images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Трьом особам, підозрюваним у підробленні ПЛР-тестів, слідчі Тернопільщини оголосили підозру

Вівторок, 26 жовтня 2021, 11:04

Під час досудового розслідування вдалося встановити шість фактів підроблення офіційних документів. За фальшивки зловмисники отримували грошову винагороду у розмірі 100 гривень.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Тернопільській області повідомили про підозру трьом жителям обласного центру. Усі обґрунтовано підозрюються у підробленні офіційних документів за попередньою змовою групою осіб - частина 3 статті 358 Кримінального кодексу.

Злочинну діяльність зловмисники розпочали у лютому цього року. За грошову винагороду виготовляли підроблені довідки про проходження лабораторного дослідження на наявність захворювання – COVID-19, зазначаючи в них завідомо неправдивий результат дослідження - негативний, а також інші дані, необхідні для можливості використання таких документів як дійсних.

Слідством встановлено, що підозрювані сфальшували щонайменше шість офіційних документів, використовуючи дані як приватних медичних лабораторій, так і обласного лабораторного центру Міністерства охорони здоров’я.

За скоєне зловмисникам загрожує до п’яти років позбавленням волі.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/trom-osobam-pidozryuvanim-u-pidroblenni-plr-testiv-slidchi-ternopilshhini-ogolosili-pidozru/

 

Авантюрну комедію «Де гроші» привіз до Тернополя мегапопулярний DZIDZIO

Вівторок, 26 жовтня 2021, 10:14

Авантюрну комедію «Де гроші» привіз до Тернополя мегапопулярний DZIDZIO

Співак, актор, режисер-постановник Михайло Хома, він же DZIDZIO представив у Тернополі свій новий фільм — пригодницьку комедію-квест «Де гроші». Разом із Михайлом до файного міста на прем’єру прибула продюсерка Діана Юраш та блогер Дмитро Варварук, який зіграв у стрічці одну із ролей.

Як розповів Михайло Хома, це вже третій художній фільм від компанії Dzidziofilm і перший проєкт команди, реалізований за підтримки Держкіно.

Праця над стрічкою тривала два роки.

«Ідея у мене з’явилася, коли я загубив гроші. Хтось зателефонував, я відволікся на розмову, а тоді перевернув усе навкруги, бо не міг знайти коштів ні вдома, ні на студії. Аж ввечері побачив, що кишеня розійшлася по шву і купюри зісковзнули вниз по штанині. А я вже всіх почав підозрювати, навіть себе. Оце для мене був квест», — поділився спогадами Михайло.

У фільмі окрім Михайла Хоми знялися Ада Роговцева, Ахтем Сеітаблаєв, Юрій Горбунов, Володимир Остапчук, Віктор Андрієнко, Олексій Тритенко, Сергій Либа та інші українські актори. Зйомки відбувалися на кіностудії імені Олександра Довженка й на Личаківському кладовищі у Львові. До слова, для створення цієї комедії професіонали майже два місяці облаштовували декорації з рухомими елементами.

Сюжет фільму розповідає про пригоди піаніста Міші, який зневірився в улюбленій професії та заробляє на життя шахрайством. Обікравши іноземних туристів, Михайлу та його товаришу-напарнику доводиться тікати від поліції. Друг від правоохоронців відірватися не зумів, а от Михайло заховався від стражів закону в цвинтарній капличці. Саме там аферист знайомиться із немолодою багачкою Адою Потоцькою. Вдова володіє великим будинком, мешканці якого і вдень, і серед ночі переймаються єдиним питанням: «Де гроші?»

Михайло Хома зауважив: робота над цією стрічкою стала для нього викликом, адже фільм виходить у прокат в час жорстких карантинних обмежень. Окрім цього, зйомки доводилося поєднувати з концертами, поїздками, інтерв’ю, участю в телешоу, тож подекуди мусив боротися з втомою. Проте, на думку Михайла, ідеального періоду для реалізації задумів не буває, тому треба втілювати творчі плани тут і тепер. А ще, на відміну від головного героя фільму, ніколи не варто зраджувати власним мріям.

Михайло Хома, як режисер-постановник також не відрікається від амбітних цілей. Артист зізнався, що в майбутньому сподівається отримати за котрусь із кіноробіт «Оскар», а також уже докладає всіх зусиль, аби нова комедія найближчим часом вийшла на міжнародний ринок. Наразі команда розпочала роботу над англомовним тонуванням стрічки, тобто іноземною версією фільму.

Переглянути комедію-квест «Де гроші» можна в кінотеатрі Miromax, що в ТРЦ «Подоляни» з 25 жовтня.

Маряна Бобрівець


За зберігання наркотичних речовин відповідальність понесуть троє жителів області

Понеділок, 25 жовтня 2021, 09:34

Частину 1 статті 309 (незаконне зберігання наркотичних речовин) Кримінального кодексу  слідчі інкримінують тернополянину та жителям Кременецького і Чортківського районів. Їм загрожує до трьох років позбавлення волі.

У жителя обласного центру та мешканця села Великі Дедеркали Кременецького району речовини, схожі на наркотичні, поліцейські вилучили під час поверхневого огляду. Молоді люди, побачивши на вулиці правоохоронців, помітно почали нервувати, що і викликало підозру. У 24-річного тернополянина виявили поліетиленовий згорток у якому знаходилася речовина рослинного походження зеленого кольору.  Паперовий згорток з речовиною, схожою на марихуану, 16-річний житель Кременеччини видав добровільно. Слідчі Тернопільського районного управління поліції розпочали кримінальні провадження.

Під час слідчих дій співробітники відділення поліції №4 міста Заліщики по місцю проживання 28-річної жительки селища Товсте виявили та вилучили 300 грамів речовини, схожої на марихуану. Жінка заявила, що зберігала «зілля» для власного вжитку.

Усі вилучені речові докази направлено на експертизу. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Національна поліція України - лого
0-800-50-02-02

безкоштовна гаряча лінія

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/za-zberigannya-narkotichnix-rechovin-vidpovidalnist-ponesut-troje-zhiteliv-oblasti/

 

Телефонні аферисти обшахраювали мешканців Тернопільщини

Понеділок, 25 жовтня 2021, 09:33

Найчастішим способом шахрайств являється викрадення коштів з банківських карток. Громадяни потерпають від зловмисників, які через телефон або Інтернет, зловживаючи довірою, отримують доступ до банківських карток.

Від такого роду злочину потерпіло двоє мешканців області. До заявника зателефонував чоловік та представився працівником банку. Він попросив уточнити персональні дані, адже відбувся збій системи. Краянин без роздумів зробив те, що його попросив додзвонювач. Згодом він збагнув, що його ошукали, адже виявив, що з рахунку зникло майже 2000 гривень.

Ще одна заявниця після спілкування з псевдобанкіром виявила, що через мобільний додаток на її ім’я оформили кредит на 35 тисяч гривень. За допомогою вона звернулася до правоохоронців.

Відомості про події слідчі внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські розповідають, щоб захиститися від зловмисників, досить не піддаватися паніці і не розголошувати свої дані. Аби розпізнати шахрайство і не стати його жертвою, слід запам'ятати:

- співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон;

- якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство;

- дзвінок або СМС надходить з незнайомого номера, якого точно немає на офіційному сайті фінансової установи. Номер також можна знайти на зворотному боці карти.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/telefonni-aferisti-obshaxrayuvali-meshkancziv-ternopilshhini/

«День у музеї»: для слухачів Тернопільського обласного відділення МАН України провели навчальне заняття на базі Бережанського краєзнавчого музею

Понеділок, 25 жовтня 2021, 09:27

«День у музеї»: для слухачів Тернопільського обласного відділення МАН України провели навчальне заняття на базі Бережанського краєзнавчого музею

У Тернопільському обласному відділенні МАН України навчається чимало слухачів, які відвідують секцію історичного краєзнавства та історії України.

0Як зазначають у закладі, краєзнавство займає одне з провідних місць в системі історичної науки, тим паче, що ресурс для краєзнавчої діяльності в нашому краї настільки значний та багатий, що вистачить, мабуть, на кільканадцять поколінь юних дослідників.

«Історична тематика в дослідженнях вихованців МАН України є чи не найдавнішим напрямом наукових пошуків. З цією метою на базі Бережанської філії було організоване заняття «День у музеї» в якому взяли участь слухачі Бережанської, Зборівської та Теребовлянської філій, — розповідають у Тернопільському обласному відділенні МАН України. — Привітала учасників заходу Лариса Костянтинівна Таран, завідувачка кабінету професійного розвитку педагогів НЦ «МАНУ» м. Київ, яка побажала юним дослідникам не втрачати запалу до дослідницької діяльності та плідної праці. А далі історики-дослідники попрямували знайомитись із маленьким галицьким містечком, де минуле та сучасність переплелися настільки тісно, що легко забути, який зараз рік і століття (красується у місті ратуша, годинник, який повертає нас у реальність, вірменські дворики, пам’ятники і монументи)».

Микола Павлович Проців, науковий співробітник Бережанського краєзнавчого музею, викладач Тернопільського обласного відділення МАН України, після невеличкого екскурсу історичними пам’ятками міста, привів слухачів до краєзнавчого музею.1

«Музей — це духовна скарбниця, що зберігає безцінні пам’ятки історії, культури та мистецтв, які служать суспільству та його розвиткові. Оповідач ознайомив учнів з експозицією та організував практичне заняття «Робота з історичними джерелами: впорядкування публікацій, фотоплівок, монет», — додають у закладі. — Володимир Васильович Старка, доктор історичних наук, доцент ТНПУ ім. Володимира Гнатюка, розповів про організаційні засади пошукової діяльності слухачів обласного відділення МАН України (проблематика та тематика наукових проектів)».

По завершенню виступів викладачів, учасники навчального заняття поділились враженнями від заходу й темами наукових проектів, над якими працюватимуть.


 

Сторінка 783 з 1430

«ПочатокПопередня781782783784785786787788789790НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер