images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


18-річна тернополянка Анастасія Бачинська - у топ-10 багатоборства на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики у Японії

П'ятниця, 22 жовтня 2021, 08:42

18-річна тернополянка Анастасія Бачинська - у топ-10 багатоборства на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики у Японії

У фінал особистого багатоборства серед жінок на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, який цими днями проходить у японському Кітакюшю, пройшли дві українки - Анастасія Бачинська та Єлизавета Губарєва. Причому гімнастка з Тернополя Настя Бачинська показала дев’ятий результат у кваліфікації, набравши 52.655 очки. Для Бачинської та Губарєвої це був перший фінал на рівні чемпіонату світу. У 2021-му Бачинська брала участь у фіналі багатоборства на Євро, проте там посіла лише 20-е місце, - повідомляє «Суспільне. Спорт». На чемпіонаті світу Бачинська суттєво покращила результат. Однак за підсумковими балами виступила гірше, аніж у кваліфікації.

Як відомо, фінал особистого багатоборства серед жінок складається з чотирьох вправ - вільні вправи, вправи на колоді, різновисоких брусах та опорного стрибку. Залежно від складності вправ та самого виконання гімнасткам нараховуються бали.

Основними вправами для Бачинської та Губарєвої у фіналі особистого багатоборства були вільні вправи, а також вправи на різновисоких брусах та колоді, де вони також змагалися для потрапляння в особисті фінали.

Бачинська показала найкращий результат у вправах на колоді, отримавши оцінку 12.800, і у цьому виді стала сьомою. Була близькою до місця у топ-10 українка і у вільних вправах, але в заключний момент її змістила на 11-е місце представниця ФГР Ангеліна Мельнікова.

Попри лише одне місце у топ-10 за підсумками чотирьох вправ, Бачинській вдалося посісти 10-е місце після суми усіх оцінок в особистому багатоборстві. Її результат склав 51.833 бали.

У порівнянні із кваліфікацією, Бачинська виступила гірше. Тоді вона посіла дев’яте місце із результатом 52.655 бали.

Щодо іншої українки Єлизавети Губарєвої, то вона у двох вправах - різновисокі бруси та колода - посіла дев’яте місце і також претендувала на місце у топ-10.

Проте у підсумку Губарєва зайняла 14-е місце, покращивши свою позицію у кваліфікації на одну сходинку. У опорному стрибку українська гімнастка показала 20-й результат, чим погіршила своє підсумкове місце у заліку особистого багатоборства.

Чемпіонкою світу у багатоборстві стала представниця ФГР Мельнікова, яка випередила американку Лін Вон на 0.3 бали. Бронзовою призеркою була Кайла Дічелло (США).

Спортивна гімнастика. Особисте багатоборство, фінал

1. Ангеліна Мельнікова (ФГР) - 56.632

2. Лі Вон (США) - 56.340

3. Кайла Дічелло (США) - 54.566

...

10. Анастасія Бачинська - 51.833

14. Єлизавета Губарєва - 51.599

Результат Бачинської та Губарєвої у фіналі особистого багатоборства на чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики є найкращими за 18 років. Востаннє дві українські гімнастки фінішували так високо у 2003 році: Ірина Яроцька посіла четверте місце, а Аліна Козич стала восьмою.

Загалом це втретє в історії виступів жіночої збірної України на чемпіонатах світу, коли у фінал після кваліфікації пройшли дві гімнастки. У 2006-му Аліна Козич посіла 13-е місце, а Дарія Згоба фінішувала 22-ю.

Нагадаємо, що Анастасія Бачинська є вихованкою Тернопільської КДЮСШ №2 імені Юрія Горайського (тренери Ганна Лев, Оксана Першина та заслужений тренер України Тетяна Геращенко). Спортсменка – кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, нагороджена Почесною відзнакою Тернопільської ОДА – нагрудним знаком «Гордість Тернопіля», майстер спорту України міжнародного класу зі спортивної гімнастики,

Найкращим результатом Анастасії Бачинської на міжнародному рівні залишається «золото» Євро-2020 у командній першості. У 2021-му вона також стала бронзовою призеркою Євро у вправах на колоді.

В особистому багатоборстві Бачинська вдруге фінішує у топ-10 на рівні чемпіонатів світу та Європи. У 2019 році вона стала п’ятою на Євро.

За програмою чемпіонату світу зі спортивної гімнастики у Японії у неділю, 24 жовтня, Анастасія Бачинська ще виступатиме у вільних  вправах, оскільки окрім виходу у фінал в особистому багатоборстві, спортсменка подолала кваліфікацію і у вільних вправах.

П'ятниця, 22 жовтня, 12:00. Особисте багатоборство (Ілля Ковтун)

Неділя, 24 жовтня, 10:25. Опорний стрибок (Назар Чепурний)

Неділя, 24 жовтня, 12:35. Вільні вправи (Анастасія Бачинська)

Неділя, 24 жовтня, 13:10. Перекладина (Ілля Ковтун)

А загалом, додамо, що чемпіонат світу зі спортивної гімнастики розпочався у японському Кітакюшю 18 жовтня і триватиме до 24 жовтня. Вперше з 1996 року він проходить в олімпійський сезон, адже Ігри-2020 відбувались на рік пізніше через пандемію коронавірусу.

На змаганнях розігрується 12 комплектів медалей: по одному в чоловічому й жіночому особистому багатоборстві, а також у шести чоловічих фіналах в окремих видах і чотирьох жіночих.

На минулому чемпіонаті світу-2019 Україна завоювала дві «бронзи»: Олег Верняєв – у багатоборстві, Ігор Радівілов – у опорному стрибку.

За всю історію участі в чемпіонатах світу під українським прапором збірна здобула 35 медалей: 7 золотих, 12 срібних і 16 бронзових.

У Японії від України виступають десять гімнастів: шість чоловіків і чотири жінки.

Фото з архіву

 

85% українців планують змінити роботу в найближчий рік – опитування

Четвер, 21 жовтня 2021, 09:42

 
UNSPLASH

85,6% опитаних українців планують змінити роботу у найближчий рік, якщо буде можливість, 9% ще не думали про зміну роботи найближчого року, а 5,4% опитаних все влаштовує.

Про це свідчать результати опитування, яке провів сайт для пошуку роботи Jooble.

При цьому, 53,3% опитаних спеціалістів зазначили, що для своєї кар'єри обрали б працювати на одному місці якомога довше та змінювати роботу тільки через певні обставини.

 

Водночас 27?8% обрали б поступово зростати в межах однієї компанії.

А 16,5% вважають, що краще змінювати роботу раз у 2-5 років із перспективою зростання доходів та підвищення посади. 2,4% спеціалістів змінювали б роботу частіше одного разу на 2 роки за потреби.

"49,7% опитаних спеціалістів розповіли, що після зміни роботи їхня заробітна плата здебільшого зростала. Винагорода залишалася без змін - у 32%. У 9,8% опитаних залишалася заробітна плата без змін, але було більше додаткових опцій (страхування, нематеріальні заохочення тощо).

 

8,5% спеціалістів вказали, що під час зміни роботи їхня зарплата зменшувалася", - повідомляють автори дослідження.

Серед причин, які мотивують змінювати роботу, опитані українці назвали, зокрема, такі: відсутність можливостей для зростання зарплати, відсутність можливостей для кар'єрного розвитку та ненадійність роботодавця.

 

Також поширеними причинами, які обрали опитані спеціалісти, були токсичність на робочому місці, бажання змін, конфлікт на робочому місці, зміна спеціалізації/професії.

 

Опитування провели аналітики Jooble на основі анкетування 1530 українських пошукачів у період з 6 вересня по 6 жовтня 2021 року. Провели опитування спеціалістів з галузей виробництва, освіти, медичної сфери, державного сектора, будівництва, готельно-ресторанна сфери, IT, аграрний сектор, логістика та інші.

Анкетування було анонімним та складалося з 10 питань із запропонованими варіантами відповідей та можливістю написати власний варіант у деяких запитаннях, щоб розширити межі відповідей та дати респонденту можливість виразити свою точку зору. Опитування не проводилося в АР Крим та на непідконтрольній українській владі частині Донецької та Луганської областей. В опитуванні взяли участь респонденти віком від 18 років. Статистична похибка вибірки не перевищує 3%.

Нагадаємо:

42,4% опитаних українцв відповіли, що досить давно не отримували підвищення заробітної плати, при цьому, 74,1% опитаних спеціалістів зазначили, що незадоволені рівнем своєї заробітної плати.

На околицях села Пилипче Тернопільської області спелеологи віднайшли нову печеру

Четвер, 21 жовтня 2021, 09:09


На околицях села Пилипче Тернопільської області спелеологи віднайшли нову печеру

Нещодавно київські спелеологи під керівництвом Ігоря Стефанишина відкрили на Борщівщині нову печеру.
0«Першовідкривачі, увійшовши в порожнину, були впевнені, що сюди ніколи не ступала людська нога. Проте, під час обстеження виявили залишки керамічного посуду. Також спелеологи натрапили на людське поховання. Тому вирішили долучити фахівця з археології», — розповідають у Борщівському обласному комунальному краєзнавчому музеї.
Так, на запрошення спелеологів, обстеження у печері продовжив археолог Михайло Сохацький. Йому вдалося встановити датування керамічного посуду — це період середньовіччя. Науковець визначив, що людські останки належать трьом особам, серед них: два останки підлітків та один — дорослої людини. Та щоб намалювати більш цілісну картину, знахідки потрібно детальніше дослідити антропологам.
«Окрім того, це випадкове відкриття є підтвердженням того, що недосліджені печери — це не тільки цікаві природні об’єкти, але й підземний світ, що приховує ще багато таємниць і несподіваних речей», — додають у музеї.
1 2


 

«Бути донором благородно і корисно»: у Тернопільському обласному центрі служби крові розповідають, як стати донором

Середа, 20 жовтня 2021, 06:57

«Бути донором благородно і корисно»: у Тернопільському обласному центрі служби крові розповідають, як стати донором

У КНП «ТОЦСК» щоденно приймають донорів, адже лікарні краю потребують донорської крові.

0«Для кроводачі донорам необхідно мати паспорт або ID-картку, допускається використання додатку «Дія». Перед медичним обстеженням донор заповнює анкету, даючи відповіді на поставлені у ній запитання та завіряє їх особистим підписом. В організмі людини міститься в середньому 5 літрів крові, тобто 7% від ваги. Доза кроводачі — 450 мл, що абсолютно нешкідливо та безпечно для здоров’я донора. Після здачі крові у донора зберігається добре самопочуття, апетит, нормальна працездатність», — розповідають у центрі.

Рекомендації донорам:

- не варто здавати кров після роботи у нічну зміну;

- за три доби до кроводачі з раціону слід виключити жирну та копчену їжу і не вживати спиртні напої;

- ввечері, напередодні донації, — легка вечеря, а вранці, в день донації, слід обмежитись легким солодким чаєм з хлібом, або печивом;

- безпосередньо після здачі крові не можна займатися важкою фізичною працею, вживати спиртні напої, керувати транспортними засобами, працювати на висоті.

«Для донорів проводиться безкоштовне медичне та лабораторне обстеження  з видачею довідки про стан здоров’я (гепатит В і С, сифіліс, ВІЛ, група крові, резус-належність). З січня 2021 року розпочато додаткове безкоштовне тестування всіх донорів на наявність СоV2, IgG з видачею довідки, — зазначають у закладі. — Здаючи кров, Ви рятуєте не одне життя. Бо ніколи не знаєш, кому вона може знадобитися: новонародженій дитині, породіллі, онкохворому, чи людині, що потрапила в ДТП. До того ж — здача крові покращує стан здоров’я донора. Широко відомо, що організм людини здатний до самовідновлення і не тільки кількісного, але й якісного. У всьому світі на донорів крові дивляться з повагою і захопленням. Приєднуйтесь і Ви до армії небайдужих».

Детальніше на сайті КНП «ТОЦСК».

«Симфонія барв Тетяни Балбус»: Тернопільська обласна бібліотека для молоді запрошує на виставку

Середа, 20 жовтня 2021, 06:56

«Симфонія барв Тетяни Балбус»: Тернопільська обласна бібліотека для молоді запрошує на виставку

21 жовтня о 14:00 год. у секторі мистецтв бібліотеки відбудеться відкриття персональної виставки «Симфонія барв Тетяни Балбус».
Тетяна Балбус є засновником та ідейним натхненником жіночого мистецького гурту «Палітра».
«На виставці експонується 40 робіт майстрині. Тут, як у симфонії, переплітаються кольори, історія, звичаї, традиції, словом, народне мистецтво», — розповідають у бібліотеці.
0
 

Сторінка 786 з 1430

«ПочатокПопередня781782783784785786787788789790НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер