images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Які релігійні свята у серпні відзначатимуть християни на Тернопільщині

Четвер, 01 серпня 2024, 12:04

Які релігійні свята у серпні відзначатимуть християни на Тернопільщині
Упродовж серпня християни відзначатимуть кілька великих церковних свят.

 

Зокрема на честь Спасителя Господа нашого Ісуса Христа. Ці свята є дуже шанованими в нашому українському народі, поділилися у Православній Церкві України.

Найперше велике свято серпня вже сьогодні, 1 числа: Винесення чесних древ животворчого Хреста Господнього. А ще на цей же день припадає вшанування пам’яті семи мучеників Маккавеєвих, матері їх Соломонії та учителя Єлеазара. 1 серпня також розпочинаємо двотижневий Успенський піст.

6 серпня – Преображення Господа Бога і Спасителя нашого Ісуса Христа. У це свято за традицією звершуватимемо освячення яблук та інших плодів, що достигли, задля благословення врожаю та у подяку Богу за подані нам від землі блага.

Успіння Пресвятої Богородиці відзначатимемо 15 серпня. А наступного дня – Перенесення з Едеси до Константинополя нерукотворного образа (убруса) Господа нашого Ісуса Христа. Воно вшановує важливу подію: чудесне створення першої в історії ікони Ісуса Христа через дотик Його обличчя до полотняної тканини.

В кінці місяця – Собор преподобних отців Києво-Печерських, в Дальніх печерах спочилих (28 серпня) і Усікновення глави пророка, Предтечі і Хрестителя Господнього Іоана (29 серпня). В день мученицької смерті Іоана Предтечі Церквою встановлений суворий одноденний піст.

"Нехай за молитвами Пречистої Діви Марії, за заступництвом всіх святих Господь подає нам те, що буде на благо!", - зазначили у ПЦУ.

 

Жіночі купе з’явилися у чотирьох популярних рейсах далекого сполучення

Четвер, 01 серпня 2024, 12:03

Жіночі купе з’явилися у чотирьох популярних рейсах далекого сполучення
Укрзалізниця продовжує системно розширювати кількість поїздів із жіночими купе.

З 1 серпня жіночі купе зʼявилися на чотирьох рейсах далекого сполучення: № 1/2 Харків — Івано-Франківськ, № 5/6 Запоріжжя — Ясіня; № 43/44 Черкаси — Івано-Франківськ; № 95/96 Київ — Рахів.

«Традиційно квитки в жіночі купе повністю викупаються на тиждень наперед, проте ще доступні при плануванні поїздки заздалегідь. Також на поїзди із жіночими купе доступний моніторинг квитків з автовикупом — цей механізм дає можливість вихопити квитки із системи для пасажира автоматично, як тільки хтось із інших пасажирів, наприклад, поверне свій квиток», - поділилися в Укрзалізниці.

Середньостатистичний відсоток повернення проїзних документів на всі напрямки складає 10%, тож при активуванні автовикупу шанси все ж знайти потрібний квиток значно підвищуються

Звертаємо вашу увагу, що посадка до жіночих купе доступна жінкам та дітям, яким не виповнилося 6 років.

Ці додаткові поїзди поповнять перелік з 8 поїздів, що вже зараз курсують із жіночими купе:

  • ⁠ ⁠№15/16 Харків – Ясіня;
  • ⁠ ⁠№17/18 Харків – Ужгород;
  • ⁠ ⁠№26/236 Одеса – Ясіня;
  • ⁠ ⁠№3/4 Запоріжжя – Ужгород;
  • ⁠ ⁠№41/42 Дніпро – Трускавець;
  • ⁠ ⁠№29/30 Київ – Ужгород;
  • ⁠ ⁠№81/82 Київ – Ужгород;
  • ⁠ ⁠№75/76 Київ – Кривий Ріг.

Придбання квитків у жіночі купе доступне виключно в застосунку Укрзалізниці, де такі місця мають відповідну позначку. Бажаємо нашим пасажиркам приємних подорожей та виключно гарних вражень від поїздок

Львівський суд задовольнив апеляцію Михайла Головка щодо поновлення його на посаді голови Тернопільської облради

Четвер, 01 серпня 2024, 12:02

Михайло ГоловкоМихайло Головко
Сьогодні, 1 серпня, в одному із суддів Львова розглядали  апеляцію на рішення Тернопільського окружного адміністративного суду, який вирішив не поновлювати Михайла Головка на посаді голови Тернопільської обласної ради.

За даними "Тернополян", Львівський апеляційний суд прийняв позитивне рішення на подану апеляцію Михайла Головка.

Так, Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова задовольнив позов колишнього голови Тернопільської облради Михайла Головка про поновлення на посаді та виплату зарплати за час вимушеного прогулу.

Рішення про поновлення на посаді Михайла Головка ухвалила колегія суддів під головуванням Володимира Качмара.

У рішенні йдеться  - рішення Тернопільського міськрайонного суду від 18 березня 2024 року скасувати, поновити Головка М.Й. на посаді голови Тернопільської обласної ради сьомого скликання 27.10.2023 року. Стягнути з Тернопільської обласної ради на користь Головка середній заробіток за час вимушеного прогулу у розмірі - 591 тис 24 грн.

Дане рішення може бути оскаржене у Верховному суді України.

451639964 509401531554498 2621772303676486690 n

Нагадаємо, "Тернополяни" писали, що 18 березня цього року Тернопільський окружний адміністративний суд вирішив - у задоволенні позову Головка Михайла до Тернопільської обласної ради про визнання протиправним рішення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу – відмовити повністю.

Водночас адвокат Головка тоді ще заявив, що вони оскаржуватимуть вирок в апеляційному суді.

Головко не здається: колишній голова Тернопільської облради подав апеляцію до Львова і хоче поновитися на посаді.

Нагадаємо, колишнього голову обласної ради Михайла Головка та двох заступників начальника Тернопільської ОВА підозрюють у вимаганні хабаря у місцевого підприємця Олександра Ярмоленка.

За версією обвинувачення, вони висловлювали наполегливі прохання місцевому бізнесмену та волонтеру надати понад 2,4 млн грн за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської обласної ради, а також за здійснення оплати за заборгованістю Тернопільської ОВА перед ТОВ за роботи, які вже були виконані та прийняті у 2022 році.

Голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ОВА затримали "на гарячому" 26 червня 2023 року після одержання ними частини обумовлених коштів, а саме понад 600 тис. грн.

Додамо, що ексголова Тернопільської облради Михайло Головко, якого підозрюють у корупції, змінив адвокатів

 

Жителі чотирьох вулиць центру Тернополя залишаться без води

Четвер, 01 серпня 2024, 12:00

Жителі чотирьох вулиць центру Тернополя залишаться без води
У КП "Тернопільводоканалі" повідомили, що у наближчі дні, в місті не буде холодної водіи.

Без холодної води залишаться жителі чотирьох центральних вулиць Тернополя.

"У зв'язку з проведенням аварійно-ремонтних робіт на водопровідній мережі за адресою вул. Над Ставом з 9.00 до 17.00 год. 5 серпня буде припинена подача холодної води до житлових будинків за адресами - вул. Над Ставом, вул. Руська 1, 3, 5, 7, 9, вул. Старий Ринок 1, 1А, 3, 5, вул. Замкова 14. Просимо вибачення за тимчасові незручності та закликаємо завчасно подбати про запас води",повідомили у КП "Тернопільводоканалі".

На Тернопіллі анулювали 517 ліцензій на торгівлю алкоголем та сигаретами

Вівторок, 30 липня 2024, 09:48

На Тернопіллі анулювали 517 ліцензій на торгівлю алкоголем та сигаретами
Понад 4,5 тис. ліцензій на право роздрібної торгівлі алкоголем і тютюном мають підприємці Тернопільщини.

"Станом на початок липня цього року кількість діючих ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, виданих Головним управлінням ДПС у Тернопільській області, становила 4557 штук. Зокрема, 2509 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2048 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами. З початку року анульовано з різних причин 517 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами. Зокрема, 281 ліцензію на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 236 ліцензій на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими виробами",відзначили у податковій службі Тернопільщини.

 

Сторінка 8 з 1473

«ПочатокПопередня12345678910НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер