images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж

Ремонт дороги на проспекті Злуки на завершальному етапі

Вівторок, 22 травня 2018, 08:37

Ремонт проїжджої частини у Тернополі на проспекті Злуки (від примикання вул. Спортивної до транспортної розв’язки вулиць Збаразької – Злуки – Текстильної – Промислової) знаходиться на завершальному етапі.

Зі слів начальника відділу технагляду Олега Вітика, наразі підрядники здійснюють там влаштування бордюрів та укладання верхнього шару асфальтобетону. При сприятливих погодних умовах, ремонт заплановано завершити до кінця тижня.

Після завершення ремонту на просп. Злуки, роботи з капітального ремонту дорожнього покриття та влаштування системи дощової каналізації розпочнуться на вул. Промисловій. У зв’язку з цим, на ділянці дороги від вул. Поліської до вул. Лук’яновича буде частково перекритий рух автотранспорту. Про дату перекриття та заборону проїзду автотранспорту на вказаній ділянці буде повідомлено додатково.

 

На картинговій трасі у Тернополі відбулися перегони Всеукраїнського масштабу

Вівторок, 22 травня 2018, 06:26

18-20 травня на картинговій трасі у Тернополі пройшли Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді з картингу під егідою Українського державного центру позашкільної освіти МОН України.

Понад 80 спортсменів, віком від 8-ми до 18-ти років, під час четвертого фінального етапу всеукраїнських змагань демонстрували свої вміння у дисциплінах: «Швидкісне маневрування», «Шосейно-кільцеві перегони» та «Абсолютний залік».

Очільник Тернополя Сергій Надал привітав учасників змагань та побажав школярам упевненості, швидкості на дистанціях та високих результатів.

«Дуже приємно, що захід такого масштабу проходить саме у Тернополі, адже не так давно, завдяки співпраці влади та соціально-відповідального бізнесу, нам вдалося відновити найбільшу у Західній Україні картингову трасу, а за кошти міського бюджету, виділені в рамках проекту «Громадський бюджет», закупити п’ять картів, - зазначає міський голова. - Проведення перегонів такого масштабу сприятиме відродженню та популяризації картингу в Тернополі та Україні, визначення кращих спортсменів та підготовці спортивного резерву для збірних команд України з даного виду спорту».

 

У Тернополі триває капітальний ремонт трьох тротуарів та п’яти дворів

Понеділок, 21 травня 2018, 08:56

На всіх масивах Тернополя тривають капітальні та поточні ремонти дворів, доріг, міжквартальних проїздів та інших об’єктів благоустрою.

Зокрема, цими днями триває капітальний ремонт тротуарів на вул. Київській (від будинку №12 до будинку на вул. 15 Квітня, 9), на вул. Камінній та на перехресті вулиць Р.Купчинського – Корольова (район 2-ої лікарні), де підрядники здійснюють влаштування щебеневої основи та вкладання пішохідної ділянки фігурними елементами мощення.

До слова, у Тернополі також здійснюється ремонт дворів за адресами: вул. Л. Курбаса,4, вул. Протасевича,16, вул. Симоненка, 3, бульвар Просвіти,13, вул. Кн. Острозького, 28 та двох проїздів: вул. Львівська,12 - вул. Чумацька і вул. С.Будного, 26 – вул. С. Будного, 30. А також ремонтні роботи продовжуються в межах озера «Чайка», де наразі здійснюється спорудження другої частини підпірної стінки.

 

Школи Тернополя та литовського міста Таураге підписали Меморандум про співпрацю

Понеділок, 21 травня 2018, 08:08

З нагоди святкування Днів Європи до Тернополя прибула делегація з міста Таураге (Литва) разом з шкільним ансамблем. Під час візиту представники делегації підписали Меморандум про співпрацю між школами Тернополя (ЗОШ №5) та міста Таураге.

«Таураге є містом-партнером Тернополя з 2015 року, - розповідає міський голова Сергій Надал. – За цей час нам вдалося налагодити добрі стосунки не лише на рівні керівництва, а й співпрацю між медичними, освітніми та університетськими установами. Тепер же підписано Меморандум про співпрацю між школами, завдяки чому навчальні заклади зможуть посилити обмін досвідом, а також спільно, як партнери брати участь у різних програмах, які фінансуються за кошти ЄС».

Очільник Тернополя також подякував усім представникам делегації за співпрацю, адже місто-партнер неодноразово запрошувало до себе на відпочинок дітей учасників АТО та інших соціально вразливих категорій. Завдяки цій співпраці і цього року декілька десятків дітей знову поїдуть на відпочинок у Литву.

 

19-20 травня у Тернополі пройде низка заходів з нагоди святкування Днів Європи

Субота, 19 травня 2018, 12:21

Щорічно у третю суботу травня у Тернополі відзначають Дні Європи. Відтак,  уже цими вихідними, 19 та 20 травня,  на мешканців та гостей міста чекає насичена та цікава святкова програма, що відбуватиметься на різних локаціях.

В рамках святкування 19 травня о 16.00 на Театральному майдані розпочнеться концерт за участю Тернопільського муніципального Галицького камерного оркестру, колективів ТНЕУ, муніципального духового оркестру «Оркестра Волі» та місцевих виконавців, а  о 15.00 на вул. Сагайдачного (біля пам’ятника Івана Франка) пройде  Мистецьке свято  «Україна – Європа».

Заходи з відзначення у Тернополі Днів Європи

19 травня 2018 р.

  • Мистецьке свято «Україна – Європа».  Концертна програма духового оркестру, мажореток Тернопільської загальноосвітньої школи №24 та молодіжного джазового хору. Початок о 15.00 год, вул. Сагайдачного (біля пам’ятника І. Франка);
  • День Литовської культури. Зустріч учнів Тернопільських музичних шкіл із учнями Литовської музичної школи. Обмінна концертна програма. Початок об 11.00 год., Тернопільська музична школа №1 ім В. Барвінського;
  • Виступ Тернопільського муніципального Галицького камерного оркестру з європейською програмою. Початок о 16.00 год, Театральний майдан;
  • Концертні виступи хору «Зоринка» ім. Ізидора Доскоча, муніципального духового оркестру «Оркестр Волі» та місцевих виконавців. Початок о16.45 год. , Театральний майдан;
  • Урочисте відкриття Днів Литовської культури та концерт учнів Литовської музичної школи. Початок о 17.45 год., Театральний майдан;
  • Концерт колективів ТНЕУ. Початок о 19.00 год., Театральний майдан;
  • ХІІІ Генеральна асамблея студентів України, протягом дня;

 

Впродовж Дня 19 - 20 травня 2018 р.

  • Виставка робіт учнів Тернопільської художньої школи ім. М. Бойчука за творами Чюрльоніса, Український дім.
 

Більш як 28 тисяч платників перебуває на обліку в Тернопільській ОДПІ

П'ятниця, 18 травня 2018, 06:41

Про кількість платників податків, які перебувають на податковому обліку у Тернопільській ОДПІ інформувала Ірина Іванко, заступник начальника управління-начальник відділу реєстрації та обліку платників .

Так, станом на 1 травня 2018 року на податковому обліку перебуває 16 601 фізична особа-підприємць, з яких 13 411 – це жителі обласного центру та 3 190 – Тернопільського району.

Окрім цього, зареєстровано 11 587 юридичних осіб. Більш як 86 відсотків з них, а це 9 954– юрособи міста та 1633 – платники району.

За матеріалами Тернопільської ОДПІ


 

Порядок здійснення контролю за наявністю у громадського об’єднання, що підтвердило свій всеукраїнський статус, кількості відокремлених підрозділів

Четвер, 17 травня 2018, 09:19

Суб’єкт державної реєстрації у разі виявлення наявності у громадського об’єднання, що підтвердило свій всеукраїнський статус, меншої кількості відокремлених підрозділів, ніж передбачено частиною першою статті 19 Закону України "Про громадські об’єднання", надає (надсилає рекомендованим листом з повідомленням про вручення) громадському об’єднанню письмове повідомлення про наявність підстав для втрати громадським об’єднанням всеукраїнського статусу і вносить до Єдиного державного реєстру запис про направлення такого повідомлення.

 

У разі якщо через 60 днів після отримання письмового повідомлення про наявність підстав для втрати громадським об’єднанням всеукраїнського статусу кількість відокремлених підрозділів громадського об’єднання, за даними Єдиного державного реєстру, не відповідатиме вимогам частини першої статті 19 Закону України "Про громадські об’єднання", суб’єкт державної реєстрації приймає рішення про втрату громадським об’єднанням всеукраїнського статусу та вносить до Єдиного державного реєстру відповідний запис. Копія зазначеного рішення надається (надсилається рекомендованим листом з повідомленням про вручення) громадському об’єднанню не пізніше наступного дня після його прийняття.

 

Головне територіальне управління юстиції в Тернопільській області

 

До Дня вишиванки у Тернополі дефілюватимуть моделі

Четвер, 17 травня 2018, 06:02

Запрошуємо тернополян на колоритне дійство. Величезна вдячність усім, хто долучився до здійснення мрій і запалив іскорки щастя у тих очах.

До Дня вишиванки у Тернополі дефілюватимуть моделі, які не чують.  17 травня, о 17 год. просто неба, на Театральному майдані, відбудеться благодійне дійство "Дефіле у вишиванках", де випускниці школи-інтернату відчуюють себе королівними балу у витворах тернопільських дизайнерів і навіть заспівають на мові жестів разом з відомою співачкою Іриною Борисюк.
Також вас очікують виступи Надії Гураль та танцювальнного колективу "Амріта". Ведуча - свята Ната Бенч.
Організатор проведення - студія рукотворів "Палітра тепла" за підтримки агенства моделей "Selfie models group" під патронатом міського голови Сергія Надала. 
Прийди, підтримай дівчат, які позбавлені дару відчути цей світ в усій повноті, всели їм впевненність і віру в себе! Вони ж гарантують тобі справжню душевну, естетичну насолоду!

Програма благодійного заходу
"Дефіле у вишиванках"

(17.05. 17:00. Театральний майдан, Тернопіль)
1. Пісня "Стежина добра" у виконанні вихованців інтернату на мові жестів.
2. Представлення колекції дизайнера Ірини Цісецької 
3. Представлення колекції суконь Ольги Щедріної "Теплі квіти" (малюнки вовною). 
4. Призерка всеукраїнського конкурсу "Міс УТОГ" Олеся Струтинська "Асоль" (пісня жестами). 
5. Естетика мови тіла. Виступ танцювального колективу "Амріта". 
6. Представлення колекції вишитих сумок від всесвітньо відомого бренду - Анни Марчук (м. Рівне). 
7. Колекція елітного одягу з елементами вишивки від "Kris Maran". 
8. Виступ співачки Надії Гураль. 
9. Колекція вишитого одягу від салону "Вишиванка". 
10. Представлення намиста в етно-стилі від майстрів студії "Палітра тепла".
11. Естетика мови тіла. Виступ танцювального колективу "Амріта".
12."Лавандова фантазія" - колекція від молодого дизайнера Христини Паранчак (вишивка стрічками). 
13."Україно, будь!" - пісня у виконанні Ірини Борисюк разом із нечуючою Олесею Струтинською (мова жестів) у строях від Етно-галереї родини Демкур «Спадок».
14."Ти-квітка" - колекція вовняних корсеток від Оксани Чмиленко. Вишиванки від майстрів студії рукотворів "Палітра тепла".
15. Завершальний виступ Ірини Борисюк.

 

У Тернополі обрали нового президента учнівського парламенту

Четвер, 17 травня 2018, 06:00

В актовій залі управління освіти та науки тернопільської міської ради відбулася звітно-виборча конференція учнівського парламенту, на якій обирали нового президента.

Кожен з кандидатів на посаду намагався максимально доступно продемонструвати свої лідерські якості, інтелектуальні здібності та презентувати себе. Завдячуючи харизмі, креативності та яскраво вираженим лідерським якостям в результаті таємного голосування понад 90 % голосів парламентарів набрала учениця тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 Олеся Півторак.

До слова, троє представників учнівського парламенту увійдуть до складу Молодіжної тернопільської міської ради. У найближчих планах новообраного президента зустрічі з міським головою міста Сергієм Надалом, під час якої будуть обговорювати питання, які найбільше хвилюють учнівську молодь міста. Також буде налагоджуватися співпраця з вищими навчальними закладами обласного центру, допомога українській армії, благодійні акції, спрямовані на підтримку будинку престарілих та будинку маляти.

 

Tarja Turunen стане хедлайнером музичного фестивалю Файне Місто

Середа, 16 травня 2018, 18:30

Музичний фестиваль Файне Місто анонсував третього хедлайнера. Нею стала виконавиця, голос якої входить в топ-5 академічних вокалів світу, екс-вокалістка фінського симфо-метал гурту Nightwish Tarja Turunen.

Фінська співачка, яка є однією з найвідоміших вокалісток у цьому жанрі, виступить на музичному фестивалі Файне Місто 20 липня на території тернопільського іподрому.

Її альбом «My winter storm» приніс платину. Загалом було продано більше 900 000 сольних дисків Tarja і понад 3 мільйонів копій альбомів, які записані в складі  Nightwish. Окрім того, Tarja була номінована на премії Echo Awards і Emma Awards. А британський журнал «The Sun» разом з Мадонною назвав її одною з 50-ти жінок, які за життя стали безсмертними завдяки їх вкладу в музику.

До слова, хедлайнерами фестивалю Файне Місто 2018 стануть також зірки світової метал-сцени - знаменитий німецький рок-гурт OOMPH! та один з найуспішніших фінських гуртів в історії – Rasmus.

Придбати квитки http://fainemisto.com.ua/tickets/








 

Передача реєстраційної справи або документів для долучення до реєстраційної справи фронт-офісами

Середа, 16 травня 2018, 06:40

Порядок та особливості передачі документів фронт-офісами для долучення суб’єктом державної реєстрації до реєстраційної справи, здійснюється відповідно до Порядку формування та зберігання реєстраційних справ, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 18.11.2016 №3267/5 (далі - Порядок).

Відповідно до пункту 1 розділу VI Порядку, передача у випадках, передбачених законом, реєстраційної справи або документів для долучення до реєстраційної справи суб’єкту, що забезпечує зберігання реєстраційних справ, здійснюється державним реєстратором або уповноваженою особою фронт-офісу, що забезпечував прийняття, зберігання та видачу документів, поданих для державної реєстрації, протягом трьох робочих днів з дати проведення відповідної державної реєстрації поштовим відправленням за описом або нарочно за описом.

Опис має містити відомості про реєстраційний номер справи із зазначенням кількості аркушів, прізвища, імені та по батькові державного реєстратора або уповноваженої особи фронт-офісу, що забезпечував прийняття, зберігання та видачу документів, поданих для державної реєстрації, який передає зазначену реєстраційну справу, та повне найменування відповідного суб’єкта державної реєстрації, фронт-офісу.

У разі передачі документів для долучення до реєстраційної справи, що знаходиться на зберіганні у суб’єкта державної реєстрації, опис, крім відомостей, передбачених абзацом другим цього пункту, має містити також відомості про повний перелік документів, які передаються, із зазначенням кількості аркушів кожного окремого документа.

Опис підписується державним реєстратором чи уповноваженою особою фронт-офісу, що забезпечував прийняття, зберігання та видачу документів, поданих для державної реєстрації, та скріплюється власною печаткою такої особи.

Відповідно до пункту 2 цього ж розділу факт надходження реєстраційної справи фіксується у журналі обліку надходження (вибуття) реєстраційних справ, а факт долучення документів до реєстраційної справи фіксується у внутрішньому описі реєстраційної справи.

Пункт 3 посадова особа із зберігання реєстраційних справ відповідного суб’єкта, що забезпечує зберігання реєстраційних справ, у день отримання реєстраційної справи приймає її на облік у журналі обліку надходження (вибуття) реєстраційних справ, а також за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав, Єдиного державного реєстру.

У разі передачі документів для долучення до реєстраційної справи посадова особа із зберігання реєстраційних справ приймає їх на облік у журналі обліку надходження (вибуття) реєстраційних справ та не пізніше наступного робочого дня долучає такі документи до відповідної реєстраційної справи.

Пункт 4 говорить, що у разі виявлення невідповідностей між документами, що були отримані посадовою особою із зберігання реєстраційних справ, та описом до них така посадова особа зазначає про це в описі та не пізніше наступного робочого дня звертається до відповідного суб’єкта державної реєстрації чи фронт-офісу, що здійснювали передачу реєстраційної справи чи документів, з вимогою про надання в повному обсязі документів.

У разі надходження реєстраційної справи, сформованої з порушенням вимог цього Порядку, посадова особа із зберігання реєстраційних справ приймає відповідну справу на облік відповідно до пункту 3 цього розділу з обов’язковим повідомленням суб’єкта державної реєстрації про допущені порушення. У разі неодноразового порушення вимог цього Порядку щодо формування реєстраційної справи одним і тим самим державним реєстратором, суб’єкт, що забезпечує зберігання реєстраційних справ, звертається із скаргою на такі дії до відповідного територіального органу Міністерства юстиції України.


Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області


 

Участь у «Танцювальному фестивалі» у Тернополі візьме понад 1000 учасників

Середа, 16 травня 2018, 06:40

20 травня Театральний майдан перетвориться на найбільшу танцювальну арену міста. Адже цього дня «Танцювальний фестиваль-2018» представить найкращі школи та колективи Тернополя.

За попередньою реєстрацією у фестивалі візьме участь близько 1000 танцюристів. Дійство розпочнеться о 13.00 год. пішим проходом колективів центральними вулицями Тернополя. А з 14.00 год. мешканці міста спостерігатимуть за виступами танцювальних колективів.

Програма включатиме:

  • Парад танцювальних колективів Центральною частиною міста;
  • Представлення кожного колективу та показові виступи на сцені;
  • Майстер-класи для всіх бажаючих;
  • Відзначення учасників (танцювальних колективів) фестивалю.

До слова, свято організовує Тернопільський міський центр фізичного здоров’я населення за підтримки Тернопільської міської ради.

 

Понад 27 тисяч тернополян уже обрали сімейного лікаря та підписали з ним декларацію

Вівторок, 15 травня 2018, 07:13

Станом на 11 травня 27909 пацієнтів обрали сімейного лікаря з числа працівників комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги», що складає 15,9% дорослих жителів м. Тернополя.

Нагадуємо, що процес укладання договорів триватиме до кінця 2018 року, проте уже з липня цього року заклади первинної ланки, які приєдналися до реформи, отримають виплати за медичні послуги за кожного пацієнта від Національної служби здоров'я України.

У Тернополі підписати декларацію з сімейним лікарем/дільничним терапевтом можливо за наступними адресами:

вул. Острозького, 6

Амбулаторії  №№1, 2, 3, 4

вул. Волинська, 40

Амбулаторія № 5

вул. Петриківська. 25А

Амбулаторія № 6

вул. Золотогірська. 12

Амбулаторія №7

вул. Ст. Бандери. 72

Амбулаторія № 8

вул.Купчинського, 14

Амбулаторії № 9, 1, 11, 12, 13

вул. Куліша, 7

Амбулаторія № 14

вул. Курбаса, 6

Амбулаторія № 15

вул. Бродівська, 50б

Амбулаторія № 16

 

Інформацію про сімейних лікарів, які надають первинну медичну допомогу в КНП ПМСД, їх освіту, досвід роботи та ін. тернополяни можуть отримати на сайті закладу у розділі «Лікарі центру» http://www.medical.te.ua/ua/doctors/1/category/182

Укладання декларацій відбувається за наявності паспорта, індивідуального податкового номера, мобільного телефона не залежно від місця реєстрації пацієнта.

 

Понад 90 тисяч громадян уже звернулось у Центр обслуговування

Вівторок, 15 травня 2018, 07:07

Протягом січня-квітня 2018 року фахівці Центру обслуговування платників Тернопільської ОДПІ надали більш як 16 тисяч адміністративно-податкових послуг 93 116 громадянам.

Вже традиційно найпопулярнішою залишається послуга видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Так, протягом перших чотирьох місяців 2018 року в Центрі видано 6 733 реєстраційних номери.

Окрім цього¸ видано 4 377 відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів, зареєстровано 1 158 книг обліку розрахункових операцій та надано 1082 витяги з реєстру платників єдиного податку.

Нагадаємо, що у Центрі обслуговування платників надається комплекс адміністративних, консультативних та інформаційних послуг. Платники у зручний для них час можуть подати податкову звітність, отримати кваліфіковану консультацію, адміністративні послуги чи отримати ключі електронного цифрового підпису.

Адреса Центру обслуговування платників: вул. Білецька, 1. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Файне Місто і революція: що готують організатори фестивалю у 2018-ому?

Понеділок, 14 травня 2018, 05:53

Міжнародний музичний фестиваль Файне Місто продовжує дивувати відвідувачів якісними змінами. Сьогодні організатори анонсують зміни формату. Адже, за їх словами, це вже не просто музичний фестиваль, це – Місто Вільних людей з власною архітектурою, громадянами, законами та навіть органами місцевого врядування.

«Усім цьогорічним змінам ми завдячуємо лише Файним Людям та фестивальній атмосфері, яку вони створюють, - розповідає співорганізатор фестивалю Файне Місто Володимир Пасяка. – Ми надалі залишаємось музичним фестивалем, просто вносимо деякі корективи. У свою чергу доповнюємо та розвиваємо ідею фестивалю, як окремого міста, Файного міста - міста вільних людей. Міста, де кожен забуває про всі свої повсякденні проблеми і може переселитися у світ щастя, любові та добра».

Кожному – по паспорту

При вході на фестиваль кожен мешканець Файного Міста отримає паспорт Файної Людини. Що він дає? За його наявності кожен може легалізувати свій сімейний стан незалежно від раси, віросповідання, статі, освіти та кольору волосся у місцевому РАЦСі.

Також на паспорті буде зазначена вся необхідна та корисна інформація для відпочинку на Файному Місті: розклад виступу артистів, розміщення всіх вулиць та районів фестивалю, інформацію про розваги, конкурси, свята Файного Міста, цікавий квест, пройшовши який відвідувачі отримають приємний бонус від фестивалю та ще багато інших приємностей та цікавинок.

Своя Конституція і закони

Головний законодавчий орган - це Міністерство Файних Справ. Тут визначатимуться закони та правила, за якими житиме Місто Вільних Людей.  Всі Файні Люди, які заходять до Міністерства, стають Файними Міністрами. А щоб вирішення справ не стало рутиною, на території Міністерства працюватиме Трибют Сцена.

Єдиним законом, що залишатиметься незмінним на Території Вільних Людей - це Конституція Файного Міста (правила перебування на фестивалі), за дотриманням якої буде слідкувати Патруль Файного Настрою.

Кожен мешканець може вносити свої ідеї, побажання та зауваження щодо організації міста. Для цього треба звернутися у міську Ратушу - головний виконавчий орган в центрі фестивалю, звідки здійснюється управління. До кожної поради та рішення міська Ратуша буде прислухатися та реалізовувати гарні ідеї для покращення якості життя у місті.

Окремі райони, квартали та житлові масиви

За шість років Файне Місто перетворилось на великий мегаполіс відпочинку, розваг і дозвілля.

Кожна сцена буде знаходитись у своєму мікрорайоні:

  • Main Stage в Старому Місті

  • Dark Stage в Промзоні,

  • Light Stage в Чайна Тауні,

Крім сцен ключовими локаціями є:

  • Файний Біч: UFO Stage, басейни, пляж, лаундж-зона, спорт зона, атракціони,

  • Централ Парк: амфітеатр, бібліотека, лаундж-зона,

  • Площа Ринок: хендмейд-ярмарок та вулична їжа,

  • Беверлі-Хілз - платне наметове містечко,

  • Сайлент-Хіл - безкоштовне Наметове Містечко.

Регі Сцена стане головним фестивальним Храмом, де кожен мешканець зможе зануритись у світ любові, миру і добра.

Окрім вищезазначеного до послуг Файних Людей у Файному місті велопрокат, кінотеатр, літературна сцена, лекторії, вуличний театр, дитяча та ігрова зони, караоке, майстер-класи та навіть салон краси.

І одразу декілька свят та чимало хедлайнерів

Не обійдеться Файне Місто і без міських свят та карнавалів. Протягом фестивалю мешканці відсвяткують День Міста, День Конституції та День Файних Людей.

Основні анонси ще попереду, а на сьогодні оголошено:

Main Stage
The Rasmus (Фінляндія), Amaranthe (Швеція-Данія), Воплі Відоплясова, Pianoбой Дмитрий Шуров, The Gitas (США), KOZAK SYSTEM, Карна
Dark Stage
BETRAYING THE MARTYRS (Франція), Adept (Швеція), Vader (Польща), To the Rats and Wolves (Німеччина), ANNA, Infected Rain (Молдова), Morphine Suffering, 1914, MegamasS, Septa, IGNEA
Light Stage
Beissoul & Einius (Литва), Bloom twins (Британія), Один в каное, Vivienne Mort, Курган & Агрегат, Хамерман Знищує Віруси, Naviband - Belarus, Fontaliza, Sasha Boole, Феликс Шиндер и Деньги Вперед

Це буде шалений вир Файного Міста

Фестиваль Файне Місто - це незабутня атмосфера абсолютної свободи, передчуття пригод, натхнення та шаленого відриву. Емоційний заряд, який отримують відвідувачі, залишається з ними весь рік. Жоден, хто хоч раз завітав на фестиваль, не пропустить цю подію ніколи.

Придбати квитки можна тут: http://fainemisto.com.ua/tickets/

 






 

Від початку року у Тернополі встановлено 10 нових дитячих майданчиків

Неділя, 13 травня 2018, 07:49

У Тернополі до кінця 2018 року заплановано встановити 27 нових дитячих майданчиків. Як пояснюють в управлінні житлово-комунального господарства, від початку року у житловому фонді міста встановлено 10 ігрових майданчиків для дітей за адресами: вул. Карпенка, 26б, вул. Мостова-бічна, 6, вул. 15 Квітня, 6, вул. 15 Квітня,1, вул. Ген. Тарнавського, 22, вул. Живова, 28, вул. Збаразька, 35, вул. Чубинського, 2, пр. Злуки, 35 та вул. Київська,5.

Зазначимо, що список, де встановлюються дитячі та спортивні майданчики, формується на основі звернень мешканців та балансоутримуючих організацій.

До слова, незабаром також відбудеться встановлення вуличних спортивних тренажерів на території мікрорайону Пронятин та у сквері на вул. Б.Лепкого в рамках реалізації проектів «Громадського бюджету» Тернополя.

 

До форми декларації з ПДВ внесено зміни

Неділя, 13 травня 2018, 07:34

У Тернопільській ОДПІ  інформували, що у бюлетені «Офіційний вісник України» від 04.05.2018 № 35 опубліковано наказ Міністерства фінансів України від 23.03.2018 № 381 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 28 січня 2016 року № 21» (далі – Наказ № 381), який зареєстровано у Міністерстві юстиції України 16.04.2018 за № 451/31903.

Його розроблено відповідно до п. 201.15 ст. 201 розділу V та п. 51 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України від 02.12.2010 № 2755-VI зі змінами та доповненнями.

Ним затверджено зміни до форми податкової декларації з податку на додану вартість, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 28.01.2016 № 21, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 29.01.2016 року за № 159/28289 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 23.02.2017 № 276) (далі – Наказ № 21).

Крім того, Наказом № 381 затверджено зміни до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого Наказом № 21.

Також цим наказом встановлено, що таблиця 1.2 «Відомості про коригування податкових зобов’язань у разі збільшення суми компенсації за минулі звітні (податкові) періоди на підставі розрахунків коригування до податкових накладних, складених з 01 липня 2015 року та не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання податкової декларації з податку на додану вартість (крім розрахунків коригування, які складені у звітному (податковому) періоді, за який подається така декларація, та які не зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних, що зазначені у таблиці 1.1 (Д1) (додаток 1))» Розрахунку коригування сум податку на додану вартість (Д1) додатка 1 до податкової декларації з податку на додану вартість та таблиця 1.2 «Відомості про суми податку на додану вартість, вказані в податкових накладних, складених з 1 липня 2015 року та не зареєстрованих в Єдиному реєстрі податкових накладних на дату подання податкової декларації з податку на додану вартість (крім податкових накладних, які складені у звітному (податковому) періоді, за який подається така декларація, та які не зареєстровані в Єдиному реєстрі податкових накладних, що зазначені у таблиці 1.1 (Д5) (додаток 5)), включені до суми податкових зобов’язань за минулі звітні (податкові) періоди» Розшифровки податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів (Д5) додатка 5 до податкової декларації з податку на додану вартість, форма якої затверджена Наказом № 21, заповнюються одноразово за звітний (податковий) період, за який вперше подається податкова декларація з податку на додану вартість, з урахуванням змін, внесених цим наказом.

Наказ № 381 набирає чинності з першого числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування, тобто з 1.06.2018.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Чи подається звіт з ЄСВ, коли немає найманих?

П'ятниця, 11 травня 2018, 06:48

Податківці наголошують, що у такому випадку звіт з ЄСВ за найманих працівників подавати не потрібно.

Так, як суб’єкт господарювання не використовує працю фізичних осіб на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством, звіт щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за найманих працівників до органів доходів і зборів таким суб’єктом господарювання не подається.

Це передбачено пунктом 11 розділу ІІ Порядку № 435.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Порядок нарахування та сплати податку на нерухомість

П'ятниця, 11 травня 2018, 06:45

У Тернопільській ОДПІ нагадали, що об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є об’єкт житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його частка. Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками нерухомості.

Крім того, платниками є фізичні особи у яких об’єкти житлової та/або нежитлової нерухомості перебувають у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб. Зокрема, якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній частковій власності кількох осіб, платником податку є кожна з цих осіб за незалежну їй частку. Якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначена за їх згодою, якщо інше не встановлено судом. Якщо об’єкт житлової та/або нежитлової нерухомості перебуває у спільній сумісній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.

Обчислення суми податку з об’єкта/об’єктів оподаткування, які перебувають у власності фізичної особи, здійснюється контролюючим органом за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.

Податкове/податкові повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку, та відповідні платіжні реквізити, зокрема, органів місцевого самоврядування за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня звітного року. У разі незгоди з визначеною у податковому повідомленні сумою податку громадяни мають право звернутися до податкового органу за місцем реєстрації та провести звірку даних щодо:

- об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;

- розміру загальної площі об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;

- права на користування пільгою із сплати податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

Однак, зробити це вони мають протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення, адже по завершенню цього терміну до моменту сплати податку буде нарахована пеня.

У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, зокрема документів на право власності, контролюючий орган за місцем проживання (реєстрації) платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Змінився порядок надання субсидій

Четвер, 10 травня 2018, 07:30

Наприкінці квітня Кабінет Міністрів України вніс зміни до розрахунку та порядку надання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг, що вступили у дію 1 травня 2018 року. Новий порядок передбачає перепризначення житлових субсидій в автоматичному режимі лише для певних категорій населення.

Відтак, Міністерство соціальної політики України з 1 травня змінює форму Декларації про доходи, посиливши вимоги до претендентів на житлові субсидії на неопалювальний період.

Відтепер декларувати необхідно буде доходи усіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами. При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються.

Також з 1 травня необхідно буде вказувати в деклараціях дані про доходи від здачі в оренду квартири та оновлені дані від внутрішньо переміщених осіб. Зокрема, для призначення субсидій переселенцям потрібно подати заяву без надання договору оренди, а громадян, що здають квартиру в оренду – з договором оренди.

Подати заяву та оновлену декларацію про доходи для перерахування субсидій відтепер зобов’язані також сім’ї, якщо хтось із їх членів фактично не проживає за місцем реєстрації та сім’ї, що отримують субсидію за рішенням комісії.

У зв’язку із нововведеннями, у нарахуванні житлово-комунальних компенсацій в 2018 році право на отримання субсидії втратили сім’ї, якщо хоча б один із їх членів відноситься до категорії громадян:

  • орендодавці, які не задекларували доходи від здачі майна в оренду;
  • особи, які вчинили одноразову покупку або оплатили послуги вартістю понад 50 тисяч гривень;
  • власники автомобілів та мотоциклів, з дня випуску яких пройшло менше 5 років. Виняток становлять мопеди або машини, видані соцорганами;
  • власники квартири, площа яких перевищує 120 кв. метрів, або будинку, площею понад 200 кв. м. Обмеження не поширюється на дитячі будинки сімейного типу, прийомні та багатодітні сім’ї;
  • особи працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку у Центрі зайнятості як безробітні та особи, чиї задекларовані доходи за ІІІ - ІV квартал минулого року є нижчими за мінімальну заробітну плату того періоду. Таким громадянам управління праці та соціального захисту населення автоматично зараховує в дохід три прожиткових мінімуми, що істотно знижує ймовірність нарахування субсидії;
  • громадяни з наявною двомісячною заборгованістю за оплату житлово-комунальних послуг.

 

У випадку приховування громадянами достовірної інформації (про наявність автомобіля, перебування з-за кордоном більше 2-ох місяців, місце фактичного проживання і т.д.), їх позбавлять виплат, зобов'яжуть повернути субсидії у державний бюджет та сплатити за комунальні послуги у повному обсязі.

У Тернополі процедура оформлення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг здійснюватиметься з 14 травня управлінням соціальної політики міської ради та усіма житлово-експлуатаційними підприємствами за місцем реєстрації заявника (орендарі — за місцем проживання). Призначення субсидії здійснюється на підставі заяви та декларації. Документи можуть бути подані особисто або надіслані поштою.

 

Графік прийому громадян:

  • Управління соцполітики (вул. Лисенка, 8,) – понеділок-п'ятниця: з 08.00 год. до 17.00 год.
  • Житлово-експлуатаційні підприємства – понеділок, вівторок, четвер з 08.30 год. до 17.00 год., середа, п’ятниця з 08.30 год. до 13.00 год.

rada.te.ua

 

Підприємці - платники єдиного податку повинні вести книгу обліку доходів

Четвер, 10 травня 2018, 07:06

Платники єдиного податку першої та другої груп і платники єдиного податку третьої групи (фізичні особи - підприємці), які не є платниками ПДВ, ведуть книгу обліку доходів шляхом щоденного, за підсумками робочого дня, відображення отриманих доходів. Про це нагадали у Тернопільській ОДПІ.

Записи у Книзі доходів виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, зокрема про кошти, які надійшли на поточний рахунок платника податку та/або які отримано готівкою, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

Підприємці - платники єдиного податку третьої групи, які є платниками ПДВ, ведуть облік доходів та витрат.

Записи у Книзі доходів та витрат виконуються за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід, окремо про кошти, що надійшли на поточний рахунок платника податку та/або отримано готівкою, фактично безоплатно отримано товари (роботи, послуги) та понесено витрати, зокрема оплачені придбані товари (роботи, послуги), виплачена заробітна плата, сплачено єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування тощо.

Для реєстрації Книг такі платники єдиного податку подають до фіскального органу за місцем обліку примірник книги, у разі обрання способу ведення книги у паперовому вигляді.

Дані Книги заповнюються у гривнях з копійками та використовуються платником податку для заповнення податкової декларації платника єдиного податку.

Книга зберігається у платника податку протягом 3 років після закінчення звітного періоду, в якому здійснено останній запис.

Форми та порядок ведення книги обліку доходів платників єдиного податку 1-ї та 2-ї груп й платників єдиного податку 3-ї групи, які не є платниками ПДВ та книги обліку доходів і витрат для платників єдиного податку 3-ї групи, які є платниками ПДВ, затверджені наказом МФУ від 19.06.2015 № 579.

Зазначена норма визначена п.п. 296.1.1 ст. 296 Податкового кодексу України.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Понад 46 мільйонів гривень акцизного податку надійшло до бюджету від платників Тернопільщини

Вівторок, 08 травня 2018, 07:30

За чотири місяці цього року Державний бюджет України отримав від платників області 12,9 млн грн акцизного податку. Зокрема, надійшло: від виробництва горілчаної продукції – 4,7 млн грн; від виробництва виноробної продукції – 8 млн грн; від виробництва пива – 40 тис. грн; від пального – 70 тис. гривень.

До місцевих бюджетів з роздрібного продажу підакцизних товарів протягом січня-квітня надійшло 33,2 млн грн, в тому числі: з алкогольних напоїв – 9,5 млн грн; з пива – 4,8 млн грн; з тютюнових виробів – 18,9 млн гривень.

Загалом з початку року платники Тернопільщини спрямували до державного та місцевих бюджетів 46,1 млн грн акцизного податку.

За матерiалами відділу організації роботи головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Грошова допомога надається на підставі переліку документів

Вівторок, 08 травня 2018, 07:19

Повідомляємо, що грошова допомога з коштів міського бюджету надається громадянам на лікування, відповідно до поданої заяви на ім’я міського голови (вул. Листопадова, 6 , кабінет №12) та наступних документів: копія паспорту, ідентифікаційного номеру та довідки з лікувального закладу.

За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном 23-56-52.

rada.te.ua

 

На Тернопільщині відбудеться «Школа волонтера»

Понеділок, 07 травня 2018, 06:42

Школа волонтера – це проект, який спрямований на популяризацію ідей волонтерства, підвищення рівня обізнаності різних верств населення про історичний досвід волонтерської діяльності в Україні та світі, заохочення до активної участі в суспільному житті своєї громади.

12-13 травня у Копичинецькому музеї театрального мистецтва відбудеться дводенний тренінг «Школа Волонтерів» за підтримки ВГО «Поруч». Під час тренінгу учасники дізнаються про волонтерство та його особливості, опанують навички залучення ресурсів для проектів, написання та реалізації грантових проектних заявок. Тренери супроводжуватимуть групи учасників у процесі ідейної розробки проектів на користь громади, їхні розробки та оформлення бюджетів.

Для того, щоб процес був максимально практичним, громадська організація «Поруч» виділила мікрогрант розміром 5 тисяч гривень для підтримки найкраще підготовленого учасниками тренінгу проекту.

Заповнити реєстраційну заявку на участь у заході можна за посиланням: https://goo.gl/forms/3uFYQ7CvU6qHkgej1

Цільовою аудиторією проекту є активні молоді люди, в першу чергу студенти, активісти, представники громадських організацій, а також всі охочі.
Під час тренінгів учасники отримають не лише чітке уявлення з історії волонтерського руху, правового статусу волонтера, діяльності громадських організацій, а й основні навики, необхідні для обговорення рішень, прийнятих місцевою владою, щоб встановити діалог між різними групами спільноти, усвідомлення можливості кожної людини брати участь у суспільному житті своєї громади, а також отримають навики написання грантових заявок та отримання фінансування на власні проекти.

Тренери Арсен Келічавий (Arsen Kelichavyi ) та  Мельник Оксана (Oksana Melnyk) уже провели близько 60-ти тренінгів з фандрайзингу та проектного менеджменту в Україні.

Кооридинатор проекту Келічавий Богдан (https://www.facebook.com/bohdan.kelichavyi Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду )

oda.te.gov.ua

 

Власники тварин можуть претендувати на отримання дотацій

Неділя, 06 травня 2018, 08:22

У 2018 році власники тварин можуть претендувати на отримання дотацій за вирощування молодняка великої рогатої худоби (ВРХ).

Відповідні норми передбачені у рамках виконання статті 32 Закону України «Про Державний бюджет України на 2018 рік» та відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки галузі тваринництва».

Дотація за молодняк надається на безповоротній основі фізичним особам за утримання ідентифікованого та зареєстрованого в установленому порядку молодняку великої рогатої худоби до 13 – ти місячного віку, який народився у господарствах фізичних осіб у поточному році.

Дотація за молодняк надається за кожні чотири місяці його утримання наростаючим підсумком з урахуванням віку молодняку у розмірі:

  • за період утримання молодняку віком від 1 до 5 місяців — 300 гривень за голову;
  • за період утримання молодняку віком від 5 до 9 місяців — 700 гривень за голову;
  • за період утримання молодняку віком від 9 до 13 місяців — 1 500 гривень за голову.

Загальний обсяг дотації за молодняк не може перевищувати 2 500 гривень із розрахунку на одну голову молодняку.

Основною умовою отримання дотації є ідентифікація та реєстрація молодняку ВРХ.

Телефон для довідок 25 16 49.

rada.te.ua

 

Вкралась помилка у звітності, можуть бути штрафні санкції

Субота, 05 травня 2018, 07:54

Приватні підприємці при заповненні декларацій платників єдиного податку третьої групи допускають помилки, які можуть привести до донарахування податкового зобов’язання та застосування штрафних санкцій під час проведення камеральних перевірок контролюючими органами.

Так, поширеною помилкою є подання декларацій, в яких невірно зазначається звітний податковий період, за який подається податкова декларація.

Наприклад, якщо фізична особа - підприємець платник єдиного податку третьої групи (ставка 5%) подає декларацію за місяць, а не за квартал, як це визначено п. 294.1 ст. 294 Податкового кодексу України, то така декларація не вважається поданою, оскільки не відповідає звітному періоду.

Слід зазначити, що податкова декларація складається наростаючим підсумком з урахуванням норм пп. 296.5 і 296.6 ст. 296 ПКУ (п.296.7 ст. 296 ПКУ).

Якщо при поданні наступної декларації платник єдиного податку в рядку «13» розділу VI Декларації визначає суму єдиного податку нарахованого за попередній звітний період (визначеної в декларації за місяць), це призводить до заниження суми податкового зобов’язання по єдиному податку, оскільки попередня декларація не вважається поданою.

В зв’язку з чим, під час проведення камеральної перевірки декларації контролюючим органом буде встановлено порушення п. 293.3 ст.293 та п. 296.7 ст.296 ПКУ, донараховано податкове зобов’язання та застосовано штрафні санкції.

З метою уникнення випадків неврахування контролюючим органом податкової звітності, слід уважно перевіряти правильність заповнення всіх обов’язкових реквізитів декларації.

Докладні консультації, тренінги та надання допомоги у заповненні звітності в електронній формі  – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Нюанси сплата транспортного податку фізичною особою

П'ятниця, 04 травня 2018, 06:45

У Тернопільській ОДПІ зазначили, що згідно з Податковим кодексом України, у разі переходу права власності на об’єкт оподаткування транспортним податком від одного власника до іншого протягом звітного року транспортний податок обчислюється попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив право власності на зазначений об’єкт оподаткування, а новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув право власності на цей об’єкт.

Надсилається податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Підпунктом 267.6.6 п. 267.6 ст. 267 Кодексу визначено, що за об’єкти оподаткування, придбані протягом року, транспортний податок сплачується пропорційно кількості місяців, які залишилися до кінця року, починаючи з місяця, в якому проведено реєстрацію транспортного засобу.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1. Довідки за телефоном: 43-46-10.


 

Поняття творчої спілки

П'ятниця, 04 травня 2018, 06:42

Творча спілка - добровільне об'єднання професійних творчих працівників  відповідного фахового напряму в галузі культури та мистецтва, яке має фіксоване членство і діє на підставі статуту.

Творчі спілки України можуть мати всеукраїнський та регіональний (місцевий) статус.

До всеукраїнських творчих спілок належать спілки, діяльність яких поширюється на територію всієї України і які мають місцеві творчі осередки у більшості її областей.

До регіональних (місцевих) творчих спілок належать спілки, діяльність яких поширюється на територію відповідної адміністративно-територіальної одиниці або регіону.

Всеукраїнським творчим спілкам може надаватися статус національних. Порядок надання творчим спілкам статусу національних встановлюється Кабінетом Міністрів України за пропозицією засновника творчої спілки і Міністерства культури  та мистецтв України.

Творча спілка створюється групою професійних творчих працівників відповідного фахового напряму в галузі культури та мистецтва (всеукраїнська - у складі не менш як 100 осіб, регіональна (місцева) - не менш як 20 осіб),  що мають у своєму доробку завершені та оприлюднені твори культури і мистецтва чи їх інтерпретації.

Членами творчої спілки можуть бути професійні творчі працівники - громадяни України, іноземці, особи без громадянства,які досягли 18 років.

Рішення про утворення творчої спілки приймається загальними зборами (з'їздом, конференцією).




Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області











 

У Тернополі триває ремонт доріг та дворів

П'ятниця, 04 травня 2018, 06:37

У Тернополі триває капітальний ремонт житлового фонду, об’єктів благоустрою, доріг та тротуарів. Зокрема, днями розпочався ремонт прибудинкових територій за адресами вул. Макаренка, 4 та вул. Просвіти,13, де наразі підрядники здійснюють розбирання старого асфальтобетонного покриття проїзду.

У дворі на вул. П. Орлика,2 працівники підрядної організації влаштовують щебеневу основу дороги, а на вул. Л. Курбаса,4 та вул. Протасевича,16 - облаштовують проїзд фігурними елементами мощення. Ремонтні роботи також тривають у дворі на вул. Карпенка, 1 та на ділянці проїзду вулиць Львівська, 12 – Чумацька, 1.

До слова, станом на 3 травня, капітальний ремонт доріг у Тернополі здійснюється на вулицях 15 Квітня та Гайовій, а також на проспекті Злуки, де підрядники розпочали фрезерування асфальтобетонного покриття проїзної частини.

 

Масштабне оновлення освітньої сфери: в пріоритеті не лише форма, а й зміст

Четвер, 03 травня 2018, 05:32

Збільшення фінансування, покращення матеріально-технічної бази та інфраструктури, початок непростих, але вагомих реформ – торкнулися й освітньої сфери Тернопільської області. За останні три роки активної та продуктивної діяльності обласної адміністрації на чолі з головою ОДА Степаном Барною ми маємо чим пишатися – це нові та оновленні школи, наповненні не лише формою, а й змістом; це нові садочки та відкриття додаткових груп; це сучасні лабораторії у професійно-технічних училищах з новим устаткуванням для здобуття фахових професій. А також інклюзивні класи, в яких дітки з обмеженими потребами навчаються разом із своїми однолітками.

 

«Пріоритет в освіті – оснащення шкіл сучасними кабінетами»

 

Аналізуючи кожен напрямок окремо, говоримо, що лише за минулий 2017 рік, на Тернопільщині вдалося здати в експлуатацію школу-довгобуд І-ІІ ст. у селі Горигляди Монастириського району. Будівництво об’єкту розпочалося ще у далекому 1990 році і через відсутність фінансування було призупинено. Лише протягом останніх двох років, за ініціативи голови Тернопільської ОДА Степана Барни, вдалося відновити фінансування й забезпечити реалізацію проекту у повній мірі.

 

Крім того, за минулий рік в області реалізували близько 30 проектів з відбудови та ремонтів шкіл та дитячих садочків, активно впроваджували енергозберігаючі технології: перевели на альтернативні види палива майже 30 паливних котелень, замінили на енергозберігаючі понад 2 тис. вікон та понад 3 сотні дверей. А за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку та на умовах співфінансування оновили та модернізували 6 навчальних закладів!

 

Зокрема, у 2017 році нове «обличчя» отримав гуртожиток Чортківського державного медичного коледжу, де було проведено утеплення фасадів та влаштування шатрового даху.

 

У Бережанському районі у Вербівському НВК «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІ ст. – дошкільний навчальний заклад» реалізували енергоефективний проект розвитку, який передбачив реконструкцію системи опалення з встановленням енергоефективних котлів на альтернативних видах палива та заміні покрівлі з утепленням фасаду.

 

У Бучацькій ЗОШ І-ІІІ ст. №2 здійснили капітальний ремонт щодо впровадження енергозберігаючих технологій з утеплення фасадів.

 

Реконструювали й загальноосвітню школу І-ІІІ ст. у селі Почапинці Тернопільського району.

 

А також здійснили капітальний ремонт – утеплили фасади, замінили покрівлю та вікна на енергозберігаючі у Кременецькому НВК «Кременецька ЗОШ І-ІІІ ст. №5 – дошкільний навчальний заклад» та в Оліївській ЗОШ І-ІІІ ст. Зборівського району. Зміни від таких робіт уже відчутні й не лише завдяки тому, що в класах тепер тепло і затишно, а й тому, що це дозволяє значно економити на енергоносіях!

 

Також у школі в селі Урмань, що на Бережанщині, учням тепер тепло та комфортно навчатися. А завдяки встановленій модернізованій системі опалення – це ще й економічно вигідно. Там перекрили дах. Старі вікна вже замінили на нові. Встановили нову систему опалення та паливні котли на дровах.

 

«Надалі для нас залишається пріоритетом в освіті – оснащення шкіл сучасними кабінетами», – наголосив очільник Тернопільщини Степан Барна.

 

За його словами, реформи відбуваються в країні, і ми на Тернопільщині намагаємося утримувати в цьому напрямку лідерство. «Надважливим є те, що протягом останніх двох років ми створили 26 опорних шкіл. Це дозволило залучити на оснащення кабінетів хімії, математики, біології та географії відповідно до сучасних вимог і новітніх методик викладання значні фінансові ресурси! Також ми закупили 2,5 тисячі нових комп’ютерів. Водночас, завдяки державним програмам, ми придбали 51 шкільний автобус. Результат – потреба області у довезені дітей до навчальних закладів забезпечена на понад 90%, тобто залишається зовсім трохи. А тому допрацьовувати будемо протягом 2018 року», – поінформував Степан Барна.

 

«Інклюзивна освіта – це пріоритет держави»

 

Також, як наголосив очільник області, акцент сьогодні робиться й на інклюзивній освіті, мета якої полягає в забезпеченні кращого доступу до освіти дітям з особливими потребами.

 

Загалом на Тернопільщині у 2017/2018 навчальному році функціонують 35 загальноосвітніх навчальних закладів з 61 інклюзивним класом, 1 спеціальна школа, 3 спеціальні школи-інтернати, 3 навчально-реабілітаційні центри та 2 навчально-виховні комплекси. Навчатимуться в інклюзивних класах 79 дітей з особливими освітніми потребами, а це майже на 50% більше, ніж торік.

 

«Дитячі садочки – важлива складова розвитку та виховання дітей»

 

2017 рік став знаковим для розвитку та розширення мережі дитячих дошкільних навчальних закладів. У селі Городище Козівського району та у селі Жабиня Зборівського району відкрили два новозбудованих садочки.

 

 

Крім того, у 8 населених пунктах відкрили ще додаткові групи на загальну кількість 209 дітей. Також у 2018 році завершать садочки у селі Стінка Бучацького району, (80 місць), в Гориглядах Монастириського району (40 місць) та в Нагірянці Чортківського району.

 

«Працюємо над переобладнанням 17 лабораторій професійно-технічних училищ»

 

В області працюють над зміною неефективної «радянської» системи профтехосвіти. Так, 2017 рік дозволив на Тернопільщині відкрити 3 сучасні лабораторії у Тернополі, Кременці та Заводському, пише oda.te.gov.ua

 

На базі Тернопільського ВПУ №4 відкрили сучасну лабораторію для малярів та столярів у співпраці з фірмою «Sniezka». На умовах співфінансування, за рахунок коштів компанії та навчального закладу, облаштували кабінет для теоретичної підготовки з використання матеріалів «Sniezkа», навчальну майстерню, а також кабінет і навчальну майстерню для використання лакофарбових матеріалів фірми «VIDARON», які входять в систему «Sniezka».

 

На базі Кременецького професійного ліцею запрацював сучасний навчально-практичний центр для швачок, кравців та закрійників. На модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази лабораторії з Державного бюджету виділили 330 тис. грн. та 100 тис. грн. – з обласного бюджету.

 

Третю сучасну лабораторію відкрили на базі Чортківського вищого професійного училища. Тепер у навчальному закладі готують монтажників санітарно-технічних систем та устаткування. На створення навчально-практичного центру, модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази з державного бюджету виділено 628 тис. гривень та 600 тис. грн. – з обласного бюджету.

 

 

 

«Політика обласної адміністрації в галузі освіти має дві пріоритетних складових: це якість надання освітніх послуг та трудова зайнятість випускників. Саме тому нам потрібні фахівці робітничих професій, щоб конкурувати на ринку праці. Професійно-технічна освіта в області повинна працювати. І для цього ми вкладаємо кошти в сучасні лабораторії», – акцентував Степан Барна.

 

Тернопільщина готується до відкриття літнього туристичного сезону

Четвер, 03 травня 2018, 05:29

Цьогорічний літній туристичний сезон розпочинається на Тернопіллі 5-6 травня зі святкування Дня міста у Збаражі. Напередодні, 2 травня відбулося засідання оргкомітету під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Юрій Юрика, на якому обговорили всі питання стосовно підготовки та проведення вказаного заходу.
Так, 5 травня буде присвячений Дню здорового способу життя. Цього дня об 11.00 планується проведення велопробігу, згодом відбудуться змагання зі стрітболу й турнір з міні-футболу. О 16.00 — захопливе, кольорове Свято фарб. У театрі призамкового парку о 21.00 планується показ кінострічки «Червоний».
У неділю, 6 травня о 9.00 стартує Всеукраїнський фестиваль-конкурс патріотичного мистецтва «Козацька слава», який триватиме до 14.00. У цей час розпочнеться офіційна частина святкування — урочисте відкриття Дня міста і туристичного сезону Тернопілля. Священники різних конфесій проведуть святкове богослужіння.
О 15.30 розпочнеться гала-концерт учасників та гостей всеукраїнського фестивалю-конкурсу патріотичного мистецтва «Козацька слава».
У рамках святкування мешканці усіх районів області, а також представники заповідників України презентуватимуть туристичний потенціал своєї місцевості. Діятиме виставка зброї, дитячі атракціони. Відбуватимуться різноманітні конкурси. Для охочих побачити все місто з висоти пташиного польоту пропонуватиметься політ на повітряній кулі. У той же час гостей свята вже традиційно частуватимуть варениками і капусняком.
Запрошуємо взяти участь у святкуванні!


oda.te.gov.ua

 

А скільки вам потрібно грошей до повного щастя?

Середа, 02 травня 2018, 08:36

Знайоме запитання, чи не так.

Для того щоб розібратись у цих інколи простих запитаннях проведено ще одне засідання Клубу «Лабораторія бізнесу» у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості.

Це було одне з найтриваліших засідань за час існування Клубу: 6 годин.

Представники роботодавців мали можливість взяти участь у бізнес-грі «Життєвий капітал» та на даному «тренажері» побачити наживо як вони раціонально, або навпаки не раціонально розпоряджаються власними коштами. Гра є адаптованою до українських реальностей гри Р. Кійосакі.

У результаті змодельованих життєвих ситуацій кожен з учасників отримав власний безцінний досвід, який можна і навіть треба використовувати у реальному житті та приймати оптимальніші рішення.

Дана бізнес-гра відбулась, дякуючи Діловому клубу «Партнер» м. Тернопіль, яку провели менеджери фінансового сектору СК ТАС Life м. Тернопіль.



Відділ активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Аліна Грицаєнко




 

Розпочався ремонт дороги на проспекті Злуки у Тернополі

Середа, 02 травня 2018, 06:15

З 1 травня на пр.Злуки (на ділянці від «Універсаму» до «Текстильника») підрядні організації розпочали проводити поточний ремонт методом холодного ресайклінгу.

Наразі проводяться роботи з фрезерування ділянки, під час яких можливе часткове перекриття руху для автотранспорту. Просимо водіїв бути обережними при проїзді даної ділянки та завчасно обирати маршрути руху.

rada.te.ua

 

Новий рекорд: у Тернополі приготують 1500 літрів польської страви «Журик»

Середа, 02 травня 2018, 06:09

Тернопіль вкотре підтвердить статус гастрономічної столиці Україні. Адже вже цієї неділі, 6 травня, файне місто планує встановити ще один кулінарний рекорд і приготувати 1500 літрів традиційної польської страви із назвою «Журик».

Приготування відбудеться 6 травня на Театральному майдані Тернополя. Опісля приготування (а це орієнтовно о 17.00 год.) журик роздаватимуть усім присутнім гостям та бажаючим безкоштовно.

Як розповідають організатори рекорду, готуватимуть журик у величезному казані. А роздаватимуть страву разом з вареним яйцем, ковбасою та хлібом, щоб повністю дотриматися рецептури.

До слова, готують польську страву неспроста. Адже фестиваль «Тернопільська брама» - це відкриття туристичного сезону у файному місті Тернопіль. А наше місто заснував коронний гетьман Ян Амор Тарновський, який за походженням був поляком.

 

Як приватизувати квартиру?

Середа, 02 травня 2018, 05:45

Хто має право на приватизацію?

Громадяни України, які постійно проживають в квартирах (будинках) державного житлового фонду або перебували на обліку потребуючих поліпшення житлових умов до введення в дію Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду».

Право на приватизацію житлових приміщень з використанням житлових чеків одержують громадяни України, які на законних підставах проживають у них.

Кожен громадянин України має право приватизувати займане ним житло безоплатно в межах номінальної вартості житлового чеку або з частковою доплатою один раз.

Які об'єкти не підлягають приватизації?

  1. квартири-музеї;

  2. квартири (будинки), житлові приміщення у гуртожитках, розташовані на територіях закритих військових поселень, підприємств, установ та організацій, природних та біосферних заповідників, національних парків, ботанічних садів, дендрологічних, зоологічних, регіональних ландшафтних парків, парків-пам'яток садово-паркового мистецтва, історико-культурних заповідників, музеїв;

  3. квартири (будинки), житлові приміщення у гуртожитках, які перебувають в аварійному стані; квартири (кімнати, будинки), віднесені у встановленому порядку до числа службових, а також квартири (будинки), житлові приміщення у гуртожитках, розташовані в зоні безумовного відселення.

Як можна приватизувати житло?

Приватизація здійснюється шляхом:

  • безоплатної передачі громадянам квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках з розрахунку санітарної норми 21 квадратний метр загальної площі на наймача і кожного члена його сім'ї та додатково 10 квадратних метрів на сім'ю;

  • продажу надлишків загальної площі квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках громадянам України, що мешкають в них або перебувають в черзі потребуючих поліпшення житлових умов.

Варто додати, що право кожного громадянина України на приватизацію займаного ним житла безоплатно в межах номінальної вартості житлового чека або з частковою доплатою один раз необхідно розуміти так, що право громадян України на безоплатну приватизацію державного житлового фонду вважається реалізованим один раз, якщо, зокрема, громадянин України повністю використав житловий чек для приватизації житла у державному житловому фонді, і у його власність безоплатно передано в одній чи кількох квартирах (будинках) загальну площу з розрахунку санітарної норми 21 квадратний метр загальної площі на наймача і кожного члена його сім'ї та додатково 10 квадратних метрів на сім’ю.

Куди звернутися для приватизації?

Приватизація державного житлового фонду здійснюється уповноваженими на це органами, створеними місцевою державною адміністрацією, та органами місцевого самоврядування, державними підприємствами, організаціями, установами, у повному господарському віданні або оперативному управлінні яких знаходиться державний житловий фонд.

Які потрібно зібрати документи?

  1. оформлена заява на приватизацію;

  2. копія документа, що посвідчує особу;

  3. технічний паспорт на квартиру (будинок), жиле приміщення у гуртожитку;

  4. довідка про склад сім'ї та займані приміщення;

  5. копія ордера про надання житлової площі (копія договору найму жилого приміщення у гуртожитку);

  6. документ, що підтверджує невикористання житлових чеків для приватизації державного житлового фонду (довідка з попередніх місць проживання (після 1992 року) щодо невикористання права на приватизацію державного житлового фонду);

  7. копія документа, що підтверджує право на пільгові умови приватизації;

  8. заява – згода тимчасово відсутніх членів сім'ї наймача на приватизацію.


Кому може бути відмовлено у приватизації?

Згідно із законодавством органи приватизації, органи місцевого самоврядування не мають права відмовити мешканцям квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках у приватизації займаного ними житла, крім випадків, передбачених законом.

Перелік таких випадків чітко визначений у законодавстві і є вичерпним. До них відносяться відсутність у особи права на приватизацію та заборона приватизувати конкретне приміщення.

Так у приватизації може бути відмовлено, зокрема, громадянам, які:

  • повністю використали житлові чеки;

  • проживають у приміщенні, яке має статус службового;

  • проживають у гуртожитках менше ніж 5 років,  без правових підстав;

  • проживають у гуртожитках, призначених для тимчасового проживання, у зв'язку з навчанням, перенавчанням чи підвищенням кваліфікації у навчальних закладах та у зв'язку з роботою (службою) за контрактом;

  • мешкають у спеціальних гуртожитках, призначених для тимчасового проживання осіб, які відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі і потребують поліпшення житлових умов або жила площа яких тимчасово заселена, або яким немає можливості повернути колишнє жиле приміщення;

  • потребують медичної допомоги у зв'язку із захворюванням на туберкульоз;

  • проживають у гуртожитках, що мають статус соціальних на день набрання Законом України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків".

Чи можна оскаржити відмову?

Спори щодо приватизації квартири (будинку), житлового приміщення в гуртожитку вирішуються в порядку цивільного судочинства.

Чи можна продати або подарувати приватизоване житло?

Власник приватизованого житла має право розпорядитися майном на свій розсуд. Він може продати, подарувати, заповісти, здати в оренду, обміняти, закласти, укласти будь-які інші угоди, які не заборонені законом.

Куди звертатися, щоб отримати детальну консультацію?

Громадянин, який виявив бажання приватизувати займану ним і членами його сім'ї на умовах найму квартиру (будинок), жиле приміщення в гуртожитку, кімнату в комунальній квартирі, звертається в орган приватизації, де одержує бланк заяви та необхідну консультацію.

Підготовку та оформлення документів про передачу у власність громадян квартир (будинків), житлових приміщень у гуртожитках може бути покладено на спеціально створювані органи приватизації (агентства, бюро, інші підприємства).

Додатково варто звернути увагу, що за громадянами, які не виявили бажання приватизувати займане ними житло, зберігається чинний порядок одержання і користування житлом на умовах найму.



 

Грошова допомога надається на підставі переліку документів

Понеділок, 30 квітня 2018, 06:54

Повідомляємо, що грошова допомога з коштів міського бюджету надається громадянам на лікування, відповідно до поданої заяви на ім’я міського голови (вул. Листопадова, 6 , кабінет №12) та наступних документів: копія паспорту, ідентифікаційного номеру та довідки з лікувального закладу.

За додатковою інформацією просимо звертатися за телефоном 23-56-52.

rada.te.ua

 

На початку травня у тернопільських парках запрацюють 17 атракціонів

Неділя, 29 квітня 2018, 07:21

У перший тиждень травня в тернопільських парках запрацюють атракціони. Загалом у місті налічується 17 атракціонів, разом із водними велосипедами (катамаранами). Наразі комунальники завершують перевірку їхнього технічного стану.

У парку «Національного відродження» працюватимуть дев’ять атракціонів, серед яких «Клоун», «Колесо огляду», «Ромашка», «Дитячі каруселі», «Сюрприз», «Грибок», «Веселі гірки», «Берізка» та «Юнга». У парку «Топільче» запустять: «Автодром», «Сонечко», «Дитячу залізницю», потяг «Гусениця», «Карнавал», «Дзвіночок», «Дитячі качалки» та водні велосипеди.

У комунальному підприємстві «Об'єднання парків культури і відпочинку Тернополя» запевняють, що за сприятливих погодних умов, робота атракціонів у місті триватиме до середини осені.

ПРЕЙСКУРАНТ ЦІН

НА ПОСЛУГИ АТРАКЦІОНІВ

на 2018 РІК

№ п/п

Назва послуги

Цикл катання

Вартість послуги, грн.

Примітка

1.

Клоун

3 хв.

25,00

(на одну людину)

2.

Колесо огляду

5 хв.

20,00

(на одну людину)

3.

Ромашка

5 хв.

20,00

(на одну людину)

4.

Дитячі каруселі

5 хв.

10,00

(для дітей)

5.

Сюрприз

5 хв.

25,00

(для дорослих)

6.

Грибок

5 хв.

10,00

(для дітей)

7.

Веселі гірки

5 хв.

25,00

(на одну людину)

8.

Берізка

10 хв.

10,00

(на одну людину)

9.

Юнга

5 хв.

10,00

(для дітей)

10.

Автодром

3 хв.

25,00

(на одну людину)

11.

Сонечко

5 хв.

10,00

(для дітей)

12.

Дитяча залізниця

3 кола

10,00

(на дорослого)

10,00

(на дитину)

13

Потяг «Гусениця»

3хв.

15,00

(для дітей)

14.

Карнавал

5 хв.

10,00

(на одну людину)

15.

Дзвіночок

5 хв.

10,00

(для дітей)

16.

Дитячі качалки

5 хв.

5,00

(для дітей)

17.

Водні велосипеди:

30 хв.

 

за один катамаран

- 2-х містні

20,00

- 4-х містні

25,00

 

 

15 декоративних дерев висадили у «Сквері Волонтерів»

П'ятниця, 27 квітня 2018, 06:58

Відповідно до Концепції комплексного озеленення міста, щорічно, в рамках двомісячника благоустрою, Тернопільською міською радою організовуються заходи із озеленення.

Зокрема, 26 квітня у тернопільському «Сквері Волонтерів», що біля площі Героїв Євромайдану, проведено чергову екологічну акцію з висадження екзотичних дерев. До акції, яка стала логічним завершенням двомісячника благоустрою у Тернополі, долучилися волонтери, представники громадських організацій, активні тернополяни та міський голова Сергій Надал.

«Головною ідеєю сьогоднішнього заходу є відновлення насаджень, окремі види яких поступово зникають внаслідок негативного впливу глобального потепління. У зв’язку з тим, що минулого року тут було видалено 12 аварійних дерев та чагарників, сьогодні, на їх місці висаджено 15 нових декоративних дерев, серед яких кипариси, катальпи, верби «Матсудана», туї західні «Глобоза», а також кущі барбарису червоного «Тунберга». Загалом, тут уже висаджено 27 дерев та 94 кущі», - розповідає очільник Тернополя.

Як стверджують в управлінні житлово-комунального господарства, благоустрою та екології, зелені насадження, які прикрашатимуть сквер, підбиралися відповідно до клімату Тернополя та були привезені з Кременецького дендропарку та Закарпаття.

До слова, наразі у «Сквері Волонтерів» триває реконструкція території. Зі слів міського голови Сергія Надала, новий сквер у центральній частині міста стане місцем, де активно проводитиме час молодь, відбуватимуться вуличні лекції, презентації та фотовиставки. Тут заплановано встановити нове освітлення та облаштувати лавочки, доріжки і місця для відпочинку. Також наразі на вул. Танцорова (ділянка від вул. Медової до території КП «Тернопільводоканал») тривають роботи із заміни покриття тротуару фігурними елементами мощення.


 

У травні на тернополян та гостей міста очікують чотири фестивалі

П'ятниця, 27 квітня 2018, 06:58

У Тернополі туристичний сезон-2018 обіцяє бути насиченим цікавими подіями та культурними заходами. З метою підтримки українських гастрономічних традицій та культури, а також популяризації Тернополя як фестивального міста, уже в травні заплановано провести щонайменше чотири традиційні гастрономічні фестивалі. Адже з кожним роком такі «смачні» події набирають популярності та дають новий поштовх для розвитку туризму у місті.

Відтак, уже 4-6 травня тернополяни та гості міста зможуть відвідати фестиваль локальної їжі та культури «Тернопільська Брама», що проходитиме цьогоріч на Театральному майдані у новому форматі «лаундж». Протягом 3-х днів присутніх розважатимуть кращі тернопільські гурти, діджеї, очікується виступ гурту «Мері», Dj Tallin та Dj Wollys. Окрім того, під час святкувань відбуватимуться танцювальні змагання під відкритим небом «Майданс Тернопіль», проходитимуть кулінарні майстер-класи від кращих шеф-кухарів міста та встановлюватиметься черговий кулінарний рекорд.

А уже 11- 13 травня у парку «Топільче» на території Козацького острову усі поціновувачі смачної їжі та напоїв зможуть відвідати дегустаційний фестиваль крафтового пива та м’яса «Фон Вакано Крафт Фест». Понад 50 сортів крафтового пива зі всієї України, різноманітні способи приготування м’яса, розваги та ще багато цікавого очікує на відвідувачів святкового заходу.

Ще один пивний фестиваль – «Хмільний Кухоль» проведуть 18-20 травня у парку ім. Тараса Шевченка. Це свято у стилі європейських традицій, концепція якого запозичена з подібних фестивалів, зокрема Октоберфест, який є вагомою частиною європейської ідентичності. У програмі фестивалю - виступи місцевих гуртів, конкурси, розваги, дегустація пива та м’ясних виробів. Традиційно, проведення цього фестивалю співпадає зі святкуванням у Тернополі Днів Європи.

До слова, 12-13 травня у парку культури і відпочинку ім. Т. Г. Шевченка відбудеться Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки», присвячений Дню Матері.

 

Дві об’єднані громади платитимуть за відвідування дитячих садків Тернополя своїх мешканців

Четвер, 26 квітня 2018, 06:02

В рамках проведення реформи місцевого самоврядування в Україні відбувається і реформа міжбюджетних відносин. Усі батьки і діти належать до певної територіальної громади, орган місцевого самоврядування якої також має власний бюджет. А відтак за ці кошти повинно забезпечуватися надання дітям освітніх послуг. Така позиція закріплена чинним законодавством України.

У випадку, якщо органи місцевого самоврядування не спроможні забезпечити на відповідній території здобуття дітьми дошкільної освіти вони, відповідно до Закону України «Про співробітництво територіальних громад», можуть укласти угоду про співробітництво, у формі делегування іншому органу місцевого самоврядування одного чи кількох завдань з наданню послуг із здобуття дошкільної освіти з передачею йому відповідних фінансових ресурсів.

На сьогодні фінансовий норматив витрат на отримання послуг в закладах дошкільної освіти Тернополя на одну дитину в місяць становить 1215 грн.

Наразі угоди про здійснення міжбюджетних трансферів укладені між Тернопільською міською радою і Байковецькою сільською радою та Залозецькою селищною радою. Іншими словами, для батьків дітей, які прописані у Залозецькій або Байковецькій громаді це означає, що вони оплачуватимуть за відвідування своїх дітей дитячих садків у Тернополі таку ж суму, як і самі тернополяни.

Рішень від інших ОТГ та Тернопільської районної ради ще немає.

 

У Тернополі закупили карти в рамках проекту «Громадського бюджету»

Четвер, 26 квітня 2018, 06:01

25 квітня міський голова Тернополя Сергій Надал побував на презентації нових картів, придбаних у рамках проекту «Громадського бюджету». Захід відбувся на картинговій трасі, що у парку «Топільче».

Основною метою включення даного проекту було повноцінне використання картинг-траси та створення сильної команди Тернополя для участі у національних та міжнародних змаганнях.

«Проект «Розвиток та популяризація автоспорту, його виду картинг в Тернополі», який визнаний одним із переможців «Громадського бюджету» у 2017 році, сьогодні успішно реалізований та є першим кроком до розвитку картингового спорту у Тернополі, - розповідає Сергій Надал. - Адже техніка, закуплена за кошти міського бюджету на суму близько 1 млн. грн, дає можливість проводити навчально-тренувальну роботу з учнівською молоддю міста та гідно представляти Тернопіль у змаганнях Всеукраїнського та Міжнародного масштабів. Сьогодні у Тернополі відродженням та популяризацією цього недешевого виду спорту займаються громадська організація «Картинговий Клуб «Тернопіль» та гурток «Станція юних техніків», а відновлена картингова траса у Тернополі є найкращою та найдовшою у Західній Україні і третьою по величині в Україні. Сподіваюся, що перемога даного проекту та нові автомобілі стануть добрим стимулом для юних спортсменів займатися цим видом спорту та розвивати нові вміння та здібності».

До слова, першим досягненням картингового спорту у Тернополі став титул абсолютного чемпіона України 2017р. в індивідуальному заліку класу «Піонер-Н», що здобув учень Тернопільської Української гімназії ім. І. Франка Матвій Грабець.

 

Реєстрація політичних партій відповідно до Закону України «Про політичні партії в Україні»

Середа, 25 квітня 2018, 09:04

Реєстрація  політичних  партій,  їхніх  обласних,  міських  і районних  організацій,  первинних  осередків або інших структурних утворень,  передбачених  статутом  партії, здійснюється в порядку, визначеному  Законом  України  "Про  державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", після перевірки поданих матеріалів.      

З  моменту реєстрації політичної партії у визначеному законом порядку вона набуває статусу юридичної особи. 

     Про  утворення  обласних,  міських,  районних організацій або інших   структурних   утворень   політичної  партії,  передбачених статутом   партії,  повідомляється  суб’єкт  державної  реєстрації юридичних   осіб,  фізичних  осіб  -  підприємців  та  громадських формувань у 10-денний строк з дня їх утворення.      

Реєстрація  обласних, міських, районних організацій або інших структурних  утворень  політичної  партії,  передбачених  статутом політичної  партії,  здійснюється  з  набуттям  статусу  юридичної особи,  якщо наявність такого статусу передбачена статутом партії, або без статусу юридичної особи.    

 Реєстрація первинного осередку політичної партії здійснюється без  надання  статусу  юридичної  особи  шляхом  повідомлення  про утворення первинного осередку.  

   Реєстрація обласних, міських і районних організацій або інших структурних   утворень,  передбачених  статутом  партії,  а  також легалізація  первинних  осередків  політичної  партії здійснюються лише після реєстрації політичної партії.    

 Політична  партія  протягом  шести  місяців  з дня реєстрації забезпечує  утворення  та  реєстрацію в порядку, встановленому цим Законом,  своїх обласних організацій у більшості областей України, містах Києві, Севастополі та в Автономній Республіці Крим.    

 Політична   партія   щорічно   інформує   центральний   орган виконавчої  влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації  (легалізації)  об’єднань  громадян,  інших громадських формувань,  про  обласні,  міські,  районні організації партії або інші структурні утворення, передбачені статутом партії. 

     Політична  партія  забезпечує внесення змін до відомостей про політичну  партію,  її  обласні,  міські і районні організації або інші  структурні  утворення,  передбачені статутом партії, а також про  первинні  осередки  політичної партії, що містяться в Єдиному державному  реєстрі,  в  порядку, визначеному Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань", у 10-денний строк після прийняття рішень з цих питань.    

 Рішення  про  зміни  до  відомостей  про політичну партію, її обласні,   міські   і  районні  організації  або  інші  структурні утворення,  передбачені  статутом  партії,  а  також  про первинні осередки  політичної  партії,  що  містяться  в Єдиному державному реєстрі,  приймаються  в  порядку, визначеному статутом партії, та оформляються   протоколом  засідання  відповідного  уповноваженого органу.    

 Невід’ємною   частиною   протоколу  засідання  уповноваженого органу є реєстр учасників, в якому зазначаються: прізвище, ім’я та по батькові особи, дані її паспорта, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб,   які  через  свої  релігійні  переконання  відмовилися  від прийняття   реєстраційного   номера   облікової   картки  платника податків, повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку  в  паспорті  про  право здійснювати платежі за серією та номером  паспорта). 

Дані  про  особу  засвідчуються  її особистим підписом.      Центральний  орган  виконавчої  влади,  що  реалізує державну політику  у  сфері  державної  реєстрації  (легалізації) об’єднань громадян,  інших  громадських  формувань, щороку оприлюднює список зареєстрованих політичних партій, їхні юридичні адреси.


Головне територіальне управління юстиції у Тернопільській області






 

Як молодими гуртам потрапити на фестиваль «Файне Місто»?

Середа, 25 квітня 2018, 06:35

Музичний фестиваль «Файне Місто» - єдиний український фестиваль, який входить в Асоціацію європейських фестивалів і займає призові місця в списку кращих літніх опен-ейрів країни. Фестиваль цього року дарує три чудові можливості молодим виконавцям стати частинкою сім’ї файних людей 20-22 липня на території тернопільського іподрому та показати свій талант.

«Ми робимо усе, аби дати можливість молодим виконавцям проявити себе на великій сцені разом з іменитими хедлайнерами та кращими артистами, - розповідає співорганізатор фестивалю «Файне Місто»Володимир Пасяка. – Кожен з переможців відкриває фестивальний день на Main Stage. Ми сподіваємося, що такий подарунок надасть додатковий поштовх у їх кар’єрі».

Light&Dark Challenge

Організатори пропонують гуртам та їх фанатам самостійно визначити, кому виступати на сцені фестивалю «Файного Міста» у конкурсі Light&Dark Challenge.

Реєстрація на цей конкурс триває до 1 травня, після підтримки фанатів та за результатами живих виступів вже наприкінці травня ми дізнаємося переможців. Деталі можна знайти тут: http://vidbir.fainemisto.com.ua/

Відбір у Мінську (Білорусь)

На фестивалі «Файне Місто» за ці п’ять років виступили відомі колективи з усіх континентів. За цей час і від молодих гуртів з різних країн та континентів просто немає відбою.

Саме тому у 2018 році конкурсний відбір проводиться в Мінську (Білорусь) у барі «Граффити» (https://www.facebook.com/events/1886097858076481/). Хто стане переможцем – дізнаємося вже влітку.

Koza Music Battle

Це музичний конкурс проводиться серед гуртів, які засновані не більше трьох років тому. У 2018 році на конкурсний відбір подали заявки понад сто колективів з України та з-за кордону, серед яких, за результатами голосування журі, лише шестеро потрапили у півфінали. А от хто стане фіналістом та реалізує мету – виступити на фестивалі «Файне Місто» ви можете дізнатися за посиланням: https://www.facebook.com/koza.music.battle/

Придбати квитки на фестиваль «Файне Місто» можна тут: http://fainemisto.com.ua/tickets/



 

На фестивалі «Цвіт вишиванки» в Тернополі спробують встановити унікальний рекорд

Середа, 25 квітня 2018, 06:32

Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки» об’єднає навколо єдиної української ідеї, навколо нашого генетичного коду – вишиванки, жителів та гостей області. Відбудеться фестиваль 12-13 травня у місті Тернопіль у парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка.

Свято обіцяє бути цікавим, насиченим та різноманітним. Діятиме під час фестивалю виставка майстрів народних художніх промислів. Для гостей майстри проведуть майстер-класи, спецпогашення поштових відправлень, присвячених Х Всеукраїнському фестивалю національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки».

Також заплановано презентацію вишитих рушників з 17-ти районів Тернопільщини та м. Тернопіль. Також оберуть переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища, села. Обіцяють організатори й встановити рекорду України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» в категорії «Масові заходи».

Щодо мистецької складової, то на фестивалі заплановано театралізоване дійство до Дня Матері у виконанні зразкового родинного гурту «Великодні зернятка», виступи художніх колективів і окремих виконавців Тернополя, а також концерт відомих українських артистів.

Організатори заходу: Тернопільська обласна державна адміністрація, Тернопільська обласна рада, Тернопільська міська рада, Тернопільський обласний благодійний фонд «Цвіт вишиванки».

 

ПРОГРАМА

проведення Х Всеукраїнського фестивалю

національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки»

 

12-13 травня 2018 року. 
Парк культури і відпочинкуім. Т. Г. Шевченка, м. Тернопіль

 

12 травня 2018 року (субота)

 

8.00-10.00 год. – облаштування наметового містечка майстрів народної творчості .

10.00 год. – виставка майстрів народних художніх промислів, майстер-класи.

14.00 год. – відкриття фестивалю: молебень, виступи представників влади.

14.30 год. – оголошення конкурсу на кращий вишитий Герб України, 
області, району, міста, селища, села.

14.30 год. –  виступи фольклорних колективів та окремих виконавців
області та м. Тернопіль.

15.00 год. –  спецпогашення конверта, присвяченого
Х Всеукраїнському фестивалю національної вишивки та костюма 
«Цвіт вишиванки» (ПАТ «Укрпошта», м. Тернопіль, Чорновола, 1).

19.00 год. – Святковий концерт.

 

13 травня 2018 року (неділя)

 

8.00-10.00 год. – облаштування наметового містечка майстрів народної творчості.

10.00 год. – виставка майстрів народних художніх промислів, майстер-класи.

12.00-16.00 год. – реєстрація депутатів Верховної Ради України
та місцевих рад у вишиванках.

14.00 год. –  виступи художніх колективів та  виконавців Тернополя та області.

15.00 год. – театралізоване дійство до Дня Матері у виконанні зразкового родинного гурту «Великодні зернятка» м. Тернопіль.

15.30 год. – оголошення переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища, села.

15.50 год. – презентація міжнародного вишитого рушника-єднання
«Цвіт вишиванки».

16.00 год. – оголошення результату рекорду України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» 
в категорії «Масові заходи». Флеш-моб: фотографування депутатів
у вишиванках біля пам’ятника С. Бандері.

16.30 год. – виступи художніх колективів та виконавців Тернополя та області.

19.00год. – Святковий концерт.

 

 

«Навчальні заклади та торгові центри Тернополя перевірять на дотримання норм пожежної безпеки»

Середа, 25 квітня 2018, 06:26

Маштабну перевірку прем’єр міністра України можуть не пройти тернопільські школи, адже велика частина з них не обладнана системами протипожежної безпеки.


Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив ДСНС провести масштабну перевірку шкіл, торгових центрів, щодо дотримання норм пожежної безпеки. Про це він повідомив у березні після страшної трагедії у російському місті Кемерово, де в необладнаному належними умовами пожежної безпеки торговому центрі загинули діти.


Прес-служба управління ДСНС України у Тернопільській області повідомила:


“Згідно з вказівками КМУ та наказом  ДСНС, нашим блоком запобігання НС, складено перелік, та розроблено графік проведення позапланових перевірок торговельних підприємств (торговельні центри, багатофункціональні будинки і комплекси), культурно-видовищних та дозвіллєвих закладів, що відповідно до вимог пункту 5 статті 32 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» належать до класів наслідків (відповідальності) СС2 і СС3, дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, закладів охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням.”


Перевірка планується у квітні-червні 2018 року. Особливу увагу звертатимуть на евакуаційні шляхи і виходи, наявність та технічний стан автоматичного протипожежного захисту і оповіщення, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання. Із результатами перевірок можна ознайомитися ТУТ.


Понад рік тому команда Центру громадського контролю “ДІЙ!” в Тернополі виявила проблему неготовності навчальних закладів до навчально-виховного процесу. Зокрема, на той момент 36 з 68 навчальних закладів не були обладнані належними умовами пожежної безпеки. Про це ми дізналися проаналізувавши акти готовності до навчального процесу, які щороку укладаються в складі спеціальної інспекції з числа представників Державної служби з надзвичайних ситуацій та освітян. Детальніше про перебіг розслідування можете прочитати ТУТ і ТУТ.


Василь Томчишин координатор Центру громадського контролю “ДІЙ” в Тернополі прокоментував:


"Проблему незадовільного стану навчальних закладів міста щодо протипожежної безпеки ми піднімали ще минулого року, тобто до того, як країну сколихнули трагедії з пожежами. Віддаючи дітей у школи, батьки мають право знати, що вони захищені як психологічно, так і фізично. Говорити про це питання потрібно, адже воно буде актуальним завжди".


Зрозуміло, що на той час коштів було не достатньо, аби закупити протипожежне обладнання для усіх навчальних закладів одночасно. Тому міська рада прийняла рішення поступово забезпечувати школи та дитячі садки належними умовами безпеки. У відповідь на наш інформаційний запит щодо того, скільки протипожежних систем встановлено у тернопільських навчальних закладах, ми отримали наступні результати. Станом на 1 березня 2018 року було встановлено протипожежні системи оповіщення у трьох навчальних закладах на загальну суму 265 000 гривень. Зокрема обладнаними були: дошкільний навчальний заклад №8 (79 000грн.), спеціальна школа (63 000грн.) та спеціалізована загальноосвітня школа I ст. повного дня з поглибленим вивченням основ економіки (123 000грн.). У наступному році міська влада планує обладнати ще три навчальних заклади.


Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі.

 

У Тернополі відбудеться Х Всеукраїнський фестиваль «Цвіт вишиванки»

Вівторок, 24 квітня 2018, 07:06

12-13 травня у Тернопільському парку культури та відпочинку ім. Тараса Шевченка відбудеться Х Всеукраїнський фестиваль національної вишивки та костюма «Цвіт вишиванки».

Під час фестивалю діятиме виставка майстрів народних художніх промислів, відбудуться майстер-класи, спецпогашення поштових марок, присвячених ювілейному фестивалю «Цвіт вишиванки», презентація вишитих рушників з 17-ти районів Тернопільщини та Тернополя, виступи місцевих художніх колективів і окремих виконавців, а також концерт відомих артистів України.

Програмою фестивалю заплановано також визначення переможців конкурсу на кращий вишитий герб України, області, району, міста, селища та села, встановлення рекорду України «Найбільша кількість депутатів усіх рівнів у вишиванках на одній локації» та флеш-моб – фото депутатів у вишиванках біля пам’ятника С. Бандері.

 

Вулиця Микулинецька у Тернополі уже відкрита для проїзду транспорту

Вівторок, 24 квітня 2018, 07:05

З метою цікавого та корисного дозвілля для дітей та молоді, у Тернополі, на базі кінотеатру «Палац Кіно» (вул. І. Франка, 8), щовівторка відбуватиметься показ фільмів та мультфільмів англійською мовою під назвою «Чи ти understand?». Захід започатковано Молодіжною міського радою, яка діє при Тернопільській міській раді.

На щотижневий перегляд (мульт)фільмів мовою оригіналу запрошуються школярі, студенти, молодь та усі, кому цікаво вивчати англійську мову.

Вартість сеансу становить 40 грн. Квитки можна придбати у касі «Палацу кіно».

 

На території ТЗОШ №29 облаштують сучасне футбольне поле зі штучним покриттям

Понеділок, 23 квітня 2018, 06:56

У Тернополі продовжують зводити універсальні спортивні майданчики. Зокрема, днями неподалік Тернопільської спеціалізованої школи I-III ступенів № 29 розпочалися роботи з облаштування сучасного футбольного поля зі штучним покриттям.

Даний проект є дуже важливим для розвитку спортивної інфраструктури у місті, оскільки ТЗОШ №28 та №29 розміщені поряд та на території цих шкіл знаходяться великий старий стадіон та майданчик, де традиційно займається багато учнів та мешканців прилеглого мікрорайону.

 

Депутати внесли зміни до міського бюджету та Генерального плану Тернополя

Понеділок, 23 квітня 2018, 06:55

На черговій сесії Тернопільської міської ради депутати внесли зміни до бюджету міста на 2018 рік. Зі слів міського голови Сергія Надала, здійснено перерозподіл видатків між головними розпорядниками коштів, а саме: кошти направляються на поповнення статутного фонду КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» для сплати за газопостачання у неопалювальний сезон та виплати заробітної плати працівникам підприємства, також на оздоровлення дітей учасників АТО у Литві та на розробку нової транспортної мережі у Тернополі.

Під час сесії також було внесено дострокові зміни до Генерального плану Тернополя та до плану зонування території міста. При підготовці даного проекту проводилися громадські слухання та були враховані пропозиції громадськості.

Окрім того, депутатами було затверджено детальний план житлового району «Південний», в якому передбачені території, які раніше були передані під забудову учасникам АТО з інфраструктурою соціально-побутового призначення, нового житлового мікрорайону багатоповерхової забудови з дитячими садками, школами, відпочинковими зонами, а також індустріальний парк.

 

На центральних вулицях Тернополя працюють поливальні машини

Понеділок, 23 квітня 2018, 06:14

З початку квітня на вулицях Тернополя працює спеціальна техніка-поливальні машини, які вберегають тернополян від надмірної концентрації пилу, а дороги – від руйнування.

Зокрема, днями  поливальні машини ТОВ «Авакс Проф» працювали на центральних вулицях міста. Як пояснюють в управлінні житлово-комунального господарства, поливання доріг здійснюється у залежності від погодних умов, зокрема при високих показниках температури поливання здійснюється частіше, щоб зменшити високу температуру на дорожнє покриття.

 

Підсумки роботи Тернопільської ОДА за тиждень у цифрах та фактах

Неділя, 22 квітня 2018, 06:39

Уже традиційно наша рубрика «Підсумки тижня» інформує жителів області про основні здобутки та досягнення Тернопільської обласної державної адміністрації у цифрах та фактах.

 

Минулотижнева інфографіка про основні події та досягнення Тернопільщини демонструє, чим жила область протягом робочого тижня від 16 до 20 квітня. Інфографіка включає в себе різні сфери та галузі діяльності облдержадміністрації, які спрямовані на покращення умов ведення бізнесу, розвитку сільського господарства, освіти, медицини, спорту, культури та загалом життя наших громадян.

 

Працюємо задля розвитку області!

www.oda.te.gov.ua

http://www.oda.te.gov.ua/

 

Отримайте безкоштовно

П'ятниця, 20 квітня 2018, 07:51

У Тернопільській об’єднаній ДПІ звертають увагу громадян – для отримання безкоштовних бланків декларації про майновий стан і доходи, а також бланків заяв та інших документів щодо звернень громадян для надання адміністративних послуг, прохання звертатись до модератора!

В податковій інспекції рекомендують, при поданні податкової звітності особисто платниками податків або уповноваженими на це особами, для пред’явлення у Центрі обслуговування платників, у разі необхідності мати із собою документи, що посвідчують особу та надають право представляти інтереси платника податків.

Нагадуємо, що у Центрі обслуговування платників фахівці інспекції консультують, проводять тренінги та надають практичну допомогу в заповненні Декларації про майновий стан і доходи та подання електронної звітності з використанням електронного підпису. Телефони для довідок: 4346-10, 43-46-46.


 

У жіночому клубі говорили про конфлікти та шляхи їх вирішення

П'ятниця, 20 квітня 2018, 07:34

Зрозуміти значення поняття «конфлікт», обговорити, яке місце займають конфлікти в житті людини, чому вони взагалі виникають та які існують способи їх вирішення допомогала учасницям квітневого засідання жіночого клубу “Гармонія”, що функціонує при гендерному центрі Тернопільського міськрайонного центру зайнятості, Тетяна Іванюк - практичний психолог, психолог-методист, психотерапевт в напрямку ”Позитивна психотерапія”.

Зокрема,  зі слів запрошеної гості, конфлікт (з лат. conflictus – зіткнення) – це зіткнення протилежних інтересів, поглядів, це протиріччя, які виникають між людьми, колективами в процесі їх сумісної трудової діяльності через непорозуміння або протилежності інтересів, відсутність злагоди між двома або більше сторонами.

У нашому житті все можливо, у тому числі і конфліктні ситуації. Адже, у кожного своє бачення стосовно певних моментів, свій “інтерес”, та своя особиста думка.

”Саме тому, тема ”конфліктів” актуальна у всі часи. Конфлікти, дискусії, суперечки завжди є у нашому житті, відзначила Тетяна Іванюк. Їх не потрібно боятись, лише необхідно навчитись правильно вирішувати конфлікти, щоб не завдати шкоди ані собі, ані оточуючим. А це уже  мистецтво, якого потрібно навчатись”.

Учасниці заходу жваво дискутували на задану тему, запитували поради у запрошеної гості-психолога, ділилися досвідом власної поведінки у конфліктних ситуаціях. Із життєвого досвіду, хтось з присутніх уникав конфліктів, щоб не загострювати проблему, інші - пристосовувалися до обставин. Були й такі, які відстоювали власну думку, незважаючи на наслідки.

Це право та вибір кожної людини. Проте, слід запам'ятати, що невирішений конфлікт або ситуація не зникає, а відкладається, накопичується  до певного часу, певної події... Адже, всеодно прийде час для вирішення. Тільки тоді сила конфлікту, як снігова лавина, буде потужнішою.


Відділ активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Інна Лісовська


 

У Тернопільській міській дитячій лікарні відремонтували інфекційне відділення

Четвер, 19 квітня 2018, 04:44

13 квітня очільник Тернополя Сергій Надал оглянув приміщення інфекційного відділення, що знаходиться за адресою вул. Купчинського, 14, яке було капітально відремонтовано.

«Охорона здоров’я та надання якісних медичних послуг тернополянам є одними із пріоритетних напрямків роботи міської ради, - зазначає Сергій Надал. – Цього року  ще одним досягненням стало оновлене інфекційне відділення дитячої лікарні, в якому за кошти міського бюджету та за підтримки Державного фонду регіонального розвитку протягом 2017-2018 років здійснено реконструкцію приміщень другого поверху на суму понад 1,5 млн. грн. Зокрема, були проведін роботи з капітального ремонту палат та коридорів, заміни вікон та дверей на енергозберігаючі та ремонту сходової клітки. Оновлення приміщень першого поверху було виконано у 2015 році за кошти міського бюджету».

У 2018 році для даного інфекційного відділення також було придбано меблі (одягові шафи, тумбочки, столи обідні, крісла та ін..) та м’який інвентар (матраци, подушки, ковдри та інше) за рахунок коштів, виділених з міського бюджету, в рамках програми «Здоров’я тернополян».

 

10 травня у Тернополі виступить гурт «Світозари»

Четвер, 19 квітня 2018, 04:42

10 травня у ПК «Березіль» відбудеться сольний концерт легендарного гурту «Світозари» під назвою «Із піснею в серці».

Для шанувальників музиканти зігріють старі хіти гурту та нові авторські пісні.

Квитки можна придбати у касах ПК «Березіль» та УД «Перемога». Телефони для довідок: 53-31-14, 067-284-53-00, 52-15-00.

 

21-22 квітня у Тернополі Міжнародний фестиваль-конкурс духовної пісні

Середа, 18 квітня 2018, 07:44

21-22 квітня у Тернополі відбудеться Міжнародний фестиваль-конкурс духовної пісні та камерної музики «Я там, де є благословення». Традиційно дійство відбудеться з ініціативи міської ради спільно з духовенством міста за підтримки очільника Тернополя Сергія Надала та Міністерства культури України.

Близько 500 конкурсантів цьогоріч візьмуть участь у заході, серед яких виконавці та колективи різних християнських конфесій з України, Грузії та Польщі.

Відбір виконавців триватиме 21 квітня з 10.00 год. в академічному обласному драматичному театрі ім. Т. Шевченка, Українському домі «Перемога» та церкві Матері Божої Неустанної Помочі. Урочисте відкриття конкурсу відбудеться о 18.00 год. в Драматичному театрі.

22 квітня о 13.00 год. в Тернопільській обласній філармонії розпочнеться нагородження переможців та гала – концерт кращих виконавців фестивалю-конкурсу.

 

Понад 30 колекцій одягу представили молоді дизайнери під час показу- конкурсу «Альтернатива»

Середа, 18 квітня 2018, 07:43

17 квітня у Тернополі відбувся конкурс колекцій молодих дизайнерів одягу «Альтернатива» з метою виявлення нових талановитих творців сучасної і майбутньої моди, обміну творчим і практичним досвідом та національними традиціями. З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Сергій Надал.

«Я пишаюся, що і Тернопільські дні моди, як патріотична частина української моди, і конкурс «Альтернатива» вже стали невід’ємною частиною модного життя міста, адже тут популяризують саме українську моду, український національний одяг та українську вишиванку, - відзначає очільник Тернополя. - Бути українцем, носити українське – це модно. Я дякую за цей тренд усім дизайнерам та справжнім патріотам, які купують вітчизняні товари».

Цьогоріч у конкурсі взяли участь більше 40 молодих дизайнерів, серед яких учні та студенти навчальних закладів України, які готують фахівців у сфері дизайну одягу та модельєрів-початківців.  Тернопіль представляла Студентська студія мод «Альтернатива».

За результатами I відбіркового туру, участь у конкурсі приймали близько 30 колекцій у номінаціях: Pret-a-porter, Folk, Pro-art та DeLux. Переможців та конкурсантів нагородили грамотами та призами.

Традиційно організаторами заходу виступили Тернопільська міська рада та Галицький коледж імені В’ячеслава Чорновола.

 

Вимоги нотаріального посвідчення підписів на документах відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань»

Середа, 18 квітня 2018, 00:00

Законом України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" обов'язковим є на документах у наступних випадках:

1) На рішенні уповноваженого органу управління юридичної особи яким вносяться зміни до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі.

Таке рішення викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами). Справжність підписів на такому рішенні нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Вимога щодо обов’язковості нотаріального засвідчення справжності підпису не поширюється на державну реєстрацію змін до відомостей про державний орган, орган місцевого самоврядування, громадське об’єднання чи благодійну організацію, що містяться в Єдиному державному реєстрі, а також на державну реєстрацію змін до відомостей про юридичну особу, що вносяться на підставі розпорядчого акта державного органу, органу місцевого самоврядування.

Справжність підписів на рішенні, що подається для державної реєстрації змін до відомостей про громадське об’єднання чи благодійну організацію, що містяться в Єдиному державному реєстрі, нотаріально засвідчується лише у разі наявності такої вимоги в установчих документах відповідного громадського об’єднання чи благодійної організації.

2) На установчих документах.

Установчий документ викладається у письмовій формі, прошивається, пронумеровується та підписується засновниками (учасниками), уповноваженими ними особами або головою та секретарем загальних зборів (у разі прийняття такого рішення загальними зборами, крім випадків заснування юридичної особи). Справжність підписів на установчому документі нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Вимога щодо обов’язковості нотаріального засвідчення справжності підпису не поширюється на державну реєстрацію створення юридичної особи (крім створення в результаті виділу, злиття, перетворення, поділу), а також на державну реєстрацію створення державного органу, органу місцевого самоврядування або на державну реєстрацію змін до відомостей про державний орган, орган місцевого самоврядування, громадське об’єднання чи благодійну організацію, що містяться в Єдиному державному реєстрі.

Справжність підписів на установчому документі громадського об’єднання чи благодійної організації нотаріально засвідчується лише у разі наявності такої вимоги в установчих документах відповідного громадського об’єднання чи благодійної організації.

3) На передавальному акті (у разі злиття, приєднання, перетворення) та розподільчому балансі (у разі поділу або виділу) юридичної особи.

Передавальний акт (у разі злиття, приєднання, перетворення) та розподільчий

баланс (у разі поділу або виділу) юридичної особи повинні відповідати вимогам, встановленим законом. Справжність підписів на передавальному акті та розподільчому балансі юридичної особи нотаріально засвідчується, крім випадків, передбачених законом.

Вимога щодо обов’язковості нотаріального засвідчення справжності підпису не поширюється на державну реєстрацію створення державного органу, органу місцевого самоврядування або на державну реєстрацію змін до відомостей про державний орган, орган місцевого самоврядування, громадське об’єднання чи благодійну організацію, що містяться в Єдиному державному реєстрі.

Справжність підписів на передавальному акті та розподільчому балансі громадського об’єднання чи благодійної організації нотаріально засвідчується лише у разі наявності такої вимоги в установчих документах відповідного громадського об’єднання чи благодійної організації.

4)На заяві фізичної особи про вихід із складу засновників (учасників) юридичної особи.


Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області













 

В Електронному кабінеті запроваджено новий сервіс

Вівторок, 17 квітня 2018, 07:25

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що Державною фіскальною службою запроваджено новий сервіс в Електронному кабінеті – окремий Реєстр податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена.

Реєстр розміщено у відкритій частині Електронного кабінету.

Пошук інформації в Реєстрі здійснюється за такими фільтрами: «Індивідуальний податковий номер», «Номер ПН/РК», «Дата складання ПН/РК».

У Реєстрі відображається інформація щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрація яких зупинена та по яких прийняті рішення відповідними комісіями, а також розпочато процедури адміністративного та судового оскарження.

Реєстр функціонує в тестовому режимі протягом місяця з дня набрання чинності Порядку.

У частині формування у відкритому доступі окремого Реєстру Електронний кабінет доопрацьовано відповідно до пункту 8 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2018 року № 117 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Докладні консультації – у Центрі обслуговування платників. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

7 міфів про вибір лікаря

Вівторок, 17 квітня 2018, 07:21

В рамках медичної реформи з 2 квітня в Україні стартувала кампанія з обрання лікаря. Люди вибирають лікарів, яким довіряють, та підписують з ними декларації на обслуговування. З липня медичні заклади почнуть переходити на нову систему фінансування – держава платитиме саме тим лікарям та медзакладам, до яких звертаються люди за допомогою.

За два тижні кампанії з обрання лікаря з’явилось чимало міфів. Спростовуємо найпоширеніші з них.


Міф 1. Лікар підписує декларації лише з тими пацієнтами, що проживають на його дільниці.

Ви можете обрати будь-якого лікаря, незалежно від вашої прописки чи місця проживання. Єдина причина, з якої лікар може відмовити вам у підписанні декларації – він вже має оптимальну кількість пацієнтів  (для терапевта – 2000, для сімейного лікаря – 1800, для педіатра – 900). Тому не варто надто довго зволікати з вибором, адже хороші спеціалісти швидко наберуть собі пацієнтів.

Ви можете обрати свого лікаря з іншого району, чи навіть іншого міста. Проте вам буде зручно, якщо він практикує поблизу вашого дому, або місця роботи, адже до нього потрібно буде звертатись не лише за медичною допомогою, але й за довідками, направленням до інших спеціалістів тощо.


Міф 2. Декларацію з лікарем треба підписати якнайшвидше, бо потім за це доведеться платити

Кінцевого терміну підписання декларації немає. Це не обов’язково робити саме в квітні. Її можна підписати будь-коли, наприклад, під час вашого найближчого візиту до лікаря. І, звісно, жодних коштів за це сплачувати не потрібно.

Термін дії декларації з лікарем необмежений. Вона діє до того часу, доки ви не вирішите підписати декларацію з іншим лікарем, якщо з якихось причин захочете його змінити. В такому випадку попередня декларація анулюється автоматично, вам не потрібно приходити до свого попереднього лікаря.


Міф 3. Люди, що не можуть особисто прийти до лікаря для підписання декларації, залишаться без меддопомоги

Якщо людина фізично не може завітати до лікаря, щоб підписати з ним декларацію, це може зробити її законний представник. Окрім того, декларацію не обов’язково підписувати зі стаціонарного комп’ютера. Уповноважений працівник медзакладу може приїхати до вас додому та використати ноутбук або планшет для заповнення декларації.

Також найближчим часом Міністерство охорони здоров’я запустить онлайн кабінет пацієнта, де можна буде підписати декларацію з лікарем онлайн, не виходячи з дому.

У будь-якому разі без допомоги ніхто не залишиться, до кінця року такі пацієнти можуть обслуговуватися у своїх дільничних лікарів та користуватися усіма видами медичної допомоги.


Міф 4. Ви не можете обрати свого лікаря, бо в медзаклад не завезли бланки декларацій

Паперових бланків декларацій не існує. Декларація з лікарем має бути заповнена в електронному вигляді уповноваженим працівником медзакладу. Лише після цього вона роздруковується і ви підписуєте її в двох примірниках, один з яких забираєте з собою, інший залишається у лікаря. Якщо вам дають заповнити бланк декларації від руки – вона фейкова.

Важливо – підписати декларацію з лікарем можна лише в закладах, що підключені до електронної системи. Такі заклади мають наліпку «Тут можна обрати свого лікаря».

 

Міф 5. Ваш лікар відтепер не буде приїжджати на виклик додому

Виклик додому входить до переліку послуг вашого лікаря. Але визначати, чи є необхідність їхати на виклик, лікар буде за медичними показами. Він може надати вам консультацію телефоном, або запросити вас приїхати в амбулаторію. При цьому віддаленість місця перебування пацієнта від медичного закладу не є причиною для відмови лікаря приїхати на виклик.


Міф 6. Якщо ви не підписали декларацію, лікар вас не обслуговуватиме

Мекдзаклади будуть отримувати фінансування одночасно і за пацієнтів, які підпишуть  декларації з лікарями, що у них працюють, і за пацієнтів, які були закріплені за ними раніше. Тому відмовити вам у наданні допомоги через те, що ви не підписали декларацію з лікарем, не мають права.

Проте ваш дільничний терапевт може попросити вас обрати його і підписати з ним декларацію, щоб продовжити обслуговувати вас. Ви вільні у виборі свого лікаря.


Міф 7. Ви не зможете підписати декларацію з лікарем, якщо не маєте паспорту, ідентифікаційного коду чи мобільного телефону

Якщо з об’єктивних причин ви не маєте якогось з необхідних для підписання декларації документів (паспорт, ідентифікаційний код), ви все одно зможете обрати свого лікаря.

В разі відсутності паспорта громадянина України декларацію можна підписати за іншими документами - тимчасовим посвідченням громадянина України, посвідкою на постійне проживання в Україні, посвідченням біженця, посвідченням особи, яка потребує додаткового захисту.

Якщо ви не маєте ідентифікаційного коду з релігійних або інших переконань, в декларацію з лікарем заносяться лише ваші паспортні дані.

Якщо ви не маєте мобільного телефону, лікар має відсканувати ваш паспорт та код і надіслати їх в систему.



Описание: https://scontent.fiev4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/30688582_1649130208508372_6829600661861040128_n.jpg?_nc_cat=0&oh=0e60c1f48dee31e3adef0223aed2c2b3&oe=5B565F4C

Описание: https://scontent.fiev4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/30656624_1650212655066794_2603355264958595072_n.jpg?_nc_cat=0&oh=4bc15f6dce4eb9eecf3193c3225318ac&oe=5B550F25


Описание: https://scontent.fiev4-1.fna.fbcdn.net/v/t1.15752-9/30712903_1653389488082444_1132311494151634944_n.jpg?_nc_cat=0&oh=9785f1e25b69491891b84fb7ec740107&oe=5B275970

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю

Секретаріату Кабінету Міністрів України


 

«Єдині правила для всіх: у Тернополі почали роботу над впорядкуванням розміщення вивісок»

Вівторок, 17 квітня 2018, 07:19

Не дозволити перетворити місто на “шанхай” хочуть представники міської влади та громадські активісти. Усі погоджуються, що засилля вивісок у історичному центрі та на фасадах будинків псує загальний вигляд Тернополя.


Свою діяльність розпочала робоча група, яка працюватиме над вдосконаленням вимог до дизайну і розміщення вивісок в історичному центрі міста. Перша зустріч відбулася 13 квітня у сесійній залі Тернопільської міської ради. До складу робочої групи увійшли підприємці, які займаються виготовленням рекламної продукції, представники влади та громадських організацій.


На зборах дійшли до думки, що існуюче рішення виконавчого комітету щодо розміщення та дизайну вивісок потрібно розмістити в окремому розділі на сайті Тернопільської міської ради «Нормативні документи». Адже, на сьогодні, його знайти складно з усього переліку за останні роки. При цьому необхідність внесення змін до існуючих правил розміщення вивісок є нагальною та потребує розгляду з різних сторін. Саме тому, 27 квітня відбудеться друге засідання, на яке запросять дизайнерів та рекламістів міста, щоб зібрати всі пропозиції та врахувати думку кожного.


“Приємно, що міська влада пішла на співпрацю із громадськими активістами, адже подібні питання вимагають залучення всіх сторін. Правила і норми розміщення вивісок повинні бути єдиними для всіх, щоб не псувати історичного центру міста”, -

прокоментувала Марія Іщенко, представниця коаліції ГО “Тернопільський центр реформ”.


Нагадуємо, що дана робоча група була створена після депутатського запиту Назарія Зелінки та публічної консультації щодо впорядкування системи розміщення вивісок, яку зініціювала та провела Юлія Ковальчук, координаторка ГО “CentreUA” у Тернополі.

Центр громадського контролю «ДІЙ!» в Тернополі.

 

Куди звернутися для припинення діяльності ФОП?

Вівторок, 17 квітня 2018, 07:14

Реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП уповноважені здійснювати :

  • виконавчі органи місцевих рад, а також міські, районні державні адміністрації (у разі прийняття відповідною радою рішення про наділення такими повноваженнями);

  • нотаріуси;

  • акредитовані суб'єкти.

Реєстрацію припинення підприємницької діяльності для осіб, які переселилися з території проведення антитерористичної операції в період її проведення, здійснює державний реєстратор за адресою їх тимчасового проживання.

Припинення підприємницької діяльності внутрішньо переміщеної особи здійснюється за її заявою та спрощеною процедурою за місцем проживання на підставі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Які підстави для проведення державної реєстрації?

Державна реєстрація та інші реєстраційні дії проводяться на підставі:

  • документів, які подаються заявником для державної реєстрації;

  • судових рішень, які набрали законної сили та тягнуть за собою зміну відомостей в Єдиному державному реєстрі;

  • рішень, прийнятих за результатами оскарження в адміністративному порядку.

Яка форма подання документів для державної реєстрації?

  1. Паперова форма: документи подаються особисто заявником або поштовим відправленням (бажано цінним листом з описом вкладення та повідомленням про вручення).

  2. Електронна форма: документи подаються заявником через портал електронних сервісів .

Для того, щоб подати заяву необхідно зареєструватися на сайті за посиланням https://online.minjust.gov.ua/registration-fiz та виконати вказані на сайті дії.

Електронна заява формується з обов’язковим долученням до неї електронних копій оригіналів документів для державної реєстрації, виготовлених шляхом сканування, або оригіналів таких електронних документів, опису поданих заявником документів для державної реєстрації, сформованого за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру.

Заява та документи для державної реєстрації в електронній формі подаються з обов’язковим накладенням заявником власного електронного цифрового підпису.

Які документи потрібно?

1) заява про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності ФОП за рішенням особи (форма 12);

2) ксерокопія свідоцтва про смерть, судове рішення про визнання особи безвісно відсутньою - у разі припинення у зв’язку зі смертю;

3) паспорт громадянина України або інший документ, який підтверджує особу;

4) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) документа, що засвідчує повноваження представника (у випадку подання документів представником).


Скільки коштує ця процедура, який строк розгляду документів?

За проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця справлення плати не передбачено.

Розгляд документів, поданих для державної реєстрації та проведення інших реєстраційних дій щодо фізичних осіб - підприємців має не перевищувати 24 годин після надходження документів. Виняток –вихідні та святкові дні.

Що робити після реєстрації?

Наступний крок – здійснити остаточні розрахунки з податків від провадження підприємницької діяльності та в установлені строки подати до органу Державної фіскальної служби податкову декларацію за останній базовий податковий (звітний) період, у якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця.

Крім того, контролюючий орган може призначити та провести документальну перевірку такої фізичної особи – платника податків за наявності підстав та з урахуванням строків давності, передбачених Податковим кодексом України.

 

Після цього ФОП має подати сам за себе звіт із зазначенням типу форми "ліквідаційна", де останнім звітним періодом буде період з дня закінчення попереднього звітного періоду до дня державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

 

Закрити рахунок у банку, якщо він був відкритий.


 

Районна рада не прийняла жодного рішення щодо оплати за відвідування дитячих садків Тернополя своїх мешканців

Понеділок, 16 квітня 2018, 06:44

Керівництво Тернопільського району до сьогодні не прийняло жодного рішення щодо оплати з районного бюджету за відвідування дитсадків Тернополя мешканцями свого району. Відтак, ймовірно, замість районної ради ці витрати нестимуть самі батьки.

Варто нагадати, що у країні триває децентралізація, яка передбачає для міських, районних та бюджетів об’єднаних територіальних громад не лише додаткові надходження, а й додаткові витрати у сфері охорони здоров’я, освіти, культури тощо. Однією з таких складових є фінансування за відвідування мешканцями Тернопільського району закладів дошкільної освіти у інших населених пунктах, у тому числі і на території Тернополя.

Міська рада неодноразово з цим питанням зверталася до керівництва Тернопільського району, яке, у свою чергу, пообіцяло до 1 квітня затвердити договір про міжбюджетний трансферт і оплачувати за мешканців свого району кошти за відвідування дитячих садків у Тернополі.

Зі слів заступника міського голови Леоніда Бицюри, з владою тернопільського району тривалий час проводилися переговори. Проте, до сьогодні договору, від якого залежать доля понад 400 дітей, керівництво та депутати Тернопільського району так і не прийняли. У Тернополі все ще надіються на відповідальність районної ради у цьому питанні.

Наразі рішення щодо оплати за відвідування дитсадків мешканцями навколишніх населених пунктів подало лише керівництво Байковецької та Залозецької громад. Відтак, проект рішення про затвердження договорів з цими громадами буде розглядатися вже на найближчій сесії Тернопільської міської ради. Іншими словами, для батьків дітей, які прописані у Залозецькій або Байковецькій громаді це означає, що вони оплачуватимуть за відвідування своїх дітей дитячих садків у Тернополі таку ж суму, як і самі тернополяни. А щодо того, яку суму оплачуватимуть батьки з інших сіл Тернопільського району, які віддали своїх дітей у міські дитсадки, тепер залежить тільки від рішення районної ради.


rada.te.ua

 

Є три способи подати декларацію в податкову

Понеділок, 16 квітня 2018, 06:30

Кампанія декларування доходів, отриманих фізичними особами уподовж 2017 року, триває до 2 травня 2018 року включно, тому фахівці Тернопільської ОДПІ радять тернополянам виконати свій конституційний обов’язок та вчасно подати декларацію про майновий стан і доходи.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси. Для цього є три способи її подання:

Перший – подання декларації особисто або уповноваженою на це особою, тобто з безпосереднім відвідуванням податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси.

У другому способі – декларацію можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. У такому разі є певний нюанс, таке відправлення платник податку зобов’язаний здійснити не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Третій спосіб є найсучаснішим – це декларування засобами електронного зв’язку в електронній формі. Якщо вирішите скористатись саме цим шляхом і подати декларацію через «Електронний кабінет платника податків», що розташований на веб-порталі ДФС України в меню електронних сервісів, врахуйте вимоги законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП)

Залишились лічені дні до завершення деклараційної кампанії, тож, радимо не вагатись та задекларувати свої доходи у будь-який зручний для Вас спосіб.

Докладніше – у Центрі обслуговування платників Тернопільської ОДПІ. Телефон для довідок: 43-46-10.


 

Оновлено довідники податкових пільг

П'ятниця, 13 квітня 2018, 08:29

У Тернопільській ОДПІ повідомили, що ДФС України затвердила нові Довідники податкових пільг станом на 1 квітня 2018 року:

- №87/1 – Довідник податкових пільг, що є втратами доходів бюджету;

- №87/2 – Довідник інших податкових пільг.

У довідниках надано перелік пільг із податку на прибуток, плати за землю, ПДВ, акцизного податку, податку на нерухоме майно, місцевих податків та зборів, державного мита, а також початок та кінець дії пільг.

Інформацію розміщено на офіційному веб-порталі ДФС України за посиланням: http://sfs.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/dovidniki-/54005.html

Нагадуємо, що у Центрі обслуговування платників фахівці інспекції консультують, проводять тренінги та надають практичну допомогу в заповненні Декларації про майновий стан і доходи та подання електронної звітності з використанням електронного підпису. Телефони для довідок: 4346-10, 43-46-46.


 

Сторінка 69 з 109

«ПочатокПопередня61626364656667686970НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер