images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Гімнастка з Тернополя Анастасія Бачинська показала найкращий за 22 роки результат України у вільних вправах на чемпіонаті світу і посіла сьоме місце

Понеділок, 25 жовтня 2021, 09:18

Гімнастка з Тернополя Анастасія Бачинська показала найкращий за 22 роки результат України у вільних вправах на чемпіонаті світу і посіла сьоме місце

У японському Кітакюшю визначилися медалістки чемпіонату світу зі спортивної гімнастики у фіналі вільних вправ серед жінок. Єдиною українською представницею в цьому фіналі була 18-річна тернополянка Анастасія Бачинська, яка вперше в кар'єрі подолала кваліфікацію на чемпіонаті світу. В дебютному фіналі особистого багатоборства Бачинська ввійшла до топ-10, а у вільних вправах посіла сьоме місце, - повідомляє «Суспільне. Спорт».

У вільних вправах українка змагалася ще iз сімома гімнастками, які пройшли кваліфікацію. У відборі Бачинська посіла десяте місце з 13.1 бала, але цього вистачило завдяки правилу, що у фіналі можуть узяти участь лише дві гімнастки від збірної. А отже дві спортсменки, які були вище за Анастасію, – японка Хітомі Хатакеда та американка Емджей Фрейзер – відсіялися як треті номери своїх країн.

Таким чином Бачинська стала першою українкою у фіналі вільних вправ за 18 років, адже востаннє це вдавалося Альоні Кваші – ще в 2003-му. Тоді українка посіла восьме місце.

Фінальний виступ Насті Бачинській удався майже так само, як у кваліфікації. Наша землячка успішно виконала вправу, припустившись лише кількох дрібних помилок у формі й приземленні та заробивши 13.033 бала. В підсумку це принесло їй сьоме місце. Анастасія покращила позицію, порівняно з кваліфікацією, випередивши японку Юну Хірайву, яка мала падіння.

А це означає, що Бачинська показала найкращий результат України в цьому виді змагань за 22 роки. Востаннє українська гімнастка входила до топ-7 у вільнах вправах на чемпіонаті світу в 1999 році, коли Тетяна Ярош стала шостою.

Чемпіонкою в Кітакюшю стала бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 у Токіо в цій дисципліні – японка Маї Муракамі. Щоправда, спершу їй мало дістатися «срібло», адже вона отримала 13.966 бала, що було нижче за оцінку представниці РФГ Ангєліни Мєльнікової (14). Але після перегляду оцінки Муракамі додали один бал, який урешті приніс їй друге в кар’єрі «золото» чемпіонату світу в цій вправі – після 2017-го.

Нова абсолютна чемпіонка світу й олімпійська чемпіонка Мєльнікова, яка також подавала заявку на перегляд оцінки, але безуспішно, завершила змагання зі «сріблом», а американка Ліенн Вон (віцечемпіонка в багатоборстві) – з «бронзою».

Єдину українську медаль на чемпіонаті світу в Японії завоював Ілля Ковтун, який виборов «бронзу» в багатоборстві – лише другу в історії України. А у завершальному фіналі змагань на поперечині Ілля посів сьоме місце.

Спортивна гімнастика. Вільні вправи (жінки), фінал

Маї Муракамі (Японія) – 14.066

Ангєліна Мєльнікова (РФГ) – 14

Ліенн Вон (США) – 13.833

...

7. Анастасія Бачинська (Україна) – 13.033

 

Працівники поліції розслідують шахрайство з фейковою фінансовою біржою

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 13:28

Думав, що грав на біржі, а насправді пересилав кошти шахраю мешканець Тернопільського району. Чоловік втратив понад 6 тисяч доларів.

Оголошення про торги потерпілий знайшов на одному з сайтів. По телефону представник фірми гарантував високий прибуток, за умови вкладення коштів. Зловмисник навіть  імітував проведення торгів на різних фінансових ринках, які насправді не відбувалися. У такий спосіб він привласнив гроші вкладника.

Оголошення зникло, номер псевдоброкера перестав відповідати і обманутий клієнт зрештою звернувся з заявою в поліцію. За фактом шахрайських дій слідчі розпочали досудове розслідування.

Правоохоронці застерігають: не ризикуйте оплачувати рахунки на незнайомих ресурсах, не вірте невідомим про захмарні заробітки, за які потрібно заплатити наперед. Не торгуйте  за допомогою сумнівних компаній, це можуть бути сайти-підробки, які є частиною схеми шахрайства.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області
Національна поліція України - лого
0-800-50-02-02

безкоштовна гаряча лінія

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/praczivniki-policziji-rozsliduyut-shaxrajstvo-z-fejkovoyu-finansovoyu-birzhoyu/

На Тернопільщині працюють посилені мобільні групи для перевірки дотримання протиепідемічних обмежень

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 09:16

Мобільні рейдові групи, які складаються з поліцейських, представників Держпродспоживслужби та інших уповноважених осіб, не припиняють свою діяльність на території нашої області та посилено контролюють дотримання вимог карантину.

З метою запобігання погіршення ситуації із станом захворюваності, поліцейські Тернопільщини активізували превентивні заходи. Їхні основні зусилля спрямовані на проведення профілактичної та роз'яснювальної роботи щодо важливості виконання встановлених обмежень. Надалі до порушників, які нехтуватимуть карантинними правилами та ігноруватимуть їх,  застосовуватимуть заходи адмінвпливу.

Щодня в нашій області працює більше пів сотні мобільних груп, до складу яких входить майже дві сотні поліцейських. Вони перевіряють суб’єкти господарювання, які проводять діяльність у сфері обслуговування населення, громадський транспорт, заклади громадського харчування (кафе, бари, їдальні, тощо), ринки, заклади культури та освіти.

За минулу добу мобільні групи перевірили 413 об’єктів господарювання.

З 21 жовтня в Україні набули чинності нові правила міжрегіональних перевезень, які передбачають можливість поїздки між регіонами лише для осіб, які мають COVID-сертифікат або довідку про вакцинацію. Поліцейські перевірятимуть перевізників на наявність у водіїв та пасажирів документів щодо вакцинації.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних пасажирських перевезень. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах та залізничний транспорт міжобласного сполучення. Відповідні вимоги не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень.

Відповідальність за наявність у всіх водіїв, а також у пасажирів зазначених документів несе перевізник. Перевірку здійснюватимуть працівники патрульної поліції,  поліцейські сектору реагування патрульної поліції територіальних підрозділів області, а також поліцейські у складі мобільних груп за участю працівників Укртрансбезпеки. У разі відсутності документу, працівники поліції складатимуть адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил карантину щодо людей).

Поліцейські закликають громадян із порозумінням ставитися до нинішньої складної епідеміологічної ситуації, і не допускати порушень карантинних обмежень.

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/Informacziya/na-ternopilshhini-praczyuyut-posileni-mobilni-grupi-dlya-perevirki-dotrimannya-protiepidemichnix-obmezhen/

 

Велосипедному злодію доведеться відповісти за скоєний злочин

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 09:14

Таємне викрадення чужого майна інкримінують правоохоронці Тернопільського РУП мешканцю міста 1984 року народження. Міру покарання йому обере суд.

Заявник звернувся на лінію 102 з проханням розшукати невідому особу, яка привласнила його велосипед. Зі слів чоловіка, майно він зберігав на сходовій клітці багатоповерхівки. Однак в нічний період зловмисник поцупив транспорт.

У ході оперативних заходів працівники поліції встановили особу підозрюваного – це тернополянин. Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.

Тепер йому доведеться відповісти відповідно до частини 1 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/velosipednomu-zlodiyu-dovedetsya-vidpovisti-za-skojenij-zlochin/

Тернопільська обласна філармонія запрошує на вечір музики

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 08:58

Тернопільська обласна філармонія запрошує на вечір музики

Вечір музики А. Кос-Анатольського відбудеться у філармонії 26 жовтня.

0Початок о 18:30 год.

Концерт пройде за участю солістів філармонії у супроводі Олега Кирилюка (фортепіано) та камерного оркестру.

Головний диригент – Олена Єфремова.

Анатолій Кос-Анатольський – видатний український композитор, педагог, піаніст, музикознавець, музично-громадський діяч.

Анатолій Йосипович увійшов в історію вітчизняної музичної культури як один з яскравих, самобутніх й активних її творців. Його піс­ні, хори, вокально-інструментальні твори часто звучать по радіо, на телебаченні, концерти виконуються знаними симфонічними оркестрами, а опери та балети ставляться академічними театральними колективами.

Музика А. Кос-Анатольського щедро увібрала різноманітні інтонації, фольклорні жанри, поширені у західних областях України. Це, насамперед, оптимістичні, задерикуваті коломийкові мотиви, що своєю рухливою, моторною структурою, жвавими танцювальними ритмами особливо добре відповідають життєрадісному змісту його пісень.

 


 

Сторінка 784 з 1430

«ПочатокПопередня781782783784785786787788789790НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер