виключно на рахунок платника в системі електронного адміністрування податку на додану вартість, а у разі його відсутності на момент звернення такого платника із заявою про повернення надміру сплачених податкових зобов’язань з податку на додану вартість чи на момент фактичного повернення коштів – шляхом перерахування на поточний рахунок платника податків в установі банку.

Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ та за телефоном: 43-46-10, 43-46-22, 43-46-24.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДП


 

Податкова соціальна пільга: чи є зміни із травня?

П'ятниця, 16 червня 2017, 08:12

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що будь який громадянин має право на зменшення суми загального місячного оподаткованого доходу, отриманого від одного роботодавця у вигляді зарплати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 50 % розміру прожиткового мінімуму для працездатної особи (з розрахунку на місяць), встановленому законом на 1 січня звітного податкового року.

Відповідно до Закону України « Про Держаний бюджет на 2017 рік» – прожитковий мінімум в розрахунку на місяць, діючий для працездатної особи на 1 січня складає 1600 грн. Таким чином, у 2017 році податкова соціальна пільга дорівнює – 800 грн протягом усього звітного року та не змінюється в залежності від зміни протягом року прожиткового мінімуму.

А відповідно до Податкового кодексу України, податкова соціальна пільга застосовується до доходу як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації і винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округлених до найближчих 10 грн (у 2017 році – 2 240 грн).

Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДП


 

Як здійснити державну реєстрацію прав і бізнесу на тимчасово окупованих територіях

П'ятниця, 16 червня 2017, 08:01

З метою забезпечення та захисту прав та законних інтересів власників, інших набувачів нерухомого майна, а також належного надання послуг з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Міністерством юстиції України затверджено наказ від 28.03.2016 року № 898/5 «Про врегулювання відносин, пов’язаних з державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно, що розташоване на тимчасово окупованій території України», який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 29.03.2016 за № 468/28598.

Наказом встановлюється, що державна реєстрація права власності та інших речових прав на нерухоме майно, що розташоване в межах території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, а також тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей, проводиться незалежно від місцезнаходження такого нерухомого майна.

Ведення реєстраційних справ у паперовій формі щодо нерухомого майна, що розташоване в межах території АР Крим та міста Севастополя, надалі забезпечуватиме Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області. Водночас ведення реєстраційних справ щодо нерухомого майна, розташованого на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей, здійснюватимуть відповідно Головні територіальні управління юстиції у цих областях.

Слід зазначити, що згідно пункту 5 статті 3 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» від 01.07.2004 № 1952-IV державна реєстрація права власності та інших речових прав проводиться незалежно від місцезнаходження нерухомого майна в межах Автономної Республіки Крим, області, міст Києва та Севастополя.

Згадана стаття також уповноважує Міністерство юстиції України приймати рішення про проведення державної реєстрації права власності та інших речових прав в межах декількох адміністративно-територіальних одиниць.

З метою забезпечення та захисту прав та законних інтересів громадян, надання послуг з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, Міністерством юстиції України затверджено наказ від 25.11.2016 № 3359/5 «Про врегулювання відносин, пов’язаних з державною реєстрацією юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, в межах декількох адміністративно-територіальних одиниць», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 25.11.2016 за № 1528/29658.

Згідно наказу, державна реєстрація юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцезнаходженням/місцем проживання яких є територія Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, а також населені пункти, в яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях, здійснюється незалежно від їх місцезнаходження/місця проживання в межах України.

Ведення реєстраційних справ у паперовій формі щодо юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцезнаходженням/місцем проживання яких є:

- Автономна Республіка Крим та місто Севастополь, забезпечує Головне територіальне управління юстиції у Херсонській області;

- населені пункти, в яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та населені пункти, що розташовані на лінії зіткнення в Донецькій та Луганській областях, забезпечують відповідно до компетенції Головне територіальне управління юстиції у Донецькій області та Головне територіальне управління юстиції у Луганській області.


Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області


 

Заява про екологічні наслідки діяльності

П'ятниця, 16 червня 2017, 08:00

 

Дані про мету і засоби здійснення запроектованої діяльності

Склад для збирання та зберігання небезпечних відходів, що містять ртуть (у т. ч. відпрацьовані люмінесцентні лампи та прилади) в існуючому приміщенні за адресою вул. Бродівська, 59 у м. Тернополі

Процес складатиметься з етапів:

  • прийом відходів на своїй території;

  • здійснення зберігання відходів для подальшої передачі  для утилізації, знешкодження, переробки підприємствам з правом переробки, утилізації, знешкодження небезпечних відходів даного виду.

 

Замовник

ПП «Екоцентр плюс», м. Тернопіль, проспект Злуки, 27/47

Директор Дуда А. Г.

Характеристика об’єкту проектування

Склад для збирання та зберігання небезпечних відходів, що містять ртуть, розміщений у виробничому приміщенні, що належить виробничому автотранспортному об’єднанню «Кооптранс».

Потужність складу становить 25000шт.

Зберігання ламп передбачено в приміщенні складу на піддонах в заводській упаковці з гофрокартону.

При прийманні відпрацьованих ртутних ламп перевіряється правильність, цілісність внутрішньої упаковки ламп, при необхідності виправляються недоліки. Для кожного типу ламп передбачені окремі коробки та ящики. В одній картонній коробці дозволяється зберігати не більше 30 відпрацьованих ламп чи термометрів.

При накопиченні партії у 6000 штук, відпрацьовані лампи доставляються до м. Кропивницький на ТзОВ НВФ «ЕКОЦЕНТР», м. Львів на ДП «Бондарівка» Львівського КП «Зелений світ» для утилізації.

При транспортуванні відпрацьованих ламп забезпечується обов’язкове укладання їх правильними рядами, що запобігає утворення вторинних джерел забруднення навколишнього середовища ртуттю.

Максимальна вага картонних коробок при транспортуванні не має перевищувати 15кг.

Відпрацьовані прилади, що мають ртутне наповнення зберігаються на піддонах в спеціальній упаковці, що відповідає технічним умовам на тару для зберігання та транспортування.

Режим роботи та кількість працівників складу : Режим експлуатації  – 365 днів на рік; кількість змін за добу – 1; тривалість зміни – 8 годин.

Загальна кількість працівників складу складає 2 чоловіків. Працівники ПП «Екоцентр плюс» забезпечуються санітарно-побутовими приміщеннями ВАО «Кооптранс».

Нормативна СЗЗ дорівнює 100 м, витримується. Житлові будинки розташовані на відстані 150м.

 

Перелік очікуваних залишкових впливів запроектованої діяльності

Викиди в атмосферу відсутні

Вплив на атмосферне повітря виникає при можливості виникнення надзвичайних ситуацій, при цьому максимальна приземна концентрація викиду ртуті металічної не перевищує 0,4ГДК разом з фоном. Викид ртуті металічної з урахуванням можливості виникнення надзвичайних ситуацій становить
0,2*10-8г/с, валовий викид - становить 0,2*10-10т/рік.

Водне середовище: Скидання забруднених стоків відсутнє. Працівники складу забезпечені водопостачанням згідно угоди з орендодавцем. Побутові стоки відводяться в існуючий самопливний каналізаційний колектор загальносплавної каналізації.

 

 

Побутові відходи: Відходи комунальні змішані, у т.ч. сміття з урн 0,6 м3/рік. Всі відходи передаються на утилізацію спеціалізованим підприємствам згідно укладених угод.

Відходи виробництва : Пошкоджені лампи після обробки демеркураційним розчином та зібрані під час демеркуризації відходи, забруднені ртуттю, складуються в поліетиленові мішки, щільно зв’язуються та складаються в поліетиленову бочку і відправляється на утилізацію.

 

Вжиті заходи щодо інформування громадськості про планову діяльність

Громадськість поінформована щодо планованої діяльності та змісту ОВНС («Заява про наміри» опублікована в ЗМІ (щотижнева газета «Моя газета».). «Заява про екологічні наслідки діяльності» надана до місцевого органу самоврядування).

Для ознайомлення з матеріалами ОВНС і надання пропозицій звертатися до Замовника:

Приватне підприємство «Екоцентр плюс»,  директор Дуда А.Г. Адреса: – м. Тернопіль, проспект Злуки, 27/47. Тел./факс: (0352)268276, (097)755-87-52. E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

З пропозиціями, зауваженнями та коментарями надана можливість звертатись в Управління ЖКГ, благоустрою та екології ТМР, адреса: 46000, м. Тернопіль, вул. Коперника, 1.

 

Зобов’язання замовника

Склад запроектований відповідно до норм і правил охорони навколишнього середовища. Замовник ПП «Екоцентр плюс», бере на себе обов’язок здійснити розміщення складу, згідно проектних рішень, і надалі експлуатувати об’єкт під час всієї діяльності відповідно до цього зобов’язання. Відповідальність за дотримання вимог екологічної безпеки під час всієї діяльності покладається на директора Дуду А. Г.

 

 

Повідомлення про проведення громадського обговорення

П'ятниця, 16 червня 2017, 08:00

Організатором громадського обговорення є Приватне підприємство «Екоцентр Плюс», яке планує здійснювати діяльність щодо збирання, зберігання з подальшою відправкою на утилізацію відпрацьованих люмінесцентних ламп та приладів, що містять ртуть. Адреса діяльності: м.Тернопіль, вул. Бродівська, 59.


На розгляд громадськості надаються матеріали за результатами оцінки впливу на навколишнє природне середовищедіяльності та об’єкту (робочий проект ОВНС) для обговорення. Замовником проекту є ПП «Екоцентр плюс».Короткий зміст проекту:

1. Підстави для проведення ОВНС.

2. Фізико-географічні особливості району і майданчика розміщення об’єкту.

3. Загальна характеристика об’єкта проектування.

4. Оцінка впливів планової діяльності на навколишнє природне середовище.

5. Оцінка впливів планової діяльності на навколишнє соціальне середовище.

6. Оцінка впливів планової діяльності на навколишнє техногенне середовище.

7. Комплексні заходи щодо забезпечення нормативного стану навколишнього середовища та його безпеки.

8. Оцінка впливів на навколишнє середовище при будівництві.

9. Додатки.

Для ознайомлення з документацією, подання пропозицій (зауважень) звертатись до Організатора (уповноважена особа Дуда А.Г.), адреса м. Тернопіль, проспект Злуки, 27/47, тел. (097) 755-87-52, факс (0352) 26-82-76, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , а також в Управління ЖКГ, благоустрою та екології ТМР, адреса м. Тернопіль, вул. Коперніка, 1.

Пропозиції (зауваження) подаються в усній чи  письмовій формі, надсилаються електронною поштою із зазначенням особи, яка їх подає, до 27 липня 2017 року. 28 липня 2017 о 13 год. 00 хв. будуть проведені громадські слухання в Управлінні ЖКГ, благоустрою та екології ТМР за адресою м. Тернопіль, вул. Коперніка, 1, перший поверх (Ресурсний центр).


 

Свято «Випускник 2017» відбудеться у Тернополі 24 червня

Четвер, 15 червня 2017, 07:57

Загальноміське свято «Випускник 2017» відбудеться на центральному стадіоні Тернополя у суботу, 24 червня о 17.00 год. Урочистості розпочнуться традиційним парадом випускників центральними вулицями міста о 15.30 год. від Надставної церкви.

Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, на стадіоні відбудеться церемонія нагородження золотих та срібних медалістів, переможців конкурсу на кращий вишитий костюм випускників 2017 року. Також переможців спортивних змагань нагороджуватимуть відомі спортсмени.

На святкування запрошені спеціальні зіркові гості, які стануть приємним сюрпризом для випускників. Серед них – лідер популярного українську гурту.

 

У Тернополі капітально відремонтували десять тротуарів

Четвер, 15 червня 2017, 07:54

З настанням літнього періоду у Тернополі продовжується капітальний ремонт дворів, доріг, міжквартальних проїздів та інших об’єктів благоустрою. Зокрема, цими днями триває капітальний ремонт трьох тротуарів на вул. С.Качали, вул. І.Франка та вул. Б.Хмельницького.

Від початку року у Тернополі вже завершено ремонт десяти тротуарів на вул. Новий Світ, вул. Глиняна, вул. Кн.Острозького (поблизу Філармонії), вул. Лозовецька, вул. Танцорова, вул. Білецька, вул. Макаренка (поблизу ЗОСШ №9), вул. Карпенка, вул. Дубовецька, а також від ЗОСШ №16 до котельні на бул. Просвіти,9А. На цих об’єктах проведено заміну бордюрного каменю та фігурних елементів мощення.

Зі слів очільника Тернополя Сергія Надала, цього року на ремонт тротуарів передбачено майже 6 млн. грн., за які заплановано відремонтувати 17 тротуарів у різних мікрорайонах міста.

 

Тернопільських підприємців запрошують на Міжнародний бізнес-форум

Середа, 14 червня 2017, 07:02

15 червня 2017 року в м. Києві відбудеться VI Шведсько-український бізнес-форум. Участь у форумі підтвердили десятки шведських компаній: ABB, Atlas Copco, Ericsson, Магнуссон, SEB Corporate Bank, Scania, Sigma Software, SKF, VolvoTrucks, Volvo Construction та інші.

Інформацію щодо форуму можна знайти на сайті www.subt.com.ua.

Контактна особа з організаційних питань: Олександр Машинець, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду або (068) 330 46 47.

 

Проект "Онлайн будинок юстиції" – зручний сервіс для кожного українця!

Середа, 14 червня 2017, 06:44

Цей проект увібрав у себе всі сервіси, які міністерство надає в електронному вигляді. «Онлайн будинок юстиції» - це можливість не виходячи з власного будинку :

 повторно отримати документиу сфері реєстрації актів цивільного стану;

 зареєструвати або ліквідувати фізичну особа підприємця;

 зареєструвати громадське об’єднання або засіб масової інформації;

 отримати дані про електронний цифровий підпис;

 отримати інформацію з усіх реєстрів Мін’юсту.

«Ще одна новація – соціальний ліфт, де кожен український юрист може залишити свою анкету і вона буде автоматично вноситися в пропозиції із заповнення вільних вакансій в системі юстиції. Також тут можна скористатися послугою «СМС-Маяк», яка передбачає можливість отримання інформації щодо будь-яких змін в реєстрах бізнесу й нерухомості щодо твого майна», зауважив Міністр юстиції Павло Петренко під час презентації проекту на всеукраїнському рівні 23 лютого 2017.

Задля зручності користувачів на порталі сервісу розміщена інструкція з отримання кожної запропонованої послуги, а також є опція «залишити відгук». Скористатись послугою «Онлайн будинок юстиції» може кожен, перейшовши за посиланням: https://online.minjust.gov.ua./


Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області

 

В Тернопільській області з’явилася дорожня патрульна поліція

Вівторок, 13 червня 2017, 13:29

15 червня 2017 року в м. Києві відбудеться VI Шведсько-український бізнес-форум. Участь у форумі підтвердили десятки шведських компаній: ABB, Atlas Copco, Ericsson, Магнуссон, SEB Corporate Bank, Scania, Sigma Software, SKF, VolvoTrucks, Volvo Construction та інші.

Інформацію щодо форуму можна знайти на сайті www.subt.com.ua.

Контактна особа з організаційних питань: Олександр Машинець, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду або (068) 330 46 47.

 

Тернополяни отримали відповіді щодо проблемних будівництв у місті

Вівторок, 13 червня 2017, 06:21

Днями до Тернопільської міської ради прийшли тернополяни з питаннями щодо будівництва на вул. Симоненка, бул. Петлюри та біля ПК «Березіль». Очільник Тернополя Сергій Надал зустрівся з мешканцями, вислухав їх зауваження та дав роз’яснення по кожному зверненню.

Зокрема, об’єкт на бульварі Петлюри планується зводитися на земельній ділянці, яка була продана на відкритому аукціоні. Тоді ціна за цю земельну ділянку була найвищою у Тернополі. Згідно з даними перевірки, яку проводив відділ Державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК), жодних фактів порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності не виявлено.

Окрім того, під час проектування нового об’єкту, нові власники земельної ділянки пішли на зустріч мешканцям найближчого будинку та зменшили кількість поверхів готелю. Також інвестором, за власні кошти, буде прокладено окремі комунікації до об’єкту, тому будівництво жодним чином не вплине на ті інженерні комунікації, які проведені до сусідніх житлових будинків.Окрім того, інвестор взяв на себе зобов’язання, за власний кошт, провести благоустрій прилеглої території.

«Щодо будівництва на вул. Симоненка була проведена спільна зустріч з мешканцями, депутатами та будівельником. Усі сторони дійшли згоди, що жодного будівництва на цій ділянці проводитися не буде, допоки будівельник не знайде компромісу з мешканцями сусіднього будинку», - пояснює очільник Тернополя Сергій Надал.

Будівельник, який планував будівництво біля ПК «Березіль», мав зробити ремонт та реконструкцію ПК «Березіль», благоустрій навколишньої території тощо. Проте, зважаючи на думку людей, міський голова дав доручення ДАБК призупинити будь-які роботи на цьому об’єкті.

«Думка тернополян є дуже важливою, тому було дано доручення ДАБК призупинити на об’єкті біля ПК «Березіль» будь-які будівельні роботи, допоки забудівник не отримає згоду мешканців сусіднього будинку, що вони не заперечують проти такого будівництва. Хоча у забудовника є усі дозвільні документи», - додав Сергій Надал.

 

Тернополянка здобула чотири нагороди на Міжнародних змаганнях зі спортивної гімнастики

Понеділок, 12 червня 2017, 07:26

На Міжнародних змаганнях зі спортивної гімнастики серед юніорів (дівчата) у словацькому місті Трнава тернополянка, вихованка дитячо-юнацької спортивної школа № 2 Анастасія Бачинська здобула чотири нагороди.

Дівчина здобула «золото» з багатоборства, «срібло» з вільних вправ та брусів і «бронзу» з опорного стрибка, а також «Приз глядацьких симпатій» у виступах на колоді.

Нагадаємо, що Анастасія Бачинська є лідером збірної України у своєму віці. Її тренує заслужений тренер України Геращенко Т.В. Наступним кроком для спортсменки стане участь у XIV літньому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі 2017 року в угорському місті Дьйор.

 

16 червня у Тернополі відбудеться проект «Здорова нація – сильна Україна»

Понеділок, 12 червня 2017, 07:26

16 червня з 15.00 до 20.00 год. на Театральному майдані відбудеться Всеукраїнський проект «Здорова нація – сильна Україна». Цей проект спрямований на пропаганду здорового способу життя та формування свідомої відповідальності за своє здоров’я.

Мета проекту - донести основні складові здорового способу життя, його переваги, елементарні навички з харчування, фізкультури, гігієни та профілактики захворювань для широких верств населення. Проект проходитиме у понад 50 містах України за участю громадських та благодійних організацій.

У програмі: танцювальні майстер-класи, лекції від дієтологів та провідних лікарів, майстер-класи в стилі східних єдиноборств про важливість силових тренувань, розіграш призів від партнерів, майстер-класи для дітей та ін.

 

Сторінка 79 з 111

«ПочатокПопередня71727374757677787980НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер