images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Велосипедному злодію доведеться відповісти за скоєний злочин

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 09:14

Таємне викрадення чужого майна інкримінують правоохоронці Тернопільського РУП мешканцю міста 1984 року народження. Міру покарання йому обере суд.

Заявник звернувся на лінію 102 з проханням розшукати невідому особу, яка привласнила його велосипед. Зі слів чоловіка, майно він зберігав на сходовій клітці багатоповерхівки. Однак в нічний період зловмисник поцупив транспорт.

У ході оперативних заходів працівники поліції встановили особу підозрюваного – це тернополянин. Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння майнових злочинів.

Тепер йому доведеться відповісти відповідно до частини 1 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/kriminal/velosipednomu-zlodiyu-dovedetsya-vidpovisti-za-skojenij-zlochin/

 

Тернопільська обласна філармонія запрошує на вечір музики

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 08:58

Тернопільська обласна філармонія запрошує на вечір музики

Вечір музики А. Кос-Анатольського відбудеться у філармонії 26 жовтня.

0Початок о 18:30 год.

Концерт пройде за участю солістів філармонії у супроводі Олега Кирилюка (фортепіано) та камерного оркестру.

Головний диригент – Олена Єфремова.

Анатолій Кос-Анатольський – видатний український композитор, педагог, піаніст, музикознавець, музично-громадський діяч.

Анатолій Йосипович увійшов в історію вітчизняної музичної культури як один з яскравих, самобутніх й активних її творців. Його піс­ні, хори, вокально-інструментальні твори часто звучать по радіо, на телебаченні, концерти виконуються знаними симфонічними оркестрами, а опери та балети ставляться академічними театральними колективами.

Музика А. Кос-Анатольського щедро увібрала різноманітні інтонації, фольклорні жанри, поширені у західних областях України. Це, насамперед, оптимістичні, задерикуваті коломийкові мотиви, що своєю рухливою, моторною структурою, жвавими танцювальними ритмами особливо добре відповідають життєрадісному змісту його пісень.

 


У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї розповіли історію замку в Скалі-Подільській

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 08:53


У Тернопільському обласному краєзнавчому музеї розповіли історію замку в Скалі-Подільській
Початок побудови замку можна простежити від часів панування на Поділлі князів Коріатовичів. Вважається, що будівництво замку тривало у 60–70-их роках ХIV ст.
0«Місце для замку вибрали з урахуванням природних оборонних властивостей місцевості. Об’єкт розташований на високій горі, обмеженій, з однієї сторони, долиною річки Збруч, з іншої – долиною потічка Темна Криниця. Гора повернута гострим мисом на північ. Таким чином, з півночі та зі сторони обох річок мури замку підсилені природними «укріпленнями». З напільної сторони перед муром був рів з підйомним мостом, а ворота прикривала порохова вежа, яка збереглася до наших днів, — зазначає Андрій Лесіцький, старший науковий співробітник відділу стародавньої історії музею. — Незважаючи на такі оборонні властивості, замок протягом наступних трьох століть неодноразово руйнувався татарами, турками, волохами. Руйнувалося і саме місто, тому жителям Скали неодноразово доводилося відбудовувати все заново».1
У XV ст. Західне Поділля остаточно відійшло до складу королівства Польща. Скала стала центром Скальського повіту. У цей період неодноразово змінювалися ті, кому король доручав розпоряджатися містом. Зазвичай ці люди мали завдання організації оборони у краї, або ж відбудови міста після чергового руйнування.
«Замок постраждав під час Хмельниччини та Руїни XVII ст. У XVIII ст. старостами міста призначають представників роду Тарло. Замок був зруйнованим і закинутим. Нові господарі знову відбудовують його та будують новий палац. Через кілька років у палац потрапляє блискавка, і його знищує пожежа. З того часу замок більше не відбудовувався. Відпала потреба в обороні, а палац, нові власники — представники родини Голуховських, збудували в іншому місці», — додає науковець.
2В експозиції Тернопільського обласного краєзнавчого музею зберігається мініатюра з портретами Аґенора Голуховського та його дружини, а також панорамою Скали, на якій можна побачити вигляд містечка, костел, руїни замку, обеліск Голуховських, який стояв навпроти замку та невелику будівлю на території самого замку, яка була,



 

Жителів Тернопільщини запрошують на незвичну мандрівку мальовничими куточками рідного краю

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 08:53

Жителів Тернопільщини запрошують на незвичну мандрівку мальовничими куточками рідного краю
«Незвична мандрівка Тернопіллям: від минулого до сьогодення...» — інтерактивна екскурсія, під час якої учасники мають змогу почути пізнавальну розповідь про різноманітність царства рослин і тварин, взаємовідносини між ними, побачити, як виглядали давні мешканці планети, стати палеонтологом і відправитись на пошуки залишків справжніх давніх істот, а також навчитись розуміти і любити природу довкола.
Як зазначають у Тернопільському обласному краєзнавчому музеї, завдяки інтерактивній екскурсії з'являться нові вміння. Зокрема, впізнавати голоси птахів, розрізняти сліди тварин, визначати скам'янілості, сортувати сміття й розпізнавати різні види тварин і рослин, що занесені до Червоної книги.
«По закінченню екскурсії на учасників чекає пізнавальний квест природничо-екологічного спрямування «Дослідники природи», — зазначають у музеї.


Навіть вакцинованих від ковіду вакцинуватимуть ще раз – рішення МОЗ

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 08:48


Навіть вакцинованих від ковіду вакцинуватимуть ще раз – рішення МОЗ

МОЗ України планує у 2022 році почати ревакцинацію населення від COVID-19. Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін, пише УНІАН.

Наразі, як зазначив санлікар, все свідчить про те, що українцям доведеться вакцинуватися від коронавірусу щороку, оскільки імунітет з часом слабішає, навіть після щеплення.

"Ми розуміємо, що імунітет до коронавірусу не постійний і через певний час він стає все менше і менше. Тому ті люди, які пройшли повний курс щеплення, повинні пройти повторне щеплення, щоб поновити імунну відповідь", - сказав Кузін.

В Україні встановлено черговий рекорд вакцинації – позавчора щеплення від COVID-19 отримали понад 250 тис. осіб. Одну дозу отримали 165 тис. 649 людей, повністю імунізовані - 85 тис. 605 людей.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплені 8 млн 373 тис. 550 осіб, з них повністю імунізовані та отримали дві дози вакцини – 6 млн 743 тис. 615.

Інфографіка УНІАН

Інфографіка УНІАН

 

Сторінка 785 з 1430

«ПочатокПопередня781782783784785786787788789790НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер