images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Правове становище "спрощенців" не повинно погіршуватись

Четвер, 21 січня 2016, 10:34

За останні дні до Державної фіскальної служби України надійшло чимало звернень від платників податків щодо застосування спрощеної системи оподаткування у 2016 році та тлумачення змін, внесених Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII, який набрав чинності з 1 січня 2016 року.

У зв`язку з цим повідомляємо, що ДФС переглянула лист від 18.01.2016 №1527/7/99-99-17-02-02-17 «Про окремі зміни у законодавстві щодо спрощеної системи оподаткування», внаслідок чого до листа внесено наступні зміни:

«Суб’єкти господарювання - фізичні особи - платники єдиного податку, які в 2015 році отримали доходи понад 5 млн грн, але не перевищили обсяг доходу 20 млн грн – не втрачають право застосовувати спрощену систему оподаткування в 2016 році».

Рішення прийнято на підставі ч. I ст. 58 Конституції України, якою передбачено, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи, а також відповідно до п. 56.21 ст. 56 Податкового кодексу України, де зазначено, що у разі, коли норма Кодексу чи іншого нормативно-правового акта, виданого на підставі цього Кодексу, або коли норми різних законів чи різних нормативно-правових актів, або коли норми одного й того ж нормативно-правового акта суперечать між собою та припускають неоднозначне (множинне) трактування прав та обов'язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого є можливість прийняти рішення на користь як платника податків, так і контролюючого органу, рішення приймається на користь платника податків.

Такий самий підхід застосовується й для платників єдиного податку третьої групи – юридичних осіб.

Детальнішу консультацію можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10, 43-46-46.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

 

На прийом до лікаря можна записатися онлайн

Четвер, 21 січня 2016, 08:11

Нещодавно у нашому місті презентували платформу, на якій можна зареєструватися до лікаря онлайн. До відкриття інформаційно-медичного сайту готувались впродовж року. Детально вивчали функціонування аналогічних ресурсів у інших містах, враховували недоліки.

Презентація єдиного інформаційного ресурсу для закладів «Центру первинної медико-санітарної допомоги» www.medical.te.ua відбулася у приміщенні Тернопільської міської ради. Незабаром за допомогою цього ресурсу можна буде записатися на прийом до сімейного лікаря, дізнатися актуальну інформацію, а також залишити відгуки та пропозиції щодо роботи медичних закладів.

-          Цей ресурс набагато ширший ніж просто електронний запис, це ціла система, яка дозволить перейти до електронного документообігу системи охорони здоров’я у Тернополі. Минулоріч на його реалізацію з міського бюджету виділили понад 340 тисяч гривень, - розповів начальник відділу охорони здоров’я міськради Ростислав Левчук.

сайт сімейного лікаря тернопіль
Усі медичні дані про пацієнта будуть зберігатися згідно закону про захист персональних даних і будуть доступними лише вашому сімейному лікарю. На сайті ви зможете дізнатись прізвище та графік роботи вашого лікаря, зареєструватись на прийом, проте доступу до електронної бази пацієнтів, в тому числі ваших, у вас не буде.

-          З часом новий інформаційний ресурс забезпечить перехід від паперових носіїв на електронні стандарти, - кажуть у міськраді. – В майбутньому ми відмовимося від медичних карток. Даний ресурс також забезпечить зберігання історії пацієнта в електронному варіанті згідно закону про захист персональних даних.

У системі лікар може здійснювати контроль за проходженням необхідних обстежень пацієнтами, які повинна проходити кожна людина хоча б раз у рік. Також буде впроваджений реєстр для диспансерних та лежачих хворих, у якому медичні працівники будуть відмічати час і дату приходу до них.

Щоб скористатися електронною реєстрацією необхідно спочатку зареєструватися на сайті www.medical.te.ua, вказавши свій мобільний номер та пароль. За вказаною адресою система видає сімейного лікаря, який обслуговує вашу територію. На сайті пропонується дата та час запису. Отриману інформацію опрацьовують у реєстратурі медичного закладу. На вказаний вами час виписують талон на прийом і разом з вашою медичною карткою передають сімейному лікарю. Із собою необхідно мати посвідчення особи, інакше лікар має право вас не прийняти - пояснює Оксана Фіцак, директор ТОВ «МедіаСофт».

медичний сайт тернопіль

На прийом кожного пацієнта виділяється 12 хвилин. Деякий час також виділяється на врахування живої черги. Зрозуміло, що в спочатку частина пацієнтів буде приходити без попереднього запису, цей момент працівники медичного закладу врахували. Люди, які прийшли без запису будуть створювати «живі черги». Для уникнення непорозумінь з іншими пацієнтами, час відвідування лікаря їм назначатимуть у реєстратурі. У разі запізнення по електронному запису, вам доведеться ставати у «живу чергу». Нова система є незвичною як для пацієнтів, так і для лікарів, але вона націлена на організацію роботи закладу та відвідувачів.

Наразі ще триває тестування системи, тому запис до лікарів за допомогою порталу буде здійснюватися згодом, про що додатково буде повідомлено на сайті.

Подавати власні пропозиції та побажання щодо роботи ресурсу www.medical.te.ua можна у «Центр первинної медико-санітарної допомоги» за телефоном 52-45-50, на електронну пошту  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , а також у відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради за телефоном 52-56-96 (м. Тернопіль, бул. Т.Шевченка, 1).


Оксана Божко

Тернопільська митниця ДФС видала 76 сертифікатів форми "EUR.1"

Четвер, 21 січня 2016, 08:09

З 1 січня 2016 року впроваджено економічну частину Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншого боку, ратифікованої Законом України від 16.09.2014 р. №1678-VII (далі – Угода).

Нагадаємо, що сертифікат форми EUR.1 необхідний для застосування преференційних ставок ввізного мита або звільнення від сплати мита, встановлених в Угоді, та видається як доказ, що товари відповідають вимогам правил визначення преференційного походження. З нового року контроль і видача зазначених сертифікатів здійснюється митними органами.

Також одним із пунктів Угоди, передбачено надання та анулювання митним органом статусу уповноваженого (схваленого) експортера. Перевагою використання статусу уповноваженого (схваленого) експортера є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер товару без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1 самостійно визначає та декларує походження товарів на комерційних/товаросупровідних документах, що дозволить прискорити процедуру експорту товару.

«Окрім цього, одним із ключових моментів положень Угоди є поступове створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Зокрема, кожна сторона зменшуватиме або скасовуватиме мито на товари, що походять з іншої сторони, відповідно до графіків, протягом 10 років. Відтак хочу зазначити, що Тернопільська митниця ДФС готова до впровадження Угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, зокрема, стосовно видачі сертифікатів з перевезення форми EUR.1. Так, з початку цього року працівниками Тернопільської митниці ДФС видано 76 сертифікатів походження форми "EUR.l"», – зазначила в.о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Підприємці Тернопільщини сплатили до бюджету 111,6 млн грн єдиного податку

Четвер, 21 січня 2016, 06:49

Станом на початок січня цього року на спрощеній системі оподаткування перебувало 19 496  фізичних осіб - підприємців Тернопільщини. Зокрема, 3 077 платників єдиного податку першої групи, 12 235 платників другої групи та 4 184 платників третьої групи.

Протягом минулого року вказані платники сплатили до бюджету 111,6 млн грн єдиного податку.

Нагадаємо, згідно із Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» зміни  у частині спрощеної системи оподаткування стосуються третьої групи єдинників:

- ставки податку для них зросли з 2% до 3% для платників ПДВ і з 4% до 5% для неплатників ПДВ;

- річний обсяг доходу не повинен перевищувати 5 млн грн.

Також змінилися порівняно з попереднім роком ставки податку для єдинників 4 групи:

- для ріллі, сіножатей і пасовищ (окрім ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях, а також ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) і переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у т.ч. на умовах оренди) - 0,81;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях, - 0,49;

- для багаторічних насаджень (окрім багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях) - 0,49;

- для багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях - 0,16;

- для земель водного фонду - 2,43;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) і переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у т.ч. на умовах оренди - 5,4.

 

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

У Тернополі аналіз крові проводять на сучасному медичному обладнанні

Середа, 20 січня 2016, 11:26

Нещодавно на проспекті Ст. Бандери, 72 відбулось відкриття нової амбулаторії  загальної практики сімейної медицини. 27 медичних працівників обслуговують понад  20 тисяч тернополян мікрорайону «Східний».  Амбулаторія забезпечена новим медичним обладнанням, за допомогою якого результати аналізів можна отримати за лічені хвилини.

У медичному закладі проводять аналіз крові, аналіз сечі, ЕКГ, визначають рівень цукру та холестерину, насичення крові киснем, гостроту зору. У маніпуляційному кабінеті, за призначенням лікаря, пацієнт відразу зможе отримати необхідне лікування, а для зручності пацієнтів створена інформаційна система черговості прийому пацієнтів.

DSC00342

-          У нашій амбулаторії діє електронна реєстратура, де кожен пацієнт зможе записатися на прийом до лікаря через інтернет. Це значно пришвидшить роботу персоналу та організує час пацієнтів. Крім системи черговості, відтепер для проходження аналізів тернополянам не доведеться їхати до лікарні. У нашому закладі функціонує процедурний кабінет, де можна дослідити аналіз крові, аналіз сечі, визначити рівень цукру в крові, також можна пройти кардіограму. Нове обладнання дає можливість отримати результати аналізів за короткий термін. За 5-10 хвилин після здачі крові апарат видрукує ваші результати, - розповідає завідувач амбулаторії ЗПСМ №8 Івашкевич Ірина Борисівна.

DSC00344
Процедурна медсестра Арсан Ярослава Андріївна у роботі


DSC00346

DSC00347

DSC00349

DSC00350

DSC00352

DSC00353

Записатись на прийом до лікаря можна на інформаційному ресурсі www.medical.te.ua. Черга до лікаря буде формуватися в режимі онлайн. Пацієнти, які прийдуть без запису, очікуватимуть у «живій черзі» по часу, назначеному в реєстратурі. Чекати доведеться довше, ніж тим, хто записався завчасно.

На прийом до лікаря пацієнт може потрапити впродовж цілого дня. У будні дні медичний заклад працює з 08:00 до 19:00. У суботу черговий лікар приймає з 08:00 до 11:00. Якщо ваш сімейний лікар відсутній, вас прийме будь-який інший.





Оксана Божко
 

Сторінка 1271 з 1490

«ПочатокПопередня1271127212731274127512761277127812791280НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер